Megint 13+1 apró érdekesség a vintage G.I.Joe világából

Régebben többször is összeszedtem már nektek olyan apró Joe érdekességeket, amelyek önmagukban nem elég ütősek ahhoz, hogy egy önálló cikkben szerepeljenek, de ettől függetlenül azért közlésre érdemesek. Ezek főleg nevekkel, filecardokkal kapcsolatos apró infók, amelyek adott esetben 1-1 mondatban lerendezhetőek, mégis adnak egy kis pluszt a G.I.Joe ismereteinkhez. Most megint összegyűjtöttem egy csokor hasonló apróságot, mert már régen csináltam ilyesmit…

ace-gijoe-sabre-banner-header.jpg

Stalker az egyik legalapvetőbb G.I.Joe karakternek számít, ennek köszönhetően az ARAH érában 5 féle figurát is kiadtak belőle. A történet szerint is egy elég fontos karakterről van szó, ugyanis Stalker volt az első G.I.Joe, akit Hawk meghívott a G.I.Joe csapatba. Ez azért is különösen érdekes, mert Stalker egykoron bűnöző volt, mielőtt beállt volna a hadseregbe. Egy utcai banda főnöke volt és mindkét testvérét utcai bandaháborúban vesztette el. Elég ritka a Joe-k esetében, hogy „rablóból csináltak pandúrt”, de azért nem példa nélküli.

stal.jpg

stal2.jpg

stal3.jpg

Ace a G.I.Joe franchise és a Sunbow féle rajzfilm egyik alap karaktere volt. Nem csoda, hogy a személyét fű alatt átemelték egy másik Hasbro vonalhoz kapcsolódó rajzfilmbe is. A Hasbro és a Sunbow gyakorlatilag már a 80-as években is egyfajta rajzfilmes univerzumot építettek, amelyben az egyes történetek, illetve szereplők igazából egy világban léteztek. Ennek keretein belül cameozott a Cobra parancsnok a Transformers-ben, emiatt tűnt fel a Jem and the Holograms együttes a G.I.Joeban és Ace-t is ezért csempészték át az Inhumanoids nevű, meglehetősen félelmetes sorozatba. Természetesen, ahogy általában, itt sem direktbe… tehát itt nem Ace néven szerepelt, nem ugyanaz volt a kinézete és hangja sem. Az Inhumanoids karakter neve ugyanakkor Brad J. Armbruster volt, ami megegyezik a G.I.Joe-ban Ace polgári nevével. Ráadásul a karakter ebben a sorozatban is egy pilóta volt, bár jóval idősebbnek tűnt, mint a G.I.Joe-ban.

 

ace.jpg

ace2.jpg

ace4.jpg

Létezik egyébként egy olyan „Sunbow” karakter is, ami mind a négy ilyen „Hasbro-s” rajzfilmben feltűnt, tehát a G.I.Joe-ban, az Inhumanoids-ban, a JEM-ben és a Transformers-ben is, mégpedig egy Hector Ramirez nevű riporter, akinek a kinézete érdekes módon, mind a négy rajzfilmben eléggé más volt (kivéve a bajuszt). Ez is csak erősíti azt a tényt, miszerint ez a négy rajzfilm egy univerzumban játszódott (a képregényben ez ugye egyértelműbb volt, hiszen a G.I.Joe-nak és a Transformers-nek számos crossover története volt).

hector.jpg

Copperhead egy viszonylag régi Cobra karakternek tekinthető. Már 1984-ben megkapta a maga figuráját és a Sunbow féle rajzfilmben is elég sokszor feltűnt. Később, az Operation Dragonfire sorozatban is szerepelt, illetve a figurája is kapott egy Python Patrol-os felfrissítést. Érdekes ugyanakkor, hogy a Marvel-féle eredeti G.I.Joe képregényekben soha nem tűnt fel (később persze a nem Marvel féle képregényekben látható volt). A 7. számban ugyan volt egy Copperhead nevű karakter, de itt egy teljesen más küllemű, egyszerű Cobra harcost szólítottak ott ezen a néven. Ez elég ritkán fordult elő egy relatíve ismert, többször használt karakter esetében. Hajója a Water Moccasin ugyanakkor látható volt a képregényben is, csak éppen nem Copperhead vezette.

76990.jpg

cop2.jpg

1marxdmr24btma8rp1inzi_eycsen32cxlqfdtyovoc.jpg

Wild Weasel-nek, a Cobra Rattler gép pilótájának a neve érdekes utalás rejt egy valós harcászati feladatkörre, illetve taktikára. Az amerikai légierőnél ugyanis Wild Weasel a kódneve az olyan gépeknek vagy kötelékeknek, akik a bombázók vagy a vadászkötelékek előtt haladva kiiktatják az ellenséges radarokat, illetve azokat a földi légelhárító egységeket, amelyek veszélyt jelenthetnek a mögöttük érkező kötelékre. Ezek a gépek jellemzően radarelhárító és levegő-föld rakétákkal, illetve mindenféle zavaróeszközzel vannak felszerelve. A Wild Weasel (vad menyét) név onnan ered, hogy az ilyen gépek elég érdekesen mozognak, cikkcakkoznak, bukdácsolnak stb., pont úgy ahogyan egy menyét szokott vadászni. Egyébként a Wild Weasel gépeket először a vietnámi háborúban, a Rolling Thunder elnevezésű hadműveletben alkalmazták. Látszik, hogy a Hasbro alkalmazottak közül páran megjárhatták azt a háborút, mert van egy  Joe járgány is, amit Rolling Thunder-nek kereszteltek el.

will.jpeg

wil.jpg

wild_1.jpg

fs-79-1091.jpg

Eredetileg Destro-t, a Cobra nagyjából második számú vezetőjét egy kicsit másként képzelték el az alkotók, mint amit megszoktunk. A Destro név előtt ugyanis a karakter Warmaster munkanéven futott és a véglegesnél egy fokkal piperkőcebb, extravagánsabb szereplőnek képzelték el, aki luxus körülmények között él és számos lakással, illetve irodával rendelkezik a világ nagyvárosaiban. Lett volna egy Valkűr nevű szuper tankhajója is, arról irányította volna az üzelmeit. Ez a hajó ugyanakkor mégiscsak feltűnt egy-két helyen, Hama becsempészte a G.I.Joe képregénybe és a Sunbow féle rajzfilmben is látszódott egyszer.  A karakter külseje is picit másként festett volna, bár a karaktert kezdettől fogva ezüst maszkban képzelték el, de a ruhája többi része eredetileg kirívóbb volt. Vörös kesztyűket és nagy vörös palástot képzeltek el hozzá, amiből az utóbbit végül meg is kapta a figura 1989-es második kiadása. Érdekesség továbbá, hogy a karakterhez eredetileg tervezett filecard szövegében szerepelt volna egy mondat, miszerint Destro az egyike annak a kevés embernek, aki rendelkezik American Express platina kártyával. Nos, ez a kártya a figura tervezésének időszakában még nem is létezett.. de kb. pont akkor jelent meg, amikor a Destro v1 figura is, tehát 1984-ben. A végleges filecard-ra ugyanakkor ezt a mondatot nem tették fel, lehet, hogy az American Express márka imidzse miatt, hiszen Destro azért mégiscsak egy negatív karakter.

1983-destro-moc-500x761_orig.jpg

1983-destro-fc-1000w-edited-by-scott-slowiak_orig.jpg

tanker-gijoe117.jpg

valkyrie_1.jpg

Azt tudjuk, mert Bill Merklein megerősítette és én is írtam róla, hogy Mutt bizony először nem G.I.Joe, hanem Cobra karakternek készült. Nem is csoda hát, hogy eredetileg a neve se ez lett volna. A Mutt előtt, ami magyarul nagyjából „keverék kutyát” jelent, a valamivel erősebb „Dog-Face” névvel képzelték el, mégpedig azért, mert az arca a maszkjával együtt (állítólag) egy kutyaarcra emlékeztet.

 h1043-l257257985.jpg

Low Light az egyik kedvenc G.I.Joe figurám volt gyerekkoromban (a Slaughters Marauders-es kiadás). A csendes harcos a filecardja szerint az észak-dakotai Crosby-ban született, ám a v2-es Slaughters Marauders sub-team-es kiadásnál ezt vagy elírták, vagy elfelejtették. Ezen ugyanis Crosby, New-Mexico szerepel, ráadásul kétszer is, de a valóságban ez a város ténylegesen Észak-Dakotában található. A v3-as kiadáson aztán ezt a hibát javították. A figurát Ron Rudat eredetileg egy Navy Seal-nek vagyis haditengerész kommandósnak tervezte, de végül Larry Hama sima US Army-s történetet kreált neki és a rangja is katonai, nem haditengerészeti.

lowlight.jpg

smlowlig.jpg

81236.jpg

lowlight2_1.jpg

A Hasbro dolgozók sportszeretetéről és ennek a figurákban való manifesztálódásáról már sokat írtam nektek. A sportrajongó Hasbro-sok 1985-1990-között gyakorlatilag minden évben adtak ki valamilyen sportra utaló figurát (85- Bazooka, amerikai foci, 86- Tresher, lacrosse, 87-Fridge, amerikai foci, 88-Hardball, baseball, 90- Capt. Grid Iron, amerikai foci). Lehet, hogy első hallásra furcsának fog tűnni, de 1989-ben bizony Downtown volt a sportra utaló figura, még akkor is, ha ő nem visel sportmezt. A sisakja ugyanakkor olyan, mint amit az amatőr bokszolók használtak régebben, de egy kicsit nekem megidézi a régi rugby / amerikai foci sisakokat is. Érdekes, hogy ugyanez a sisak a hátlapképen teljesen máshogy néz ki és az is furcsa, hogy a filcardon a karakter nevét a kosárlabdázó múltjával magyarázták. Kicsit olyan, mintha mindenképpen bele akartak volna erőltetni valami sportos utalást, de végül az nem lett konzisztens.

d_5.jpg

d2_4.jpg

fwwmvftnmyqqdlilj8nl.jpg

60af8825e006696b8fce9cadba0a47ad.jpg

Footloose neve annyit jelent magyarul, hogy „szabad”, „független”. Bát létezik egy film ugyanilyen néven Kevin Bacon főszereplésével, ami valamivel előbb jelent meg, mint ez a figura, de ha minden igaz, a két dolog között nincs összefüggés. Eredetileg viszont őt nem is önálló karakternek képzelték el.  Először egy terepmintásra átfestett Grunt-ban gondolkodtak, de ez a karakter korábban már kapott egy második, eltérű színű változatot. Ezért önállósították és először az Action majd Bravo néven futott. Csak később nevezték át Footloose-ra.

f_2.jpg

f2.jpg

Updraft a Retaliator helikopter pilótájaként került kiadásra 1990-ben. Nála is ugyanaz a helyzet állt elő, mint amit korábban már más pilóta figurák esetében is vázoltam, tehát mivel a figura még nem volt kész az adott év katalógusának fotózásakor, ezért abban Topside és Rampart látható a képen. A katalógusban egyébként nem is említik név szerint Updraft-ot, csak azt, hogy a géphez pilóta is jár majd. Updraft egyébként eredetileg Eggbeater néven futott, de szerencsére átnevezték a sokkal jobban hangzó Updraft-ra. A filecardja alapján egyébként, az amerikai csapat tagjaként megnyerte a Helikopter világbajnokságot, ami meglepő módon egy a valóságban is létező esemény. A filecardon viszont egy elírás is található, mert a születési helyként megjelölt észak-dakotai Bismark városát, helyesen „Bismarck-nak” kellett volna írni.

up.jpg

updraft.jpg

upp.jpg

Cesspool egy kicsit nekem mindig kilógott a G.I.Joe világából, de bizonyos szinten ez igaz az egész Eco Warriors csapatra. Azt tudjuk, hogy Cesspool a polgári nevét (Vincent D’Alleva) egy valós személytől, a Hasbro egyik vezetőjétől és tervezőjétől Vinnie D’Allevától kölcsönözték, viszont a karakter kódneve is tartogat érdekességet. Eredetileg ugyanis Oil Baron-nak akarták keresztelni, összefüggésben a környezetvédős tematikával, de ez a név nagyon nem tetszett néhány alkalmazottnak, többek között Larry Hama-nak sem. Ugye neki kellett megírni a karakterek háttértörténetét és bizony az ő véleményét sokszor figyelembe kellett venni egy-egy kérdésben. A nevet végül sikerült megváltoztatni Cesspool-ra (pöcegödör), ami nem túl ízléses, de végülis, a karakter sem az. Larry Hama így emlékezett vissza az esetre: „ Nem igazán tudtam mit kezdjek ezzel az „Olajbáróval”. Egyáltalán nem volt értelme. Ki ő? Mit akar? A név Dallas képeket juttat az eszünkbe…10 gallonos kalapokat (szerk. A 10 gallons az egy kalapfajta), drága öltönyöket nyakkendővel és Tony Lama cowboy csizmákat. Ez rajzon úgy nézne ki, mint egy motoros. Ez egy újabb Cobra La, lett volna…”. Ebből azért jól lejön Hama véleménye, mind az Oil Baron névről, mind pedig Cobra La-ról,de azért létezett egy olyan concept art Oil Baron-ról, aminél a cowboy kalap helyett inkább a kalózos tematikára  feküdtek rá. 

 

ecowarriorspirateoilbarron1_forblog.jpg

cesspool_xerox_color_presentation_blog.jpg

cesspool_gijoe_dic_screencap.jpg

A G.I.Joe-k csapata kezdetben csupa amerikai katonából állt, inkább az ellenfelek születtek idegen országokban, ám az évek során, ahogy a Joe-k is bővültek, úgy találtak ki egyre több nem amerikai származású Joe karaktert is. Volt köztük kanadai (Backstop), török (Taurus), amerikai-szamoai (Red Dog) és orosz is (pl Red Star), de érdekes módon az első ausztrál Joe-ra, Skymate-re egészen 1991-ig kellett várni. Skymate nem volt egy fősodorbeli karakter, de furcsa, hogy csak ekkor gondoltak először egy ennyire triviális helyre származás szempontjából, mint Ausztrália, főleg úgy, hogy a Cobra oldalon több ausztrál is „szolgált” (Ripper, Torch, Major Bludd). Az ausztrál származás miatt eredetileg nem is a Skymate nevet szánták a karakternek, ehelyett olyan, sokkal „ausztrálosabb” nevekben gondolkodtak, mint a Dingo, a Jackaroo és a Digger. Ezek viszont nem utaltak volna arra, hogy egy levegőben tevékenykedő, glider sofőrről van szó, ugyanis a karaktert, figuraként egy Air Commando Glider mellé csomagolva lehetett csak megszerezni.

 

sk3.jpg

sk2.jpg

sk.jpg

A 90-es évek elején egyébként egyre több, nem amerikai Joe csapattagot vezettek be a történetbe (Big Ben, Big Bear stb.). Az első kubai származású Joe, Snow Storm viszont csak 1993-ban debütált, pedig Amerikában azért elég sok kubai származású polgár él és a hadseregben is elég sok kubai származású teljesít szolgálatot. A filecard sztori alapján egyébként Guillermo "Willie" Suarez aka Snow Storm egy sarkvidéki harcra specializálódott katona, ami a kubai származást tekintve meglehetősen vicces. Ott ugyan hol gyakorolta az ilyen harcászatot? Az első, narancssárga festésű figura kiadását ráadásul eredetileg az Eco Warriors csapatba szánták, amibe aztán semmilyen dimenzióban nem illett volna bele. Aztán szerencsére átsorolták a normál Battle Corps vonalba.

sn.jpeg

snowstor.jpg

sn2_1.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4016716724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scherier 2021.10.11. 07:50:33

A kajakos Stalker gyakorlatilag minden általános iskolai osztálytársamnak megvolt. Akkoriban úgy vettünk figurákat, hogy minél több cucc legyen hozzá és ebben ez a figura verhetetlen volt:)

A négy rajzfilm közös univerzuma még nem is rossz ötlet, de azért amikor pókember feltűnt a Transformersben azért az nekem erős volt. (ha jól emlékszem a magyar semic-es sorozat második részében.)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2021.10.11. 08:51:52

Downtown nekem is megvolt, nagyon menő volt a mozsárágyúja, a levehető sisakja és a baszottnagy hátizsákja, a rárakható rakétákkal! Mert hogy természetesen mi is abban mértük természetesen anno egy-egy figura menőségét, hogy mekkora fegyvere és felszerelése volt! :D

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) diorama (1) disney park (1) double dragon (2) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1062) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (5) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (263) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (264) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (205) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (265) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (206) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (558) hasbro játékok (561) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (172) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1158) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1157) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (34) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (229) kenner (297) kennertoys (287) kenner figurák (282) kenner története (5) képregény (2) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (425) lego2020 (6) legostarwars (133) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (4) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (237) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (174) lego katalogus (178) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (82) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (147) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (167) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (209) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (35) moder star wars figurák (31) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (52) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (53) power of the force története (15) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (40) prototype (39) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (886) régi játékok (872) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (23) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (555) starwarsfigures (468) starwarsjármű (94) starwarstoys (542) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (554) star wars 30th anniversary (10) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (400) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (456) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (78) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (66) star wars prototipus (75) star wars prototype (73) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (2) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (96) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (16) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (872) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (180) vintage (658) vintagejátékok (781) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (773) vintage collection (45) vintage gi joe (245) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása