Menő vintage Star Wars merch cuccok- A kisautók

A milliónyi Star Wars merch termék mára a mindennapi életünk részévé vált. Megszoktuk, hogy a kedvenc szereplőink állandó jelleggel feltűnnek a joghurtoktól kezdve, a kukoricakonzerven át a köntösökig mindenhol. Amikor ez, mint zavaró tényező felmerül, én általában azt szoktam mondani…nem volt ez másként régen sem, hiszen ez a fajta terméktársítás már a legelső Star Wars film kiadásának pillanatában elindult, sőt maga George Lucas volt az úttőrője a mindenen átgázoló terméktársításnak. Persze nincs ez másként a játékok világában sem, hiszen ha úgy vesszük maga a játék is egy kapcsolódó, merch termék, ami a hozzá kapcsolódó filmet/sorozatot/képregényt is hirdeti.

 _12_jpg_5a807f64b97486_95019386.jpg

A játékoknál általában csak akkor hallok/olvasok megjegyzéseket egy cucc létjogosultságát illetően, ha az a játék csak érintőlegesen, profitmaximalizálási célzattal tud kapcsolatot felmutatni a Star Wars világával. Mindannyian láttunk már ilyeneket... gondoljunk csak a Star Wars-os Monopoly-ra, a semmire sem hasonlító fejfújható X-Wing úszógumira, vagy a Star Wars-os Angry Birds cuccokra. A kisautók is tipikusan ilyenek….ha manapság betérünk egy játékboltba vagy egy hipermarketbe, akkor azonnal láthatjuk a Hot Wheels display  állványait, ahol általában mindig jelen van valamilyen Star Wars-al kapcsolatos kocsi is…. létezik a karakterek által ihletett fantázia autó, a Starships sorozatban a hagyományos Star Wars járgányokat lehet megvenni és bizony van olyan cucc is, amiben a normál, hétköznapi kiskocsinak csak a festése és a csomagolása kapcsolható a Star Wars világához. Én is foglalkoztam már ilyenekkel, például a Hot Wheels Pop Culture Series Bounty Hunter sorozatával, ami pontosan ilyen volt. Általában ezeket a kocsikat szokták a legjobban ekézni. Sokszor olvastam már, hogy ezek feleslegesek, hogy csak a profit hajhászás miatt nyomták rá, hogy Star Wars és persze, sokan a Disney kezét vélték felfedezni a dologban. Pedig természetesen, se a hagyományosnak mondható autók Star Wars témájú felhasználása, se a Star Wars járgány ihletésű kocsik története sem mostanában kezdődött….. mindkettőnek volt előképe és ma az ilyen „vintage” Star Wars kocsikról lesz szó.  

 

s-l1600_76.jpg

69568999127abc2e8cbc9e69fc55b907.jpg

Akár hiszitek, akár nem a hagyományos kocsik Star Wars-os felhasználása egy idős magával a franchiseal. A Kenner ugyanis, már a legelső Star Wars-os játékok tervezésekor számolt autókkal is, amelyet belsős Kenner jegyzetek is bizonyítanak. A megjelenésig sem kellett sokat várni, hiszen a saját autós brand-jük, az SSP égisze alatt már 1977 végén megjelent két Star Wars-os festésű furgon.

 ssp4.jpg

Az SSP nem volt egy új keletű dolog. A név a Super Sonic Power megnevezés rövidítése volt és a márkát 1970-től vezették be a piacra. Nyilvánvalóan a fénykorukat élő kisautógyártók ellenében hozták létre, ám a Kenner kocsijainak 1:24-es méretaránya volt, így köznapi nyelven nem Matchbox hanem Bburago méretű cuccaik voltak. Számos izomautót, furgont, motort és dragstert adtak ki, amelyekben lendkerekes, felhúzós mechanizmus volt, így egy „felhúzómadzag” (bocs nem tudom mi a hivatalos neve) segítségével mozgásra lehetett bírni őket. A verdák kezdetben teljesen műanyagból voltak, majd később már felhasználtak hozzájuk fémet, illetve krómozást is. Volt, amelyiknek szikrát tudott hányni a kereke és volt, amelyiket ütközős játékra terveztek, így voltak lehulló alkatrészeik, amolyan proto Crash Dummies jelleggel. Színvonalas cuccok voltak, de nem vehették fel a versenyt a kor nagy gyártóival, így aztán 1979-ben befejezték a gyártásukat.

 

composite1.jpg

kenner_27s_newest_racers_print_ads_502477c4-b903-4583-95c5-f2eea83674ae.jpg

ssp-group8-copy.jpg

Ám a márka beszántása előtt másfél évvel, még kiadtak két Star Wars-os festésű furgont, amelyek aztán elég népszerűek lettek. A furgonok új tervezésűek voltak, tehát nem valamelyik korábbi cuccot hasznosították újra. Ugyanakkor természetesen – hasonlóan a mai pl Hot Wheels Real Riders furgonokhoz – az alapot más, nem Star Wars-os festésű modellhez is felhasználták. Ezek is kaptak felhúzó mechanizmust, amivel mozgatni lehetett őket, sőt hang és fényhatást is képesek voltak kiadni, ráadásul elem használata nélkül. Két féle dizájnban adták ki őket, a sötét természetesen Darth Vader ihletésű, a fehér pedig a pozitív szereplők festését kapta. Eredetileg a fehér nem így nézett volna ki, a tervezéskor még egy Millenium Falcon-os ábrával számoltak, ám ezt később megváltoztatták.

van1.jpg

van2.jpg

A termék tehát nem volt rossz, a márka nem volt ismeretlen, de azért a Kenner még egy TV reklámmal is megtámogatta a népszerűsítésüket. A két furgont egyben és külön-külön is meg lehetett venni, de nem voltak éppenséggel olcsóak….egy ilyen furgon másfélszer annyiba került, mint egy 3,75”-es figurákhoz való Landspeeder. A csomagolásuk egy egészen igényes, ablakos doboz volt, ami teljesen illeszkedett a többi vintage Star Wars termék megjelenéséhez. Ma is impozánsan fest.

 

10164317_1_1.jpg

ssp-starwarsb1-copy.jpg

ssp-starwarsw4-copy.jpg

image_7.jpg

Bár a Star Wars-os SSP járgányok nem voltak sikertelenek a termékvonalat mégis megszüntették, így a Birodalom Visszavág és a Jedi Visszatér idején már nem készített a Kenner ilyesmit. Helyüket a Kenner saját die cast sorozata vette át, amelynek során a hagyományos Star Wars járgányokat adták ki nagyobb méretben és igen jó minőségben.

 e54279cb8eb52c6641c09e09cca1e501.jpg

Ugyanakkor nem csak ezek a furgonok voltak az egyedüli Star Wars fantáziaautók, bár az MPC által gyártott járgányok inkább makettnek számítanak. Itt három, hasonlóan diszkós küllemű járművet adtak ki, amelyek ún. „Easy Kit”-ek voltak, tehát nagyon könnyű volt összerakni őket. 1:32-es méretarányuk volt, műanyagból készültek és a matricáik világítottak a sötétben. Bár ez a vonal is 1978-ban debütált, a forgalmazásuk bőven megélte a Birodalom Visszavág időszakát is, amit mutat a tény, hogy szerepeltek az ESB katalógusokban is. A hagyományos járműveket ábrázoló MPC Star Wars makettek viszont sokkal népszerűbbek voltak, úgyhogy a Jedi Visszatér idejére ezek a kocsik is kikoptak.  Az MPC egyébként ugyanúgy a General Mills tulajdona volt, ahogyan a Kenner is, úgyhogy a Star Wars jogok úgymond házon belül maradtak. Az MPC-t, aztán 85-ben megvette az AMT-t is felvásárló ERTL die cast gyártó, így készülhettek később az AMT égisze alatt is Star Wars makettek.

 

img_2618.jpg

darthvadervan.jpg

mpc.jpg

vans001.jpg

1985-ben véget ért a vintage éra, de a Star Wars játékok készítésének jogai továbbra is a Kenner-nél maradtak. Ők pedig nem csináltak több Star Wars témájú kisautót és másoknak nem engedték át ezt a lehetőséget, így se a Matchbox, se a Corgi, se az ERTL nem tudott Star Wars témájú kocsikat kiadni. A Kenner-nek volt egy másik kisautós vonala is a Fast 111s, de annak a keretein belül nem adtak ki Star Wars kocsikat. A 90-es években aztán a Galoob által gyártott Micro Machines vonalban jelenhettek meg újra a kisméretű Star Wars járgányok, de újabb hagyományos autók akkor nem születtek, ezekre egészen a 2000-es évekbeli Hot Wheels autókig kellett várni.

 mm.png

Volt ugyanakkor egy másik autós termék, ami szintén a vintage éra szülötte volt, bár közvetlenül nem a Kenner gyártotta. A Duel at Death Star Racing Set-et a Fundimensions nevű kisebb brand követte el, amit a Lionel modellvasút gyártó kreált. A Lionel-nek szintén a General Mills volt a tulajdonosa ekkoriban, csakúgy, mint a Kenner-nek, így jogilag is rendben volt a dolog, bár érdekes módon, a játékon a 20th Century Fox szerepel gyártóként. A Lionel már korábban is gyártott mindenféle elektromos meghajtású versenypályákat, amiket Power Passers márkanév alatt futtatak.

7354701.jpg

A Star Wars-os verziójú Power Passers 1978-ban jelent meg és ez voltaképpen csak egy egyszerű, Star Wars-os átdolgozása volt a korábbi pályáknak. Egyszerűsítették a műanyagpályát, hogy olyan legyen, mint a Halálcsillag vájata, amin Luke keresztül megy. Űrhajós és a karaktereket ábrázoló karton inserteket tettek bele, de ugyanakkor teljesen egyedi slot car-okat adtak hozzá. Ami miatt ez utóbbi érdekes, az az, hogy itt jelentek meg először a történelem során, az olyan négy kerekű kisautók, amelyek kinézetükben megidézték a filmben látható űrhajókat, de kerekeken gurultak. Ezzel voltaképpen ez a két kis jármű, a mai Hot Wheels karakter és űrhajó ihletésű autók ősattya.    

 

palya2.jpg

duelatdeathstar-lineart.jpg

palya.jpg

palya4.jpg

palya5.jpg

A pálya nem volt olcsó és nem is gyártottak belőle túl sokat, így nem érhetett el nagyobb sikereket. Ma is inkább érdekes és drága kuriózumnak mondanám, mint jó játéknak, bár az elektromos  versenypályák szerelmesei biztos kedvelnék.

 

5a6ba2054e6f7620c029bdbba8749651.png

palya6.JPG

palya3.jpg

Amint láthattátok, a Star Wars ihletésű autók története régebbre nyúlik vissza, mint azt bárki gondolná. Ugyan a kezdeti darabok után hosszú évekig nem adtak ki ilyesmit, de mostani modellek azért rendelkeznek ősökkel. Lehet ezeket a darabokat szeretni vagy nem szeretni, de tény, hogy azért sokan kedvelik őket és ezek is valamelyest hozzájárulnak a Star Wars népszerűségéhez. Arról se feledkezzünk meg, hogy gyerekjátéknak teljesen megfelelnek és nem is annyira megfizethetetlenek, ami a szülők szemszögéből nézve egyáltalán nem egy utolsó szempont.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1715419634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2020.01.24. 02:17:39

Mennyire szánalmasak azok az sw-festésű usák furgonok, bakker.
Semmilyen kapcsolatuk nincs a filmekkel, röhej az egész.Volt olyan hülye, aki megvette bármiért is?Gondolom persze jól felárazott cuccok lehettek ezek.
Hanem én azt nem értem, hogy a Lego SW sorozat hogy hogy olyan későn jött csak ki, amikor?Holott már a legelső film után is erős volt a mörcsandájz vonal...

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2020.01.24. 08:05:16

@geegee: Hát úgy hogy a Lego a 90-es évekig nem nagyon csinált se licenszelt témákat se kvázi háborús témát. Alapvetően családilag ellenezték az erőszakos játékokat de aztán mindig egy picit leadtak ebből az évtizedek során. Először a Castle aztán a Western végül a Star Wars amiben ugye sok a harci űrhajó. Viszont manapság sem csinálnak nyiltan háborús játékot csak úgymond fantázia szinten

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1047) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (551) hasbro játékok (554) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (167) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1143) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1142) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (224) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (278) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (419) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (231) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (169) lego katalogus (173) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (875) régi játékok (860) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (462) starwarsjármű (94) starwarstoys (534) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (546) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (392) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (450) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (858) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (175) vintage (651) vintagejátékok (774) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (766) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása