A Batman akciófigurák története - 16.rész

Batman és Robin

1997-ben elkészült a soron következő Batman film Joel Schumacher rendezésében, Batman és Robin címmel. Ezt a rajongók többsége a mai napig a legrosszabb Batman-el kapcsolatos mozgóképes alkotásnak tartja és talán nem is véletlenül. Ma a filmhez készült Kenner figurákat fogom áttekinteni és ezzel belépünk a Kenner utolsó 3 éves történelmébe. No ne aggódjatok….lesz még egy pár Batman vonal, nem aprózták el a srácok.

97911_original_1.jpg

Annak ellenére, hogy a Batman Forever sem volt akkora elsöprő siker, Joel Schumacher másodszor is megkapta a lehetőséget, hogy egy Batman filmet készítsen. Az eredmény részletes elemzésétől én most eltekintenék, de maradjunk annyiban, hogy az eredmény borzalmas lett. Szerintem sincs ennél rosszabb Batman alkotás, bár néha elgondolkodom rajta, hogy mi volt a rosszabb….a Batman Returns után megcsinálni a Forevert….ami egy óriási zuhanás volt, vagy a Forever után a Batman és Robint, ami a földetérés után, a kút alján való elhasalásként értelmezhető. Szerintem inkább a Forever volt az ősbűn és a Batman és Robin a következmény. A filmben ugye már George Clooney a Batman és abszolút nem is illik rá a szerep, de ez gyakorlatilag minden más  szereplőre igaz. Míg az előző filmben csak Carrey és Tommy Lee Jones ripacskodott, addig itt olyan, mintha minden szereplő ripacskodási versenyt rendezett volna. Rossz a sztori, a forgatókönyv, a színészi játék és gyakorlatilag minden. Az alapvetően jól megcsinálható karaktereket s elrontották. Uma Poison Ivy-ja is borzasztó, de Alicia Silverstone Batgirl-je meg egyenesen idegesítő. Az egészben még tán a lebutított Bane a legjobb, mert ő csak hörög, meg erős, így nem is vár el tőle sokat az ember.

Talán nem is véletlen, hogy a film nem lett egy nagy átütő siker, bár pénzügyileg buktának sem lehet nevezni. Azt még meg kell említeni, hogy a Batman Animated sorozatból, a Hearth of Ice című epizód alaptörténetét sok szempontból ugye átemelték. Ugye ez az epizód volt a Animated egyik díjnyertes része és egy tényleg nagyon jól sikerült alkotás. Szinte harapni lehet benne a hideg szomorúságot, úgyhogy egy tényleg hangulatos rajzfilm epizódról beszélünk. Ebből ismerhettük meg annó Freeze eredettörténetét és itt még ezt is sikerült totál súlytalanná tenni, pedig…Schwarzenegger egyébként még nem is volt magához képest kiemelkedően rossz. Egyszerűen csak marhára nem illett rá a szerep. No..azt mondtam, hogy nem elemzek, de végülis már mindegy. Azt még el kell, hogy meséljem, hogy 12 éves gyerekként én ezt a részt moziban láttam. A haverommal mentünk el rá a Kőbánya moziba és még az öcsémnek is bekamuztam, hogy a Con Air-t megyünk megnézni, csak hogy ne kelljen elvinni magammal és ne rontsa el az élményt. Nos, ezután a kópia késett (kópia érted :D Ez ma már ez értelmezhetetlen..) így több mint egy órát vártunk arra a majdnem kihalt moziban, hogy elkezdődjön ez a remekmű. Ezután megnéztük és…hát én akkor próbáltam megmagyarázni a haveromnak, hogy ebben ez meg az volt a jó….de igazából már akkor is éreztem, hogy ez borzasztó volt. Csalódtam a filmben és erre még most is emlékszem. Igazából szegény öcsém járt a legjobban az egésszel. Szerencsére ezután Schumacher már nem kapta meg a harmadik lehetőséget, hogy Batman filmet csináljon és a Nicholas Cage-es Superman filmjéből sem lett semmi. Áldja meg az ég…

Az elkészült figurák a filmhez nagyjából igazodtak. Elképesztő mennyiségben adott ki a Kenner cuccokat és egy kicsit én ezt úgy is értelmezem, hogy ezt egy utolsó, nagy lehetőségnek látták a Batman játékok iránti kereslet feltámasztására. Ugye az előző években fokozatosan lanyhult a kereslet a Batman játékok iránt, amit a Kenner jókora túltermeléssel próbált ellensúlyozni. Rengeteg játékvonal futott párhuzamosan és szinte folytak ki a Batman játékok a játékboltok ajtóin. A Batman és Robin filmhez minden eddiginél több terméket dobtak a piacra. Bő egy év alatt annyit, amennyit az Animated szériában (plusz Crime Squad) összesen három év alatt adtak ki. Nem fukarkodtak az előkészületekkel sem, tényleg mindent bevetettek a siker érdekében. Relatíve kevés dolgot hasznosítottak újra, a figurák id új sculptot kaptak és egy adott karakter akár több félét is. Újra elővették a 12”-es és az Ultimate figurákat is illetve több járgányt illetve playset-et is csináltak. Az utolsó időkben már nyereményjátékkal és a figurák mellé csomagolt Batman-es gyűrűvel is igyekeztek felkelteni a vásárlók figyelmét, de ez nem sikerült annyira, amennyire szerették volna.

98265_original_1.jpg

Természetesen a filmhez készült játékok mellett számos más területen is állítottak elő kapcsolódó termékeket más cégek is, ugyanúgy ahogyan a Forever esetében. Készült például egy borzasztó számítógépes játék is Playstation-re.

A figurák maradtak a szokásos 5 inch-es méretűek és 5 ponton mozgathatóak. Az anyaguk, minőségük, festésük teljesen hasonló minőségű, mint a korábbi Batman Forever figuráknál. A színviláguk talán egy fokkal szolidabb, de ez köszönhető annak is, hogy maga a film is kevésbé volt UV gyönyör, mint az előző. De ettől függetlenül azért itt is láthatunk harsány darabokat. A figurák többsége új sculpt-al rendelkezik, de néhány ponton igyekeztek korábbi játékvonalakban felhasznált kiegészítőket vagy megoldásokat is alkalmazni. A figura szelekció most nm annyira egyoldalú. Szinte minden karakter kapott többféle változatot is, persze azért Batman-ből és Robin-ból van a legtöbb féle. A kiegészítők tekintetében is visszatért a Kenner a megszokott több, nagyobb cucchoz, amelyek közül több is rugós kilövő vagy kisebb jármű.

 

3324108961_85e5ec0f77_b.jpg

ice_glacier_robin_2_1024x1024.jpg

Összesen 65 Batman és Robin játékot adott ki a Kenner 1997-98 között. Két hullámban összesen 32 single card-os, 5 Two pack, 9 deluxe, 1 mail-in, 2 ultimate, 6 12”-es figurát illetve 3 playsetet és 5 járművet. Ezen kívül 2 egyéb, nem figura jellegű játékot is készítettek. A nem megnevezett harmadik, vagy inkább 2,5-edik hullámban már egy Batman-es gyűrűt is csomagoltak a figurák mellé, ami nem hiszem, hogy túlzottan megdobta volna a keresletet.

A csomagolás nem lett kifejezetten formabontó. Visszatértek a Batman Forever figurák csomagolási jellegéhez, de persze az új film színvilágával. A logónál vágott, de ugyanakkor mégis szögletes formájú karton felső részén nagy méretben látható a film logója és a Batman and Robin felirat. A bliszter majdnem elfoglalja a karton teljes szélességét ezért a bliszteren egy matricán látható a karakter neve és a felöltöztetett képe. A karton hátoldalán egy nagy checklist látható a többi kiadott figura kisebb képeivel. A felső részen pedig egy rövid helyzetleírás olvasható a film alaptörténetéről. Az adott karakterről nincs sem filecard sem használati utasítás. A 12”-es figurákat kinyitható dobozban árusították, az Ultimate figurákat pedig egy nyitott dobozban. Ezeknél drága is lett volna a zárt csomagolás előállítása. Ezen kívül a járművek valamint a playsetek a szokásos képes kartondobozokban kerültek forgalomba.  

iceblastmrfreeze.jpg

cardb.jpeg

A Batman and Robin figurákat a világ minden táján erősen reklámozták és forgalmazták, így hazánkban is. Nagy számban megtalálhatóak voltak szinte minden értelmesebb játékboltban. Úgy is mondhatjuk, hogy szinte elárasztották velük a piacot, úgyhogy egyáltalán nem csoda hogy manapság is rengeteg van belőlük akár bontott akár bontatlan formában. A gyűjtők nem szoktak kifejezetten rajongani ezekért a figurákért, de megfigyeléseim szerint mégis egy icipicit drágábbak szoktak ezek lenni, mint mondjuk a Batman Forever figurák. Persze néha ezekhez is nagyon olcsón hozzá lehet jutni még bontatlan formában is.  

sq.jpg

És akkor most lássuk a mai figuráinkat részletesen

  1. hullám – 1997

Alapfigurák

Bane – Ez a Bane figura egyáltalán nem sikerült rosszul. Pontosan annyira izmos és arányos, amennyire az ember egy túl izmos és aránytalan karaktertől elvárja. A fej megvalósítása nekem kifejezetten tetszik, de a többivel sincsen gond. Ok nem is egy túl bonyolult figura, de hát ezt is el lehetett volna cseszni. Például a kiegészítőkkel, de végülis itt azokkal sincsen probléma. Van egy zöld cső, ami ugye az erőnövelő folyadékot viszi, de ez valamiért itt a keze és a feje között fut és a színe sem éppen szép, nagyon elüt a többi festéstől. Ezen kívül egy buzogány szerű fegyvert és egy a kezére húzható „vasöklöt” adtak hozzá, amelyek szerintem illenek is a karakterhez. Véleményem szerint az összes B&R figura közül ez sikerült a legjobban.

bane2_1.jpg

bane1.jpg

Batgirl – A figura testével nem is lenne probléma, mert egészen szépen sikerült megformázni. Na de a figura feje….nem hogy Alicia Silverstone-t nem idézi meg, de szegény olyan meglepett arckifejezést vág, ami totál komikus. De végülis nem ronda, csak hülyén néz ki. Kiegészítőnek egy nagy denevérszárny alakú pengét (vagy pajzsot? ahogy nézzük) és egy batgirl jel alakú penge kilövőt kapott.

batgirl.jpeg

batgirl2_1.jpg

Batman (Heat Scan) Ez egy rendkívül irritáló színű narancssárga-fekete Batman, amihez egy rakétás kilövőt és egy rakás narancssárga pálcát adtak. Ezeket a figura kezére lehet erősíteni és azt nem igazán lehet mondani, hogy impozáns lenne tőle a figura.

heat2.jpeg

heat1.JPG

Batman (Hover Attack) Ezüst szürke vékony, izmos Batman, ami mellé egy kis siklódeszkát adtak. Hasonló jellegű kiegészítőt már adtak korábban is, de ez elvileg új. Ez kicsit hasonlít a zöld manó röpdeszkájára szerintem. A hátán pedig van egy hátizsák, ami a kezekhez penge formában nyúlik le. A deszkát fel lehet pattintani a hátára is. Nem is rossz kis figura.

hover2.jpg

hover1.jpg

Bruce Wayne – Sok ilyen figurát láttunk már. Ez egy sima Bruce figura, amire páncélként fel lehet rakni egy Batman ruhát. Bár a koncepció ismerős ez mégsem egy újrafelhasznált figura. Mind a páncél mind a figura új. Ezen kívül egy kilövőt is adtak mellé.

brbruce2.jpg

bruce_1.jpg

Mr. Freeze (Ice Blast) – A figura nem igazán hasonlít a Schwarzenegger féle Freeze karakterre. A figura alap színe metálkék, amit áttetsző kék elemet egészítenek ki. A feje egész jó, bár mondom, Schwarzira egyáltalán nem hasonlít. Kiegészítőnek a lábaira erősíthető hajtóműveket és egy jégágyút kapott.

iceblastmrfreeze_1.jpg

iceblast.jpg

Poison Ivy (Jungle Venom) – Egy kissé erősebb testalkatú Méregcsók figura, aminek sima zöld ruhás teste és erős izomzata van. Kiegészítőnek a kezére pattintható növény indákat és egy puskát kapott.

pois2.jpg

pois1.jpg

Robin (Iceboard) – Egy izmos kék-piros Robin figura, aminél egészen sikerült Chris O’Donell vonásait megidézni. Egy robin jeles gördülő deszkát, egy a kezére pattintható alabárdot és egy rugós bárd kilövőt kapott fegyvernek.

iceboardrobin.jpg

iceboard1.jpg

Robin (Razor Skate) – Ez egy elég idióta kinézetű, abszolút nem Robinos jellegű Robin figura. Kicsit olyan mintha eredetileg Amerika Kapitánynak indult volna. Fehér a teste, kék a lába és van egy piros páncélja, amit fel lehet húzni a testére, erről egy kék palást omlik le. A fejére egy piros szemfedőt lehet húzni, a lábára meg korcsolyákat. Ezen kívül még egy kétpengés bárdos fegyvert kapott.

razor1.jpg

razor2.JPG

2-pack

Cold nights in Gotham pack ( Batman vs. Mr.Freeze) – Egy Batman és egy Mr.Freeze figurát tettek a csomagba és ha jól látom egyik sem átfestés. A Freeze nem azonos a többi első szériás figurával és ez egy sokkal filmhűbb kidolgozottsággal rendelkezik. Egy kézifegyvert kapott kiegészítőnek. Batman szürke- sárga színekben pompázik és egy felpattintható jégpáncélt kapott kiegészítőnek.

cold_nights_in_gotham_pack_1.jpg

cold_nights_in_gotham_pack_2.JPG

Brain vs. Brawn (Batman vs. Bane) – Egy ezüst színű Batman, amihez fekete palástot és egy kézifegyvert adtak. A másik figura az alap Bane átfestett és átalakított változata. Túlnyomórészt áttetsző anyagból van. A vállára páncél került, a csöve megmaradt, a másik kezére meg egy Poison Ivy-s karmot kapott. Kapott még egy csörlő jellegű cuccot is.  

bane5.jpg

bane4.jpg

bane6.JPG

bane7.jpg

Challengers of the night (Batman & Robin) – Csillogó metál színekre átfestett Batman és Robin figurákat tartalmaz a pakk. Batman metálkék, Robin metálzöld lett. Kiegészítőnek egy bat jel alakú hálót és kézifegyvereket kaptak.

challengers_of_the_night2.jpg

challengers_of_the_night1.JPG

Guardians of Gotham City (Batman &Robin) – Ugye egy ugyanilyen nevű pakk volt a Batman Forever-ben is, de csak a leosztás és a név azonos. Itt is egy átfestett Batman és Robin figura van a csomagban, amelyek most ezüst-fekete színezést kaptak. 1-1 batarang kilövő a fegyverzetük.

guardians_of_gotham_city_1.jpg

guardians_of_gotham_city_2.JPG

Night Hunter Robin vs. Evin Entrapment Poison Ivy – A csomagban az Ice Board Robin metálpirosra átfestett változatát és egy új Poison Ivy figurát tettek. Bár ez utóbbi eléggé hasonlít az alap figurára, a sculptja mégsem azonos azzal, bár az arcuk eléggé hasonló. Ivy itt egy húsevő növényes fegyvert kapott, ami egészen viccesen néz ki. 

 

night_hunter_robin_vs_evin_entrapment_poison_ivy.jpg

night_1.jpg

Deluxe figurák

Batgirl (with Icestrike cycle) – Ez egy másik Batgirl figura, aminek a sculptja nem azonos a single cardossal. Némiképp normálisabban is néz ki. Kékes színe van és van egy vászon fekete palástja. Egy szürke, kicsit gagyi hatású crossmotorral volt egybecsomagolva.

batgirl_with_icestrike_cycle_2.jpg

batgirl_with_icestrike_cycle_1.jpg

Batman (Aerial Combat) – Ez egy kisebb lila Batman siklójármű, amiben egy beépített Batman figura látható. A dolog Deluxe jellegét az adja meg, hogy a gépet gyakorlatilag egy ilyen NERF szerű kilövőnek is lehet használni, amihez két lövedéket adtak mellé. A végletekig gagyi termék.

batman_aerial_combat_1.jpg

batman_aerial_combat_2.jpg

Batman (Blast Wing) – Ugye a Foreverben volt Wing Blast Batman, de szerencsére csak az elv azonos. Itt is egy ezüstös Batman figurát adtak egy olyan hátizsákkal, aminek a kinyitható szárnyai mozgathatóak voltak. Még egy kilövő is járt a cucchoz.

batman_blast_wing_2.jpg

batman_blast_wing_1.jpg

Batman (Rooftop pursuit) – Egy értelmezhetetlen mintájúra átfestett kék-sárga Batman, amire egy jó nagy kék siklójárművet lehet ráhúzni. A jármű tetején persze kilövő is van.

batman_rooftop_pursuit_2.jpg

batman_rooftop_pursuit_1.JPG

Mr. Freeze (Ice Terror) – Érdekes darab ez a figura. Hasonlít a single card-oshoz, de nem ugyanaz a sculpt, a 2 packostól pedig nagyon különbözik. A színe is kicsit zöldesebb, mint a többinek. Egy kis gurulós járgányt adtak hozzá, meg persze egy jég ágyút.

mr_freeze_ice_terror_2.jpg

mr_freeze_ice_terror_1.jpg

Robin (Aerial Defender) – Az Aerial Combat Batman párja csak ez Robinnal. Itt egy piros légijárművet kapunk beépített Robin figurával és hasonló kilövőszerkezettel.

 

robin_aerial_defender_3.JPG

robin_aerial_defender_2.JPG

Robin (Glacier Battle) – Világoskékre átfestett Robin, egy jégsikló szerű járművel. A járgány alja persze egy kilövőt rejt, amivel egy nagyobb piros kampót lehet kivetni.  

robin_glacier_battle_2.jpg

robin_glacier_battle_1.jpg

Robin (Wing Blast) – Ez egy elég gyengécske, joghurtszínű Robin figura, amihez egy a Batman Wingblast-hoz hasonló nagy szárnyas kiegészítőt adtak. Nem ugyanazt, de jellegében eléggé hasonlót. Itt nem mozgatni lehet a szárnyvégeket, hanem behajtani. Ezen kívül egy lehajtható kilövőt is kapott, ami a vállánál helyezkedik el és egy sárga pengés fegyvert is adtak hozzá.

robin_wing_blast_1.jpg

robin_wing_blast_2.JPG

Robin (Redbird cycle) – Átfestett sárga-fekete Robin, ami mellé egy teljesen új motort adtak. Ugye a filmben is egy hasonló motorral nyomta a karakter, de nem emlékszem rá, hogy azt hasalva vezette volna... Erre viszont úgy lehet feltenni a figurát. Alapvetően egészen jól sikerült, nincs gond ezzel a járgánnyal és a figura se gáz, csak nekem furcsa hogy hasal rajta a figu. De lehet, hogy csak túl régen láttam a filmet.  

robin_redbird_cycle_2.jpg

robin_redbird_cycle_1.JPG

Mail in

Batman (Fujifilm) – A Heat Scan Batman átfestett változata. Három Fuji termék vásárlása esetén (pl filmek) adták, mint ajándék figurát. Kiegészítő nem járt hozzá.

fuji.jpg

fuji2.jpg

Ultimate figurák

Batman – Ez egy 14”-es nagy, szoborszerű Batman. Bár csak 2 inch-el nagyobb, mint a 12-es sorozat valamivel mégis talán szebb a kidolgozása.  Egy batman logó alakú stand-et és egy batarangot adtak mellé. A köpenye is vászon persze.

ultibatman.jpg

ultibatman2.jpg

Robin – Ugyanúgy nagy, szoborszerű Robin. Alapvetően még rendben is van. Tűrhetően kidolgozott és annyira nem szembetűnő a bazisok izom rajta. Vászon köpenye van neki is.

ultirobin.jpg

12” figurák

Batgirl – Batgirl, 12”-es babaszerű, vászonruhákkal ellátott figurája. Tiszta Bat-barbie.

batgirl-12-front.jpg

Batman – Ez még a 12-esek mezőnyében is egy kissé gagyi cucc. Abszolút gumi hatású, túl izmos és a testéhez képest túl nagy a feje. Ha nem tudnám, hogy Kenner azt hinném ezt valami piacos figura.

batman-12-front.jpg

12batman.jpg

Batman vs Poison Ivy – Ez egy kettes pakk, amiben teljesen fekete a Batman figura, de szerintem ugyanaz, mint az előző darab. A Poison Ivy meg kicsit olyan, mintha a görkoris Sindy-t kitbash-elték volna át Ivy-ra. Egyébként ez még annyira nem is gáz.

batmanivy.jpg

Ice Battle Batman – Ha minden igaz ez Warner exkluzív volt, de attól még ugyanaz a 12”-es Batman sculpt ez is, csak itt sötét helyett szürke festést kapott.

icebattle.jpg

Mr. Freeze – Egészen tűrhetően kidolgozott figura és az arca sem olyan vészes. Bár van egy kicsi Strech Armstrong hangulata. Egy ice blastert kapott kiegészítőnek.

12freeze.jpg

12freeze2.jpg

Robin – Robin esetében sem fukarkodtak az izmokkal, de valahogy mégsem annyira gagyi hatású, mint a Batman. A feje is tűrhető és végülis hozza a filmes karaktert. Egy batarangot kapott kiegészítőnek.

12robin.jpg

járművek

Batmobile – Ugye az új filmhez persze új kialakítású Batmobile is dukál, úgyhogy a játék változat is teljesen új. A formája nekem egészen tetszik és szerencsére nem is zsúfoltak bele túl sok hülyeséget. Kilövőt azért kapott, az elején lévő szürke jelet tudja kilőni.

batmobile-front_4.jpg

batmobile1_1.jpg

Sonic Batmobile – Ez nem ugyanaz a Batmobile és nem is számítom teljes értékű járműnek. Figurát nem lehet beleültetni ugyanis. Sokkal vékonyabb, mint az alapmodell és egy eszköz segítségével fel lehet húzni, majd ha elengeded, kilő a járgány.

sonicbatmobile.jpg

Batmobile (Remote control) – Ez egy harmadik fajta Batmobile, de ebbe már lehet figurát ültetni. Nem azonos a kialakítása az első kettővel. Ő egy távirányítóval mozgatható járgány és több helyen világít is.

remotebatmobile.jpg

remotebatm.jpg

Iceglow Bathammer – Ez egy fehér színű, egészen kecses formájú Batjet. Nekem nagyon tetszik a kidolgozása, még akkor is, ha a filmben ez emlékeim szerint egyáltalán nem szerepelt. Elektronikus funkciót is kapott, így egy pár elem segítségével erősen világít a gép elülső, üreges része. Persze azért a rakétakilövő sem maradhatott el.

iceglow_bathammer_2.jpg

iceglow_bathammer_1.JPG

 

Jet Blade – Ez egy szép, nagy fehér hósikló, amivel Batman a tükörjégen is el tudja kapni a gazfickókat. A tetején egy jó nagy propeller kilövő szerkezet található.

jetblade2.jpg

jetblade1.JPG

Triple-Action Vehicle Set – A Batman Foreverhez kiadott Triple Action Vehicle Set változatlan újrakiadása. Az sem zavarta a Kennert, hogy az új filmben gyökeresen más lett a Batmobile kinézete. Egyébként jó kis cucc, de feleslegesnek érzem az újrakiadását.

triple.jpg

Playsetek

Cryo –Freeze Chamber – Freeze Cryo kamrájának a playset változata. Voltaképpen egészen ötletes. Van egy daru, amit mozgatni lehet, egy kamra, amibe be lehet tenni a figurát, egy gyémánt, ami vízbe mártva változtatja a színét és van hozzá még pluszba két fegyver. Egészen tűrhető cucc.

cryo_freeze_chamber1.jpg

cryo_freeze_chamber2.JPG

Ice Fortress – Ez egy jégbarlangos playset volt. A fő része egy áttetsző jégbarlang dioráma, ami mindenféle fegyverzettel el van látva. Van itt jégaknavető, rugós rakétakilövők és egyéb forgatható fegyverek is. Ezen kívül adtak hozzá egy lángszórós hátizsákot, amit Batman-re lehetett ráhúzni. (Egy kis érdekesség, tudomásom szerint ezt a cuccot G.I.Joe-ban is újrahasznosították volna, de végül nem adták ki) 

ice_fortress.jpg

ice_fortress2.JPG

Wayne Manor Batcave – Ez kérem a már korábban többször is elsütött Batcave újrafelhasznált, picit átszínezett változata. Most lusta vagyok megnézni, de ez alsó hangon a negyedik kiadása volt ennek a cuccnak.

waynemanorbatcave-front.jpg

Egyéb játékok

Bat launcher – Ez egy kézre szerelhető Batarang kilövő. Egy madzaggal kapcsolódik a lövedék, a csuklópánthoz.

batlauncher.jpg

Bat Tazer –Ez egy rugós elven működő Bat pisztoly, ami egy némiképp nerf jellegű lövedéket képes kilőni.

battazer.jpg

  1. hullám 1998

Batman (Ambush Attack) – Zöld és aranyszínű, dzsungeles ihletésű Batman, egy nagy felhajtható szárnyal, amelyen sárga kampó kilövők vannak.

batman_ambush_attack_2.jpeg

batman_ambush_attack_1.jpg

Batman (Ice Blade) – A Batman Foreveres Ice Blade Batman átfestett, sárga-bordó változata.

batman_ice_blade_1.jpg

batman_ice_blade.jpg

Batman (Neon Armor) – A Batman Foreveres Neon Armor Batman átfestett változata. Itt a páncél nem UV zöld hanem kék, a test pedig nem kék, hanem UV zöld. A kézi csáklyakilövő is azonos.

batman_neon_armor.jpg

batman_neon_armor_1.JPG

Batman (Snowtracker) – Egy érdekes festésű kék-piros Batman, amihez egy elég furcsa fehér sikló hátizsákot adtak. Hogy ez most pontosan micsoda…sárkányrepülő vagy jégsikló azt én nem tudnám megmondani. Mindenesetre elég kellemetlen kinézete van.

batman_snowtracker.jpg

snowtracker.jpg

Batman (Wing blast) – Ez nem a Blast Wing Batman-nek, hanem a Forever-es Wingblastnak az átfestett változata. Bronzbarna lett a figura és a kiegészítő is.

batman_wing_blast.jpg

batman_wing_blast_1.JPG

Frostbite – Mr. Freeze filmbeli jobbkeze, aki leginkább egy futurisztikus hokijátékosra hasonlít. Nekem egy kicsit Casey Jones is beugrik róla. Egészen jól sikerült a figura bár a filmbeli alakjára egy kicsit sem hasonlít. Hokiütőket és egy áttetsző páncélt kapott kiegészítőnek.

frostbite.jpg

frostbite2.jpg

Mr. Freeze (Cryonic Blast Bazooka) – Ez már jobban hasonlít a filmbeli Freeze-re, bár nem ez sikerült a legjobban. A teste és a feje normális kidolgozású, de csak egy rugós kilövőt kapott fegyver gyanánt.  

mr_freeze_cryonic_blast_bazooka.jpg

mr_freeze_cryonic_blast_bazooka_2.jpg

Robin (Blade Blast) – Narancssárga- fekete Robin, egy Bat logó alakú pengés kéziszerszámmal. A közepén kilövő van az oldalán meg sárga pengék.

robin_blade_blast.jpg

robin_blade_blast_1.jpg

Robin (Talon Strike) – Egy sárga kék Robin, ami két nagy fogókarral ellátott hátizsákot kapott. Ezeknek a karoknak a fogó részét egy-egy gombbal nyitogatni is lehet. Ezen kívül a kezébe egy pörgő pengéjű bárdot lehet helyezni.

robin_talon_strike_2.jpg

robin_talon_strike.jpg

Robin (Triple Strike) – A Batman Forever-es Triple Strike Robin újrafelhasznált változata. A kiegészítők színe maradt, csak a figurát festették át élénk pirosra.

robin_triple_strike.jpg

robin_triple_strike_2.jpg

Batman gyűrűvel ellátott figurák – valószínűleg 1998 végétől kezdve

Ez nem a 3. hullám volt hivatalosan, bár szinte biztos, hogy ezek jelentek meg utoljára. Több figurát újracsomagolva is kiadtak, ami csak abbak különbözik az alap kiadástól, hogy a csomagba tették ezt a Batman-es gyűrűt.

2018-07-24_082456.jpg

Batman (Battle board) – Lila Batman, amihez egy olyan kis járgányt adtak, amire rá is tud állni, meg a hátára is fel tudja tenni. Ezen kívül persze – mi mást – egy kilövőt kapott fegyvernek.

battleboardbatman.jpg

battleboard.jpg

Batman (Ice Blade) – újracsomagolt, azonos a fentebbi Ice Blade Batman-el.

Batman (Laser Cape) – Egészen pofás piros fekete Batman, amihez szintén piros „lézerszerű” szárnyakat adtak, amelyeket a hátizsákra lehetett pattintani és nyilván mozgathatóak voltak. Ezen kívül még egy kilövő járt hozzá.

lasercapebatman.jpg

laser.JPG

Batman (Neon Armor) újracsomagolt, azonos a fentebbi Neon Armor Batman-el.

Batman (Rotorblade) – Egy egy eléggé csicsás színű Batman, aminek a hátára egy vékony szárnyat lehetett tenni, a kezébe meg egy bárdot.

rotor2.jpg

rotor.jpg

Batman (Sky assault) – Aranyszínű Batman, amihez egy fehér siklós hátizsákot adtak, meg egy röpdeszkát. A röpdeszka nem azonos a Hover Attack Batman cuccával. Járt még hozzá két, fehér pengeként használható szárny is.

sky2_2.jpg

sky_1.JPG

Batman (Thermal Shield) – Ezüst és narancssárga színekben pompázó Batman, amihez egy hőpajzsot adtak, amit rá lehet húzni. A páncél ha minden igaz a piranha blade Batman átdolgozott páncélja. Egy korong kilövő fegyvert is kapott.

thermal.jpeg

thermal2.JPG

Batman (Wing Blast) – Újracsomagoolt, azonos a fentebbi Wing Blast Batman-el.

Mr. Freeze (Jet Wing) – Az előző Freeze szárnyas változata. Ugye itt a film végi siklórepülését próbálták nekünk megidézni. A szárny kinyitható és kapott egy ágyút is. Egészen pofásan néz ki kinyitott szárnyakkal.

freezejet1.jpg

freezejet.JPG

Mt. Freeze (Ultimate Armor) – Ez a Freeze van talán a legközelebb a filmben látott Scwarczis karakterhez. A feje egészen jól sikerült és a páncélt is darabokban kell a figurára rakni.  Messze ez a legfilmhűbb Freeze az egész figura vonalban. A páncéldarabokon kívül egy rugós kilövőt is kapott.

freeze_ultimatearmor3.jpg

freeze_ultimatearmor2.JPG

freeze_ultimatearmor.JPG

Robin (Attack Wing) – Nagyon erős kék-piros színben tündöklő Robin figura, amihez egy siklórepülős szárnyat és egy sisakot adtak.

robinattackwing.jpg

robin_attackwing.JPG

Robin (Talon Strike) – Újracsomagoolt, azonos a fentebbi Talon Strike Robinnal.

Robin (Triple Strike) – Újracsomagoolt, azonos a fentebbi Triple Strike Robinnal.

A Batman és Robin játékvonalat a Kenner egy nagy sikernek szánta ezért mindent elkövettek, hogy ez össze is jöjjön. Minden eddiginél többféle játékot készítettek és minden korábbi ötletet újra elővettek, ám mégsem váltotta be 100%-osan a hozzájuk fűzött reményeket. A Kenner elérkezett történelmének utolsó időszakához, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy az utolsó utáni pillanatig is készítsenek Batman figurákat.

 2018-07-23_210744.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad, ha tetszett oszd meg, lájkold és kommenteld. A következő részben az új Batman animated figurákkal, a New Adventures of Batman and Robin figurákkal fogok foglalkozni.

batamanthenewadventures.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3814131089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása