Top 10 Legsikeresebb Lego téma

Viszonylag sokat szoktam foglalkozni a cikkeimben a bukott játékokkal, hamisításokkal, illetve elég sokszor készítettem már negatív top 10-es listákat is, ami után rendszerint mindig megkaptam a kérdést… hogy a legjobb, illetve pozitív dolgokkal ugyan mikor fogok már foglalkozni? A pozitív dolgokról általában sokkal kevesebbet is tudok beszélni, hiszen alapvetően negatív az életszeméletem és rendszerint még a legjobb dolgokban is gyakran a rosszat látom meg. Nem is meglepő, hogy a blog valaha volt legsikeresebb cikke is pont egy ilyen negatív dolgokra koncentráló írás volt, mégpedig a Lego legnagyobb bukásairól szóló írásom. Hasonlóan kedveltétek a bukott licenszelt Lego témákról és a legrosszabb Lego témákról szóló cikkeimet, így most arra gondoltam, hogy kivételesen megcsinálom ezeknek a cikkeknek az ellentétpárját – hiszen, ha beszélünk a bukásokról és a szerencsétlen témákról, úgy illik, hogy a másik oldalt is bemutassam egy kicsit. Következzen tehát a tíz valaha volt legsikeresebb Lego téma listája.

 pi_1.jpg

Egy ilyen listát összeállítani ugyanakkor nem könnyű. A külön Lego témák bevezetése óta eltelt 43 évben ugyanis rengeteg kisebb-nagyobb téma került bevezetésre, így a merítés meglehetősen nagy vödörből történik. Ezen kívül azt is nehéz körbeírni, hogy mi a siker… hiszen alapvetően ezt nézhetjük anyagi oldalról, a közönség oldaláról vagy onnan, hogy mi volt az, ami teljesítette a gyártó előzetes elvárásait. További nehezítő tényező, hogy míg a bukás mindig látványos és a legtöbb esetben nyilvánvaló, addig a sikeresség tényét leginkább számadatok alapján lehetne belőni, ám az ezekre vonatkozó számok sose nyilvánosak. Ezeket maximum a Lego sales-en dolgozó fejesek ismerhetik teljes körben, én nem tudok hozzájuk jutni. Ugyanakkor pár adat, elszólás és irat azért a rendelkezésünkre áll, amiből azért viszonylag pontos képet kaphatunk a sikeresebb témákat illetően. Az adatgyűjtés során először is elolvastam a Lego összes nyilvános beszámolóját, amiben rendszerint mindig megemlítik, hogy az adott évben mely témák futottak a legjobban. Ugyanakkor ez sajnos csak 1999-től állt a rendelkezésemre, az az előtti témáknál más anyagokra is támaszkodnom kellett. Segített még az 1993-as Lego kereskedőknek szóló füzet, ami ugyan tele van marketingszagú megállapításokkal, ám vannak benne azért érdekes adatok is. Ezen kívül interjúkat, régi újságcikkeket és egyéb statisztikákat is olvastam, ami alapján azért nagyjából pontosan fel lehetett állítani, a 10 valaha volt legsikeresebb Lego téma listáját. A szereplők java bizonyára senkinek se lesz meglepő, legalábbis szerintem a 10-ből kb. 6-ot bármelyik Lego-val komolyabban foglalkozó gyűjtő azonnal bemondana, de azért igyekeztem mindegyiket alapos indokok alapján kiválasztani.

 a2_13_1.jpg

Duplo 1969-2002, 2004-

A Duplo szereplése furcsának tűnhet ezen a listán, hiszen erre a vonalra ritkán tekintünk önálló témaként. Ez inkább egy másik rendszer, vagy önálló termékvonal, amellyel a Lego a kezdetektől fogva a kisebb gyerekeket igyekezett berántani a Lego-zás világába. Ugyan a cég számára a legfontosabb célközönség mindig a 6-12 év közötti fiúgyerekek voltak, de azért igyekeztek odafigyelni minden más korcsoportra és a lányokra is. A kisebb gyerekek számára (0-2 illetve 2-5 év) így a Duplo volt a fő termék, ennek a vonalnak kellett megismertetnie a Lego-t, Lego-zást a gyerekekkel, majd ennek kellett rávezetnie őket a System rendszerű készletekre is. A Duplo ezt a feladatot mindig is ellátta, bár azt hozzá kell tenni, hogy sosem volt könnyű dolga…ebben a mezőnyben ugyanis számtalan egyéb játék / építőjáték volt a piacon már a 70-es években is, úgyhogy az, hogy a Duplo komoly eredményeket tudott ebben elérni, már önmagában is egy nagy teljesítmény. Az első Duplo kockák 1969-ben jelentek meg, de a téma arculata csak 1975-ben kezdett el kibontakozni. Innentől kezdve, nagyjából a 80-as évek végéig a vonal folyamatos növekedést produkált és gyerekek milliói kezdték meg ezekkel a játékokkal a Lego-s karrierjüket. A 80-as évek végétől kezdve viszont csökkent felé az érdeklődés, hiszen a gyerekek egyre korábban váltottak át a System-re vagy már eleve inkább azzal kerültek először kapcsolatba. Ezért a 90-es, 2000-es években többször is próbálták a Duplo-t megreformálni, vagy új arculatot adni neki (Primo, Explore, Quattro stb.). A vonal azért ebben az időszakban is stabil forgalmat generált, de a kereslet nem növekedett eléggé, amin végül csak a Duplo-n belüli altémák bevezetése és az egész brand átpozícionálása segített. A dolgok így 2004-ben új lendületet vettek és azóta a Duplo 5 évben is felkerült az adott év legjobban teljesítő témáinak listájára.

 

04_119.jpg

dup.jpg

dupl.jpg

Harry Potter 2001-2005, 2010-2012, 2016-

A Harry Potter gyakorlatilag a Lego történetének második legsikeresebb licenszelt témája volt, a Star Wars után. A varázsló tanoncról szóló könyvek, illetve filmek kétségtelenül a 2000-es évek egyik legfontosabb ifjúsági témájú kulturális termékei voltak, amelyek egy generáció felnőtté válását kísérték végig. Én is emlékszem, hogy mekkora pörgés volt akkoriban a Harry Potter-re és később én is nagyon megszerettem a filmeket. A buliból a Lego se maradt ki, így 2001-től kezdve folyamatosan jelentek meg a témába vágó építőkészletek is. A franchise népszerűsége a játékokra is átragadt, így 2001-2021 között a Lego összesen 4 hullámban jelentetett meg Harry Potter szetteket. Az első időszakban (2001-2005) a vonal nagyon jól teljesített, a debütálásakor például jobban, mint a Star Wars cuccok. Kétszer is bekerült az adott év legjobban teljesítő témái közé (2001,2002). Ez után a kiadások mértéke és a kereslet is visszaesett egy kicsit, sőt volt 3 év, amikor egyáltalán nem jelentek meg Harry Potter készletek. 2010-12 között újraindították a kiadásokat és a téma ebben az időszakban is igencsak jól teljesített, 2011-ben például a 3. legtöbb bevételt generálta a Lego számára. Természetesen a Legendás állatok filmekhez is készültek cuccok, azok is keresettek voltak, majd 2018-ban elindult a Harry Potter kiadások máig tartó negyedik szakasza. Manapság is egy keresett, kedvelt vonalnak számít, mind a gyerekek, mind pedig a felnőtt gyűjtők körében.

hp.png

hp2_1.jpg

hp3.jpg

hp4.jpg

Technic 1977-

A Technic mindig egy érdekes madár volt a Lego-n belül. Egy külön világ, külön termékvonal, aminek nagyon sok ideig szinte semmi kapcsolódási pontja se volt a System cuccokkal. Kicsit olyan volt, mint a Duplo, csak éppen itt nem a kisebb gyerekek, hanem a 12 év felettiek, illetve a műszaki dolgok után érdeklődő fiúgyerekek voltak a célközönség. A téma 1977-ben indult és sok-sok évig nem is számított headliner vonalnak. Ez azt jelenti, hogy mindig külön volt kezelve, kevesebb cuccot adtak ki belőle, mint a kor többi témájából (Town, Castle, Space) és nem ez volt a reklámkampányok abszolút fókuszpontjában. A dolog viszont kinőtte magát és a 80-as évek végén, 90-es évek elején már ez is fontos része volt a Lego portfóliójának. Bizonyos szempontból ez a téma képviselte az innovációt…hiszen számos technikai újdonságot…motorokat, pneumatikus működésű emelőket, világítást és száloptikás elemeket is használtak a készletekben. A 90-es évek végén ugyanakkor itt is volt egy reform kísérlet amikor a Technic rendszerre alapozva egy csomó altéma bevezetésével próbálkoztak. Ezek közül volt olyan, ami bejött (Bionicle) és volt, ami nem (Slizer, Speed Slammers stb.), de összességében azért ekkor is elketyegett a dolog. A Technic igazán 2007 körül kapott új erőre, nagyjából ekkoriban kezdték el az egész vonalat inkább a felnőtt gyűjtőkre pozícionálni és a dolog úgy néz ki bejött. Azóta a Technic 5 alkalommal is ott volt a top 5 legjobban teljesítő téma listáján.

tech.jpg

tech2.jpg

tech3.jpg

tech4.jpg

Castle 1978-2014

Szó mi szó, a Lego Castle volt minden idők egyik legjobban sikerült témája. Egyedi hangulata van, a maga idejében innovatív volt és ma is rengetegen rajonganak érte. Mondjuk úgy, hogy fiúgyerekek milliói nőttek fel ezeken a váras- lovagos készleteken. Ez is egy kicsit nehezen indult be, először még csak pár készletet adtak ki belőle (bár a legendás sárga vár már akkor is nagyon kelendő cucc volt), de 1984-től, a frakciók bevezetésétől kezdve ez lett az egyik legfontosabb headliner Lego téma, ami egészen a kalózok megjelenéséig, a Town mellett a legsikeresebb vonalnak számított. Sikeresebb volt még a Space-nél is… ami sajnos sokkal periodikusabban teljesített. A Castle viszont a 90-es évek végéig folyamatosan jól ment, sőt volt olyan időszak is, amikor a későbbi modernizált változatai (Knights Kingdom) is nagyon mentek voltak, de a 2000-es évek eleje után azért kiszorult a legjobbak ligájából.

 

cas.png

cas2.png

cas3.jpg

cas4.jpg

Ninjago 2011-

A Ninjago volt az a saját Lego téma, aminek a sikere még úgymond a Lego vezetőket is meglepte. A 2011-ben megjelenő humoros, ninjás témával ugyanis eredetileg csak 1-2 évig terveztek, de mivel a debütálás elképesztően jól sikerült (minden idők legjobb téma rajtját produkálta) és a kereslet folyamatosan növekedett, ezért gyakorlatilag még ma is rendszerben tartják. Az elmúlt 10 évben összesen 403 Ninjago-s termék jelent meg, amelyek folyamatosan jelen vannak a boltok polcain és folyamatos rájuk a kereslet is. A téma így 2011-ben, 12-ben, 15-ben, 16-ban, 17-ben és 18-ban is feljutott a legjobban teljesítő témák listájára, jelentékeny hányadát adva az adott évek Lego összbevételeinek. Fontos még azt is megemlíteni, hogy a Ninjago-hoz kapcsolódó rajzfilm, a Lego történetének az egyik legsikeresebb animációs sorozata, ami immáron 18 évadot élt meg (egy évben volt, hogy több évad is kijött). Nyilván ez is erőteljesen hajtotta az eladásokat, csakúgy, mint az egészestés Ninjago rajzfilm, ami szintén jó kis nyereséget termelt. A Ninjago elsősorban a Lego vásárlói alappillérét jelentő 6-12 év közötti fiúgyerekek körében népszerű, de azért egyes nagyobb készleteket a felnőtt gyűjtők is előszeretettel vásárolták.

 

nin.jpg

nin2.jpg

nin3.jpg

nin4.jpg

Friends 2012-

A kifejezetten lányos Lego témák sokszor nem voltak éppen sikertörténetek. A Lego tipikus célközönsége ugyanis mindig a 6-12 év közötti fiúgyermekek voltak, ami mellett folyamatosan próbáltak egyéb csoportokat is bevonzani 1-1 témával. A 6-12 év közötti lánygyerekeket először egy „unisex” témával a Paradisá-val igyekeztek megfogni, majd jött a már kifejezetten nekik kifejlesztett Belville. Ez már valamelyest sikeres volt és sok-sok évig rendszerben is tartották a System rendszertől sokszor eltérő elemekből felépülő készleteket.  Ott volt még a Lego-tól totál idegen Scala is, ami viszont egy elég nagy bukást eredményezett, illetve több olyan kisebb témát is láttunk az évek során (pl Disney dolgokat), aminél inkább a lányok voltak a célközönség. Ilyen előtörténet és előkészítés után, 2012-ben reformálták meg a lányos Lego-k mezőnyét a Friends vonallal, ami kissé modernebb felfogásban folytatta a Belville által megkezdett hagyományokat. A Friends-ből viszont egyértelmű sikertörténet lett. 2012-óta (2020 kivételével) ugyanis minden évben felkerült a legjobban teljesítő témák 5-ös toplistájába és a témából készült rajzfilmek is igen sikeresek voltak.  A Friends a kislányok körében manapság az egyik legnépszerűbb játék a piacon, a lányoknak szánt Lego-k között pedig szinte egyeduralkodó (bár próbálkoztak más lányos témákkal is, de az utóbbi évek mezőnyében egyedül a Friends maradt állva).

 

fri.jpg

fri2.jpg

fri3.jpg

frie.jpg

Pirates 1989-1997, 2009-2010, 2015, 2020

A Pirates sok szempontból egy formabontó Lego téma volt. Először is az 1978-as tematizálás után ez volt az első új téma, amit 1989-ben pluszban bevezettek. Már önmagában ez, hogy abszolút újdonság volt, is megtolta az értékesítés szekerét. Ezen kívül innovatív is volt, először ebben a témában adtak lőfegyvereket a figurákhoz, illetve itt jelentek meg először a sima mosolygós figura archoz képest formabontónak ható arcszőrzetes festésekkel ellátott figurák. Azt tudjuk, hogy 1989-ben a Pirates téma volt az, ami -addig- a valaha volt legjobb téma indulást produkálta… tehát többet adtak el belőlük az indulás évében, mint anno a Space, a Castle vagy a Technic esetében. Ez mondjuk egyébként nem is csoda, hiszen a Castle és a Technic lassan indult be, a Space pedig kezdetben egy kicsit szürke volt. A Lego külön megállapította azt is, hogy a Pirates készleteket gyakran vásárolták főszezonon kívül is, ami a 80-as évek végén, 90-es évek elején a legnagyobb fegyvertények egyike volt a játékiparban. A téma első nekifutása 1989-1997 között zajlott, ebben az időszakban a Pirates szinte mindig ott volt a leginkább kelendő témák között. Összesen 62 készletet adtak ki, amelyekből a kisebb készletek voltak a leginkább kelendőek. Többször is megpróbálkoztak a felélesztésével és azok a kísérletek se voltak sikertelenek. Ráadásul a téma emlékezete is igen pozitív, manapság is felnőtt gyűjtők ezrei tartják számon a kedvencükként a kalózokat.

 

pi2.png

pi3.jpg

pi4.jpg

pi5.jpg

Bionicle 2001-2010, 2015-2016

A Bionicle voltaképpen egy viharos kor szülötte volt. Egy olyan koré, amikor az egész Lego vállalat sorsa szinte csak egy hajszálon múlott a cég korábbi rossz döntései miatt. Nagyjából ebben az időszakban kezdődtek el azok a rendszerszintű átalakítások is, aminek köszönhetően végül a cég megúszta a csődöt. Önmagában ezek az átalakítások viszont nem jelentettek volna tartós megoldást…sikeres termékek is kellettek, amelyekből azért 1998-2001 között bizony nem volt túl sok a Lego palettáján. A Star Wars ekkoriban még nem indult be annyira, ráadásul magas licenszdíj is terhelte, csakúgy, mint a kor másik nagy licenszelt témáját a Harry Potter-t is. A Bionicle viszont saját ötlet volt, egy téma, amiben lényegében Technic elemekkel, egyszerű figurákat lehetett építeni. Az ötlet nem volt új hiszen, előtte már több ízben próbálkoztak hasonlóval (Slizer, Robo Riders), ám azok a kísérletek végülis nem voltak sikeresek. A Bionicle viszont valamiért betalált… lehet, hogy a sztorinak köszönhetően, lehet, hogy a viszonylagos olcsósága miatt (7 dollárba került egy figura és gyakorlatilag mindenhol lehetett őket kapni), de gyakorlatilag már a téma első évében is bekerült a három legnagyobb eladást produkáló Lego téma közé. A sok kicsiből, sok bevétel lett, ráadásul nem kellett belőle licenszdíjat se fizetni, így a Bionicle a fennállása alatt folyamatosan óriási hasznot termelt a vállalat számára. 2001-2007 között szinte töretlen volt a népszerűsége, gyakorlatilag mindig felkerült a legjobban teljesítő témák toplistájára, de volt több olyan év is, amikor a Bionicle hozta a legtöbb bevételt. Ebben biztosan közrejátszott az animációs sorozat népszerűsége is (A Bionicle movie ott volt 2003-ben a tíz legnépszerűbb direct-to-video film között) illetve a rengeteg, kisebb méretű, mindenhol kapható, olcsó készlet. A téma renoméja csak 2007 táján kezdett megkopni, de 2010-ig azért jelentek meg új cuccok, majd 2015-ben megpróbálkoztak a feltámasztásával is, de már kevesebb sikerrel.

 

bioni.jpg

bion.jpg

bio2.jpg

bio.jpg

Star Wars 1999-

Azt hiszem a Lego Star Wars-t senkinek se kell bemutatni. A Lego valaha volt legsikeresebb licenszelt témájának nyilván bérelt helye van a listán. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a téma indulásakor 99-ben (főleg a magas licenszdíj miatt) egy kicsit döcögősen indult be a dolog, de végül 2002-re a Star Wars a Lego egyik legfontosabb pénztermelő gépezetévé nőtte ki magát (kb. azután, miután új licensz megállapodást kötöttek a Lucasfilms-el…nyilván kedvezőbb feltételekkel). 2002-2020-ig nem volt olyan év, amikor a Star Wars ne lett volna ott a Top 3 legjobban teljesítő téma között és több alkalommal nyilván az első helyet is megszerezte. Bár a fontos piacok többségén, a City azért picit jobban teljesít, de az egyik legnagyobb Lego piacnak számító Egyesült Államokban például a Star Wars a legkelendőbb Lego vonal. Ez pedig sejthetjük, hogy mennyi pénzt jelent.. 2020-ban elméletileg lecsúszott a toplistán a 4. helyre és a boltokban elfoglalt területe is csökkent kicsit, de ez egy olyan pozíció, amiből még simán fel fog állni ez a legendás sorozat.

sw.jpeg

sw2_1.jpg

sw3_1.jpg

sw4.png

Town/ City 1978-

Először is, ezt az két külön névvel bíró témát, azért tárgyalom egyben, mert voltaképpen összekapcsolódnak. A City a Town egyenesági leszármazottja, azonos a jellegük, a készleteik témája és a célközönségük is. Másodszor a Town/ City vonal volt a Lego valaha volt legsikeresebb témája és egyben a legfontosabb termékköre, egyszerűen csak két időszakban, két külön néven futott, ezért is vontam egybe őket. A Town volt az egyik legelső külön Lego téma, amit 1978-ban bemutattak, noha kicsit hasonló jellegű készletek azért már voltak korábban is. A népszerűsége kezdettől fogva töretlen volt, a városi élet, valóságos aspektusait bemutató, többnyire kisebb méretű készleteket egyszerűen imádták a gyerekek és igazából a szülők is. A vonal nagyjából a 90-es évek közepéig folyamatosan jól teljesített és ennél is főleg a kisebb készletek voltak igazán kelendőek. A 90-es évek elején egy átlagos Lego vásárló 4 készletet vásárolt egy évben, amiből az adatok alapján kettő biztosan Town volt, ami azért nem semmi egy olyan mezőnyben, ahol azért volt Space, Technic, Castle és Pirates is. A téma lendülete a 90-es évek második felében fogyott ki, majd pár furcsa próbálkozás után, 2005-ben kapott új erőre. Ekkor lett az egész vonal neve hivatalosan is City (a City nevet korábban a Town-on belül használták a kifejezetten városos készletek megkülönböztetésére pl. az űrhajósokkal szemben). Innentől fogva a City egy elképesztő lehengerlést mutatott be, aminek köszönhetően gyakorlatilag majdnem minden évben ott volt a legkelendőbb témák között, sőt több olyan év is volt, amikor ez volt a legsikeresebb vonal. A Lego számára fontos piacok többségénél ma is a City a legsikeresebb és tudomásom szerint hazánkban is az ilyen készletekből fogy a legtöbb. Ez az úgymond alaptermék, amire mindig lehet építeni, ráadásul az elmúlt évtizedben az eladások folyamatos növekedést produkáltak.

tt_1.jpg

to_1.jpg

toh.jpeg

to6.jpg

ui: Bizonyára sokan hiányoljátok a Space-t…és persze nyilván én is. De sajnos csupa olyan infót találtam, ami alapján a Space egy sikeres, de meglehetősen periodikusan teljesítő vonal volt. Ezért is volt szükség folyamatosan új frakciók bevezetésére, hiszen egy-egy új csapat megjelenésekor (pl. Ice Planet) ugrásszeűen megnőtt a kereslet a Space cuccokra, de ez viszonylag hamar alább is hagyott. Ezért mindig próbáltak újítani rajta, hogy fenntartsák az érdeklődést.

 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3516528484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerberus 2021.05.10. 23:56:38

A Town/City egy ideig Legoland néven is futott, legalábbis a nyolcvanas évek katalógusaiban úgy szerepelt.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2021.05.11. 12:48:22

@Gerberus: Ez igy ebben a formában nem igaz. Castle és Space készleteken is ott volt a Legoland felirat. Ez inkább a System felirat elődje volt
images.brickset.com/sets/images/6055-1.jpg

Cava 2021.05.11. 19:51:52

A Time Cruisers témáról egyébként mi a véleményed? Hova sorolnád? Negatív v pozitív irányba? Nagyon kevés szó esik arról.

fkv.115 2021.05.11. 20:26:56

80s Space rulez! :)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (13) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (26) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (3) crash dummies (3) crash dummies figurák (3) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (7) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1001) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (258) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (4) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (259) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (260) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (532) hasbro játékok (535) hasbro katalógus (5) heman (8) heti video (154) he man (10) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1098) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1097) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (209) kenner (288) kennertoys (278) kenner figurák (272) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (398) lego2020 (6) legostarwars (128) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (3) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (3) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (75) lego city (11) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (217) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (159) lego katalógus (155) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (143) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (50) lego tmnt (1) lego történelem (191) lego town (45) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (9) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (6) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (32) moder star wars figurák (29) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (9) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (2) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (6) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (8) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) pulsar (1) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (835) régi játékok (823) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (530) starwarsfigures (448) starwarsjármű (94) starwarstoys (516) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (528) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (21) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (375) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (435) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (76) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (23) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (14) tonka (5) top10 (55) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (816) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (161) vintage (618) vintagejátékok (741) vintagestarwars (155) vintagestarwarstoys (155) vintagetoys (732) vintage collection (44) vintage gi joe (239) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (139) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása