A Kenner Expanded Universe Star Wars figurái

A 90-es évek Expanded Universe figurái

2018-06-11_141535.jpg

A legutóbbi Power of the Force 2 –es videómban (és a korábbi POTF2 történetével foglalkozó videómban is) említettem, hogy a 90-es évek Kenner Star Wars figurái között kiadtak egy csomó különlegesebb pakkot illetve single card-os figurát is. Nos, a Cinema Scene 3-as pakkok és az egyéb extrával ellátott (hangeffekt, 3d dioráma stb.) csomagok mellett van egy figura sor, ami önmagában is extrának számít. Ezek pedig az Expanded Universe figurák.

A Star Wars franchise a Kenner figurák és a Marvel képregény 85-ös lecsengésével egy időben némiképp csipkerózsika álomba merült. Egészen 1991-ig nem jelent meg szinte semmilyen dolog (könyv, képregény stb.) ami Star Wars-al kapcsolatos és már-már úgy tűnhetett, hogy a Star Wars univerzuma nem is fog tovább bővülni, ám mindez 1991-ben megváltozott. Ekkor írta meg Timothy Zahn a ma már kultikusnak számító A Birodalom Örökösei című könyvét, amely öt évvel a Jedi Visszatér eseményei után játszódik. A könyvet további folytatások követték és ezt hívja ma a köznyelv ún. Thrawn trilógiának.

thrawn_trilogy.jpg

Itt egy kis megjegyzést be kell szúrnom…. Gyakori hivatkozási alap, hogy ez a három könyv volt a „hivatalos folytatása” a Star Wars trilógiának, ám ez a kijelentés ebben a formában nem igaz. Lucas soha nem tekintette sem a könyveket, sem a videójátékokat, sem a képregényeket a hivatalos Star Wars „kánon” részének. Ilyen formán nem is foglalkozott velük soha, akkor sem ha úgymond „rábólintott”. A Thrawn trilógiával kapcsolatos félreértést hazánkban az okozhatta, hogy a kiadó a jobb eladhatóság érdekében a magyar kiadásra ráírta, hogy ez a VII. epizód, ám ez nem volt igaz. 1991-ben még a Lucasfilm Fan Club magazinban is megjelent, hogy ezek a könyvek az író képzeletének a szüleményei csupán és nem a hivatalos folytatások. Ezt csak azért kellett ide beszúrnom, mert manapság nincs olyan nap, hogy ne jönne velem szemben olyan vélemény, hogy az „eredeti/igazi/egykori hivatalos stb. folytatás jobb volt, mint a TFA/TLJ. Ez persze biztosan igaz, csak ne tekintsük ezeket hivatalosnak, mert Lucasnak teljesen saját elképzelései voltak a VII. és VIII. epizódot illetően és ezek abszolút nem egyeztek a Zahn féle trilógiával. Lucas terveinek egy részét egyébként fel is használták az új részek elkészítéséhez. Megjegyzés bezárva.

 star-wars-a-birodalom-orokosei-3-resz-1-2484.jpg

Zahn trilógiájának óriási sikere egy új korszakot indított el, amelyben hamarosan számtalan könyv, képregény és játék jelent meg Star Wars témában. Szintén 91-ben szerezte meg a Dark Horse képregénykiadó a Star Wars képregények kiadási jogait és egyrészt újra kiadta a korábbi Marvel képregények történeteit, másrészt saját sorozatokat indított, amelyek tovább bővítették a SW univerzumot. A harmadik pillér a számítógépes játékok világa volt, ami szintén ez idő tájt kapott újult erőre. Az első, mai témánk szempontjából érdekes próbálkozás talán a 93-as X-Wing volt, amelybe én is beletoltam gyerekként párszáz játékórát. A repkedős játékok mellett mindenképpen meg kell említeni a Dark Forces-t is , amely már új szereplőket és új elemeket is hozott be a Star Wars világába, nemmellesleg egy bazi jó FPS játék volt, amely formátum abban az időben élte igazi virágkorát. Itt jelent meg Kyle Katarn karaktere is, aki utána számos további játékban és könyvben szerepelt.

darkempire1.jpg

Szóval összefoglalva, 1991-től kezdve a Star Wars univerzuma rohamosan bővült és a népszerűsége újra az egekbe emelkedett. A 90-es évek közepére/végére a könyvek és játékok kibővített Star Wars világa (az ún. Expanded Universe) már jóval túlnőtte, az eredeti trilógia és a hozzá kapcsolódó termékek kereteit. Ezt nyilván érzékelte a Kenner is, aki a 90-es évek közepén induló Star Wars Power of the Force (2) játékszériát gyártotta.

95718_original.jpg

Amint írtam a Power of the Force 2 szériában fokozatosan újabb és újabb „extra” kiadásokat találtak ki. 1996-ban fordult elő először, hogy a filmben abszolút nem szereplő karakterekből adtak ki játékfigurákat, mégpedig a Shadows of the Empire széria keretein belül. Erről majd egy külön cikk és videó is lesz, de röviden annyi volt a SOTE lényege, hogy a Lucasarts párhuzamosan több platformon akart kiadni egy történetet, amely a Birodalom Visszavág és a Jedi Visszatér közötti időszakot meséli el. Az eltérő platformokon kiadott történetek összefüggenek, így a Steve Perry által írt könyv, a Lucasarts SOTE videójátéka és a Dark Horse SOTE képregényei adják ki együttesen a Shadows of the Empire történetet. Ha lehet így fogalmazni, akkor ez végülis, egy film nélküli Star Wars film volt. A Kenner ezen történet karaktereiből, a többi platformmal egy időben megjelentetett egy rövid figura szériát, ami annak ellenére jó eladásokat produkált, hogy ezeket a karaktereket (Xizor, Dash Rendar) nem láthatták a vásárlók soha a vásznon.

sotekenner.jpg

A SOTE sikerén kicsit felbuzdulva, nem sokkal később elhatározták, hogy az ún. Expanded Universe karakterekből is kiadnak egy kisebb figura sorozatot és pár hozzájuk kapcsolódó járművet.

2018-06-11_141737.jpg

A Kenner több forrásból is táplálkozott a karakterek kiválasztását illetően, de legfőképpen a Birodalom Örököseiből és a Dark Horse képregényekből szemezgettek (a Dark Horse-al ugye volt már korábban közös bulijuk, a SOTE 2-es pakkoknál a Kenner 1-1 direkt erre a célra készített Dark Horse képregényt is beletett a figura csomagokba). A figurák minden paraméterüket tekintve megegyeztek a korábbi POTF2 figurákkal. Azonos volt a méret, a jelleg, a festés, az anyag és minden más is. Egyedül a csomagolás tért el némiképpen.  

september1998-450x664.jpg

A csomagolás alapja a megszokott POTF2 zöld kartonja, viszont a Star Wars logó alá itt került egy Expanded Universe felirat, ami megkülönbözteti a sima figuráktól valamelyest. Ezen kívül a karakterkép itt rajzolt, hiszen ők a filmbekben nem szerepelhettek, így nem tudtak volna filmből kivágott képet rárakni a kartonra. Rajzolt a kép, de ugyanakkor nem hologrammos, mint a Shadows of the Empire figurák esetén. A karakterkép alatt egy nagyobb 3D Playscene felirat hirdeti, hogy a megszokott dolgokon kívül, itt még egy másik funkciót is kapott a hátlap. A card hátoldalán egy kisméretű, egyképes checklist látható a kiadott EU figurákról és járművekről. Felette pedig egy kép az adott 3D playscene működéséről. A 3d Playscene a hátlap egy bizonyos helyen történő megvágásával volt elővarázsolható. A vágás után a papírt lehajtva előtűnt egy kisebb rajzolt háttér, ami egyfajta mini diorámaként volt használható a figurához. Mindegyik karakternek egyedi volt a 3D Playscene-je. A hátlapon a playscene fotó felett még egy kisebb filecardot is találunk, ahol pár mondatban le van írva, hogy az adott karakter hol is szerepelt.

 

dark1.jpg

palpatine-expanded-back.jpg

potf2euthrawnloose.jpg

1998-ban adták ki a sorozatot és 1 hullámban 9 figurát illetve 3 járművet dobtak a piacra. Némiképpen alacsonyabb példányszámban kerültek a boltokba, mint a korábbi POTF2 figurák. Ez azt is jelenti, hogy manapság is egy icipicit kevesebb belőlük az eladó példány, mint a sima figurákból. A kereslet irántuk viszont elég nagy, így bizonyos karakterek az alap POTF2 figurákhoz viszonyítva magas gyűjtői árat értek el.  Valamekkora számban itthon is beszerezhetőek voltak, de itt is kevésbé voltak elterjedtek, mint a sima vagy a SOTE figurák. Az a helyzet, hogy akkoriban nem durrantak igazán nagyot. 98-ban már általánosan csökkent a kereslet a POTF Star Wars figurák iránt és ez alól ez a sorozat sem volt kivétel. A felfokozottabb érdeklődés csak később alakult ki az irányukba és csak 1-2 népszerűbb karaktert érint.

És akkor most nézzük őket részletesen

Admiral Thrawn – Thrawn ugye manapság az egyik legmenőbb, legdivatosabb karakternek számít. Ezt nem kicsit annak köszönheti, hogy ő volt a zseniális gonosz főszereplő a Zahn által jegyzett A Birodalom örökösei című könyvben és több folytatásában is. A karakter annyira közkedvelt volt és annyira beleégett minden Star Wars rajongó elméjébe, hogy Thrawn-t mára kanonizálta a Rebels rajzfilm. Ez a rajzfilm újra felfokozott érdeklődést generált a figura irányába, ami azt eredményezte, hogy ennek a POTF2-es kiadásnak is alaposan felszökött az ára (egy átlag POTF2 figura bontatlan ára a nemzetközi piacon 2-3000 Ft, Thrawn viszont 10 000 körül mozog, itt ezt értem felszökött ár alatt, ne milliókra gondoljatok). Azt hozzá kell tenni, hogy nem is sok Thrawn figurát adtak ki az évek során, így ha valaki be akar egyet szerezni, az nem válogathat túl sok lehetőség közül. Maga a figura egyébként teljesen oké. Az illusztrációkon és a számítógépes játékokban látható Thrawn kinézetet teljesen jól hozza, esetleg a bőre túl világos egy kicsit, de ez már csak az én hülyeségem. Kiegészítőnek egy blastert és a könyvekben szintén szereplő Ysalamir állatkát kapta. Szerintem ez a figura nem csak nekem bakancslistás….

sweuthrawnhttecardfr.jpg

potf2euthrawnloose_1.jpg

potf2euthrawnysalamiri.jpg

2696552-admiral-thrawn-tie-fighter.jpg

Dark Trooper – A Dark Trooperek voltaképpen erős harci droidok, amelyek a küllemükkel a Stormtrooper-eket idézik meg. Számos helyen megjelentek….a Dark Forces játékban debütáltak, de később a Force Unleashed-ben és a Battlefront-ban is feltűntek. A figura az ún. Phase III-as Dark Trooper kinézetet követte és azt teljesen jól meg is idézi. Kapott egy jó nagy jet pack-ot amelyet a hátára lehet pattintani illetve egy igen furcsa külsejű blastert. Őt relatíve könnyű beszerezni.

dark1.jpg

potf2eudarktrooperloose.jpg

dfdarktrooper.png

Imperial Sentinel – A Dark Horse féle Dark Empire képregénysorozatban tűnt fel ez a furcsa piros ruhás birodalmi karakter. Ugye korábban már beszéltem arról, hogy ez a karakter táplálkozott a Kenner által korábban kitalált Star Wars folytatásban szereplő, Atha Prime nevű karakterből. (ITT OLVASHATOD). A figura elképesztően jól néz ki, egészen különleges a megjelenése, kiegészítőnek pedig egy alabárd-szerű fegyvert kapott.

sweuimpsentineldeccardfr.jpg

potf2euimpsentinelfr.jpg

potf2euimpsentinelloose.jpg

imperial_sentinel.jpg

Kyle Katarn – Kyle a Dark Forces című nagysikerű számítógépes játékban tűnt fel először és később számos más játékban illetve könyvben is szerepelt. A figura külleme a 97-es Dark Forces II. játékban látható Kyle külsőn alapul és teljesen jól meg is csinálták, noha a ruházata egy picit azért eltér. Kiegészítőnek egy nagyobb és egy kisebb blastert kapott.

sweukatarndfcardfr.jpg

potf2eukylekatarnloose.jpg

the-power-of-the-force-2-kyle-katarn_big_2.jpg

kyle_darkorderwar.jpg

Luke Skywalker – Ez a Luke a Dark Empire képregényben szereplő „gonosz” Luke figurája. Itt ugye átállt a sötét oldalra, úgyhogy a képregényben látható sötétebb ruházatot és piros fénykardot kapott a figura is. Ezen kívül egy kis blaster is járt mellé. A figura feje megidézi a korábban kiadott POTF2 Luke figurák arcát, csak a haja egy kicsit más.  

sweulukedeccardfr.jpg

potf2eulukedarkloose.jpg

dark_luke.jpg

Mara Jade – Mara Jade ugye a Birodalom Örökösei regényben tűnt fel először és ez a figura is azon a megjelenésén alapul. Először ugye az Uralkodó ügynöke volt később meg ugye ő lett Luke babája. Maga a figura nem egy nagy durranás, egy meglehetősen sima ruházata van az arca pedig hát egy kissé férfiasra sikerült. Kiegészítőnek egy kék fénykardot és egy blastert kapott.

sweumarahttecardfr.jpg

the-power-of-the-force-2-mara-jade_big_2.jpg

potf2eumarajadeloose.jpg

aba94263c76b82e95daebdab765a71f6.jpg

Palpatine – Ugye ez a Palpatine a Dark Empire képregényben szereplő klónozott, fiatal császár, úgyhogy a képregényben látható fekete ruháját és fiatal arcot kapott a figura is. A köpenye levehető és egy kék fénykardot kapott felszerelés gyanánt. (most ennek nem néztem utána, hogy miért kék, de valaki kommentben egy-két mondatban összefoglalhatná)

sweupalpatinedeccardfr.jpg

potf2eucloneemperorloose.jpg

potf2eucloneemperorfr.jpg

drakulalpatine.jpg

Princess Leia Organa – Szintén Dark Empire képregényen alapuló figura, amelyben ugye Leia eleve Jedi. Itt egy hosszabb hajú, picit idősebb Leiát öntöttek figura formába, amihez egy levehető köpenyt, egy blastert és egy piros fénykardot adtak. Gondolom ő is egy időre átsasszézott a sötét oldalra és itt ezért kapott ő is pirosat.  

sweuleiadeccardfr.jpg

the-power-of-the-force-2-princess-leia-dark-empire_big_2.jpg

potf2euleiasololoose.jpg

the-power-of-the-force-2-princess-leia-dark-empire_big_6.jpg

Spacetrooper – A spacetrooperek szintén feltűntek a Birodalom Örökösei című könyvben, képregényekben is illetve a IV. epizód Special Edition változatában. Alapvetően egy űrruhás, Jet pack-os Stormtrooperről van szó, de azért a páncél is más egy kissé. Kiegészítőnek csak egy jet pack-ot kapott, de a figura bal alkarja is lenyitható, ahonnan előtűnik egy kisebb fegyver. Remek karakter ez is.

sweuspacetrooperhttecardfr.jpg

potf2euspacetrooperloose.jpg

potf2euspacetrooperfr.jpg

211911893.jpg

Járművek – Na, most az EU járműveknél nem igazán táplálkozott a Kenner a fentebb említett forrásokból, úgyhogy ezeket EU helyett leginkább concept sorozatnak kellene hívni. Gyakorlatilag az eredeti filmekhez készített, korai koncepciós rajzokon megjelenített (később erős változásokkal a filmekbe be is kerülő) járművekből szemezgettek

Cloud Car – A jármű megvalósításához Ralph McQuarrie Cloud Car concept art-jait használták fel.  McQuarrie egyébként elég sokfélét rajzolt ebből a járműből, de végül egy olyan változatot csináltak itt meg, ami csak abban tér el igazán gyökeresen, hogy nem iker kialakítású. Adtak hozzá egy pilóta figurát is és ez is McQuarrie Cloud Car Pilot vázlatain alapul.

cc6.jpg

cc5.gif

cc1_1.jpg

cc2_1.jpg

cc3_1.jpg

Airspeeder - Ralph McQuarrie Snowpeederhez készült, elvetett/ megváltoztatott vázlatait használták fel ennek a játéknak a megalkotásához. Azért jellegében nagyon nem tér el a filmben szereplőtől, csak megváltoztatták a nevét Air speeder-re, illetve van egy felnyitható szárny része, ami egészen jól néz ki. Adtak hozzá egy meglehetősen fapados külsejű, fehér Airspeeder pilot figurát is.

a3.jpg

a2.jpg

a1.jpg

a5.jpg

Speeder Bike - Ezt a Speeder Bike-ot Joe Johnston tervezte eredetileg a Return of The Jedi Speeder Bike-jának. Később nem ez a változat került bele a filmbe,hanem egy jóval vékonyabb, így ez a Speeder sokáig csak papíron létezett. A Kenner viszont jó ötletnek gondolta, hogy játékot csináljanak belőle, úgyhogy az Expanded Universe sorozaton belül, egy kissé 40-es évekbeli stílusú Rebel Speeder Bike Pilot-al került forgalomba.

euspeederbikebox.jpg

euspeederbike01back.jpg

potf2euspeederloose.jpg

0760725b49283f516e1dd0d8bd3ab650.png

Cruisemissile Trooper – Ez a járgány a mai kakukktojás. Egyrészt 97-es tehát valamivel már az EU sorozat előtt kiadták.  Másrészt ez a gép annak ellenére, hogy Expanded Universe-nek szokta mondani a köznyelv....mégsem az. A dobozra sem vitték fel az Expanded Universe pecsétet... Önmagában ez egy kicsit furcsa, de szerintem nagyon jó birodalmi járgány, ami gyakorlatilag se képregényben, se számítógépes játékban se sehol nem szerepelt. Teljesen egyedi Kenner tervezés. Viszont nagyon vagány cucc, nekem kéne egy.

power-of-the-force-2-cruisemissile-trooper.jpg

cruisemissletrooper.jpg

Összességében a POTF2 –es Expanded Universe figurák remek színfoltjai, érdekes kuriózumai a 90-es évek Star Wars játékainak. Önmagukban jól néznek ki… és olyan karaktereket csináltak ekkor meg, amelyek azóta is csak alig-alig kerültek figuraként kiadásra ezen kívül sokakkal megismertették az akkori képregényes irányvonalat illetve a regények szereplőit. Teljesen megértem, hogy manapság is kedveltek ezek a figurák, hiszen sokan szeretnek visszaemlékezni most is azokra is időkre, amikor a Star Wars világa még ilyen rendezetlenül bővült és még mi magunk is sokkal nyitottabbak voltunk bármilyen újdonságra. A fentebbi figurák mára -Thrawn kivételével- gyakorlatilag mind a Legendák közé lettek száműzve… és szerintem ez jól is van így, ugyanakkor mindenképpen érdekesek és azt is megértem, ha valakinek ez a dolog fáj, hiszen tudom, hogy nagyon sokatok ifjúkorát ezek a regények / képregények / számítógépes játékok határozták meg. Az én véleményem egyébként az, hogy célszerű volt ezen, történetvonalak kivágása…persze tisztelni kell ezeket is, de ugyanakkor el kell fogadnia mindenkinek, hogy ezek már nem a hivatalos kánon részei. Azt meg végképp el kell feledni, hogy ebben a témában vérremenő vitákat folytassunk.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5614040748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.06.12. 19:19:04

Hát ez tök jó cikk volt. Érintőlegesen ugyan hallottam kissrác koromban erről a Birodalom árnyai, meg örökösei könyvekről/sorozatokról, de eléggé elkerültek engem. Valahogy az ekkortájt virágzását élő EU nem tudott érdekelni. A helyzet az, hogy a mostani sem nagyon, de van pár könyvem.
Dark Forces 2-vel illetve a játék folytatásaival (Jedi Outcast/Academy) már én is találkoztam PC-n, Kyle Katarn történeteit imádtam. Jan Ors, Jerec, Desann, Tavion meg a többiek.

Anak 2018.06.12. 19:26:16

Apropó, Jedi Outcast játékhoz adtak ki játékfigurákat?

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.06.12. 21:03:00

@Anak: Hát őszintén szólva nem tudom. Lehet valamelyik 2000-es évekbeli vonalban volt 1-2 karakter. Abban a játékban én nem vagyok otthon uh nem tudom kik szerepeltek abban :D

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (6) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (1) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (38) board games (4) bootleg (13) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (25) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (2) crash dummies (2) crash dummies figurák (2) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (6) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (7) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (4) érdekesség (980) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (255) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (256) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (203) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (257) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (10) gi joe prototype (10) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (203) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (523) hasbro játékok (527) hasbro katalógus (5) heman (6) heti video (147) he man (7) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1077) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1076) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (202) kenner (286) kennertoys (276) kenner figurák (270) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (6) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (390) lego2020 (6) legostarwars (127) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (1) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (2) lego bionicle (2) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (74) lego city (10) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (3) lego érdekesség (209) lego exploriens (7) lego extreme (1) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jurassic park (1) lego katalogus (153) lego katalógus (149) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (25) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (142) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (47) lego tmnt (1) lego történelem (187) lego town (43) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (6) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (8) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (3) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (11) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (30) moder star wars figurák (27) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (7) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (5) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (7) power rangers (1) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (817) régi játékok (805) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (522) starwarsfigures (441) starwarsjármű (94) starwarstoys (509) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (520) star wars 30th anniversary (8) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (1) star wars chess (1) star wars clone wars (20) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (368) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (428) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (75) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (7) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (1) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (94) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (21) teenage mutant ninja turtles (1) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (8) tmnt (13) tonka (5) top10 (54) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (4) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (796) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (154) vintage (605) vintagejátékok (727) vintagestarwars (154) vintagestarwarstoys (154) vintagetoys (718) vintage collection (44) vintage gi joe (237) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (138) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) winspector (1) wwf figurák (3) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása