Vintage Star Wars érdekességek 83.

Ha a Vintage Star Wars cuccokról van szó, általában kevés figyelem szokott irányulni az ún. Store Display-ekre, vagyis a boltokba kihelyezett, eladást segítő kiegészítőkre. A Star Wars figurák eladását már annak idején is igyekeztek mindenféle figyelemfelkeltő táblával, karton standee-vel, egyedi akasztós polcokkal segíteni, így az 1977-85-ig tartó időszakban rengeteg ilyen cucc keletkezett, amelyet a gyűjtők szintén előszeretettel keresnek. Ezeket az anyagokat vagy maga a gyártó vagy a forgalmazó készíttette, de az is előfordult, hogy 1-1 sikeresebb játékbolt, maga is csináltatott ilyen figyelemfelkeltő üzletberendezési tárgyakat. Ezekre annak idején nem igazán létezett szabvány vagy központi utasítás, így amit nem a Kenner maga helyezett ki, az rendszerint eléggé egyedi és ritka szokott lenni. Ráadásul a Star Wars játékokat számtalan országban forgalmazták és ahány ország, annyi forgalmazó volt, sőt, volt ahol saját gyártás is történt, így a lokális piacokon szintén egyedi display-ek készültek. A mai érdekességes cikkben egy pár ilyen egyedi diorámás display-t szeretnék nektek mutatni, mert ezek egy igen speciális rétegét képezik a vintage Star Wars cuccoknak.

 2024-04-15_192137.png

Ráérsz Június 1.-én….és szereted a játékokat? Akkor a VII. Figura és Játékfeszten a helyed. Katt ide a részletekért.

 

A display-ek közül kiemelkednek az úgynevezett diorámás display-ek. Ezeknél rendszerint egy zárt, vitrinszerű térbe, bontott formába rendezik el a játékokat, amelyek így magukra irányítják a vásárlók figyelmét. A diorámáknál sokszor egyedi tereptárgyakkal, figyelemfelkeltő táblákkal és logókkal tarkítják a képet, amelyek feldobják a kompozícióba rendezett játékok képét.  Ilyenek ma is készülnek és rendszerint maguk a gyártók csinálnak ilyeneket. A Lego és a Playmobil is szabványosított dioráma vitrineket használ, de régebben a Star Wars figurákból is léteztek ilyenek. A játékok általában pózokba vannak rendezve és oda vannak ragasztva a helyükre, hogy a szállítás vagy áthelyezés során ne hasaljanak el a lezárt vitrinben.

 2024-04-16_163740.png

Amerikában a Kenner maga is csinált ilyen diorámás display-eket, de más országokban ezeket vagy a helyi forgalmazók, vagy maguk a játékboltosok is csináltattak. Egy ilyen egyedi olasz darabot már én is mutattam nektek évekkel ezelőtt, amit egyébként katalógus fotózásra is használtak. Nos, a többi európai piacon is készültek meglehetősen érdekes darabok, amelyek közül néhánynak a története is ismert. Ezekből most nézzünk meg néhányat.

 emperors-throne5.jpg

Angliában a Palitoy nevű cég gyártotta és forgalmazta a Star Wars cuccokat a Kenner licensze alapján. Ráadásul az angol piac mellett a nyugat-európai piac egy részét is ők látták el, így nagyon is érdekeltek voltak abban, hogy a játékok sikeresek legyenek. Ennek érdekében rengeteg store display-t terveztek, amelyekkel megtöltötték a boltokat és ezek közül volt egy jó pár diorámás is. A diorámás display-eket a Palitoy érdekes módon nem maga készítette, erre alkalmazott egy teljesen külön céget, amelyet NJ Farmers Associates Ltd.-nek hívtak. Bár a neve alapján azt gondolnánk, hogy ez valami mezőgazdasági cég lehetett, igazából modell építésekkel foglalkoztak.

 

5ff37bc2fd1c9250703de3256b850438.jpg

german-long.jpg

spain-vader-stand.jpg

Az alábbi félgömb alakú display-t 1980-ban a Birodalom Visszavág premierjére építette az NJ. A londoni Leicester Square mozi előterébe helyezték ki és mintegy 23 figurát tartalmazott. Maga a display annyira szerintem nem impozáns ugyanakkor tartalmaz 1-2 igen érdekes részletet. Az egyik, hogy a Bespin Luke figurának a haja fehérre van festve. Mivel ez a figura akkor még nem jelent meg, ezért esélyes, hogy egy kézzel festett prototípust használtak a dioráma elkészítéséhez. A másik, kicsit érthetetlen dolog az Vader kardja, ugyanis itt a narancsos szín helyett egy soha nem látott fehér színű darabot használtak. Ezek a fénykardok festetlenek voltak, tehát magának a használt műanyagnak volt színe, így elég érthetetlen, hogy miért csináltak egy külön fehér fénykardot a már régóta gyártásban lévő narancs helyett. A legenda szerint a display a moziból egy londoni taxisofőrhöz került, majd több áttéten keresztül a Southeby-s árverezte el 2019-ben. Ekkor egy szintén angol gyűjtő vette meg, egy 5-10 000 font közötti összegért. Állítólag az NJ készített egy nagyon hasonlót a Jedi Visszatér premierjére is, ám az a példány még nem került elő.

 

1_845x485p.jpg

2024-04-16_165224.png

Természetesen az NJ nem csak a mozikba csinált ilyen diorámákat, az alábbi példányt például a Derby-ben található Golden Gains Model Shop kapta, ám ez sajnos nem maradt meg érintetlenül az évtizedek során. Valószínű, hogy a 90-es években a búrát felnyitották és amikor a Power of the Force Star Wars figurák bejöttek, beleraktak egy pár ilyen figurát is kb. 1997-ben. A vintage cuccokat meg vélhetően egy kicsit összébb rakták, amitől az egész zsúfoltabb hatású lett. 2013-ban ezt is elárverezték a Vectis-nél, ám mivel nem maradt meg eredeti, felnyitatlan állapotában ezért csak 600 fontért kelt el.

 2024-04-15_195653.png

A félgömbös vitrinekből természetesen létezik olyan is, ami a Jedi Visszatérhez készült játékokat promótálta. Ez a darab egy játékboltba készült, nem a moziba, de így is nagyon érdekes. Ez még csak 5 „új” azaz a Jedi Visszatérhez készült figurát vonultatott fel, Ackbar-t, Madine-t, a Royal Guard-ot, Bib Fortuna-t és Squid Head-et. A többi felhasznált cucc java inkább Birodalom Visszavág-os darab. Természetesen ez a display is egy angol gyűjtő tulajdonában van.

 ee7hxocxkaiy7sx.jpg

Az NJ a következő darabnál már eltért a „megszokott” félgömbös, búrás megoldástól. A hasáb alakú példány fa és plexi lemezekből lett összerakva, míg a belsejébe ténylegesen építettek egy szép Endor diorámát fűvel és emelkedőkkel. A belső rész hátoldalára egy a katalógusoknál és más displayeknél is használt Endoros képet tettek, míg az előtérben egy AT-ST-t, két Mini Rig-et, egy Speeder Bike-ot, egy Ewok Glider-t és összesen 23 figurát használtak fel. A display 1984 körül keletkezhetett, mert az egyik felhasznált járgány, az Endor Forest Ranger ekkor jelent meg. A megrendelő ebben az esetben a Middlesbrough-i Romer Parrish játékbolt volt, ami a környék legikonikusabb, 1933-óta üzemelő játékboltja volt. Sajnos az üzlet 1995-ben bezárt, de ezt a display-t végülis eladták egy gyűjtőnek. 2022-ben aztán a Vectis aukcióra bocsájtotta és egy szerencsés angol gyűjtő vitte haza, aki mintegy 15600 fontot fizetett érte, adóval együtt.

 2024-04-15_192137_1.png

_124352345_1f6159c2-d669-4a19-8b2c-d7e5ceb31293.jpg

2024-04-15_192205.png

Az utolsó darab szintén 1984-es de ez már egy német példány. A német piacon a Parker volt a Star Wars figurák disztribútora, így ezt is vélhetően ők csináltatták. Ez nem egy zárt darab, hanem a cuccok egy műanyagból készült, sziklás terepet formázó alapra vannak rögzítve. A hátlapja egy teljesen általános Star Wars-os kép, ami a Millenium Falcon játékot illetve a Halálcsillagot ábrázolja és szándékosan nem látható rajta egyik Star Wars játékvonal logója sem. Ez ugyanis már a vintage éra „epilógus” időszaka volt, amikor a Return of the Jedi logós játékokat Európában felváltották az ún. Tri-logós darabok, így egyszerűbb volt egy teljesen általános Star Wars logót használni. A kompozícióban 15 figura és 3 ún. Mini rig járgány látható. Olyan kései darabok is, mint a Desert Sail Skiff vagy az Imperial Dignitary. Azt sajnos nem lehet tudni, hogy ezt a diorámát hol állították ki és hogy élte túl az elmúlt évtizedeket. Az se tiszta, hogy ebből a fajtából hányat csináltak (vélhetően többet), viszont az tény, hogy display kialakítási metódusa eléggé hasonlít a Kenner által a ToyFair-ekre készített displayekre.

 

german-diorama-1.jpg

german-diorama-2.jpg

german-diorama-3.jpg

german-diorama-4.jpg

Egyébként egy hasonló kis nyitott Star Wars figura bemutató itt nálunk is látható volt. Egy kedves olvasóm -Filmes Peti-  annó mutatott egy pár fotót, amit annó az 1986-os BNV-n készítettek Budapesten. Ezeken látható két a némethez hasonló kompozíció, sőt az egyik esetében a háttérkép és a műanyag terep nekem azonosnak tűnik. A felhasznált figurák viszont mások. Ez alapján valószínűnek tartom, hogy ezt a bemutatót a német Star Wars forgalmazó hozta Budapestre.  

 trialstand1.jpg

Ezekből a fix diorámás display-ekből sajnos nagyon kevés maradt fenn az utókor számára. Az a kevés pedig, ami megvan, nyilván nagyon sokat ér, még akkor is, ha csak úgymond „sima” bontott figurákból készültek.

 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8618382569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (17) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (36) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1426) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (715) hasbro játékok (718) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (288) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1508) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1504) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (371) kenner (341) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (579) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (94) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (378) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (301) lego katalógus (299) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (5) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1161) régi játékok (1136) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (676) starwarsfigures (574) starwarsjármű (94) starwarstoys (661) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (675) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (519) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (564) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1192) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (10) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (302) vintage (881) vintagejátékok (1002) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (990) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (3) wwf (6) wwf figurák (10) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása