Top 10 legrosszabb Lego téma

Az elmúlt évtizedek során a Lego ezernyi sikeres és kevésbé sikeres játékkal örvendeztette meg a világ gyermekeit illetve gyűjtőit. Egy csomó mára legendássá vált témát is bevezettek, amelyek keretein belül sok-sok kultikus készlet került az üzletekbe. Az éremnek viszont van egy másik oldala is, hiszen nincs az a cég, aminek minden terméke sikeres és minden ötlete bevált volna, így természetesen a Lego is követett el ballépéseket. Korábban már két alkalommal is foglalkoztam a Lego sikertelenebb arcával, így a Bukott Lego témák mellett, a rosszul teljesítő licenszelt témáknak is szenteltem egy cikket. A bukás, azonban nem egyenesen arányos azzal, hogy valami rossz. A gyakorlatban ugyanis a nem túl jó ötletek is beválhatnak, illetve megbukhatnak a pénztáraknál az olyan cuccok is, amelyek amúgy jobb sorsra voltak érdemesek, így a termék színvonala és az anyagi teljesítménye között nem mindig van egyenes összefüggés. Az is előfordult, hogy egy régen sikeres termék mára megvetetté lett, vagy  éppen az akkor sikertelen dolog a mai gyűjtők szemében felmagasztosult, így feltámadt bennem a kérdés, melyek is voltak ténylegesen a legrosszabb Lego témák, attól függetlenül, hogy anyagilag sikeresek voltak-e vagy sem…..vagy hogy általánosságban kedvelik-e a rajongók vagy sem. A mai lista erről fog szólni és nyilván teljesen szubjektív lesz, hiszen csakis az én ízlésemet tükrözi. Nyilván egy csomó mindennel nem is fogtok egyetérteni, ami természetes, úgyhogy írjátok majd meg kommentben nyugodtan, hogy szerintetek mik voltak a legrosszabb Lego témák….

screen-shot-2016-05-05-at-9_12_49-am.png

Hogy melyik volt a legrosszabb Lego téma? Ezen gondolkodni se kell…..a Galidor….és ezt a választ 100 Lego gyűjtőből szerintem minimum 90 azonnal rávágná. Ugyanakkor egy kis probléma mégiscsak van ezzel, ugyanis a Galidort igaz, hogy a Lego gyártotta, ám nem igazán lehet „hagyományos” Lego témaként értelmezni. Nem része a Lego rendszereinek és mivel egy teljesen más termékkategóriába eső játék (kvázi akciófigura nem építőjáték) szerintem nem is lehetne a Lego témák közé besorolni, mert a Lego játék alapvető kritériumai közül többet sem teljesít. Így a Galidor egy külön játék, amit a Lego gyártott ugyan, de diszkvalifikáltam a listáról, mert nem építőjáték. Hasonlóan jártam el a Scala-val is, ami egyébként nem is szerepelt volna a listán, mert attól függetlenül, hogy ordas nagyot bukott, még önmagában szemlélve nem volt színvonaltalan. Úgyhogy most azokra a borzalmakra koncentráltam, amelyek önálló Lego témák vagy altémák voltak, hagyományos építőjátékként értelmezhetőek és legalább 3 önálló termék napvilágot látott a nevük alatt (amivel így diszkvalifikáltam a Last Airbender-t, amit sportszerűtlen lett volna olyan dolgokkal összehasonlítani, amelyek sokkal több cuccal bizonyíthattak). Nyilván lesz egy pár átfedés a korábbi listákkal is, de azért a helyezettek többségéről még nem beszéltem.  

 gal_1.jpg

Lássuk akkor....mik voltak a Lego mélypontjai...fekete nyolcasai....utolsó pohár Éva vermutjai....

  1. Forma - 2018

A Lego 2018-ban egy igencsak innovatív ötlettel állt elő miszerint egy felnőtteknek szóló, kifejezetten az építési élményre rágyúró témába bevonják a közösségi finanszírozás erejét, így olyan dolgok is meg tudnak valósulni, ami amúgy a gyártónak kockázatos lenne és nem biztos, hogy bevállalnák. Az Ideas programban milliónyi jobbnál jobb saját kreáció várja a szavazatokat és a megvalósulást, ám minden évben csak pár szerencsés cucc van, amit végül ki is adnak és azokat is sokszor jelentősen leegyszerűsítve tálalják. Ennek a helyzetnek a megoldására kiváló ötlet lett volna a Forma. Az alapötlet tehát egészen jó és sokan már vizionálták, hogy később majd milyen komoly dolgok jelenhetnek meg a közösség segítségével. A Lego is komoly erőket mozgósított….kreatív embereket, fókuszcsoportot, közvélemény kutatást… majd ezek segítségével sikerült előállítani négy darab színes halat….Szó se róla, némelyik színvilága egészen izgalmas, de önmagában a felépítésük és a kinézetük olyan, mintha egy TV shop-os, mozgásra Elvis dalokat éneklő ponty trófeát látnék. Lehet, hogy az építésük élmény és lenyugtatja a felnőtt dolgozót, de ugyanezt megteszi amúgy egy kupac sima kocka is. A végtermék tehát nem impozáns, ellenben jó drága és engem komolyan érdekelne, hogy miféle közösség finanszírozott előre négy darab halat. Ezeddig nem is volt folytatása a programnak.

 

forma4.jpg

forma1.jpg

forma2.jpg

forma3.jpg

  1. Brickheadz - 2017

Biztosan nem leszek népszerű azzal, hogy a milliók által kedvelt Brickheadz vonalat feltettem, de ugyanakkor biztosan sokan egyetértenek majd a döntésemmel. A Lego egy olyan sokrétű építőjáték, aminél az élmény általában három rétegből áll. Amikor építed, jól érzed magad, amit építettél azzal tudsz játszani, és ha kirakod a polcra, akkor jó nézegetni. Nos, a Brickheadz véleményem szerint egyik kritériumot sem teljesíti. Többnyire nagyon egyszerű elemekből épülnek fel és elég gyorsan felépíthetőek, így komoly építési élményt nem tud nyújtani. Játszani nem igazán lehet vele, mert egyrészt nem is elsősorban gyerekeknek szól, másrészt méretileg nem passzol szinte semmi máshoz. Harmadrészt nem is impozáns, hiszen minden egyes karakter, amit ebben megvalósítottak nyomott, torz és alig felismerhető. A vonal így elsősorban a kult karakterek hype vonatára akart felülni és ez sikerült is neki valamelyest, így a fiatalok és a fiatal felnőttek körében ez, egyfajta Lego Funko Pop-ként (ami egyáltalán nem dicséret) ma is egészen népszerű. Főleg a DC, Star Wars és Marvel témájúak mentek, de komolyan mondom – noha ezeket a karaktereket én is nagyon kedvelem – ezeket ingyen sem fogadnám el. Idegesítő, nyomott küllemű készletek, ráadásul ehhez képest piszok drágán.

 

brick1.jpg

brick2.jpg

brick3.jpg

brick4.jpg

  1. Speed Slammers – 2000

A Lego a 2000-es évek elején minden lehetséges ötletet kétségbeesetten megragadott, hogy visszakapaszkodjon a kátyúból. Ennek keretein belül kb. megnézték, hogy mik azok az irányok, amelyek más játékoknál működőképesek és azt megpróbálták a saját szájuk íze szerint lemásolni. Én úgy képzelem, hogy a Speed Slammers (és a Racers Xalax is) ennek az ötletelésnek az eredménye lehet és az ihletforrások az akkoriban is népszerű kilövős Hot Wheels pályák lehettek. A Speed Slammers egy Technic alapú, kilőhető járgányokkal operáló altéma volt, aminek az alapötlete még nem is lenne rossz, csakhogy maguk a készletek nem néznek ki jól. Összesen hat ilyen szettet dobtak a piacra és mindegyik egy végtelenül sematikus, minden izgalmat nélkülöző guruló járgány volt, amihez nem volt pl. versenypálya, hogy a kilövést a gyakorlatban is hasznosítani lehessen. A kilövő mechanizmus egyébként rendesen működik, de az egész nélkülözi, mind a korábbi Technic cuccok műszaki szemléletét, mind a későbbi Technic cuccok impozáns megjelenését. Azt, hogy maga az ötlet nem volt rossz, csak a kivitelezés sikerült rosszul, az is bizonyítja, hogy később a Power Racers sorozatban a sokkal csinosabb és hasonló elven működő cuccokat évekig sikerrel forgalmazták. Ez kb. egy működésképtelen átmenet volt a klasszikus és a modern Technic között.

 

speed4.png

speed3_1.jpg

speed2_3.jpg

speed1_3.jpg

  1. RoboRiders -2000

A heti videóban, ami a Lego Bionicle-ről szólt, említettem, hogy a nagyon sikeres és történelmileg jelentős Bionicle ősapja, a Slizer téma volt, ám mielőtt a Slizer-ből, Bionicle lett volna, volt egy köztes állomás, ami úgymond egy elhalt próbálkozás volt. Ez a RoboRiders, amiben a Technic jellegű alkatrészekből szintén robotokat lehetett összerakni, de jármű alakúakat, amolyan kissé Transformers-es módon. A készletek mindössze csak 30-40 alkatrészből álltak, de nem is ez volt a fő gond velük. Az összerakott járgányok elég egyszerűek és egy kaptafára készültek voltak, a robot mivoltukat pedig egy valamennyire arcszerű festett elem jelezte mindössze. Az világos, hogy a Transformers volt az ihletforrás, de ezekből robot alakot nem lehetett összerakni, így önmagában ezeknek az „élő” motoroknak sok értelme nem volt. A színük is túlságosan harsány volt ráadásul a fej elemekre még a karakter nevét is felvitték, ami elég gagyi hatású. Talán nem is csoda, hogy ez a vonal sem ért el zajos sikereket.

 

robo3_1.jpg

robo2_1.jpg

robo1_1.jpg

robo4.jpg

  1. Racers Xalax / Crash Em Racers – 2001

Amikor a Racers téma elindult 2001-ben még egy merőben más dolgot takart, mint a későbbiekben, ezért ezt az alvonalat Xalax-nak vagy Crash Em Racers-nek szokták hívni és valóban, ennek nem sok köze van a későbbi nagyszerű Forma 1-es vagy sportautós cuccokhoz. Ez a téma, 16 faék egyszerűségű, mindössze 8-10 elemből összepattintható versenyautót takar, ami ráadásul a normális megszokott figuratípusok helyett egy teljesen újat kapott. Olyan az egész egy kicsit, mintha a Mario Kart című számítógépes játékból emelték volna át a járgányokat (volt is Lego Racers játék), de se a cuccok, se a figurák nem néznek ki normálisan, az utóbbiak pedig leginkább a nagyon pici gyerekeknek készülő Primo vagy Duplo cuccokat juttathatják eszünkbe. Gyér, egyberakott kocsialapok, csúnya színek és csúnya, semmi máshoz nem illő figurák jellemzik az egészet. A téma poénja egy egyszerű kilövőszerkezet volt, amivel a kis járgányokat ki lehetett lőni, majd dodzsemszerűen ütköztetni. Emiatt persze nem is baj, hogy a cuccok tömörebbek, kidolgozatlanabbak főleg, hogy a gumis kilövővel is gyakorlatilag rá kell verni a járgányra, hogy az kispricceljen, de azért egy kicsit túlzásba estek. A készletek bonyolultságát így kb. feláldozták a játékmód oltárán. Ez a kunszt egyébként szerintem nem is köti le túl sokáig a gyerekeket, de azt is tudom, hogy van köztetek olyan, aki azért gyerekként szerette. A célcsoportja se jól volt belőve, hiszen 4-9 év közöttieknek ajánlották, de könyörgöm, egy ilyen játékkal hol játszana már egy 7-9 éves? Maximum 3-4 éveseknek tudom elképzelni. Hamar el is felejtették és a későbbiekben már bonyolultabb, szebb kilövős járgányokat adtak ki.

 

xalax.jpg

xalax2.jpg

xalax3.jpg

xalax4.jpg

  1. Inventor - 2003

A Lego játékokon belül nagyon sokan szeretik a különböző mozgó, motor által működtetett dolgokat, és amíg ez olyan készletekkel párosul, aminek van értelme, alapvetően nekem is tetszenek. A motorizált Technic cuccok, a monorail-ek vagy az app által irányítható járgányok/robotok ma is nagy népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor véleményem szerint – bármit – nem szabad motorizálni. 2003-ban a Creator alvonalaként elindult egy rövid sorozat, ami az Inventor nevet kapta. Ebben összesen négy készlet látott napvilágot, amelyek némelyike 4,5V-os elektromos meghajtást kapott, némelyik pedig felhúzható alkatrészeket. Ezzel mind a négy cucc képes volt valamilyen mozgást kifejteni, ám maguk a szettek eléggé elcseszettül néztek ki. Bár mindegyikből tízen féle kreációt lehetett előállítani, de valójában borzasztóan nézett ki az összes. A zsinóron legurítható kék madár, a keréken guruló szöcske, a borzalmas sárga majom és a konyhai robotgép-robot is arcpirítóan gagyin néznek ki, legalábbis szerintem, és így ez a téma nem igazán használta ki, a mozgathatóság által nyújtott előnyöket. Nem is erőltették sokáig a dolgot.

 

inventor.jpg

inventor2.jpg

inventor3.jpg

inventor4.jpg

  1. Mixels - 2014

A Mixels a Lego és a Cartoon Network együttműködéséből született, ami nyilván a Lego készletek sora mellett egy CN-en futó rajzfilmsorozatot is jelentett. Az én generációm átélte azt a devolúciót, amelynek során a kreatív és érdekes CN rajzfilmekből pár év alatt értelmezhetetlen random LSD trip-ek sorozata lett. Ebbe mélyebben most nem is mennék bele, de a lényeg az, hogy a Mixels is pont ilyen. Értelmezhetetlen, felismerhetetlen karakterek, intenzív, szuggesszív animációs technika és józanul élvezhetetlen bugyuta történetek jellemzik. A „készletek” is ehhez illeszkedtek így három év alatt egy garmadányi polybag-es gyűjthető cucc jelent meg a témában. Ezek általában 40-70 egyszerű alkatrészből állnak és a sorozat 1-1 meglehetősen agyament (néha már-már Beetlejuice-osan rémálomszerű) karakterét lehetett belőlük megépíteni. Technikailag tehát úgy-ahogy rendben volt a dolog és el is döcögött a vonal egy ideig, de 2016-bn azért befejeződött a széria. Én nem vagyok az agyament, elborult dolgok ellen, de ezeknek a cuccoknak egy jó része egyszerűen visszataszító, pedig valószínűleg éppenhogy aranyosnak szánták.  

 

mixel.jpg

mixel2.jpg

mixel3.png

mixel4.jpg

  1. Minecraft – 2013

A Minecraft téma 2013-óta rendületlenül jelen van a Lego életében és én 2013-óta nem értem, hogy ennek mi értelme van. Oké…azt értem, hogy ki kell használni egy számítógépes játék körül kialakult hype-ot, hiszen ez gyorsan, nagy bevételt tud termelni a merch gyártónak. De, hogy valamihez, aminek a forrása alapvetően ennyire csúnya és jellegtelen miért kell hetedik éve folyamatosan, gyakorlatilag ugyanolyan készleteket kiadni az számomra rejtély. Minden cucc teljesen hű a játékhoz és azt kell hogy mondjam, a Lego játék formátuma is illik az ihletforráshoz, viszont ez önmagában Lego-ként szemlélve olyan, mintha visszamentünk volna a hatvanas évekbe….sőt…volt olyan hatvanas évekbeli Lego ház ami impozánsabban festett, mint egy Minecraft épület. A figurák is borzasztóak és mindig az jut az eszembe, amikor a boltban látom ezeket, hogy vajon milyen jó cucc elöl vették el a helyet…. Nem tudom, hogy a játék szerelmesei mennyire vannak oda ezekért a játékokért, mindenesetre én már nagyon unom őket. Pár készlet még poén lett volna, de 58 termék az már nem vicc, ráadásul ezek többsége teljesen egy kaptafára készült.

 

mine1.jpg

mine2.jpeg

mine3.png

mine4.jpg

  1. Jack Stone - 2001

A Town Jr. leváltására született, Jack Stone témát szerintem egyetlen Lego kedvelőnek se kell bemutatni. Ez szintén állandó szereplője szokott lenni a negatív Lego listáknak. A készletek általában végtelenül leegyszerűsített, akciódúsnak szánt City jellegű cuccokat tartalmaztak, tehát sematikus rendőrös épületeket és járgányokat. Ebben az időszakban már a Town utódvonalai se voltak éppen matyó hímzések (ugye ekkor még nem City-nek hívták), de ez még a Town Jr-nál és a City Center-nél is fapadosabb, jellegtelenebb volt. A téma fő bűne azonban a hagyományos minifigura lecserélése volt. Az új „Jack Stone” figurák nyúlánkabbak, kidolgozottabbak, de egyúttal sokkal gagyibb hatásúak voltak, mint bármelyik korábbi Lego figura. Talán a Technic figurákhoz tudnám ezeket hasonlítani, de azok is nagyjából ebben a nem túl dicsőséges időben voltak a porondon. Három év alatt rengeteg készletet és kiegészítő terméket adtak ki, de nem igazán öregbítették a márka hírnevét. Sőt...a végére már masszív veszteséget termeltek. 

jack1_1.jpg

jack2_1.jpg

jack3_1.jpg

jack4_1.jpg

  1. Znap - 1998

Ha a Lego-ra, mint építőjátékra és nem játékgyártóra tekintünk, akkor a Znap mindennek az alja. Ez az alaktalan, jellegtelen K-Nex másolat, csak és kizárólag azért született, hogy az épp felfutó K-Nex vitorlájából kifogják vele a szelet. Ez alapjáraton nem sikerült, hiszen akinek tetszett a K-Nex, nem pártolt át erre csak azért, mert a Lego gyártotta, aki pedig a hagyományos System-et vagy Technic-et szerette, szinte biztos, hogy ezt messziről elkerülte. Voltaképpen ember nincs, akinek ezt a játékot ajánlanám és se az alapkoncepció, se a kivitelezés nem méltó a Lego-hoz. Ordas nagy bukás is volt a próbálkozás, ezért nem véletlen, hogy a Bukott Lego témák listámon is előkelő helyen szerepelt. Nálam teljesen egyértelmű, hogy ez minden idők leggyalázatosabb „hagyományos” Lego témája, amit szerintem, ha tehetné, a Lego is kitörölne a saját történelméből.

 

znap4_1.jpg

znap3_1.jpg

znap1_1.jpg

znap2_1.jpg

Természetesen most is elmesélem egy-egy mondatban, hogy mi volt az ami éppen lecsúszott a listáról és miért…

Competition - 1998

Tény és való, hogy a Competition, ami a Tecnic egyik alvonala volt, szintén tartalmazott borzalmas cuccokat, ugyanakkor arányaiban legalább annyi Competiton készlet méltó volt a Technic híréhez, mint amennyi nem, úgyhogy végülis a sokkal avétosabb Speed Slammers-t tettem fel a listára.

 comp_1.jpg

Knights Kingdom II -2004

A Knights Kingdom második felvonását az egész Castle történetének egyik abszolút mélypontjaként is lehet értelmezni. A lovagos építhető figurák egészen egyedien borzalmasak voltak. Viszont volt 1-2 értékelhető épületes készlet is a vonalban, úgyhogy a végén meglágyultam és nem tettem fel a listára. 

kk.jpg

Belville - 1995

A Belville-t azaz a Lego lányok számára készülő 90-es évekbeli húzóvonalát végül azért nem tettem fel a listára, mert férfiszemmel nyilvánvalóan sokkal kevésbé van szemem a lányos készletekhez, mint a fiúsakhoz. Mivel ezt tényleg kislányok milliói imádták, ezért ezt nem tehettem fel úgy, hogy amúgy nem is értek hozzá. Ugyanakkor a Belville figurák „laikus” szemmel is visszataszítóak.    

 image020_2.jpg

Remélem azért tetszett a felsorolás és senki se vette túl komolyan a véleményemet. Értelmes keretek között persze várom az ellenvéleményeket, illetve a ti listáitokat is! Köszi a figyelmet.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6415417090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azt mondták irjak blogot 2020.01.19. 20:28:15

Annyival kiegészíteném, hogy az Inventor az 9V-s motort tartalmazott, nem 4,5V-ost.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.19. 20:41:27

@azt mondták irjak blogot: Biztos? A 4095nél a BL 4,5 Voltos motorblokk alkatrészt írt, direkt megnéztem

azt mondták irjak blogot 2020.01.19. 20:53:03

@Tota12: Na bevallom, azt nem néztem. Viszont a 4094-1-nél meg 9V-os elemtartó doboz (2847c01) van meg az átlátszó 9V-os motor (47154c01).

80asgyerek 2020.01.20. 09:39:30

A lego friends? Szerintem az is horror.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.20. 10:40:48

@80asgyerek: Nem szép valóban....de annak a Belville az alapja szóval azé az ősbűn és akkor már azt kellett volna feltennem. Viszont ezek a lányos témák ugyan nem szépek stb. de a céljukat maximálisan megoldják. Ezen kivül nem önismétlődő téma, van benne kreativitás még akkor is ha a figurák pl elképesztő rondák

rnz 2020.01.20. 10:44:09

@80asgyerek: Pont ezt akartam én is említeni. Sokszor zavaróan elnagyolt, mintha valahol félúton lenne a duplo és a lego között, amire a más formájú figurák még rá is tesznek egy lapáttal. Az oké, hogy a lányokat célozták meg vele, de saját tapasztalatom is azt mutatja (2 lányom és egy fiam van), hogy ugyanúgy játszik a legóval minden gyerek nemtől függetlenül.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.20. 11:21:59

@nemorino: Igen szerintem is. Én is nagy Castle kedvelő vagyok szoktam is videóban foglalkozni vele meg történeti cikksorozatom is volt róla. Viszont azon el lehet morfondirozni, hogy oké nekünk felnőtt gyűjtőknek tetszene a castle de vajon a mostani gyerekeket is megfogná? Én nem vagyok biztos benne és szerintem a Lego sem, ezért nincs most Castle

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.20. 13:17:34

@nemorino: Igen a szülő veszi a játékot de befolyásolva van a gyerek által. Megfelelő támogatással mehetne végülis igen.

Igen a civil készletek jók de azt is elsősorban a már rajongó, idősebb gyűjtők szeretik. Most a gyerek ha választhat hogy várkastély vagy fogadó akkor szerintem a fiúgyerekek legalábbis nagyrészt az elsőt választanák. De én is kedvelem a civil cuccokat

A Forestmen ütős lenne, akár csak pár készlet erejéig is

_z_ 2020.01.20. 14:36:27

@80asgyerek: Nemar! A Lego Friendsben lehet vitatkozni a figurakrol (en sem teljesen ertem, miert nem maradhattak a hagyomanyos minifigek), de a keszletek szerintem jok! Persze lanyos, meg lila, rozsaszin, de ha ezen tullep/elfogadja az ember, akkor semmi problema velük.

_z_ 2020.01.20. 14:42:36

@Tota12: Az az erzesem, hogy egy uj Castle vonal meg egy darabig nem lesz. A tema rövidsege miatt szerintem a Lego megegette magat a Nexo Knights-al, nem hiszem, hogy mostanaban ujra nekiallnanak egy lovagos temanak. Sajnos...

_z_ 2020.01.20. 14:50:00

A cikkhez:
Szerintem a Forma inkabb csak egy egyedi kiserlet volt, nem hiszem, hogy hosszabb tavon terveztek vele. Nekem amugy (az arcedulat leszamitva) tetszik. Egyebkent nem ertem, hogy ha leghajlito kiesett a listabol, akkor ez hogy került bele? 4 keszlet, de gyakorlatilag ugyan az 4 skinnel.
Szegyenkezve, pironkodva vallom be, de nekem a Mixels tetszett… Nem tul legos tema, de jopofa dolgok voltak benne.
A Minecraft meg… Talan az egyetlen elönye hogy a rettenetesen kidolgozatlan keszletek miatt nem von el tul sok fejlesztöi emberanyagot a többitöl… mondjuk en a Brickheadz-et sem igazan ertekelni. Öregszem?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.20. 14:55:06

@_z_: Már a Belville-ben is ilyen rendszerű figurák voltak. Jobban lehet hozzájuk lányos kiegészitőket csinálni biztos

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.20. 14:56:46

@_z_: Nem biztos hogy megégette magát, de lehet hogy nem hozta azt amit elvártak. Alapvetően a nexo szerintem fogyott csak nem olyan intenziven

András Dékán 2020.01.20. 21:39:14

@Tota12: Igen igen azert ezt helyén kell kezelni a Lego gyárt egy csomó készletet a felnőtteknek de az alap szeriák még mindig vagy a kicsiknek 4-8 pl city-k vagy a kicsit nagyobbaknak 8-12ig készülnek pl a Ninjago vagy a Nexo vagy a "legidősebbeknek" a Hidden Side. Nehez dolga van ám a Legnak mert a mai világban már nem eleg pár denevér és "sötét lovag" az érdeklődés fenn tartasahoz,rafől a szulokben sincs már meg a "-Csak legozzon csak,míg szeretne" mindenki szuper gyereket akar aki már 6! Évesen elsosként olvas,tanul stb és már snassz aki 10-12évesen még leul a szonyegre. Egy biztos nagyon nehez a Legonak most is jól meno érákat kitalalni. Nézzuk meg mi meg jol: lanyoknal a Frieds (van hozza sorozat) Ninjago (szinten) Marvel (van) Star wars (kultusz+film) Nexo( sori) Minecraft (jatek) City (kb 10-15 éve minőségi város) Egy egy futó film még be be esik (Harry P,Indiana,Jurassic,Hobbit stb) minden ami ezen kivul van nem jott be,próbáltak a Piratest tobbszor is off,Lovagos készleteket off, kulonbozo Űrben lévőket off, egyszeruen ami mogott nincs tartalom gyártó nem marad meg a kínálatban nem tud a én így látom. Kérlek véleményezzétek!

Ui: Egy világháborús felnőtteknek szóló szeriát imádnék

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2020.01.21. 17:52:37

A Minecraft készlet legnagyobb baja nem a vizuális megoldásokban van. A probléma az, hogy a Minecraft egyik fontos részlete az, hogy valamilyen szinten lehet benne pl. logikai áramköröket építeni, van benne erre épülő lehetőség bőven. Ha a Minecraft téma is tudná ugyanezt a szintet hozni, akkor jóval kevésbé lenne unalmas a téma. Ha egy téma úgy hozza a Minecraft hátrányait, hogy az előnyeiből, lehetőségeiből semmit sem villant meg, és ezért lesz unalmas, az komoly gondot jelent.

Ha a Minecraft logikai áramköreit utánozná a téma és egyfelől a Technic másfelől a Mindstorm felé meglenne a jó kompatibilitás, akkor rögtön más lenne a helyzet, hiszen ez esetben az ocsmány figura ugyan hátrányt jelentene, de mivel a készletek eleve nem egy adott dolog felépítését, hanem a szabad kísérletezést szolgálnák, ezért a "van ilyen minifig is" irány nem lenne zavaró. A "Minecraftban is felépíteték Westerost" alapon nyitni a középkori tartalmak és sok más kreatív lehetőség felé egy tökéletes téma is lehetett volna, de jelenleg pocsék.

És nem azért, amiket leírsz. Mert a Minecraft rajongónak nem lesz ocsmány a minifig, nem fogja zavarni, hogy alapból ocsmány házat lehet belőle építeni, hiszen Minecraftban is a saját feje után megy az építkezéssel. De évek alatt folyamatosan azt tapasztalja, hogy a LEGO sokkal butább, primitívebb játék, mint a Minecraft, mert pont a lehetőségek hiányoznak belőle, nehéz igazán nagy és látványos dolgot építeni ezzekből a setekből.

És ez a téma olyan játékot másol, amivel bármikor tud a gyerek játszani akár LEGO helyett is, és így ez a set sorozat kevésbé motivál játékra, mint sok más licencelt téma ami kapcsán egy-egy történet a LEGOval játszva válna átélhetővé.

Flow Scapa 2020.01.21. 17:52:45

Az ezredforduló táján egy ideig játékboltban dolgoztam, szerintem tényleg az volt a Lego mélypontja (kivéve a Star Wars cuccokat). Dolgozóként ugye kedvezménnyel vásárolhattunk volna, de alig akadt olyan készlet, ami igazán tetszett volna. A cikkben leírt förtelmek közül sokhoz volt szerencsém akkor...
A klasszikus Pirates és Castle voltak mindig a nagy kedvenceim, ezek akkor sehol sem voltak már.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.22. 10:34:29

@Flow Scapa: Akkor épp a Castle helyett volt a Knights Kingdom ami hát....nem olyan volt na. Igen a 2000-es évek eleje 1-2 kivétel témától eltekintve a Lego történetének legrosszabb időszaka

Gerberus 2020.01.24. 00:29:39

A Mixelsnek az volt az előnye, hogy relative olcsón egy csomó jó, néha egyedi változatú elemhez lehetett hozzájutni, azt hiszem 1300 forint volt egy rémség, és én mindig elembányaként tekintettem rájuk, nem pedig önmagukért szerethető termékként.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.24. 11:24:20

@Gerberus: Oké ilyen szempontból oké. De mint téma...

darxide21 2020.01.26. 08:25:58

Most lapoztam át a 2020-as katalógust és azt kell, hogy mondjam, hogy az egy szem audin kívül semmi nem fogott meg. :/

Gergelycsik89 2020.02.10. 16:17:41

Én emlekszem gyerekkorombol a roboridersre, nem volt annyira gaz, igaz nem igen epitettunk belole Semmit de jokat jatszottunk veluk, egyet szivesen elfogadnek most is. A tobbi szett tenyleg gaz, bar az atom bena Angri Birds is dobogos lenne szerintem mert a gyerek eljatszik vele a telefonon na de mint Lego tema..., orulok hogy a competition nem kerult fel ide mert szerintem van benne nehany nagyon jo szett. En kb 8veves voltam amikor eloszor Lattam es barmit Meg adtam volna a 8257 ert. Szerintem nagyon jol jatszhato es annyi alkatresze van hogy donornak sem utolso Pl lanctalp, kerekek, rugos elemek. Most igy 30 evesen sikerult beszerezni, es Meg igy is oda kellett figyelni mert nem egyszeru szett.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.02.12. 08:50:06

@Gergelycsik89: Az Anrgy birds ott volt a bukott licenszelt témákat bemutató listámon, de valóban akár ide is felrakhattam volna

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása