A Lego Space története 7.rész - Alien Conquest, Galaxy Squad

Az előző részben láthattuk, hogy a Space Police III altémával a Lego megpróbált visszanyúlni a régi dolgokhoz, ám teljesen új köntösben. Arról, hogy ez a lépés mennyire volt sikeres megoszlanak a vélemények. A történetnek viszont még koránt sincsen vége, hiszen a Lego további két esetben is megpróbálta a Space témát modernizált formában előadni.

032.jpg

Az előző epizódokat itt olvashatod:

1.rész Classic

2.rész Blacktron, Futuron, Space Police 

3.rész Blacktron II, Mt:Tron, Space Police II

4. rész Ice Planet, Unitron, Spyrius, Exploriens

5.rész: Robo Force, Ufo, Insectoids

6. rész: Life on Mars, Mars Mission, Space Police III

2011-ben a Lego a Space egyik alapelvét változtatták meg, miszerint a történet mindig egy másik égitesten, aszteroidán vagy csak szimplán az űrben játszódik. Az űrtémát elhozták a földre, bár arról végülis megoszlanak a vélemények, hogy az Alien Conquest valódi Space altémának számít-e. A történet szerint az idegenek megtámadják a földet, hogy megszerezzék az emberek agyát, amelyet egyfajta üzemanyagként hasznosíthatnak. Velük szemben megalakul az ADU (Alien Defence Unit) amely az emberiség erőit mozgósítja, leginkább harci gépek formájában. A téma egyértelműen merít az 50-es évek marslakós- ufós filmjeinek eszközkészletéből. Elég csak a tripod járművet megnézni, ahhoz, hogy egyértelmű legyen egy Világok Harca kapcsolódás. Természetesen még nyilván nem tagadható le a korábbi Space altéma, az Ufo hatása sem. Ezen kívül a téma elméletileg kapcsolódik más Lego témákhoz is történetileg, például az Atlantis-hoz. 

2011 során ki is adták az összes ilyen tematikájú készletet, amelynek a többsége normál méretű volt. A két szemben álló oldal járművei természetesen markánsan eltértek. Az idegenek főleg klasszikus csészealj formájú, sötét színű járműveket, az emberek pedig kék színű hagyományosabb megjelenésű harci járműveket kaptak. Szinte minden jármű erősen fel van fegyverezve, elég sok készlet kapott pl. rakétakilövőt. Többnyire hagyományos elemekből épülnek fel, relatíve kevés az egyedi elem a szettekben. Természetesen ez az altéma is hozott azért új elemeket, itt debütált például a sugárpisztoly és egy mikrofon is.

a1_9.jpg

Természetesen a készlet figurái is markánsan eltértek egymástól. Az idegen oldal összesen 5 minifigurát kapott, amibe én itt most beleszámolom a nem igazán teljes értékű Clingert is. Ez egy kisebb, zöld színű fejre húzható „agyszívó’ lény. Mivel nincs teste ezért ezt nem igazán szokták minifigurának számítani. A Clingeren kívül, a többi Alien mind szörnyfilmeket idéző zöld fejjel és űrruha mintájú testtel rendelkezik. Az Alien Commandernek polipszerű lábai és díszes egyenruhája van. A Cyborgnak robot keze és műlába, az Alien Pilot pedig békaszerű fejjel rendelkezik, az Alien Troopernek viszont megintcsak egy másik típusú feje van. Némelyik minifigura egészen jól néz ki, de azért láttunk már szebbeket is.

alien_commander2.png

m0493_ml.JPG

511se2bqall_sy550.jpg

61thvd-_url_sl1000.jpg

Az emberi oldalt 7 az ADU kötelékébe tartozó és 3 civil figura képviseli. Érdekes látni, hogy hosszú évek után visszakerültek a civil karakterek is a történetbe. Az ADU figurák kék színű szkafanderes testtel és kék, áttetsző vizoros sisakkal rendelkeznek. A fejük festése némiképp egyedi. Soraik közül egyedül az ADU Scientist lóg ki, akinek hosszú haja és fehér laborköpeny szerű teste van. Az ADU figurák név szerint: Pilot, Scientist, Computer Specialist, Sergeant, Soldier és a Rookie.

41sfjp3vhql.jpg

adu_computer_specialist.png

ac11.jpg

img_4636.JPG

A 3 civil figura mindegyike a szerencsétlen áldozat, vagy a menekülő civil szerepét tölti be. A küllemük eltérő és ez utal az általuk ellátott tevékenységre is. Ők a News Reporter, a Businessman és a Farmer.

aq_buisinessman.png

farmer_ac_1.png

A készletek csomagolása már meglehetősen modern. A járgányok akció közben látszanak a képeken, a háttérben pedig egy nagyváros képe látszik. A Lego logó mellett látható az altéma logója is, amely az Alien Conquest felirat zöld színű, az 50-es évekbeli horrorfilmeket megidéző betűtípussal.

7051_7.jpg

Az összesen 10 készlet kiadása után az altémát gyorsan megszüntették. Nem igazán lehet tudni, hogy miért. Szerintem az alapötlet végülis nem volt rossz, 1-1 érdekes készlet erejéig még működhetett is volna, ám erre egy önálló vonalat felhúzni szerintem nem volt szerencsés. Az is jó ötlet volt, hogy megpróbálták összekapcsolni az eseményeket más Lego témákkal és egyfajta „Legos univerzumot” létrehozni, de az az igazság, hogy ez az 50-es éveket idéző sztori önmagában annyira nem volt izgalmas. A készletek közül van, ami érdekes, de egyik sem annyira, hogy mondjuk, szívesen beszerezzem. Inkább furcsa kuriózuma ez a Space vonalnak, nem pedig az izgalmas része.

A 2012-es év kimaradt Space szempontból, de 2013-ban debütált az újabb és egyben mai napig utolsó Space-hez sorolt altéma, a Galaxy Quest. Bizonyos szempontból nagyon érdekes ez a vonal, mert olyan, mintha sok korábbi ötletből lapátolták volna össze, némiképpen felturbózva. Egy kis Insectoids jobbról, egy kis Mars Mission balról….de ezen kívül letagadhatatlan némi Lego Star Wars hatás is. A történetben megint eltávolodtunk a földtől, ha az előző sztoriról a Világok harca ugrott, be akkor erről leginkább (az általam nagyra tartott) Csillagközi Invázió juthat eszünkbe. Az emberiség itt ugyanis, a fejlett haditechnikájuk és a robotjaik segítségével védelmezi a különféle békés planétákat, a gonosz rovar idegenektől, akik mindenféle rovarokra hasonlító gépeikkel meg akarják hódítani azokat. Az embereket gubószerű kaptárakban ejtik csapdába és hát általánosságban sem túl szépek.

lego-galaxy-squad.jpg

Összesen 12 ilyen készlet jelent meg 2012-2013 között és a többségükben olyan szettek voltak ezek, amelyekben mindkét oldal járművei szerepeltek. Az idegenek rovarszerű, robotos jellegű járművekkel rendelkeznek, amelyek állig fel vannak fegyverezve és általában sötét színűek, némi uv színű, áttetsző elemekkel tarkítva. Nagyon veszélyesen néznek ki és bár egyértelműen hasonlítanak a korábbi Insectoids altémára, annál sokkal jobban kidolgozottak.

q1.jpg

Az emberi oldal járművei kisebb színes elemekkel tarkított fehér színű futurisztikus harci alkalmatosságok. Az űrhajók mellett ugyanúgy jelen vannak a földi járgányok és a mechák is. Mindenféle kilövővel és egyéb fegyverrel vannak tarkítva és összességében nagyon militáns képet mutatnak. Az emberi oldal elvileg csapatokra van osztva. A zöld csapat a védelem és a tüzérség, a kék a stratégiai és technológiai csapat a piros a gyorsreagálású alakulat a narancs pedig a támadó tűzerőben jeleskedik. A csapathoz tartozás jelei a figurák és a járművek kiegészítő elemeiben látszódnak.

Az emberi oldal 6 emberi figurát és 4 robotot kapott.  A robotok egyedi külsővel bírnak, és a színük igazodik a csapatok színeihez. Minden team kapott 1-1 robotot. Az emberi karakterek szintén a csapatok színeivel bírnak, sima minifigura testük és áttetsző vizoros sisakjaik vannak. A testen egységes páncél festés látható. Mindegyiknek saját neve van….Solomon Blaze-nek, Max Solarflare-nek, Billy Starbeam-nek, Chuck Stonebreaker-nek, Jack Fireblade-nek és Ashlee Starsridernek hívják őket. Solomon Blaze idősebb kivitelben feltűnt az Ultra Agents témában is. Ashlee pedig az egyetlen női karakter közöttük.

gs1_1.jpg

Az idegen oldal 5 minifigurát kapott és mindegyikük valamilyen rovarra hasonlít. A testük hasonló, de a fejük majdnem minden esetben egyedi. Azonos a színük is, kivéve a Buggoid piros verzióját. A Mosquitoid szúnyogszerű, a Buggoid egy általános rovarkinézettel bír, a Mantizoid sáskaszerű és van még egy kisebb Insectoid lárva nevű figura, ami az előző téma agyszívójához hasonlóan, csak félig meddig számít minifigurának, mert ugye jóval kisebb annál illetve más a felépítése is. Ezek a figurák nem néznek ki rosszul, de azért semmi extra.

m1_2.jpg

m2_2.jpg

m3_1.jpg

m4.jpg

A Galaxy Squad készletek csomagolása teljesen hasonló a többi korabeli készlethez. A fehér a doboz domináns színe és a készleteket egy egészen szép űrbéli égboltot ábrázoló kép előtt láthatjuk. A Galaxy Squad logó egy ezüstszínű futurisztikus betűkkel írt felirat, ami itt is a Lego logó mellett látható.

70701.jpg

Összességében távol áll tőlem ez a téma, de ettől függetlenül működik. Bár némiképp megidézi a Mars Misson-t és az Insectoidsot, de ezen altémák gyengeségeinek egy részét nem örökölte.  Nem is annyira harsány, mint az előző próbálkozások. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az egész éppenhogy a jó ízlés határain belül mozog és el tudom képzelni, hogy a kor gyermekeinek be is jött ez a vonal. Ennek ellenére ez sem volt hosszú életű, de úgy vélem, lehetett volna ebben még akár több is. De azt le kell szögezni, hogy a klasszikus Space szellemiségtől, ez is nagyon távol van.

2011 májusában debütált az Alien Conquest téma, amelynek soraiban összesen tíz készlet jelent meg az év során. Ezek közül 5 volt normál és 1 volt nagyobb méretű, ezen kívül megjelent még 1 battle pack továbbá 3 kis készlet is, amelyből 2 polybag-es volt. 

A 7049 Alien Striker egy szokásos, kisméretű, idegen sikló, ami 42 darabból épül fel. Egy ADU Pilot és egy Alien Trooper figura járt mellé.

7049.JPG

7049_2.jpg

A 7050 Alien Defender egy egészen konvencionális kis légvédelmi jármű, amelyet az emberi oldal használ. Négykerekű és a platóján egy forgatható légvédelmi ágyú látható. A szett 105 elemből épül fel és része még egy pici idegen sikló is. Figurák tekintetében kettő jár hozzá egy Alien Pilot és egy ADU Computer specialist.

7050.jpg

7050-1-alt01-615.jpg

A 7051 Tripod invader bizonyos szempontból egy rendkívül klasszikus jármű, hiszen azonnal beugrik, hogy Világok harca című film (vagy könyv) fighting machine-jai jelentették az inspirációt. Sőt…szinte teljesen ugyanúgy néznek ki. Lényegében ez egy háromlábú lépegető, aminek egy ufo a pilótafülkéje. A pilótafülke hátsó részén van egy börtönmodul is, ahová be lehet tenni a civil figurákat. 165 elemből áll és 2 minifigurát adtak hozzá, egy Alien Troopert és egy businessman nevű civil figurát. Ezen kívül egy Alien Clingert is, ami nem teljes értékű minifigura, hanem egy kisebb kiegészítő lény, de a lényege végülis ugyanaz.

7051_7.jpg

7051.jpg

7051_1.jpg

A 7052 Ufo Abduction egy klasszikus repülő csészealj készlet, ami 211 elemből állt és 3 minifigura járt hozzá. Teljesen olyan, mintha egy 50-es évekbeli marslakós horror-ból lépett volna ki, szinte keresi az ember a madzagot amivel Ed Wood a kamera elé lógatja. :) A készlet elektromos képességgel bír, fényt képes kibocsájtani. Alien Pilot, ADU Segeant és egy Farmer figura járt hozzá. 

7052_1.jpg

7052.jpg

A 7065 Alien Mothership a támadó marslakók központi anyahajója. A közepe egy kisebb csészealj, ami körül küllőkkel csatlakozik egy nagy külső keret. A készlet 416 elemből állt és hang kiadására is képes volt. Nem néz ki rosszul, de azért annyira nem impozáns, kicsit olyan mintha a 7052 felnagyított változata lenne. A készlet része volt még 2 (+1) minifigura is….a csak ebben a készletben megszerezhető Alien Commander és a szintén exkluzív News Reporter. Ezen kívül itt is adták az Alien Clinger lényt, amit fel lehet tenni a Reporter fejére.

7065_1.jpg

7065.jpg

7065-1_used_000.JPG

A 7066 Earth Defense HQ az Alien Conquest altéma legnagyobb készlete, a maga 879 alkatrészével. Ez egy erősen militáns készlet, amiből nagy részben a földi erők guruló főhadiszállását lehet megépíteni. A központi rész egy nagy páncélozott jármű, amelynek a tetején rakétakilövők vannak. Van egy hatkerekű vontatmánya, amelynek a tetejéről egy elfogó vadászt lehet indítani. Ezen kívül a készlethez járt még egy kisebb támadó csészealj és egy kicsi sebesültszállító jármű is. A maga módján elég impozáns készlet, a kocsit egybe is lehet építeni illetve a belsejében egy egészen jól kidolgozott labor van. Összesen 5 figura plusz 1 clinger volt a dobozban, név szerint Alien Cyborg, Alien Trooper, ADU Sergeant, ADU Soldier és ADU Scientist.

7066.jpg

7066_7.JPG

7066-1_used_000.JPG

A 7067 Jet.Copter Encounter nekem egy kicsit kilóg az altéma készleteinek sorából. Végülis ez egy harci helikopter, ami felveszi a harcot az idegen erőkkel, de nekem valahogy túlságosan sematikusra, „szögletesre” sikerült. No meg lehet hogy egy vadászgép jobban illett volna az ufók elleni harchoz. A kék helikopteren kívül a szett 375 eleméből még két idegen siklót is meg lehetett építeni. Az Alien Conquest készletek közül csak ebben és a 7066-ban van börtön modul.  Összesen 3 minifigura járt hozzá, 1 ADU Rookie és 2 Alien Pilot.

7067.jpeg

7067.jpg

A 30140 ADU Walker egy 34 darabból álló kis polybag-es készlet volt, amelyből egy földi kis lépegetőt lehetett összerakni. Angliában csak a SUN magazin nyereményjátékában lehetett ehhez hozzájutni. Egy ADU Computer Specialist figura volt még hozzá.

30140.jpg

A 30141 Jet Pack szintén egy kis polybag-es készlet volt, amelynek 19 eleméből egy szárnyas jet pack-ot lehetett megépíteni. Európában a készletet 25 Euró feletti vásárlás esetén ajándékba adták, de szintén részt vett a SUN magazin játékában is. Amerikában 35 dolláros vásárlás felett adták ajándékba.

30141.jpg

30141_1.jpg

A 853301 Alien Conquest Battle Pack egy figura csomag volt, amelyben egy bliszterben lehetett megszerezni 5 Alien Conquest figurát. Egy Alien Trooper-t, egy Alien Pilot-ot, egy Business Man-t, egy ADU Specialist-ot és egy ADU pilot figurát tartalmazott.

853301_1.jpg

853301.jpg

2012-ben kihagytak egy évet a Space szempontjából, majd 2013-ban jelent meg a Galaxy Squad altéma, amelyben összesen 12 készletet adtak ki, két hullámban. Összesen 3 kisebb 6 normál méretű és 2 nagy készlet került kiadásra.

A 30230 Mini Mech egy kis promóciós polybag-es készlet volt, amelyet Amerikában a Wallmart és a Target áruházakban lehetett megszerezni. A csomag 28 eleméből egy kis fehér, pókszerű lépegetőt lehetett összerakni, ami mellé egy Jack Fireblade figura járt.

30230.jpg

30230_1.jpg

A 30231 Space Insectoid szintén egy polybag-es promó csomag volt, csak ez TRU exkluzívként jelent meg. A Chuck Stonebraker figura mellett, a 27 elemből egy támadó, szitakötő szerű idegent lehetett megépíteni.

30231.jpg

30231-1.png

A 70700 Space Swarmer egy olyan 86 alkatrészből álló kis készlet, amelyből az idegenek szárnyas szöcskeszerű támadó járgányát lehet megépíteni. A pilótafülke kicsit ufószerű, hosszúkás zöld szárnyai vannak és az elején egy szájszerű rész található. Két figura járt hozzá, egy Alien buggoid és egy Robot.

70700_1.jpg

70700_-.jpg

70700.jpg

A 70701 Swarm Interceptor az emberi oldal harci űrhajója. Kicsit emlékeztet a Lego Star Wars készletekre is. A pilótafülke leválasztható a testről és akkor egy menekülő siklóként lehet használni. Az űrhajó mellett egy kis idegen sikló is a készlet része. A cucc 218 elemből épül fel és 2 minifigura járt hozzá, egy Solomon Blaze és 1 Alien Mosquitoid.

70701.jpg

70701_1.jpg

70701_y.jpg

A 70702 Warp Stinger egy viszonylag nagy, moszkító alakú idegen robot, ami egy emberi speeder bike-al harcol. A robotnak van egy hosszú szájszerv-ágyúja, illetve a potroh részen is fegyverzettel van ellátva. A fején természetesen van hely a sofőrnek illetve van egy gubó része, ami csapdaként funkcionál. A speeder az egy sima kis fehér sikló, igazából semmi extra. Mindezek 310 elemből épülnek fel és 3 figura járt hozzájuk, egy Alien Mosquitoid, Billy Starbeam és egy Robot.

70702.jpg

70702-1-alt03-388.jpg

A 70703 Star Slicer is több részből tevődik össze. Az idegen oldal egy imádkozó sáska alakú járművel van jelen, ami önmagában nem néz ki túl jól. Van négy lába és két mellső karja, amivel harcolni tud. Itt is a fején van hely a sofőrnek illetve ez is rendelkezik gubó csapdával. A szájából pedig egy lila golyót lehet kilőni. Az emberi oldal egy négykerekű kis harci buggyval van jelen, amin szintén fegyverzet látható. Összesen 311 alkatrészből épül fel ez az egész és 3 figura járt hozzá. Solomon Blaze, egy Robot és egy Alien Buggoid.

70703.jpg

70703_main.jpg

A 70704 Vermin Vaporizer egy több részből álló, 506 elemes készlet. A fő része egy négykerekű harci jármű, ami az emberi oldalt erősíti. Négy nagy terepgumival ellátott kereke van és a platóján egy harci mechát hordoz. Ezen kívül egy kisebb, skorpió alakú idegen jármű is a szett része, amit egy Alien Buggoid vezet. Minden járgány erősen fel van fegyverezve, ágyúk és rakétakilövők tarkítják őket. Három figura járt a cuccokhoz, a Buggoid mellett egy Chuck Stonebreaker és egy Robot.

70704.jpg

70704-1_0.jpg

A 70705 Bug Obliterator szintén egy több részből álló készlet. A legnagyobb eleme egy narancssárga-fehér emberi űrhajó, ami egészen veszélyesen néz ki. Ezen kívül egy kisebb guruló harci jármű és egy szitakötőre emlékeztető Alien járgány is megtalálható a dobozban. A guruló járgányt az űrhajó képes a hasán hordozni és kilőni. Természetesen itt is tökig van fegyverezve minden. Egy csomó kilövő és ágyú tarkítja a járgányokat illetve a szitakötő hátán van egy gubócsapda is. Mindez 711 alkatrészből épül fel és jár hozzá 4 minifigura, Jack Fireblade, Ashlee Starsrider, egy Robot és egy Alien Mosquitoid. 

70705_1.jpg

70705.jpg

70705s.jpg

A 70706 Crater Creeper egy 171 elemből álló robot pók, amelyet egy Alien Buggoid figura vezet. Ezen kívül van még egy kisebb siklógép is, amelyet egy Chuck Stonebreaker figura vezet. Maga a pók végülis nem rossz, még harapni is tud.

70706.jpg

70706-1_1.jpg

A 70707 CLS-89 Eradicator Mech egy fehérszínű, állig felfegyverzett mecha, ami az emberi oldalt erősíti. Engem leginkább a robotzsaru ED-209-esére emlékeztet a két kerek ágyús karjával. A pilótafülke teljesen olyan, mintha egy űrhajóé lenne. A készlethez tartozik még két kisebb rovar robot illetve 2 emberi minifigura is, név szerint Jack Fireblade és egy robot. A dobozos Galaxy Squad készletek közül ez az egyetlen, amelyhez nem adtak Alien figurát. 440 alkatrészből épült fel.

70707.jpg

70707e.jpg

A 70708 Hive Crawler központi része egy nagy, lépegető rovar jármű, aminek hat lába van és a potroha gyakorlatilag egy nagy ágyú. Tojáskilövői is vannak illetve mozgathatóak a csáprágói. Ezen kívül két kisebb emberi speeder is a készlethez tartozik, amelyek nem azonosan néznek ki. Összesen 560 elem és 4 figura van a dobozban, mégpedig Billy Starbeam, Robot, Alien Mantizoid és egy Alien lárva.

70708_box.png

70708-2.jpg

70708.JPG

A 70709 Galactic Titan a legnagyobb Galaxy Squad készlet a maga 1012 elemével. A központi rész egy nagy lánctalpas harci jármű, ami a hátán egy valamivel kisebb siklót szállít. Az elv engem kicsit emlékeztet a Lego Star Wars Republic Dropship felépítéséhez. Ez a járgány impozáns, vad és veszélyes a kinézete és kellőképpen összetett. Ezen kívül egy Alien torony és egy százlábú járgány is a szett része. A torony tojáskilövővel rendelkezik, a Titan pedig számtalan fegyverrel. Összesen 6 figura járt hozzá, név szerint Solomon, Max Solarflare, a Robot, egy Alien lárva, Mantizoid és egy Mosquitoid.

70709-1-main-436.jpg

70709-1.jpg

70709e.jpg

A Galaxy Squad befejezése, azaz 2013 óta a Lego nem próbálkozott kifejezetten folytatni a Space témát. Hogy ez jó vagy rossz döntés….azt az utóbbi epizódok alapján, mindenki döntse el maga. Ugyanakkor 2014-ben és 2015-ben 1-1 minimális villanás erejéig mégis visszanyúltak a klasszikus vonalhoz. 

Az 5002812 Classic Space Minifigura csomagot a Lego Shop-tól való rendelés esetén lehetett ajándékként megszerezni. Ez egy régi stílusú fehér asztronautát tartalmazott, amely mellé egy régi, fekete robot és egy 16 oldalas kis Lego Space történeti füzet járt. 

5002812-1.jpg

A 11910 Micro Scale Space Cruiser egy igazi tisztelgés volt a Space klasszikus vonala előtt. 102 eleméből egy régies küllemű űrsiklót lehetett megépíteni, de minifigura nem járt hozzá. A Great Lego Sets című dán könyv mellé járt. 

11910-1.jpg

Ezen kívül természetesen számtalan más vonal merített a Space alkatrészeiből, jellegéből és megoldásaiból a LEgo Star Wars-tól kezdve a Rock Raiders-en át, a Lego Movie készletekig bezárólag. Tehát beláthatjuk, hogy a Space vonal minden téren óriási hatást gyakorolt a Lego fejlődésére és történelmére.

91fowmylwpl_sl1500.jpg

Ez volt tehát a Lego Space története és köszönöm szépen, hogy velem tartottatok. Még egy cikket szentelek azoknak a készleteknek is, amelyek ugyan nem a Space keretein belül születtek meg, ám űrhajózással kapcsolatosak, így valamelyest kapcsolódnak ehhez a vonalhoz is. Legközelebb ezekkel fogok jelentkezni, azután pedig új témák történetét írom majd meg. Például a Lego Star Wars történetét is….de előtte még lesz egy pár rövidebb hangvételű cikk is. Erről facebook kommentben szavazhattok….a következő témákból lehet választani (csak egyet válasszatok)

- Adventurers
- Aquazone (és a vele kapcsolatos vizes dolgok) 
- Monster Fighters 
- Vikings
- Time Cruisers
- Pharaoh's Quest 
- Paradisa
- Galidor

Köszönöm a kitartó figyelmeteket…. osszátok meg a cikket meg minden ilyesmi.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3314240253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.09.14. 22:02:54

A Galaxy Squad nekem egész bejön, az Alien Qonquest annyira nem. Az Eradicator Mech meg is volt, valami akcióban vettem, de végül bontatlanul eladtam.

Jaj, jaj a Csillagok háborújának neki ne álljál! Sosem érsz a végére. Nem is tudom, hogy lehetne azt akár részekre bontva megírni.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.09.15. 08:36:06

A Galxy Squad nagy kedvenc, a kölök első sorozata amit igazán kedvelt. Olcsóbban adták mint a Star Wars és a Ninjago-ig nem készített a Lego az SW-n kívül ennyire "nagyfiús" Legót.

A háttértörténet kicsit elnagyolt, előtte az Atlantishoz saját film is készült, ami nagyon jól passzolt a célcsoport korához, itt kicsit nehezebb lett volna ezt kivitelezni, de nem tudom hogy nagyobb sikert ért volna el ha abba is invesztálnak.

A poszt amúgy megint remek!

szeme közé, laposan! 2018.09.15. 12:48:38

Mindenképpen a Paradisa legyen! :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.09.15. 13:50:54

@szeme közé, laposan!: Hát arra annyira sokan nem szavaztak de egyszer majd biztosan sorrakerül az is

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.09.15. 14:13:27

@Ződ2000: Köszi :) Hát persze h olcsóbban adták mert ez saját volt itt nem kellett licenszdijat fizetni

_z_ 2018.09.16. 09:11:12

Köszi, jo lett! Az Alien Conquest, nekem nagyon tetszik, talan az XCOM-os hangulata miatt (egyik kedvenc jatekom volt). A Galaxy Squad annyira nem, pedig vannak benne jo otletek, de talan a rengeteg fegyver miatt nem tul legos.
En az Adventurersre szavazok (nagyon tetszik az a vonal, kar, hogy nekem teljesen kimaradt, igy alig ismerem)!

szeme közé, laposan! 2018.09.17. 21:42:22

@Tota12: nem is azért írtam, hanem mert érdekes lenne lányos témát olvasni a full fiús űrkorszak után. :)

Numi, na mi? Numida! 2019.04.22. 10:05:07

Jó lett ez a sorozat, köszi. Ebből értem most már, miért nem látok hosszú-hosszú idő óta úrlegót a szakboltokban (amik a pesti plázákban nyíltak). :(
Javaslom, hogy minden poszt elejére és végére linkeld be az összes posztot, mert e nélkül körülményes volt megkeresni az aktuálisan következő posztot.

Numi, na mi? Numida! 2019.04.22. 10:06:40

(Mármint olyan űrlegót, amit te is annak tartasz, a harmadik posztig bezárólag.)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.04.22. 10:12:34

@Numi, na mi? Numida!: Köszi :) Az elején ott van az összes előző a következőt meg elvileg ajánlania kéne az ajánlott posztoknál. Mondjuk ennél nem mert ez volt a sorozat utolsó darabja :)

Numi, na mi? Numida! 2019.04.22. 10:51:22

A posztok végén valóban van linkajánló, de az elég ötletszerűen működik, ezért javaslom a poszt szövegébe implementálást, hogy elegánsan fogalmazzak. :)
Közben írtam egy boltnak is a Facebookon, hogy tényleg nincs manapság űrlegó, amire azt válaszolták, hogy valóban nincs mostanság, de hamarosan lesz "űrkutatás téma"....

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.04.22. 14:41:40

@Numi, na mi? Numida!: A Cityn belül lesz most majd Space. Űrsikló meg hasonlók

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása