G.I.Joe érdekességek - 62

Az NSI G.I.Joe termékei

Ebben a cikksorozatban már számtalan alkalommal foglalkoztam furcsa, érdekes vagy esetleg idióta kísérőtermékekkel, amelyeket a G.I.Joe brand közönségvonzó erejével igyekeztek eladni a gyártók. A mai cikk témája is egy ilyen kísérőtermék csoport, az amerikai NSI által gyártott G.I.Joe játékok lesznek.

 nsi2.jpg

A G.I.Joe ARAH brand indulásakor már rögtön megjelent egy csomó kísérőtermék a piacon, amelyeket a Hasbro a saját brandje erősítése, kiegészítése és beágyazása céljából engedélyezett. Az első időkben még maga a Hasbro is úgy gondolta, hogy a fő termék a Joe járgány lesz, amelyet kiegészítenek majd a 3,75”-es figurák, így a sokféle más termék engedélyezését felfoghatjuk egyfajta korai útkeresésnek is. Ezeket a kiegészítő cuccokat rendszerint más játékgyártók készítették, együttműködésben a Hasbro-val, így sok esetben a Hasbro csak a logót tette bele a termékbe, de volt, amikor még az se szerepelt a cuccokon. Mindenféle ilyen termék készült, a szokásos uzsonnás dobozoktól elkezdve, az órákon és partikellékeken át a Revell makettekig minden, amelyek sok esetben csak nagyon alacsony példányszámban lettek legyártva. A komplexebb, játék jellegű kiegészítő termékek közül, a különféle roleplay játékok (Walkie Talkie, játék katonai felszerelés, Joe poncho) és a társasjátékok is rögtön megjelentek a palettán az ARAH debütálásakor.

 

1_55.jpg

2_49.jpg

3_35.jpg

A komplexebb, kiegészítő játékok közül is kiemelkedett a furcsaságával az American Toy &Furniture Co. által gyártott G.I.Joe faégető és festőkészlet, amelyben pár, előre legyártott, G.I.Joe-kat ábrázoló faelemet lehetett kiégetni, illetve megfesteni. Az ilyen faégető készleteknek nagy hagyománya volt az amerikai piacon, úgyhogy egyáltalán nem csoda, hogy egy ilyen játékra is ráhúzták a G.I.Joe köntöst. A következő évben viszont a Hasbro még ennél is komplexebb, vagy ha úgy nézzük, modernebb kiegészítő játék csomagokat is a piacra akart dobni, aminek érdekében megállapodást kötött az NSI nevű céggel.

 

atc_wood.jpg

atc_wood2.jpg

Az NSI, azaz a Natural Science Industries egy amerikai, tudományos illetve elektronikus játékokat gyártó cég, amely 1940-óta van jelen a piacon. Manapság is működnek és még mindig hasonló cuccokban utaznak, például ők készítik a Smithsonian múzeum nevével fémjelzett napelemes autókat és mindenféle robotos játékot is forgalmaznak. A 80-as években is ilyen elektronikus illetve műszaki jellegű játékokat gyártottak, amelyek bizonyos szempontból jól passzoltak a G.I.Joe brand-hez, ezért egyáltalán nem volt ördögtől való ötlet a házasításuk. A jogtulajdonos Hasbro és az NSI egy komplett, önálló termékvonal kiadásában egyeztek meg, amelyek végül 1984-ben debütálhattak. Ezek főleg többféle kisebb játékot tartalmazó készletek voltak, aminek az alkotóelemeit előtte már más játékokban is elsütötték, így a G.I.Joe márka ráhúzása csak egy matricázást vagy mondjuk a hangminták megváltoztatását jelentette. Bár nem gyártották le őket túl nagy példányszámban, az NSI nagy reményeket fűzött a Joe termékvonalhoz, így rögtön öt készletet is a piacra dobtak, amelyeket a katalógusukba is betettek illetve reklámoztak. Az öt készletből kettő mondjuk úgy, hogy roleplay játék volt, kettő elektronikus játékkészlet és egy volt úgymond fajáték jellegű készlet is.

4_26.jpg

5_22.jpg

6_20.jpg

G.I.Joe Toy Factory and Woodworking Set

Az öt játék közül manapság talán ez a legritkább darab az öt közül. Egy famegmunkáló készletről van szó, amelynek előre legyártott elemeiből különféle G.I.Joe-khoz használható dioráma darabokat és tereptárgyakat lehetett elkészíteni illetve megfesteni. A készletből elvileg 15 fajta tereptárgy készíthető el…pontonhíd, tábori kórház, megfigyelő állás, kiképző eszközök és egy főhadiszállás kellékei. Ezekhez elkészítési útmutató is tartozik és természetesen az összerakáshoz szükséges szerszámokat, festékeket is mellékelték. Van hozzá kisfűrész, kalapács, ragasztó és vonalzó is. Alapvetően a műszaki beállítottságú, barkácsolós gyerekek számára készítették és szerintem erre a célra ez a pakk tökéletesen megfelelt. A képek alapján egészen tűrhető kis kiegészítőket lehetett vele összerakni. Az ára ugyanakkor elég borsos volt, úgyhogy a készlet nem igazán terjedt el, ráadásul maga a Hasbro is gyártott egy csomó hasonló, eleve kész kiegészítő pakkot, ami szintén megfigyelőállást, őrtornyot vagy tüzérségi állást ábrázolt. Azok olcsóbbak is voltak, úgyhogy a „házon belüli” rivális jóval inkább elterjedt főleg úgy, hogy ugyanabban az évben kerültek a piacra és jóval több helyen lehetett találkozni velük.

 

wood.jpg

wood2.jpg

G.I.Joe Electronics Command Center

Egy elektronikus játékot tartalmazó csomag volt, aminek elemeiből kódtovábbítót, behatoló riasztót, hazugságvizsgálót és rádiót lehetett összerakni, persze nagyon egyszerű módon. Egy nyilvánvalóan nem a G.I.Joe brandhez készült elektronikus játék átszabásáról van szó, aminek a dobozán kívül amúgy nem sok köze van a Joe-k világához. A fő része egy alaplap, ami mellé drótokat, fülhallgatót, villanyégőt, transzformátort, kódkulcsot és ellenállásokat mellékeltek. Szintén egy drága és kevéssé elterjedt játékról van szó, de lényegesen több maradt fenn belőle, mint a Woodworking Set-ből. 8 éven felülieknek ajánlotta a gyártó, úgyhogy életkorilag se teljesen passzolt a többi Joe játék mellé. Biztos volt olyan műszaki beállítottságú gyerek, akinek ez tetszett, de szerintem erre a cuccra elég felesleges volt ráhúzni a Joe logót.

 

command.jpg

command10.jpg

command2.jpg

command3.jpg

command4.jpg

command6.jpg

command7.jpg

command8.jpg

command9.jpg

G.I.Joe Counter Intelligence Set

Ez egy hírszerzési jellegű, lényegében roleplay játékcsomag, amiben kódkulcsok, kódos órák, dekódoló cucc és ujjlenyomat rögzítők voltak. Az utóbbihoz ujjlenyomat port, lapokat és nagyítót is mellékeltek. Elméletileg titkos kódok készítésére és visszafejtésére való a szett, de nekem ez így egy elég sablonos, hamar megunható játéknak tűnik. Alapvetően a jellege illik a Joe világába, de az embernek az amerikai műzlis dobozokba rejtett dekódergyűrűk jutnak ezekről az eszébe. Az öt készlet közül viszont ez az, amit a legkönnyebben be lehet szerezni.

 

counter.jpg

counter2.jpg

counter3.jpg

counter4.jpg

counter5.jpg

counter6.jpg

counter7.jpg

G.I.Joe Tool set & Field Repair kit / G.I.Joe Repair & Tool kit with real working tools

Mit lehet erről írni? Az egyik egy szerszámos láda a másik pedig egy szerszámos doboz, amikben kalapács, fogó, kulcsok és csavarhúzók vannak. Ezek ténylegesen használható, fából és műanyagból készült szerszámok voltak. A G.I.Joe-hoz a színükön és projekt terveken kívül nincs túl sok közük, úgyhogy esélyes, hogy alapból már létező termékek átmatricázásáról van csak szó. Manapság maximum a Joe gyűjtő barkácsolóknak tudom ezt elképzelni, akik boldogan rakják össze a figurás vitrint a Joe-s csavarhúzóval... Mindkét készlet elég ritka, úgyhogy ha fel is bukkannak, elég borsos áron lehet csak hozzájuk jutni.

 

nsi3.jpg

nsi4.jpg

Nem a G.I.Joe volt az egyetlen brand, amihez az NSI kiegészítő játékokat készített. Bár Joe termékből volt a legtöbb, de a Dungeons and Dragons is kapott pár hasonló szettet, például faégető és dioráma készletet is. Ezek sem terjedtek el sokkal jobban a piacon.

 nsi5.jpg

Az NSI G.I.Joe termékei sem terjedtek el igazán. Azt nem tudom, hogy a gyártó elvárásait hozták-e, de gyaníthatóan nem, hiszen az együttműködés megszakadt a két cég között. Azért kiegészítő termékek jelentek meg később is, de ezek többsége már kevésbé volt komplex, mint az NSI szettjei. A fent említett készletek manapság is kevésbé ismertek, viszonylag ritkán bukkannak fel és pont ezért a gyűjtők jó része nem is ismeri őket. Persze az ilyen jellegű cuccokat eleve csak a gyűjtők egy specifikus része kedveli, de a ritkaságuk ellenére ezeket a cuccokat, viszonylag olcsón lehet beszerezni. A legelterjedtebb Counter Intelligence Set bontott és kissé hiányos állapotban körülbelül 70-90 dollárba kerül a talán legritkább Woodworking Set 115 dollárba, már amennyiben van belőle eladó példány. Tehát mondhatjuk, hogy nem az áruk miatt nehéz a beszerzésük.

nsi.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6816243590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.10.19. 11:34:23

na ezekről még sose hallottam. egyikről se.

Gerberus 2020.10.24. 01:13:05

Ezek legtöbbje tényleg teljesen értelmetlen, legalábbis mint J.I. Joe-termék.

scherier 2020.10.26. 07:35:07

Azért azt a társasjátékot kipróbálnám.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (6) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (38) board games (4) bootleg (13) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (25) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (2) crash dummies (2) crash dummies figurák (2) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (6) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (7) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (4) érdekesség (982) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (256) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (257) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (258) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (524) hasbro játékok (528) hasbro katalógus (5) heman (6) heti video (147) he man (7) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1079) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1078) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (203) kenner (286) kennertoys (276) kenner figurák (270) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (6) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (391) lego2020 (6) legostarwars (127) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (2) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (2) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (74) lego city (10) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (3) lego érdekesség (210) lego exploriens (7) lego extreme (1) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jurassic park (1) lego katalogus (154) lego katalógus (150) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (25) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (142) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (47) lego tmnt (1) lego történelem (187) lego town (43) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (6) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (8) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (3) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (11) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (30) moder star wars figurák (27) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (7) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (5) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (7) power rangers (1) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (819) régi játékok (807) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (522) starwarsfigures (441) starwarsjármű (94) starwarstoys (509) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (520) star wars 30th anniversary (8) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (1) star wars chess (1) star wars clone wars (20) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (368) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (428) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (75) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (7) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (1) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (94) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (21) teenage mutant ninja turtles (1) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (8) tmnt (13) tonka (5) top10 (54) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (4) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (798) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (154) vintage (607) vintagejátékok (729) vintagestarwars (154) vintagestarwarstoys (154) vintagetoys (720) vintage collection (44) vintage gi joe (238) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (138) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) winspector (1) wwf figurák (3) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása