Top 10 Kiadatlan játékvonal

Az elmúlt hetekben számos olyan top 10-es listát írtam nektek, amelyben a főszereplők a kiadatlan játékok voltak. Volt itt olyan lista, amelyben a játékvonalak egy része volt kiadatlan illetve összeszedtem a szerintem legjobb és legrosszabb kiadatlan játékokat is. Ma a negyedik megtervezett listámon azok a játékvonalak fognak szerepelni, amelyek eleve, szinte teljes egészében kiadatlanok voltak, tehát a tervezési munkák után a gyártó külső nyomásra vagy belső ötlet hatására úgy döntött, mégsem küldi a boltokba a megtervezett termékeket. A listán alapvetően háromféle versenyző fordul elő. Többségben vannak azok, amelyeket teljes egészében „dobozban hagytak”, de olyan is van, amiből 1-1 játék végül megjelent valamilyen formában illetve egy esetben a jogokat egy távoli ország helyi piacán való forgalmazásra azért továbbértékesítették.

morerarefigs.jpg

A törlések okai általában piaciak voltak. Vagy olyan filmhez/sorozathoz kapcsolódtak, amiről a munkák közben kiderült, mégsem annyira jó ötlet játékokat készíteni hozzá, vagy egyszerűen túl későn tudtak volna megjelenni a játékok, ami miatt azok nem termelték volna meg azt a pénzösszeget, amit a gyártó előzetesen elképzelt. A törlés némelyik esetben teljesen bölcs döntésként értelmezhető, viszont természetesen most is vannak olyan helyezettek, amelyek kár, hogy nem jelentek meg. Mindenesetre mindegyik a mai listán szereplő helyezett egy-egy érdekes fejezete a kiadatlan játékok történetének. 

c6ube4dwyaa-kso.jpg

10.Monster Squad - 1977, Ideal Toys

A Monster Squad című, „szörnyes” TV sorozatot 1976-ban kezdte sugározni Amerikában az NBC csatorna. Volt egy azonos nevű 80-as évekbeli film is, de az Ideal Toys a TV sorozat alapján tervezett játékokat kiadni 1977-ben. A kivitelezésre viszont nem fordítottak túl nagy gondot, mert a tervezett játékvonal java részét, a viszonylag sikeres Evel Knievel játékaikból akarták újrahasznosítani. Összesen a négy főszereplő figurát tervezték meg illetve egy átfestett furgont, ami a sorozatban is a szörnyek járgánya volt. A mai szemnek ezek a játékok kicsit furcsának, régiesnek, babaszerűnek hatnak, de akkoriban, egészen a Star Wars figurák megjelenéséig ez a „Mego szerű” stílus volt a mérvadó a játékpiacon. A vonal törlésének végül egészen egyszerű oka volt. Mire a játékok gyártásra kész állapotba kerültek a TV sorozatnak egyszerűen vége lett, így már nem sok értelme volt játékokat készíteni hozzá. Nem is hiszem, hogy sok vizet zavartak volna.

 

monster_1.jpg

mon.jpg

mon2.jpg

monster-squad-tv-series4.jpg

9.Osmosis Jones – 2001, Trendmasters

Az Osmosis Jones a Farrelly testvérek animációs filmje volt, amelyet a Warner 2001-ben küldött a mozikba. Az emberi testben játszódó, viccesnek szánt film koncepciója engem egy kicsit az Egyszer volt…sorozat rajzfilmjeire emlékeztetett, de ez sokkal elenyészőbb sikereket ért csak el. A 70 millióba kerülő produkció ugyanis mindössze 14 millió dollárt termelt a pénztáraknál, így nem igazán lehet a projektet sikerként aposztrofálni. A játékkészítés jogát már jóval a filmbemutató előtt elnyerte a Trendmasters, ami összesen 3 db, nagyobb méretű, minőségi akciófigurát tervezett a piacra dobni illetve 8 minifigurát, ami egyfajta zsákbamacskaként egy vízben oldódó kapszulában került volna forgalomba. Gyakorlatilag minden készen állt a gyártáshoz, ám a kiadással a biztonság kedvéért megvárták a filmbemutatót. Jól tették, mert a filmre szinte senki sem volt kíváncsi, így végül meg sem indították a figurák gyártását. Ugyanakkor elég sok különféle munkafázisból való prototípus és csomagolási minta maradt fenn ezekről a játékokról és vannak gyűjtők is, akik ezeket vadásszák.   

 

osm1.jpg

osm2.jpg

osm3.jpg

osm4.jpg

osm5.jpg

osm6.jpg

8.Dinosaucers - 1987, Galoob

A Dinosaucers nagyon hasonló receptet követett, mint a többi, 80-as évekbeli rajzfilmekkel egybekötött játékvonal. Legyen egy erős külső jelleggel és némi ötlettel megtámogatott rajzfilm és ahhoz jó sok eladható játékfigurát lehet majd kiadni…esetleg az egészet fogjuk össze egy képregénnyel is. Nos, a Dinosaucersnél a rajzfilm megvolt, de a játékok a világ nagy részén végül nem kerültek forgalomba. Azért mondom, hogy csak a nagy részén, mert a Dinosaucers egy nagyon tipikus utat járt be, ami ugyanakkor több, más korabeli meg nem valósult játéknál is jellemző volt és emiatt egy kicsit ki is lóg a mai felsorolásból. A Galoob összesen 16 db 8”-es méretű figurát tervezett kiadni, sőt playsetek és számos űrhajó is tervben volt hozzájuk, ám a rajzfilm nem teljesített túl jól, ezért abból nem is készült második évad. A Galoob ezért úgy döntött, hogy a játékokat végül nem adják ki, ám a prototípusok előállításába már így is nagyon sok pénz beletettek, ezért hogy ne legyen nagy a veszteség, a terveket és a játékkészítés jogát eladták egy távoli, fejlődő ország játékgyárának, jelen esetben a brazil Glasslite cégnek (egy csomó meg nem valósult TV sorozaton alapuló játékvonal a Glasslite-nál landolt). Így végülis a Glasslite, eléggé kis példányszámban, de kiadott legalább 5 Dinosaucers figurát, viszont szigorúan csak a helyi piacra, így világ többi részén ez a játékvonal nem volt hozzáférhető. Minden készen állt már a sorozatgyártáshoz, amikor leállították a projektet és mindent eladtak Brazíliába. Kár érte, mert ezek a játékok egyáltalán nem tűnnek rossznak, bár a Dino Riders-el szemben nem hiszem, hogy esélyük lett volna.

 

dino2.jpg

dino1.jpg

dino3.jpg

dino4.jpg

dino5.jpg

dino6.jpg

dino7.jpg

7.V – 1985, LJN

A V The Visitors egy amerikai, másodvonalas sci-fi sorozat volt, amelyet az NBC 1983-ban kezdett el sugározni. Bár sosem volt egy szuperprodukció, abban biztos vagyok, hogy ez a sorozat sokat tett a ma is divatos „Gyíkember” összeesküvés elmélet általános elterjesztéséért. Az LJN-t érte a megtiszteltetés, hogy a sorozat (meglehetősen egyszerű) karaktereihez játékfigurákat készíthessen, ráadásul rögtön kétféle…3,75”-es és 12”-es méretben. A 3,75”-es méretben három járművet és négy figurát terveztek kiadni, 12”-es öltöztethető, babaszerű figurákból pedig legalább egyet. Viszont 1985-re, mire a prototípusok elkészültek, a sorozat befejeződött, így az LJN úgy döntött a 12”-es figurán kívül mindent törölnek. A képek alapján nem is lettek volna ezek túl színvonalas játékok, így lehet, hogy ezzel nem is követtek el túl nagy hibát. A 3,75” –es figurák totál sematikusak lettek volna és a járművek is meglehetősen egyszerűnek hatottak. Véleményem szerint a fejek gyíkfejjé alakításán kívül a karakterek amúgy sem voltak túlzottan alkalmasak akciófigurának (a többnyire ugyanolyan ruhák miatt). A 12”-es figurát viszont kiadták és bár nem ért el túl nagy sikereket, de a gyíkfejre ráhúzható emberi arc azért elég jól sikerült.

 

v1_2.jpg

v2_4.jpg

v3_2.jpg

v_1.jpg

6.Tribes- 1990, Hasbro

1989-ben a Hasbro megtervezett egy egészen érdekes akciófigura vonalat a Tribes-ot, amellyel leginkább a Mattel MOTU/New Adventures of He Man vonalaira akartak válaszolni. A 6”-es törzsi ihletésű, meglehetősen izmos figurákat egy különleges akció funkcióval látták volna el. A hátukon található gomb segítségével a figurák képesek voltak ütni, és ha megütötték egy másik figura törzsi jelképével ellátott övét, akkor a megütött figura maszkja lerepült volna. Összesen 12 figurát terveztek, amelyek 4 külön törzsbe voltak sorolva és mindegyik törzs kapott volna „járműnek” egy-egy felfegyverzett harci állatot is. Természetesen a Hasbro playseteket is tervezett hozzájuk és az egész projektbe meglehetősen sok energiát fektettek. A prototípusok és a csomagolásterv is készen állt, ezért a vonalat be is tették az 1990-es ToyFair katalógusukba, de valószínűleg ott nem érkezett rájuk kellő érdeklődés, mert ezután a vonalat nem fejlesztették tovább. Bár a 90-es évek elején az ilyen MOTU stílus már nem volt éppen divatos, de lehet, hogy a ez a játék a piacon is megállta volna a helyét.

 

trib3.jpg

trib.jpg

trib2.jpg

trib4.jpg

trib5.jpg

trib6.jpg

5.Thundarr the Barbarian – 1980, Mego

A Mego volt az egyik legklasszikusabb amerikai játékgyártó. 1980-ban szerezték meg a jogot a népszerű Hanna-Barbera rajzfilm, a Thundarr the Barbarian játékok készítéséhez, de ezek végül sohasem kerültek a forgalomba. A téma maga eléggé rejtélyes, ugyanis egyetlen prototípus vagy kép sem került elő ezekről a játékokról az évek során, mindössze a megtervezett hátlapok fennmaradt mintáiból tudjuk, hogy egyáltalán tényleg terveztek ilyet. A játékvonal maga 3”-es lett volna tehát a Pocket Heroes vonalat erősítették volna vele, nem a hagyományos 6”-es „Mego” méretben gondolkodtak. A hátlapok alapján Ookla és King Rat biztosan tervben volt, de tuti, hogy magát a sorozat névadóját, Thundarr-t sem hagyták volna figura nélkül. A többi esetlegesen tervezett karakterről nincsen információ. Azt se lehet tudni, hogy pontosan miért ejtették a projektet, de egyes helyeken azt írják, hogy a Love Boat (Szerelemhajó) című sorozathoz készített, szintén 3”-es, kislányok részére megálmodott játékvonalra koncentráltak inkább. A Mego visszalépése után a Remco is tervezett a sorozathoz játékokat csinálni, de végül ők sem hoztak ki semmit, így csak sokkal később, 2003-ban jelenhettek meg először Thundarr akciófigurák a Toynami jóvoltából. Mivel a rajzfilmsorozat ekkoriban már régen nem volt sugárzásban, ezért ez a vonal sem volt túl sikeres.

 

thun.jpg

thun4.jpg

thundarrcard.jpg

thun2.jpg

thun5.jpg

4.Last Starfighter- 1984, Galoob

A Last Starfighter játékvonalnak egyszer már szenteltem egy önálló cikket és abban kb. mindent le is írtam, amit tudni lehet a témáról, de azért nagy vonalakban tekintsük át, mi is volt ez. A Last Starfighter, egy egészen tisztességes másodvonalas sci-fi film volt, ami mellé a Galoob gyártott volna 3,75”-es méretű akciófigurákat, de ezek végül csak a prototípus fázisig jutottak el. Itt is arról volt szó, hogy a gyártás a film bemutatása után indul majd meg, de a film itt sem teljesített úgy, ahogyan azt várták. Ezen kívül a film bemutatójára időzítve, piacra dobtak pár nem figura jellegű Last Starfighter játékot is és mivel ezekre és a viszonteladóknak bemutatott előzetes anyagokra is csak nagyon lanyha érdeklődés mutatkozott, ezért úgy döntöttek, az akciófigurákat nem gyártatják le. Összesen 12 figurát terveztek egyébként kiadni. Szerintem egyébként kár értük…mert bár tagadhatatlan a Star Wars-os hatás, az idegen karakterek egyáltalán nem lettek volna rosszak, ráadásul az is szimpatikus, hogy rögtön kettes pakkokban adták volna ki őket. Fizikailag csak pár prototípus, a csomagolástervek és a viszonteladóknak bemutatott Galoob anyagok maradtak fenn utána.

 

last3_1.jpg

last_starfighter_figures_1.jpg

unnamed_12_1.jpg

last2_1.jpg

3.Maxx FX - 1989, Matchbox

A 80-as, 90-es években, a többi, egy fő termékkel bíró játékgyártóhoz hasonlóan a Matchbox is megpróbálkozott mindenféle más játék gyártásával is a kisautókon kívül. Többek között akciófigurákat is készítettek, ráadásul nem is egy félét. A Maxx FX viszont nem egy tipikus akciófigura volt, hanem inkább egy horror ihletésű öltöztetős babának mondanám. A játék ötletét Mel Birnkandt független játéktervező jegyezte és az volt az alapgondolata, hogy egy emberi küllemű, babát vagy „Action Man”-szerű figurát lehessen különféle horrorfilmes maszkokkal és ruhákkal horror szereplőkké varázsolni. A prototípusaival több cégnél is házalt, mire végül a Matchbox adott neki egy lehetőséget. Ezzel viszont nem élhetett, mert hiába tervezte meg teljesen a Freddy, a Farkasember, a Múmia, a Frankenstein, a Dracula és az Alien karakterek prototípusát, azok végül sohasem kerülhettek sorozatgyártásba. A törlés története elég vicces. A Maxx FX figurákat bemutatták a Toy Fair-en és igen jó visszajelzéseket kaptak, ám időközben a Matchbox kiadott egy másik, beszélő Freddy babát, ami megpecsételte a Maxx FX sorsát is. A gyerekeknek szánt beszélő Freddy babából ugyanis óriási balhé lett, a szülők egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy egy horror filmes gyerekgyilkosról készült játékkal játszanak a gyerekeik, ami ráadásul beszélt is, mégpedig a filmből tudott felmondani 11 baljós részletet. Dühös szülők és vallásos csoportok is kifejezték tiltakozásukat, ráadásul újságcikkek is születtek a témában, úgyhogy a Matchbox inkább beszüntette a Freddy baba árusítását. Mivel a Maxx FX cuccokat nem igazán tudták volna a balhé után megkülönböztetni a Freddy babától, ezért a Matchbox ezt a vonalat is azonnal törölte. Nagy kár érte, mert véleményem szerint játéktörténeti kuriózum lett volna…..és azok a maszkok azért elég jól sikerültek. Az alkotó, a mai napig neheztel emiatt a Matchbox-ra.

max.jpg

max2.jpg

max3.jpg

max4.jpg

max5.jpg

max6.jpg

2.Dark Crystal- 1982, Hasbro/Aviva

A Dark Crystal Jim Henson-nak, a Muppet Show híres bábmesterének a fantasy filmje volt. A meglehetősen egyedi külsővel bíró, érdekes maszkokkal operáló film egészen jól teljesített a pénztáraknál, de ennek ellenére mégsem lett belőle egy új „Star Wars”, ahogyan azt a stúdió titkon remélte. A játékfigurák készítési jogai a Hasbro-nál landoltak, ami az egyik alvállalatára, az Avivára bízta a játékok tervezését. Nagyon szép munkát végeztek…6 sima és 3 nagyobb „deluxe” figurát terveztek meg, amelyek a kiegészítőikkel együtt meglehetősen ízlésesre sikerültek. A csomagolás is nagyon jól nézett ki, akárcsak a nagyobb deluxe figurák, amelyek közül például a Landstrider zseniálisan nézett ki. A vonalat végül két okból törölték. Egyrészt a gyártáskész prototípusokkal túl későn lettek készen, így csak jóval a film bemutatása után tudták volna a játékokat a boltokba küldeni. A másik ok a film teljesítménye volt….ami ugyan nem volt bukás, ám a zajos siker is elmaradt, így nem tűnt úgy a döntéshozóknak, hogy a Dark Crystal figurák sikereket tudtak volna elérni a piacon. Szerintem nagy kár értük, mert egy igazán izgalmas fantasy jellegű játéksorozattal lettünk így szegényebbek. A Dark Crystal-nak egyébként éppen most készített egy folytatást a Netflix, ami az előzetes alapján meglepően jól néz ki, úgyhogy ez a játék egy kicsit aktuális is.

dk.jpg

dk2.jpg

dk3.jpg

dk4.jpg

dk5.jpg

dk6.jpg

dk7.jpg

dk10.jpg

dk9.jpg

1.Alien – 1979, Kenner

Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerné a legendás Alien filmeket. A történet 1979-ben indult útjára és a mai napig az egyik legsikeresebb és legjövedelmezőbb filmes franchise-nak számít. A játékkészítési jogokat, már nagyon hamar megszerezte a Kenner és természetesen a Star Wars figurákhoz hasonlóan itt is 3,75”-es figurák kiadásával terveztek illetve egy óriási, 18”-es Alien figurát is szerettek volna kiadni.  Összesen 5 kisebb figuráról készült prototípus….Ripley, Ash, Dallas, az Alien harcos és az űrruhás Kane készültek el és egyáltalán nem is sikerültek rosszul. A figurák is jók voltak, a csomagolás is készen állt, ráadásul a film is jól teljesített, úgyhogy a mai eszünknek némiképpen érthetetlen, miért törölték végül a 3,75”-es figurákat. Nos, 1979-ben azért még más világ volt….az Alien egy R besorolású horrorfilmnek számított, amit a gyerekek elvileg nem is nézhettek meg a moziban. Akkoriban a felnőtt gyűjtők még nem számítottak piacnak és éppen ezért gyerekeknek szánt játékokat készíteni az Alien-ből, nem biztos, hogy kifizetődő lett volna. A 18”-es Alien figurával viszont előbb elkészültek, mint a 3,75-ösökkel, ezért ezek eljutottak a boltokba, ám a szülők (és ilyenkor melléjük lehet rakni a pedagógusokat, vallási csoportokat stb.) masszív tiltakozása miatt ezt is viszonylag hamar elkaszálták. A tiltakozások miatt a Kenner úgy döntött, a kisebb méretű figurákat inkább le sem gyártják és az egész Alien projektet törölték. Maguk a figurák ugyan nem voltak szebbek, vagy jobbak, mint a Star Wars figurák… de véleményem szerint ezek nagyon sikeresek lettek volna. Az Alien harcosnak behúzható volt a nyelve, az emberi karakterek pedig főleg lángszórót kaptak volna kiegészítő gyanánt. A játékvonal törlése után mintegy 13 évet kellett várni, hogy a Kenner végül újra az Alien témakörhöz nyúljon. (A Super 7 viszont nemrégiben kiadta ezeket a figurákat, nyilván meglovagolva azt, hogy ez az egyik leghíresebb kiadatlan játékvonal a történelemben )

al3.jpg

warriorproto5.jpg

al.jpg

al2.jpg

al4.jpg

al5.jpg

al6.jpg

Két versenyző volt még, amelyet végül nem tettem fel a listára....de azért egy pár szót beszéljünk ezekről is. 

Krull – 1983, Knickerbocker

1983-ban mind a filmstúdiók, mind a játékgyártók keresték, hogy mi lesz a következő, Star Wars-hoz mérhető siker a piacon. Ennek érdekében minden játékgyártó, sci-fi és fantasy filmek illetve rajzfilmsorozatok jogait vásárolta meg, a legkisebb vállalatoktól egészen a legnagyobbakig. Így tett a Gyűrűk ura figuráiról ismert kisebb, de elég régi gyártó is a Knickerbocker toys. Ők a támadás a Krull bolygó ellen című, hazánkban is ismert, meglehetősen gyengére sikerült sci-fi filmhez szerettek volna figurákat készíteni. A film viszont nem sikerült túl jól…erősen megbukott a mozikban, ezért a végnapjait élő Knickerbocker végül leállította a munkálatokat. A játékvonal után prototípusok és rajzok maradtak fenn, ám mivel ezek sehol sem fellelhetőek a neten, ezért úgy döntöttem nem teszem fel a listára….hiszen nem tudok belőle mit mutatni. Manapság a Super 7 adott ki, eléggé régies jellegű Krull figurákat, illetve a Lord of the Rings figurákból is lehet következtetni, kb hogy nézett volna ki ez a vonal.

kr.jpg

kr2.jpg

Predator- 1986, Diamond Toys

Az 1986-os Predator akciófigura prototípust már felraktam a legjobb kiadatlan játékok listára is. Maga a cucc szerintem nagyon jól néz ki, de mivel más figuráról nincs információm az esetlegesen tervezett akkori Predator vonalból, ezért erre a listára ez végülis nem fért fel.

pre2_1.jpg

pre_1.jpg

Köszönöm szépen a figyelmet!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2214887446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.06.12. 07:19:59

Jó poszt, mint mindig!
:)
"Gyuri bá"-val vagy esetleg más, régi játékipari nagyágyúval lesz még interjú?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.06.12. 08:00:39

@-Szűcs Gyula-: Gyuri bával lesz még természetesen több rész. Nagyon sok kérdést át akarunk még beszélni csak nehéz összehozni mert elég sokat dolgozik hétvégén is. Más alkalmas személyt még nem találtam

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1414) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1496) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1492) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (295) lego katalógus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1154) régi játékok (1128) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1182) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (873) vintagejátékok (993) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (982) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása