Modern Star Wars figura érdekességek - 25.rész

A Power of the Force Millenium Minted Coin széria érdekességei

01_137.jpg

A Power of the Force Star Wars figurák második felvonása gyakorlatilag megtestesíti a 90-es éveket a Star Wars figurák szempontjából. Egy meghatározó széria, ami ugyan manapság általában nem örvend közimádatnak, ám sokaknak ezek jelentik a gyerekkori figurákat. Ezen kívül a figuratörténeti jelentőségük is megkérdőjelezhetetlen. A vintage korszak után ez a sorozat már merőben más értékesítési filozófiával rendelkezett és voltaképpen itt jelent meg (a Star Wars figurák történetében) gyakorlatilag minden modern értékesítési és kiadási formula. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megjelentek a kisebb limitált szériák, a figurák mellé adott figyelemfelkeltő extra cuccok (Freeze Frame diakocka, Flashback file), a gyűjtői kiadások és a forgalmazói exkluzívok is. Ezek nagy része a vintage érában még nem volt jelen. A mai érdekességes cikkben is egy ilyen forgalmazói exkluzív, ráadásul limitált, gyűjtői POTF2 figuraszériáról lesz szó, ami kezdetben teljesen másmilyen csomagolással bírt volna, mint ahogyan végül a boltokba került.

 coinshanbespin.jpg

1998-ban bizonyos szempontból a Power of the Force sorozat már egy kicsit túl volt a csúcson. A széria első két évében irtózatos mennyiségű figurát adtak ki, amelyek a boltokban is jól teljesítettek, ám így is rengeteg legyártott, eladatlan figura volt még raktáron. Ezek többsége alapkarakter volt, amelyeket a széria elején még jól el lehetett adni, ám az eltelt idővel arányosan egyre kisebb lett rájuk a kereslet. Ez összességében igaz volt az egész szériát tekintve is, bár a sok extra kiadás és alvonal miatt a Power of the Force azért jól teljesített és uralta a játékboltok polcait. Ugyanakkor folyamatosan szükséges volt a vásárlói figyelem fenntartása, amelyet a Kenner extra kiadások, a figurák mellé adott extra cuccok és a különféle alszériák kiadásával igyekezett megoldani. Már viszonylag a sorozat elején megjelentek a nagyobb kiegészítővel ellátott Deluxe cuccok, majd jött a Shadows of the Empire sorozat 1996-ban a maga egyedi karaktereivel és csomagolásával. A következő évben jött az elektronikus funkciókkal bíró Force FX alsorozat és persze újabb Deluxe figura kiadások is akadtak. A gát igazán 1998-ban szakadt át. Ekkor szinte megújult az egész széria és megjelentek a sima figurák mellé adott Freeze Frame diakockák, illetve egy csomó kisebb alszéria is, ami mind egy-egy egyedi tulajdonsággal vagy kiegészítővel rendelkezett. A Gunner Stations sorozatban a figurák egy-egy kvázi dioráma darabbal kerültek a csomagolásba, A Complete Galaxy sorozatnál a figurákat egy nagyobb, tojásszerű héjjal adták, ami szintén dioráma szerű volt, ezen kívül megjelent a képregényekben és könyvekben feltűnő karaktereket tömörítő Expanded Universe sorozat is. Ezeknél a karton hátlapból lehetett egy egyszerűbb diorámát kialakítani. A Kenner tényleg mindent elkövetett az értékesítés újbóli felpörgetése érdekében, ám ezeknek az alsorozatoknak kettős célja volt, hiszen egy csomó esetben, a már meglévő, legyártott figurákat, vagy azok bizonyos elemeit hasznosították újra. Így ezek újbóli kiadása voltaképpen spórolást jelentett a gyártónak. Hasonló széria volt a Millenium Minted Coin sorozat is, ahol egy nagyon ízléses ablakos dobozban, egy-egy aranyszínű érmével adták ki, a korábban már megismert, főszereplőket ábrázoló figurákat.

 

potffxdarthvader.jpg

star_wars_potf_complete_galaxy_tatooine_luke_skywalker_sarlacc.JPG

ex_1.jpg

A coin azaz a gyűjthető érme, mint a figurák mellé adott ajándék és értékesítést támogató extra cucc szintén nem volt új dolog a Star Wars figurák történetében, hiszen a vintage éra végén, az első Power of the Force sorozatban jelentek meg először. 1998-ban aztán visszanyúltak ehhez a kifejezetten elegáns és ötletes kiegészítőhöz, amelyet sokan már a vintage időszakban is nagyon kedveltek. Az érmék ugyanakkor sosem voltak olcsó kiegészítők, egyedi tervezést igényelnek és megdrágítják az adott pakk előállítási költségeit, ráadásul a Power of the Force 2 Millenium Minted Coin szériához végül nem egy sima kartont, hanem egy ablakos dobozt készítettek csomagolás gyanánt, ezért egyáltalán nem is csoda, hogy a figurákon voltaképpen spóroltak. Ráadásul ebben az esetben az érme mellé egy egészen igényes érmetartó állványt is adtak, ami egy nagyon jó lépés volt a gyűjtői figyelem felkeltése érdekében, de szintén megdrágította a csomagok előállítási költségét.

potf_chewbacca_moc_c-9_5-_bc_1_1.jpg

3001768229016228217.jpg

2020-10-27_172738.jpg

 

potf2mmchansololoose.jpg

03_109.jpg

02_125.jpg

Összesen hét figura jelent meg a sorozatban és voltaképpen mindegyik valamilyen fokú újrahasznosítás volt. C-3PO két korábbi C-3PO figura alkatrészeiből állt össze (Removeable limbs, Purchase of droids), a Chewie egy kicsit sötétebb festést kapott, de az alkatrészei egy az egyben megegyeztek a korábban kiadottal. A Bespin Han, mindenben teljesen azonos volt a single card-on megjelent darabbal, a Snowtrooper viszont egy kicsit eltérő festést kapott. Az Endor Luke és az Endor Leia a Speeder Bike-ok mellé figurák újrahasznosításai voltak, a Palpatine pedig a Force FX-es kiadás, kissé módosított variánsa volt, elektronika nélkül.

 

the-power-of-the-force-2-snowtrooper-coin_big_1.jpg

potf2mmcc3poloose.jpg

potf2mmcchewieloose.jpg

potf2mmcemperorloose.jpg

potf2mmcleialoose.jpg

potf2mmclukeloose.jpg

Az új érmék viszont aranyszínűek lettek, ami olyan szempontból érdekes, hogy egyedül a vintage éra legvégén, a Droids szériában használtak csak, ezen az eseten kívül aranyszínű érméket. A többi esetben (pl. a későbbi 30th Anniversary sorozatban) mindig ezüstszínt használtak. A karakterek egyedi és hozzájuk kapcsolódó érméket kaptak, nem használtak általános mintákat, ugyanakkor a hátoldaluk természetesen egyforma volt. Prototípus korukban persze még ezek is ezüstszínűek voltak, az arany festést csak a végleges darabok kapták meg. Ugyanakkor az arany festés és az új hátoldal egyúttal megkülönböztetésül is szolgált, ugyanis az érmék, karaktereket ábrázoló elülső oldalát szintén újrahasznosították a vintage érából. Érdekes még, hogy noha a figurákat Kínában, de az érméket Amerikában gyártották, amit külön ki is írtak a csomagolás hátulján.

 

h18841-l119251348.jpg

potf2mmcemperorcoinbk_1.jpg

potf2mmcleiacoinfr.jpg

Mivel a coin nem volt olcsó és az egész csomag (a figurák kivételével) meglehetősen egyedire sikeredett, ezért a Millenium Minted Coin sorozatot limitált szériaként adták ki, ráadásul Toys R Us exkluzívként, így csak a TRU boltokban lehetett őket megvásárolni. A limitálás azért nem volt olyan erőteljes, tehát nem 5 vagy 10 000 darabot csináltak belőle, de tény és való, hogy a sima, basic figurákhoz képest ezekből lényegesen kevesebb készült. Ezeknek eleve nem is feltétlenül a gyerekek voltak a célközönsége (ellentétben a sima basic figurákkal), hanem a már akkor is erős vásárlói réteget jelentő felnőtt gyűjtők, akik egyébként kedvelték ezt a sorozatot. A csomagok ára ugyanakkor csak egy kicsit volt magasabb, mint egy basic figuráé. Amíg azokért átlagosan 6 dollárt, addig a Millenium Minted Coin sorozat darabjaiért csak 10 dollárt kértek el az üzletekben. Ez még mindig olcsóbb volt mint, mondjuk a Complete Galaxy pakkok, amelyek 15 dollárba kerültek. A sorozat sikeres volt, ám viszonylag hamar lepörgött és az érmék nagyjából újabb tíz évre eltűntek a Star Wars figurák mellől.

 s-l1600_81.jpg

A széria ugyanakkor kezdetben egy kicsit másként festett volna. Első körben az érmés változatokat a sima zöld hátlapok megtartásával adták volna ki, legalábbis erről árulkodik a képen látható, nemrégiben előkerült koncepciós mock up. Itt egy már legyártott, zöld hátlapos Stormtrooper ruhás Luke Skywalker figurát alakítottak át, noha ezt a figurát nem tervezték érmével kiadni (ez gyakran előfordult az ilyen mock up-oknál). Láthatóan az Endor Luke érméjét csomagolták mellé és oldalt, úgymond a hologramos kép vagy a Freeze Frame helyénél képzelték el az érme szekcióját. Eredetileg a vintage érában az érme a figura felett helyezkedett el, ám az ilyen formájú hátlapnál az nem lett volna megoldható. Ez a csomagolási forma nem került volna plusz költségbe, hiszen a már meglévő hátlapokból indultak volna ki, ám egy okból mégis hamar elvetették az ötletet és egy másmilyen csomagolási forma mellett döntöttek….ebben nem fért volna el rendesen a már megtervezett érmetartó állvány, amit úgymond egy fontos gyűjtői feature-nek szántak. Az új csomagolás ugyanakkor mégsem lett igazán új, hiszen nagyon hasonló ablakos dobozt kapott ez is, mint amit felhasználtak a Kabe & Muftak, a Sneak Preview Windu és az Oola & Salacious Crumb pakk esetében is, ugyanebben az évben. Egyedül talán a limited edition logó az, ami egy kicsit megkülönbözteti a többitől.

01_138.jpg

coinsleiabox.jpg

71-5z9oogml.jpg

Az érmék, mint figurák mellé adott kiegészítők szerintem kifejezetten jól mutatnak. Sajnos az elmúlt évtizedek során csak pár alkalommal adtak ki ilyen figurákat. A Millenium Minted Coin sorozat egészen jól sikerült, a csomagok mutatósak voltak, bár azért némiképpen árnyalta a képet a sok újrahasznosított figura.  Ugyanakkor értékelhetjük úgy, mint az egyik első célzott próbálkozást a felnőtt gyűjtők megnyerésére. Én úgy vettem észre, hogy ez a sorozat manapság is egészen keresett, ugyanakkor az ára még mindig nem magas, így nagyjából 15-20 dollár között be lehet szerezni 1-1 példányt, főleg Amerikából. Star Wars-os érméket ugyanakkor külön is gyártanak, a New Zealand Mint nevű cég például egészen szép gyűjtői érméket készít, persze sokkal drágábban és jobb minőségben, mint amiket a figurák mellé adtak valaha is.

31e232e5-41c7-5696-b343-6521dbc7926d.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr216260368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (13) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (26) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (3) crash dummies (3) crash dummies figurák (3) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (7) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1001) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (258) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (4) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (259) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (260) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (532) hasbro játékok (535) hasbro katalógus (5) heman (8) heti video (154) he man (10) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1098) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1097) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (209) kenner (288) kennertoys (278) kenner figurák (272) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (398) lego2020 (6) legostarwars (128) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (3) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (3) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (75) lego city (11) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (217) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (159) lego katalógus (155) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (143) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (50) lego tmnt (1) lego történelem (191) lego town (45) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (9) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (6) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (32) moder star wars figurák (29) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (9) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (2) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (6) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (8) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) pulsar (1) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (835) régi játékok (823) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (530) starwarsfigures (448) starwarsjármű (94) starwarstoys (516) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (528) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (21) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (375) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (435) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (76) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (23) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (14) tonka (5) top10 (55) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (816) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (161) vintage (618) vintagejátékok (741) vintagestarwars (155) vintagestarwarstoys (155) vintagetoys (732) vintage collection (44) vintage gi joe (239) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (139) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása