Tíz akciófigura...ami furcsa, bizarr vagy éppen groteszk -3.rész

Pár héttel ezelőtt már csináltam két válogatás cikket a furcsa, bizarr vagy éppen groteszk figurák témakörében és már akkor is megígértem, hogy a dolog három részes lesz. Ma következik a befejező epizód, ahol megint olyan figurák szerepelnek majd, amelyek a külső megjelenésükkel, béna funkciójukkal vagy épp a témájukkal viszolygást, értetlenséget, hányingert vagy taszító hatást érnek el. Az előző részeket ITT és ITT tudjátok pótolni.

 inhu.jpg

A kritériumok most is hasonlóak voltak, mint az előző két esetben. A furcsaság nyilván érzeti kérdés, hiszen ami az egyik embernek furcsa, vagy taszító az a másiknak éppen, hogy tetszhet… Így ez a lista szubjektív és nyilván a -számomra- furcsa és néha kellemetlen figurákat fogom taglalni. A lista ugye több részes (ez már a harmadik és egyben befejező rész), hiszen ezt a témakört nem is lehet igazán lerendezni egyetlen tízes felsorolással. Igyekszem nem értékítéletet mondani….bár ez nem mindig megy…de itt alapvetően nem is az a lényeg, hogy az adott cucc rossz-e, hanem a megközelítése vagy az érzete, amit kelt…. Ha ez az érzet viszolygás, undor, taszítás vagy értetlenség – számomra- akkor itt a helye az adott cuccnak a listán.  Most is a gyári, licenszelt figurákból válogattam….így a custom égett Owen bácsi figurák meg a custom G.I.Joe Hitler-ek stb. nyilvánvalóan nem játszottak. Igyekeztem az ismert és népszerű játékvonalakra vagy franchise-ok termékeire koncentrálni, hiszen ti is ezeket ismeritek a leginkább. Lássuk akkor a mai felhozatalt, ami most egy kicsit Mattel centrikus lett.

 vintage-1988-mattel-food-fighters_1_817be1e91a0b67a736e65501f21d60f2.jpg

Food Fighters – Mattel, 1988

Ha van olyan játékvonal, ami úgy ahogy van, förtelmesen visszataszítóra sikerült, akkor az mindenképpen a Mattel 1988-as Food Fighters szériája volt. Eleve az ötlet se túl jó, hogy ételekből csináljunk harci jellegű akciófigurákat, de a félelmetesnek és egyúttal viccesnek szánt jelleg miatt az egész egyszerűen undorítónak hat. Gyakorlatilag az ember étvágya is elmegy, ha ránéz egy ilyen fánk harcosra vagy palacsinta fejű lényre. A csomagolás, illetve a járgányok is meglehetősen taszítóra, a gyerekek számára félelmetesre sikerültek (Fritőz helikopter stb.), úgyhogy ez a vonal nem egyszerűen furcsa volt, hanem minden szempontból elhibázott. Olyan az egész, a megelevenedett pizza szelettel és a vicsorgó csokis keksszel, mint egy nagyon csúnya LSD trip…Nem csoda, hogy hamar elkaszálták.

 

food.jpg

food2.jpg

food3.jpg

food4.jpg

Inhumanoids – Hasbro, 1986

Először is szögezzük le… az Inhumanoids egy zseniális játékvonal volt, nagyon jó kinézetű figurákkal és minőségi kivitelezéssel. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett….hogy ahhoz képest, hogy gyerekeknek készültek, ezek a karakterek bizony meglehetősen félelmetesek és néhol furcsák voltak. Első látásra azt gondolná az ember, hogy valami horror sorozat karaktereit látja és az a helyzet, hogy nem is járna messze a valóságtól. Az Inhumanoids a kor többi Hasbro vonalával egyetemben egy Sunbow rajzfilmmel megtámogatott széria volt, aminek a rajzfilmje szintén egy kicsit túl erősre sikeredett. A meglehetősen félelmetes szörnyek, illetve szörnnyé való átalakulások mellett, végtag levágások és savmarás által történő halálok is látszódtak, így nem kicsit kilógott a széria a vasárnapi matiné műsorából (amiben egyébként a Robotix és a Jem mellett sugározták). Több visszaemlékező szerint is gyerekkorukban rémálmaik voltak a sorozattól, így talán nem is csoda, hogy csak egy évad készült belőle. A figurák szintén relatíve hamar eltűntek a boltokból, de ez az értékükből és a minőségükből semmit se von le. Felnőtt, gyűjtői szemmel baromi jók…. de 4-6 év közötti gyerekeknek….hát nem tudom.

imhu3.jpg

inhu.jpg

inhu2.jpg

inhu3.jpg

Mr. Potato Head Star Wars – Playskool/Hasbro, 2005

Ez a cucc nem is igazán akció figura, hanem inkább egy társasjáték szerű valami, de mivel egy klasszikus játék bizarr változatáról van szó, ezért mindenképpen beszélni akartam róla. A Mr. Potato Head a Hasbro egyik legrégebbi és legsikeresebb játéka. 1952-óta rengeteg változat készült már belőle és talán senkit se lep meg, de a 2000-es évek közepén a Star Wars karaktereket is ráhúzták erre a jól ismert márkára. Attól, hogy valamire ráírják, hogy Star Wars, még egyáltalán nem biztos, hogy az jó lesz…ez a sorozat pedig az élő példa erre. Mindegyik figura groteszk, nyomott, ami a Potato Head cuccoktól nem idegen, de egyszerűen rossz érzés látni a kedvenc Star Wars karaktereinket ilyen formában. Chewie a leggázabb, de azért Yoda se panaszkodhat és egyáltalán nem is meglepő, hogy a karakterek valódi neveit nem is merték ráírni. Nagyon kicsi gyerekeknek lehet, hogy ez oké volt, de felnőtt szemmel borzalmas és bizarr.  

 

pot1.jpg

pot.jpg

pot2.jpg

pot4.jpg

Hubcat &Bumper – Crash Dummies, Tyco, 1993

Az előző epizódban már szóltam egy igencsak furcsa Crash Dummies báburól, a csecsemőt ábrázoló Skid The Kid-ről. Nos, még ugyanabban az évben megjelent egy hasonlóan furcsa, véleményem szerint még felháborítóbb csomag, a kutya, illetve macska tesztbábut formáló Hubcat & Bumper. Én egy nagyon állatszerető ember vagyok… főleg a macskákért vagyok oda, ezért minden szempontból kiakaszt, hogy olyan akciófigurát dobtak a piacra, amivel két állat szimulált halálát lehet eljátszani, még akkor is, ha úgymond, csak tesztbábuk, nem pedig valódi állatokat személyesítenek meg. Már eleve az is milyen, hogy „lökhárítónak” vagy „ütközőnek” nevezünk el egy kutyát … de igazából a két szerencsétlen állatka funkciója az igazán felháborító. A figurák ugyanis lenyomásra kilapulnak, amivel gyakorlatilag az állatok elütött állapotát lehet előállítani. Nekem nagyon magas az ingerküszöböm…sok minden belefér…de ez nekem már sok… Ez nem egyszerűen furcsa vagy bizarr, hanem gyomorforgató és felháborító. Pláne gyerekjátéknak…

 

hub3.JPG

hub.jpg

hub4.jpg

hubcatbumper-front.jpg

Attack of the Killer Tomatoes – Mattel, 1991

Abszolút jó kérdés, hogy egyáltalán miért kellett az 1978-as Gyilkos paradicsomok támadása című filmnek, 1990-ben csinálni egy rajzfilmes változatot, amit gyerekeknek szántak. Oké, hogy a 78-as is horror vígjáték volt csupán, de alapvetően a téma és a karakterek szerintem annyira nem gyerek kompatibilisek. Ennek ellenére a rajzfilm elkészült és ha már volt csináltak hozzá akciófigurákat is, már, ha ezeket a mozgatási pontok nélküli paradicsomokat nevezhetjük akciófigurának. Az ötlet tehát furcsa… a rajzfilm is furcsa, de az a helyzet, hogy a figurák a rajzfilmben látható paradicsomoknál sokkal félelmetesebbre sikerültek. Azt nem hiszem, hogy sok gyereknek okoztak volna álmatlan éjszakákat, de na…elég taszítóak lettek. Engem egy kicsit az előző epizódban látható Mad Balls-ra emlékeztetnek.

 

att_2.jpg

att2_1.JPG

t7pfvr1.png

Gross out Wrestlers – Toybiz, 2000

Undorító pankrációs figurák már szerepeltek az első részben, ám annyi ilyen készült az évek során, hogy szinte egy teljes listát meg lehetne tölteni velük. A Gross Out sorozat a Maximum Sweat folytatásának is tekinthető, de izzadás helyett itt csak simán a karakterek csúnyaságára helyezték a hangsúlyt. A népszerű pankrátorok elcsúnyításán kívül minden karakter kapott egy egyedi kunsztot is, amelyek hasonlóan „szofisztikáltak” voltak. Goldberg vizet tudott köpni, Sting-nek a szeme gúvadt ki, Sid Viciousnak pedig az agya ugrott ki a helyéről. Egyik sem volt egy matyó hímzés maradjunk annyiban…

 

gross.jpg

gross2.jpg

gross3.jpg

gross4.jpg

Dissect An Alien - Mad Scientist, Mattel, 1986

A Mattel Mad Scientist sorozata, sok más akkoriban divatos szülő pukkasztó játékhoz hasonlóan, a gusztustalanságra, a megbotránkoztatásra helyezte a hangsúlyt. A különféle figurák mind valamilyen „Ooze-al” vagyis trutymóval kapcsolatos kunsztot kaptak, volt amelyik, az orrán folyatta ki a visszataszító nedűt, volt amelyik kihányta, de ezek közül is kiemelkedett a Dissect An Alien nevű karakter. Az egészen jól kidolgozott nagy méretű figura hasa ugyanis kinyitható volt és a belső szerveket egy marék trutyi közül lehetett kibányászni, elég gyomorforgató módon. Még a reklámja is förtelmes volt, de leginkább az Ooze tette azzá, amit akkoriban, a 90-es években, sőt manapság is valamiért előszeretettel használtak játékokban.

 

mad2_1.jpg

mad.jpg

mad3_1.jpg

mad4.jpg

Kaluga - Aah real monsters, Mattel, 1995

Az Aah Real Monsters azaz a Jaj a szörnyek egy sikeres, de bizarr rajzfilm sorozat volt, amit Csupó Gábor alkotott meg és hazánkban is sikerrel sugározta a Nickelodeon csatorna. Na most, ez a rajzfilm önmagában is elég groteszk, de ettől függetlenül azért kedves és nem félelmetes, ugyanez viszont a szériából készített játékfigurák esetében már nem jelenthető ki ennyire egyértelműen. A Mattel figurái közül ugyanis jó pár egészen gusztustalanul mutat figuraként még akkor is ha az adott karakter amúgy a rajzfilmben annyira nem tűnt annak. Mindegyik közül szerintem a Kaluga nevű darab a leggázabb, aki voltaképpen egy kocsányon mozgó szem, amit kifordítva egy tintahal szerű élőlénnyé lehetett alakítani. Arról már ne is beszéljünk, hogy oldalnézetben mire hasonlít szegény figura…

 

aah.jpg

aah2.jpg

aah3.jpg

aah4.jpg

Rat Fink – Kenner, 1990

A Kenner Rat fink szériáját isten igazából nem is tudom, hogy kinek szánhatták. Az az egy biztos, hogy a széria neve és a főszereplő egér karaktere egy hatvanas évekbeli „Anti-Mickey Mouse” Hot Rod karakterből származik (illetve volt belőle képregény és Misfits nevű punkegyüttes-nek is volt egy ilyen dala), de hogy ebből miért kellett játékokat csinálni, az számomra rejtély. A koncepció lényege az volt, hogy a csomagokban egy-egy feltuningolt, durva kinézetű hod rod autó mellé, félelmetes, groteszk kinézetű állatfigurákat adtak. Egeret, kutyát és pár beazonosíthatatlan lényt, de olyan kivitelezésben, hogy még felnőttként is frászt kapnék tőlük. Gyakorlatilag horror rajzfilm szereplőknek tűnnek, de szerencsére ehhez az agymenéshez végül nem készült animációs sorozat. Az egész cucc valahogy taszító, amin a reklámja is csak erősít. Lehet, hogy a Hot Wheels ellen akarták pozícionálni a dolgot azzal, hogy még annál is harsányabbak a járgányok, de a figura részénél szerintem valami nagyon félre ment.

 

rat.jpg

rat2.jpg

rat3.jpg

rat4.jpg

 

Granny Gross Ghost – Real Ghostbusters, Kenner, 1986

A Kenner Szellemírtók játékvonala tele van furcsábbnál furcsább darabokkal. A szerintem legerősebbet, a szellem WC-t az előző epizódban már említettem, de ezen kívül is van még pár, ami kellőképpen bizarr ahhoz, hogy felrakjam a listára. A kedves nagymamából félelmetes förmedvénnyé alakuló Granny Gross Ghost az egyik ilyen és erre az alkotók tényleg egy csomó visszataszító részletet felpakoltak. A fejbúbjából kikukucskál egy bazinagy szem, az állkapcsa tele van szörnyfogakkal és gyakorlatilag lelátunk a figura torkába is. A frászt hozza az emberre, de ugyanakkor el kell ismerni minőségi darab és ez az egyik legklasszikusabb Real Ghostbusters figura. 

 

gho4.jpg

gho.jpg

gho2.png

gho3.jpg

Ennyi lett volna akkor a Furcsa figurák trilógiám… remélem nektek is tetszett. Természetesen még így se fért fel minden a listákra… nem volt szó a bizarr Pee Wee figurákról, a Ragedy Ann cuccokról vagy a Cowboys of Moo Mesa vonalról, de hát valahol egyszer be kell fejezni. Valamikor majd lehet, hogy ezek is sorra kerülnek majd. Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2416631842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karolac 2021.07.22. 16:20:05

Az se 100-as aki megtervezte, meg legyártotta, de a legnagyobb m*rh* aki megvette...

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1047) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (551) hasbro játékok (554) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (167) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1143) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1142) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (224) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (278) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (419) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (231) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (169) lego katalogus (173) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (875) régi játékok (860) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (462) starwarsjármű (94) starwarstoys (534) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (546) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (392) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (450) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (858) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (175) vintage (651) vintagejátékok (774) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (766) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása