Modern Star Wars figura érdekességek -41

Az első (kiadatlan) levehető sisakos Snowtrooper

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de a 90-es évek, azaz a Power of the Force időszak rendkívül innovatív korszak volt a Star Wars figurák történelmében, annak ellenére, hogy manapság eléggé felemás a megítélése. Az igaz, hogy ez az innováció az 1995-2000 között megjelent több mint 200 figura, tucatnyi jármű és playset esetében nem mindig tetten érhető, viszont ebben az időszakban született egy csomó olyan ötlet is, ami nagyon sok szempontból előre lendítette a figurák fejlődését. Ezen ötletek egy tetemes része akkor, nem is valósulhatott meg, de voltak köztük olyanok is, amelyekből később a Hasbro azért építkezhetett. A mai érdekesség is egy ilyen figura lesz, mégpedig az első, levehető sisakos Snowtrooper, ami végül ebben a formában sosem került kiadásra, de a Hasbro részben felhasználta.

 2022-03-20_123006.jpg

A 90-es évek második felében a Kenner-nél elképesztő mennyiségű ötlet látott napvilágot, hogy mivel lehetne feldobni, fejleszteni a Star Wars figurákat. Egy pár ilyen dologról már beszéltem nektek korábban, ilyenek voltak a „kukkolós” figurák, a Power Spark járgányok és a világító arcú Chewbacca is. Persze ezek némelyike egyáltalán nem mondható jó ötletnek, de a lényeg, hogy folyamatosan próbálkoztak és ontották magukból a játék prototípusokat. Kis túlzással élve a Power of the Force időszakban a Kenner annyi mindent talált ki, hogy szinte csak a fele került a gyártásba, pedig így is rengeteg dolog megjelent az éra szűk 5 éve alatt. A Tonka csoportot és benne a Kenner-t már a 90-es évek elején megvásárolta a Hasbro, de egészen 98-ig a Kenner gyakorlatilag teljesen önállóan dolgozhatott a saját vonalain. A Hasbro 1997-től kezdve viszont fokozatosan leépítette a Kenner állományát, majd 2000-ben teljesen be is olvaszotta magába a céget, az általa birtokolt jogokkal, köztük a Star Wars játékok készítési jogaival együtt. 1999-ben jelentek meg utoljára a Kenner keze alól kikerülő Star Wars figurák, de már ezeknek a csomagolását is a Hasbro logó díszítette. 1999-ben végül az Episode I-hez készült figurákat, már teljesen a Hasbro csinálhatta. A korábban megkezdett, majd félbehagyott Kenner projekteket átvették, de pár kivételes esetet kivéve lényegében nem nagyon foglalkoztak velük. Betették a fiókba és sok közülük sohasem valósulhatott meg. Ugyanakkor mégis voltak olyan esetek, amikor nagyonis jól jöttek nekik a már kész figuratervek. Ez volt például a Power of the Jedi vonal esetében is, amiben egy csomó, eredetileg a Power of the Force vonalba szánt figurát végül a Hasbro adott ki. Persze az ilyen projektek felmelegítésében biztosan szerepe volt annak is, hogy a Kenner alkalmazottak egy része a Hasbro-nál folytathatta a munkát, így ők tudták jól, hogy szükség esetén mihez lehet nyúlni.

 

star-wars-unproduced-prototype-potf2_1_33fc42560456f69c0a45885cca90fe57.jpg

star-wars--power-of-the-jedi----hasbro---jek-porkins--x-wing-pilot--p-image-313955-grande.jpg

A mai cucc is egy ilyen félig-meddig felmelegített dolog lesz… legalábbis részben. Az alábbi, levehető sisakos Snowtrooper prototípus egy volt Kenner sculptor Cincinnati-ben található raktárából került elő pár évvel ezelőtt. A fickó (akinek a nevét sajnos nem tudom) a 90-es évek végén dolgozott a Kenner-nél és főként a Power of the Force vonalba tartozó Star Wars figurákon foglalatoskodott. Állítása szerint ezt a Snowtrooper-t valamikor a 90-es évek végén tervezte egy soha ki nem adott 3-as pakkhoz (vélhetően egy Cinema scene pakk lehetett, amiből nem is jelent meg Hoth-os) és csak pár darab uretánból készült hardcopy-t csináltak belőle. Ezek egy része valószínűleg megsemmisítésre került (de nem mind, ahogyan azt majd látni fogjuk), de egyet ő azért eltett magának. Ezt a prototípust aztán az előkerülés után, eladta egy ilyen relikviákkal foglalkozó cégnek.

2022-03-20_123006.jpg

 2022-03-20_123050.jpg

A képeken jól látszik, hogy a 7 ponton mozgatható, levehető sisakos Snowtrooper minden szempontból jócskán megelőzte a korát. Szebb és kidolgozottabb, mint a 90-es évek végének figurái, főleg, ami a fejét illeti. Az emberi arc rendkívül szép lett, a sebhelyeivel együtt engem leginkább Wolffe-ra emlékeztet, de az egész figuráról eszünkbe juthatnak a sokkal későbbi Galactic Marine figurák is. Korábban ugye már három esetben is adtak ki Snowtrooper figurákat, de egyik sem volt levehető sisakos, így a 90-es évek végén már jogosan jutott eszébe valakinek ez a ma már alapvető ötlet. Amint a képen látszik a sisak rész teljesen merev lett volna, tehát nem lett volna eltérő anyagú a sisak elején található, lelógó „vászon” rész. A figura testalkata és a lábtartása hasonló, mint a többi POTF2 figuránál, de a kiegészítők ugyanakkor jóval kidolgozottabbak, főleg, ami a hátizsákot és a szoknyát illeti. A szoknya kapott egy fegyvertartót is, amibe a POTF fegyvereknél jóval kisebb méretű E-11-est be lehetett csúsztatni. Az egész jellege a modernebb figurákat idézi meg nekünk és egyáltalán nem véletlen, hogy egy kicsit ismerős is.  

 2022-03-20_123028.jpg

2022-03-20_123039.jpg

Ezt a Snowtrooper figurát ugyanis jóval később és némiképp átdolgozva azért mégiscsak kiadta a Hasbro, mégpedig a Saga sorozat második felében, 2003-ban, Snowtrooper Commander néven. Érdekes, hogy kiadhatták volna akár a Power of the Jedi szériában is, de valamiért csak 2003-ban nyúltak ehhez a prototípushoz. Biztos, hogy ez volt a kiindulási alap, hiszen a hátizsák, a blaster, a 7 mozgatási pont (benne a forgó jobb könyök) és a szoknya is erről árulkodik. Ugyanakkor sajnálatos módon a levehető sisak koncepcióját elvetették, így a kiadott figura egy teljesen új sisakos fejet kapott, nem pedig ezt a remek sebhelyes, ember arcot. Ezt talán némiképp kompenzálandó, a Saga változathoz mellékeltek egy 5 részből összeállítható Tripod Cannon-t is, ami eredetileg nem szerepelt az elképzelésben. Ugyanakkor ez sem volt teljesen új konstrukció, mert csupán áttervezték kilövősre, a POTF Deluxe Snowtrooper hasonló ágyúját. Így összességében kijelenthető, hogy a 2003-as Saga Snowtrooper csupa- csupa Power of the Force alappal rendelkezik és lényegében ez is Kenner alapokon született.

 

sw0319snowtroopercardfr.jpg

sw0319snowtrooperfr.jpg

sw0319snowtrooperbk.jpg

Na de vajon miért változtatták meg a fejet? Nyilván spórolási okok is közrejátszottak, de talán nem csak az. Bár 2002-2003-ban már elég szép arcokat kaptak a figurák, de akkoriban még nem nagyon volt jellemző, hogy a „seregépítő” karakterek levehető sisakot kapjanak, így voltaképpen a döntéshozók csak önazonosak voltak. Az biztos, hogy az akkori klónok, Stormtrooper-ek és Tie Fighter Pilot-ok mezőnyéből ez a Snowtrooper erősen kilógott volna, ha levehető a sisakja.  Azért én így sem gondolom egy rossz figurának, de az eredeti fejjel azért valljuk be, erősebb lett volna. Így, hogy ez a figura, sajnálatos módon csak áttervezve jelenhetett meg, az első levehető sisakos Snowtrooper figurára egészen 2006-ig kellett várni, amikor is a Saga Collection vintage jellegű alvonalában végül megvalósították ezt az ötletet. De ahhoz a figurához, ebből a prototípusból nem használtak fel semmit…sajnos a remek fejet sem.

the-saga-collection-snowtrooper-vintage_big_1.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2017786082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (11) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (35) archivum (35) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (49) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (5) bionicle (9) blacktron (1) black series (42) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bookofbobafett (1) bootleg (18) börze (2) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (30) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (21) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (1) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (2) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (2) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (6) epic continues (3) episode I (10) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (6) érdekesség (1209) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (7) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (6) figura és játékfeszt (2) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (2) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (280) gijoe állatok (2) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (35) gijoe figurák (209) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (19) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (281) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (57) gi joe járművek (54) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (40) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (13) gi joe prototype (14) gi joe rajzfilm (19) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (208) gi joe tv (17) gi joe vehicles (44) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (5) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (623) hasbro játékok (626) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (215) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (29) hotwheels autok (20) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1300) játékbolt (18) játékgyárak története (3) játékgyűjtés (10) játékgyűjtők (6) játékipar nagyjai (4) játékok (1296) játékok a polcról (6) játékok a polcról live (3) játékreklám (35) játék lelőhely (10) játék reklám (27) játék riport (16) játék tv riport (11) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (18) jurassic park figurák (11) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (2) karácsony (20) karácsonyi játék (22) kártya (3) katalógus (283) kenner (317) kennertoys (305) kenner figurák (302) kenner története (5) képregény (3) képregénybörze (4) képregényfigura (3) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (21) kisautók (23) knex (1) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (18) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (10) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (487) lego2020 (6) legostarwars (141) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (8) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (10) lego bionicle (10) lego blacktron (17) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (83) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (290) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (12) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (2) lego jurassic park (1) lego katalogus (224) lego katalógus (220) lego kereskedők (4) lego knightskingdom (3) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (1) lego paradisa (8) lego paradisa története (2) lego pirates (30) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (5) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (15) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (90) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (64) lego tmnt (1) lego történelem (232) lego town (50) lego train (18) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (3) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (33) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (2) mattel (14) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (3) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (45) moder star wars figurák (37) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (4) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (1) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (8) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (56) potf eu (10) potf expanded (3) potj (11) power of the force (58) power of the force története (18) power of the jedi (13) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (46) prototype (45) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (999) régi játékok (977) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (25) remco (1) rendezvény (9) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (12) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (5) saga collection (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (2) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (3) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (21) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (10) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (605) starwarsfigures (511) starwarsjármű (94) starwarstoys (592) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (604) star wars 30th anniversary (13) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (4) star wars chess (1) star wars clone wars (23) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (450) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (501) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (79) star wars kártya (3) star wars katalógus (14) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (70) star wars prototipus (79) star wars prototype (77) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (3) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (100) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (17) technic (33) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (16) tonka (5) top10 (61) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (8) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) törölt játékvonalak (1) történelem (1001) town (30) toxic avenger (1) toybiz (6) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (3) toyfair (6) toysrus (1) train (6) transformers (66) transformers beast wars (2) transformers g1 (53) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (43) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (10) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (2) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (226) vintage (749) vintagejátékok (877) vintagestarwars (161) vintagestarwarstoys (161) vintagetoys (866) vintage collection (48) vintage gi joe (251) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (145) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása