Kevésbé ismert játékvonalak - 9.rész - Star Wars Droids

A mai játékvonalunkat ugyan a Star Wars figura gyűjtők többsége ismeri, de azért a szélesebb közönség előtt mindenképpen illik rá a „kevésbé ismert” meghatározás….

xkenner-droids-logo_jpg_pagespeed_ic_lfqyfe3vcz.jpg

Droids…mit is lehetne elmondani erről a szörnyszülöttről…na jó megpróbálok tárgyilagos maradni és picit finomabban fogalmazni, mert tudom, hogy van aki rajong ezekért a játékokért.

Geroge Lucas-t már a Star Wars kezdete óta foglalkoztatta az animációs sorozatok gondolata. Úgy gondolta, hogy ez a szegmens egyrészt kiterjeszthetné a Star Wars világát, másrészt a gyerekek körében is folyamatos érdeklődést tudna generálni a franchise iránt. Már a méltán híres Star Wars Holiday Special-ba is ezért került be egy animációs blokk 1978-ban. Aztán 1983-ban eljutottunk a Jedi Visszatér-ig és George Lucasnak el kellett döntenie, hogy merre haladjon tovább a történet. Egyelőre nem szeretett volna belevágni sem a tervezett előzményfilmekbe sem a folytatásokba, de ugyanakkor semmiképpen sem szerette volna teljesen „termék” nélkül hagyni a rajongókat. Úgyhogy több animációs sorozat elkészítésére is utasítást adott. A rajzfilmeket a szombat reggeli rajzfilmblokkok húzóneveinek szánták és mivel abban a korban igen sikeres rajzfilmek mentek, ezért mondhatjuk, hogy igen magasan volt az a bizonyos léc. A feladattal Clive A. Smith bízták meg, aki a kanadai Nelvana animációs cég alapító tulajdonosa volt. Korábban ők készítették a Holiday Special animációs részét is. ( már csak abból kiindulva nem nekik kellett volna adni a feladatot… bár ott még az animációs rész a legvállalhatóbb…de nem értem miért nem pl. a Sunbow-t keresték meg. ) Mindkét rajzfilm ötlet a Star Wars gyermekbarátabb, kedvesebb részét próbálta meglovagolni. Az egyik ilyen az Ewoks volt. Azt ugye mindenki tudja, hogy a Jedi Visszatérben látható Ewokok voltak Lucas szíve csücskei és velük az animációs sorozaton kívül egyéb filmeket is terveztek, így ez a döntés szinte triviális volt. A másik animációs sorozat középpontjába viszont C3PO-t és R2D2-t a két közönség kedvenc droidot emelték. Ez lett végül a Droids.

A Kenner szerepe egyáltalán nem volt elhanyagolható a Star Wars trilógia sikerében. Az, hogy a remek Kenner játékokkal a gyerekek újra és újra eljátszhatták a filmekben látott jeleneteket óriási pluszt jelentett a Star Wars népszerűségének. Természetesen az egyértelmű volt, hogy a jövő Star Wars figuráit is a Kenner fogja készíteni, viszont a Kennernek voltak egyedi, saját ötletei is ezekre. A Jedi Visszatér után ők is érezték, hogy válaszút elé érkezett a játékvonal, így kidolgoztak egy saját folytatási javaslatot, amelyet be is mutattak Lucaséknak. Erről bővebben ITT OLVASHATSZ.

A Lucasfilms elutasította a Kenner javaslatát, mert ők egyelőre nem folytatásokban, hanem a kiegészítő produktumokban látták az univerzum bővítésének a kulcsát. Így ehhez a Kennernek is alkalmazkodnia kellett és ráfeküdtek a Droids illetve az Ewoks figurák készítésére. Az Ewoks figurákkal a következő részben fogok foglalkozni.

74068d_7952be6f88d9458a80f91264c7abbec7.png

A Lucasfilms úgy határozott, hogy ezekben a sorozatokban ne jelenjen meg egyetlen igazán fősodorbeli karakter se, nehogy a történetük ellentmondjon bárminek is, amit később készíteni fognak. Ez már önmagában elég rossz ötlet volt, hiszen a Star Wars-t akkoriban azért elsősorban Solo, Vader Luke stb. története miatt kedvelték az emberek. Gondoljunk bele akkoriban a SW univerzum még csak egy váz volt, amit a 3 film és néhány Marvel képregény jelentett. Nem volt milliónyi könyv, számítógépes játék és képregény, ami kibővítette volna a kereteket…. Úgyhogy ez az előre kiherélése a sorozatnak nem volt túl jó ötlet.  Lucas lett az executive producer, de azért a munka dandárját a Nelvanára bízta…bár sokat egyeztettek vele, de a történetek kidolgozásába nem igazán szólt bele. A gyártócsapat viszont azért megpróbálta meggyőzni, hogy egy-két főszereplőt valahogy mégis bele kéne tenni a sorozatba, akár csak egy-egy jelenet erejéig, de George ezt sem engedélyezte. Csak a droidokra kellett fókuszálni. Az ABC TV csatornának is beleszólása volt a munkálatokba, hiszen ők sugározták később a sorozatot, tehát kvázi ők voltak a megrendelők.

Az animációra és a szinkronhangokra nagy hangsúlyt akartak fektetni. Meggyőzték Anthony Daniels-t is, hogy kölcsönözze a hangját C3PO-nak, amibe ő először nem akart belemenni, de végülis sikerült meggyőzni. A sorozat gyártása 1984 májusában kezdődött és egyáltalán nem ment döccenőmentesen. Paul Dini, az egyik történetíró például azt mondta ( Legendás ember. Később olyan „apróságokat” tett le az asztalra, mint a valaha volt, egyik legjobb animációs sorozat a Batman Animated) , hogy gyakorlatilag meg volt kötve a kezük a csatorna által, akik csak egy biztonságos gyerekmesét akartak csináltatni és csak erre koncentráltak. Valahányszor ők egy kicsit is feszegetni akarták a kereteket, a csatornánál azonnal lesöpörték az elképzeléseiket. A szövegekkel sem volt minden rendben Daniels például gyakran átírta a saját sorait, mert azok nem illettek a karakteréhez. A Nelvana az animációk elkészítésével alvállalkozóként, egy dél-koreai céget, a Hanho Heung-Up –ot bízta meg, de azok nem igazán tudtak megbirkózni a feladattal, ezért Clive Smith egy időre ki is költözött, hogy segítse a munkát. Clive saját bevallása szerint 1 órányi Ewoks vagy Droids rajzfilm elkészítése, végül olyan körülbelül 5-600 000 dollárba került, amivel a kor egyik legdrágább rajzfilmjének számított.  Ennek ellenére…..és ezzel tényleg nem akarok megbántani egyetlen rajongót sem (mert biztos van, aki szereti) siralmas lett az eredmény.

r2_3po_1.jpg

A Droids animációs sorozatot 1985. szeptember 7.-én mutatták be az ABC csatornán. 13 epizód készült el és az utolsót 1986 június 7.-én adták le. A fogadtatása nem volt éppen rózsás… pedig egy külön egy órás műsorblokkot kapott a szombat reggeli műsorsávban, ami az Ewoks and Droids Adventure Hour nevet kapta és még Tony Danzát is bevetették egy beharangozó műsor keretein belül. A rajzfilm hamar és csúnyán megbukott. Hivatalosan a nagyon magas készítési költségek miatt törölték, de nyilván az is közrejátszott, hogy nem igazán kedvelték meg a gyerekek a sorozatot. Később aztán más TV csatornák is vetítették illetve sikerült külföldre is eladni, de fel sem merült, hogy folytatást kapjon. VHS-en azért kiadták.Tudtommal a sorozat Magyarországra is eljutott. Azt hallottam, hogy egy kisebb példányszámú VHS kiadás készült belőle magyar szinkronnal, így bizonyos videótékákban megtalálható volt.

A saját véleményem az, hogy a Droids története rendkívül bugyuta. Az rendben van, hogy gyerekeknek készült, de a cselekmény gyenge és C3PO is elképesztően idegesítő az egészben. A fontos karakterek bántóan hiányoznak belőle és az animáció….nos…. én azt vallom, hogy mindent a saját koordináta rendszerén belül kell megvizsgálni és megmérni, tehát ezt a rajzfilmet is a kor többi rajzfilmjével kell összehasonlítani. G.I.Joe… Transformers….Centurions…..Saber Rider ….Silverhawks… M.A.S.K…de egyszerűen nem tudok olyan korabeli rajzfilmet mondani, ami ne verne kilométereket a Droids-ra mind a látvány, mind a sztori tekintetében. Végtelenül gagyi…. lapos…. de hagyjuk is. Nélkülöz szinte mindent, ami szerethető a Star Wars-ban. Összefoglalva….ez a rajzfilm (pedig én aztán tényleg a rajzfilmsorozatok nagy barátja vagyok) rossz lett.

Természetesen minden fronton igyekeztek megtámogatni a rajzfilmet, így a Droids-ból készült számítógépes játék, képregény és gyerekkönyv is. Ezek sem váltották meg a világot.

A szerencsétlen Kennernek, abból kellett főznie, amit kaptak, így nyilván az ő kezük is meg volt kötve, de pár dologban azért picit huncutkodtak. Először is újra felhasználtak egy csomó, korábban már kiadott kiegészítőt. Ezzel egy kicsit spórolni is tudtak. Másrészt, egy két dolgot, amit a Power of the Force érába vagy az Epic continues sorozatba terveztek, végül ebben a vonalban tudtak kiadni. Ennek köszönhetően a Droids játékvonalnak vannak értékelhetőbb részei is, jellemzően az eredeti filmtrilógiát megidéző elemek.

2680170_orig.jpg

Előre bocsájtom…az hogy ezek a játékok manapság elképesztő pénzeket érnek… még nem változtatják meg azt a tényt, hogy a küllemük borzalmas…. és a legkevésbé sem „Star Wars-os”. Nyilván különlegesek és érdekes színfoltjai a vintage Star Wars univerzumnak, de attól még kezeljük őket a helyükön. Az animációs sorozathoz szorosan köthető karakterek….csúnyácskák.

12 figurát és 3 járművet adtak ki az első hullámban. Elkészítették később a második hullám figuráit is, ám azokat a rajzfilmsorozat sikertelensége miatt végül is nem dobták piacra.

nw6dubv.jpg

A játékok minősége teljesen azonos volt a korábbi vintage Star Wars játékokéval, tehát minőségi problémák nem voltak velük. A kiadott karakterek többsége viszont az animációs sorozat szereplője volt, ezért a küllemük teljesen eltér a korábban már megszokott külső jegyektől. Persze ők is öt ponton voltak mozgathatóak és felszerelésként is csak 1-1 kiegészítőt kaptak. A csomagolás is teljesen új volt. A cardon minden karakternél egy egyedi rajz látható, ami egyik esetben sem sikerült túl vevőcsalogatóra. A felső részen természetesen egy Droids logó látható illetve a hátoldalon egy checklist, amelyen sajnos már csak a droids figurák láthatóak (mennyivel impozánsabb volt egy 99-es checklist) . A csomagok tartalmaztak egy egyedi coin-t is, amelyet a POTF szériánál korábban már megszokhattunk, de ezúttal arany színben. Lényeg a lényeg….a játékok se sikerültek túl impozánsra. A Droids játékok nem fogytak túlságosan jól és csak később lettek keresettek a gyűjtők által. Manapság sokszor csillagászati áron kelnek el, mert meglehetősen ritkák és valamilyen szinten különlegesek. Attól függetlenül, hogy nem elsődlegesen a Kenner hibája volt a sikertelenség, mégis gyakran szerepel ez a játékvonal a Kenner legnagyobb ballépései témájú toplistákon.  Nem tudok arról, hogy itthon is lehetett volna kapni ezeket a játékokat, ha mégis eljutottak hazánkba, akkor is csak nagyon kis példányszámban.

droids1.jpg

És akkor most lássuk részletesen

A-Wing Pilot

A figura teljesen megegyezik a Power of the Force kiadású A-Wing pilottal. Gyakorlatilag ez egy újracsomagolt figura.

10_1.jpg

droids-a-wing-pilot.jpg

Boba Fett

A figura teljesen megegyezik a korábban már kiadott, taiwan-i Boba Fett figurával.  Viszont fekete Stormtrooper Blastert csomagoltak mellé, míg a korábbiak kéket kaptak. Érdekes, hogy a karakter egy minimális időre, de feltűnt a sorozatban is.

07.jpg

65814afb39f246ef98a53e4ec28d51af.jpg

R2-D2

A korábban kiadott Pop up lightsaber változatú R2D2 átfestett, más matricával ellátott változata. Hát sajnos sokkal csúnyább lett szegény.

03.jpg

droids-r2-d2.jpg

Jann Tosh

Ez a főszereplő egy naboo-i születésű bányászfiú. Maga a figura abszolút jellegtelen. Kiegészítőnek egy fekete IG Rifle-t kapott.

15_5.jpg

009_f43d3a85-e4b3-4018-91d5-39fe08fccb34_1024x1024.jpg

Jord Dusat

Szintén egy pozitív karakter a sorozatból, aki egy siklóversenyző. A figura maga sajnos nem túl mutatós. Egy Zuckuss rifle-t kapott kiegészítőnek.

15_1.jpg

droidsjorddusat.JPG

 

Kea Moll

Egy Anoo-i születésű lázadó. A sorozat női főszereplője. Ha a figurának nem lennének mellei, soha nem mondtam volna meg hogy ez egy női karakter. A fej az valami kritikán aluli, a test még, úgy ahogy rendben van, de ez a kettő semmiképp sem illik egymáshoz. Borzasztó figura szegény. Egy újrahasznosított Squid Head blastert kapott kiegészítő gyanánt.

11_4.jpg

moc_2.jpg

Kez-Iban

Szintén egy bányász karakter, aki mindössze egyetlen epizódban szerepelt. Erről sem mondanám meg (ha nem ismerném), hogy ez egy Star Wars figura. Egy Stormtrooper blastert és egy új gyártású oldaltáskát kapott.

15_2.jpg

droids-kez-iban.jpg

C3PO

A Removeable Limbs C3PO újrafestett változata. Szegény elveszítette minden csillogását. A figura ugyan megidézi a sorozatban látott C3PO-t, ám egyéb hibák azért erősen lerontják a küllemét. Például bandzsa szegény.

droidsc-3po.jpg

11_1.jpg

Sise Fromm

Ő egy gonosz karakter a sorozatban, egy bűnszervezet feje, aki a birodalmat támogatja. A figura engem kicsit Shrek-re emlékeztet. Egy lila, egyedi vászon ruhát kapott. (bűnöző és semmi blaster? ajvé)  

 11_2.jpg

droids-sise-fromm.jpg

Thall Joben

Egy erősen punk jellegű versenyző karakter. Szegény figurának eléggé borzalmas feje van,  de a többi sem igazán emlékeztet minket a Star Wars-ra. Egy fekete Stormtrooper blastert kapott.

15_3.jpg

droids_carded.jpg

Tig Fromm

Egy annoo-i gengszter, tehát ez szintén negatív karakter. Ez mondjuk már a figura megjelenésén is látszik. Annyira nem borzalmas, de azt nem igazán értem, hogy miért kapta meg 2-1B pálcáját.

15_4.jpg

front_1_45.jpg

Uncle Gundy

Azaz Putch Gundarian, aki szintén bányász és Jann Tosh nagybátyja. Ez a figura konkrétan olyan, mintha valami teljesen más játékvonalból importálták volna be. Önmagában tekintve nem tragédia, de egyáltalán nincsen Star Wars jellege…annak ellenére sem, hogy egy fekete Ree Yees rifle a fegyvere.

11_3.jpg

image_3.jpg

Létezik még egy karakter, amelyet a második szériában terveztek kiadni, de végül is csak a brazil Glasslite adta ki. Ez Vlix. A többi kiadatlan, második hullámos figuráról majd egy külön cikkben fogok megemlékezni, csakúgy mint a Glasslite Star Wars figuráiról.

Vlix

Természetesen ő is negatív karakter. Kiegészítőnek vagy egy AT-AT driver puskát kapott vagy egy imperial rifle-t. Ez a figura az egyik legritkább, legkeresettebb és legdrágább vintage Star Wars figura ami csak létezik. 4-6000 USD értékkel bír egy bontatlan darab.

vintage-vlix_big_2.jpg

vlix1.JPG

 

Járművek

A-Wing

Ez a jármű nagyon jól sikerült, de azt meg kell említeni, hogy eredetileg a Power of the Force vonalban akarták kiadni. Sajnos átcsúszott ide, de ez nem von le semmit az értékéből.

awing-front.jpg

swdroidsawing.jpg

ATL Interceptor

A Fromm gengszterek vadászgépe, tehát ez a gép a gonosz erőket segíti. A kinézete meglehetősen érdekes. Kicsit engem a korábbi mini rigs-ekre emlékeztet. Annyira nem rossz.

droidsatlinterceptor.jpg

atl_kim-d-m-simmons-aka-themanwhoshotlukeskywalker-2.jpg

Side Gunner

Ez egy birodalmi jármű, ami kicsit az oldalkocsis kerékpárokra emlékeztet. Nem az igazi, de azért azt se mondanám rá, hogy teljesen rossz.

sidegunner-front.jpg

sidegunner3.JPG

Voltak még tervben egyéb járművek is pl a Desert Skiff újra kiadása, de ezek már végül nem kerülhettek ki a boltokba. 

Bár kétségtelen, hogy ezek a játékok ritkák és drágák....de attól még számomra, ez az egyik legrosszabb Star Wars figura vonal, amivel valaha is találkoztam. 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2313785104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2018.03.29. 13:19:11

Ezek a játékok tényleg elég siralmasak. Mintha egy illegális kínai fröccsöntő műhely által készített selejtekből ragasztották volna össze őket.
A Droids rajzfilm kritikán aluli. Kb. a Holiday Special színvonalán hever.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.03.29. 13:30:52

@steery: Ezzel nem tudok vitatkozni :) A játékok amugy ugyanolyan minőségűek mint a korábbi figurák és ugyanott is készültek, de a küllemük miatt valóban ez az érzése az embernek.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása