Top 10 - Bukott filmek, bukott akciófigurái

Az akciófigurák történelme bővelkedik az olyan játékvonalakban, amelyeket egy-egy népszerű filmhez kapcsolódóan dobtak a piacra. Bár az ilyen kapcsolt termékek nem egy idősek az akciófigurákkal, azért viszonylag hamar, már a hetvenes években is készültek bizonyos filmekhez játékok. Akkoriban, még az volt a rendszer, hogy a film sikere után csak bizonyos idő elteltével készítették el a figurákat, amelyek így jelentős késéssel kerültek csak a boltokba. Ezt a rendszert az első Star Wars film változtatta meg, ami minden szempontból megreformálta mind a filmipart, mind az akciófigurák piacát. Attól kezdve, a filmes licenszekre az alkotók, már a filmek bemutatása előtt szerződéseket kötöttek a játékgyárakkal. A Star Wars sikere orbitális volt… ami után minden stúdió és játékgyár másolni próbálta a Star Wars sikeres merchandising modelljét. Ennek köszönhetően öldöklő küzdelem kezdődött a filmes jogokért és a legnagyobb játékgyártóktól kezdve, a legkisebbekig mindenki arra törekedett, hogy a lehető legtöbb filmes licenszet zsebelje be, biztos, ami biztos alapon, hiszen nem lehetett tudni, hogy melyik film lesz úgymond a következő Star Wars. Ez azt is eredményezte, hogy a gyártók válogatás nélkül leszerződtek bármilyen témájú akciófigura szériára, ami akár csak minimális sikerrel is kecsegtetett… és bizony nagyon sok esetben keményen mellé is nyúltak. Nem lehetett ugyanis előre megmondani, hogy melyik film lesz az újabb gigasiker…

81gqblustkl_sl1500.jpg

A filmes figuráknál alapvetően négy féle csoportot lehet megkülönböztetni. Nyilván az elsődleges célja mindenkinek az volt, hogy egy sikeres, menő filmhez, sikeres és pofás játékokat gyártsanak, amelyek aztán jó sok pénzt hoznak. Mindezt ráadásul a megfelelő időben a piacra dobva. Erre a legmegfelelőbb példa egyértelműen a vintage Star Wars figurák sorozata, hiszen abból indult el minden, amiről ma szó lesz. A második csoportba azok tartoznak, aminél a filmek nagyon jól sikerültek, sikeresek is lettek, de a játékok valahogy nem jöttek össze vagy csak nem találták meg az utat a fogyasztók felé. A sikertelenséget itt okozhatta a játékok rossz kivitelezése, de a nem megfelelő időben való piacra bocsájtás is. Mindkettőre remek példa az Indiana Jones sorozat, ami a mai listán természetesen nem fog szerepelni, de egy másikon majd igen. Ez a tábor ugyanakkor elég népes…a Demolition Man-t, a Hook-ot vagy a Robin Hood-ot is mondhattam volna példának.  Olyan is előfordult, amikor az annyira nem jól sikerült filmhez egészen jó játékok készültek és valamilyen (általában külső) oknál fogva megállták a helyüket a piacon. Erre talán a Street Fighter figurákat hoznám fel példának, de pontosan tudom, hogy az a film anyagilag nem bukott meg, csak az utókor kezeli egy kicsit mostohán. A negyedik csoport pedig a mai listánk témája lesz…a bukott filmekhez készült megbukott játékok. Az élő példa arra, hogy hiába zsebel be valaki egy jónak tűnő licenszet, ha a csillagok nem állnak együtt, akkor bizony bukta lesz a vége. A listán szereplő darabok többsége önmagában is borzalmas….de volt olyan is, amit leginkább a film sikertelensége rántott magával.  Annyit még hozzátennék, hogy nem tehettem fel a listára azokat a borzalmas vonalakat, amelyeknél ugyan létezik azonos nevű film, ám a játékfigurák nem a filmen, hanem egy rajzfilmen vagy képregényen alapultak….a Speed Racer és a Double Dragon ezért nem szerepel, ha esetleg valaki hiányolná őket.

demo.jpg

indy.jpg

dd.jpg

A helyezések a saját véleményemet tükrözik, nem a bukás mértékét, hiszen a játékoknál nem állnak a rendelkezésemre számszerű eladási adatok. A környezetből, a fogadtatásból és az akkori véleményekből azért elég jól lehetett rekonstruálni, hogy melyik játékvonal bukott meg és melyik nem.

10. Titan A.E. – Hasbro, 2000

A Titan A.E. több szempontból is kilóg a listáról. Egyrészt nem „rendes” film, hanem egy egész estés animációs alkotás, másrészt annyira nem is pusztítóan rossz, mint a lista többi szereplője. Ugyanakkor mivel bemutatták a mozikban és ott keményen el is hasalt (75 milliós költségre 36-ot hozott vissza), illetve van belőle egy kevésbé ismert, megbukott játékvonal is ezért mindenképpen itt a helye. A Titan AE első látásra biztosan jó befektetésnek tűnhetett, hiszen kb. minden adott volt, hogy a film sikeres legyen. A Hasbro-ra nem is volt jellemző, hogy nyakló nélkül filmes figurákat gyártson…a 2000-es évekig szinte, csak olyan alkotásokhoz készítettek játékokat, amelyek valamilyen szinten azért sikeresek voltak. A Titan AE viszont nem jött be….pedig a figurák egészen tűrhetően sikerültek, de valószínűsíthetően a film sikertelensége ezeket is magával rántotta. Összesen 9 figurát és 4 jármű jellegű kiegészítőt küldtek a boltokba, amelyek aztán egyáltalán nem fogytak el. Ugyan azt mondtam, hogy a figurák tűrhetőek, de közelebbről szemlélve azért annyira nem is velőtrázóak. A kidolgozottságuk megfelelő, viszont a mozgathatóságuk, a többi Hasbro figurához képest jóval gyengébb. Ezen kívül minden figurához járt egy meglehetősen ormótlan járműszerű kiegészítő is, ami rontotta az összképet. Akkor sem kellettek senkinek és manapság sem egy népszerű téma….egészen olcsón be lehet őket szerezni, ha valaki szeretné őket.

tit.jpg

tit2.jpg

tit4.jpg

titan3_2.jpg

9. Dragonheart (Sárkányszív)– 1995, Kenner

A Dragonheart ugyan egy nézhető film volt, de azért kifejezetten jónak nem mondanám. A Dennis Quaid főszereplésével készült sárkányos családi film nem is feltétlenül a jó időben készült el és ezért gyakorlatilag senkiben sem hagyott mély nyomot. A mozipénztáraknál ugyanakkor nem volt teljesen sikertelen. Amerikában ugyan megbukott, de a világ többi részéből befolyó bevétel végül kihozta a projektet nyereségesre.  Az akciófigurák viszont egyértelműen borzalmasra sikerültek. Nem is értem, hogy a Kenner miért zsebelte be ezt a licenszet, hiszen sohasem voltak erősek a lovagi témájú játékok készítésében. A sárkányok még elmennek….bár azok se sokkal különbek bármelyik kínai gyártó sajátmárkás termékénél. A figurák viszont kifejezetten gyengék….kidolgozatlanok, kitekert pózokban állnak és nem igazán hasonlítanak a film szereplőire. A kiegészítők elnagyoltak, aránytalanok és hiába adtak belőlük sokat, azok egyáltalán nem illettek a figurákhoz. Összesen 6 figurát és 4 sárkányt adtak ki, de nem értek el sikereket az üzletekben. Manapság sem népszerű és pár ezer forintért több jó állapotú bontatlan példányt is be lehet szerezni belőlük egyszerre.

drag.jpg

drag1.JPG

drag2.jpg

drag4.JPG

8. Shadow (Az árnyék)– Kenner, 1994

Az 1994-es Alec Baldwin főszereplésével elkészített Shadow című film egy 30-as évek beli klasszikus képregényen alapult, aminek a hangulatát végülis egészen tűrhetően sikerült vászonra vinni. Nem egy kifejezetten rossz film és nem is volt a szó szoros értelmében óriási bukta, mert a 25 milliós elkészítési költségre 48 milliót azért összekalapolt. Ugyanakkor kétségtelen, hogy kritikailag nem volt egy sikeres film és pénzügyileg is sokkal többet vártak tőle. Természetesen ebbe a licenszbe is–ahogy nagyon sok ilyen esetben – a Kenner nyúlt bele és ők készítették el a meglehetősen Batman Animated-es jellegűre sikerült akciófigurákat. Csakhogy ami a Batman-nél működött, nem ment a Shadow-nál, úgyhogy kifejezetten sótlan, unalmas játékokat sikerült készíteni. A csomagolás és a kiegészítők is teljesen semlegesek voltak és ez a játékvonal egyáltalán nem tűnt ki semmivel sem a korabeli, meglehetősen bő akciófigura kínálatból. Összesen 9 figurát, 4 járművet és 1 accessory packot adtak ki, de valahogy nem ölték egymást a gyerekek, hogy megszerezzék ezeket. Mára azért megtalálta már a gyűjtői közönségét, de azért elég olcsón hozzá lehet jutni. A flippergép azért egészen jól sikerült belőle….

shadow_1.jpg

shadow3.png

shadow2.jpeg

shadow4.jpg

7.Dune – LJN, 1984

A Dűne az egy érdekes világ. Én alapvetően a 90-es évekbeli TV filmeket ismertem és valahogy azokhoz képest a Lynch féle film mindig gyengének tűnt, pedig a TV filmek sem öregedtek túl szépen. Tudom, hogy Lynch rajongói másként vélekednek, de tény, ami tény, a 84-es Dune film keményen megbukott. Az egyszerű nézők nem lelkesedtek érte és a mozipénztáraknál is bőven mínuszosan zárt. Játékfigurákat az LJN készíthetett hozzá, ami nagyon rövid ideig egy tűrhető, másodvonalas játékgyártónak számított. Az LJN történetét egyszer már megírtam, ha valakit érdekel a sztori ITT TUDJA ELOLVASNI. (Ugyanakkor videójáték gyártóként kétségtelenül az LJN volt az egyik legnegatívabb megítélésű cég a történelemben). Nos, a Dune figurák rosszak…messziről lerí, hogy az alkotók a vintage Star Wars figurákat akarták lemásolni, ami önmagában még nem lett volna baj, de egyrészt 84-ben ez a jelleg már a Star Wars figuráknál sem működött 100%-osan, másrészt itt sokkal unalmasabb karaktereket kellett műanyagba önteni. Összesen 6 figurát, 1 creature-t és 3 járművet adtak ki, illetve néhány egyéb kiegészítő jellegű játékot. A creature egy sandworm volt, ami ugyan hasonlít a filmben látható lényre, de játékként inkább egy gigantikus dildót juttat az eszünkbe. Noha a játékok 84-ben a kutyának se kellettek, manapság –köszönhetően a nagyon erős Dűne rajongói bázisnak – keresettek és meglehetősen drágák. A bontatlan figurák 30-100 000 Ft között mozognak az aukciós portálokon.  

dune3.jpg

dune2.jpg

dune.jpg

dune4.jpg

6. Waterworld – Kenner, 1995

A Waterworld-öt a szájhagyomány az egyik legnagyobb filmtörténeti bukásként tartja számon, pedig valójában anyagilag nem bukott meg. Az elkészítési költségei ugyan irgalmatlan magasak voltak (170 millió dollár), de a nemzetközi bevételekkel együtt végül bőven pluszban zárt, noha Amerikában azért megbukott. Ennek ellenére mégis feltettem a listára, mert egyrészt egy kifejezetten gyenge film, gyenge színészi alakításokkal, másrészt a közönség szemében ez a bukott film egyik szinonimája, úgyhogy szerintem senki sem fog megsértődni, hogy feltettem. A Kenner készíthetett hozzá akciófigurákat, amelyek aztán végül nem igazán kellettek a gyerekeknek. Önmagukban szemlélve a figurák nem is jók. Az akkori Kenner standardeknek ugyan megfeleltek, de egyáltalán nem idézték meg a filmben látott karaktereket. Kevin Costner figurája jobban hasonlít inkább Mickey Rourke-ra, de a Deacon figura se lett túlzottan Dennis Hopper-es. Ráadásul a kiadott 6 figurából 3 a Mariner-ről készült illetve a kiadott 3 járműből az egyikhez szintén Mariner figura járt, úgyhogy a vonal némiképp főszereplő mérgezésben szenvedett.  A kiegészítők is idegennek hatottak….elnagyoltak, aránytalanok és rikító színűek, ami egyáltalán nem illett a Waterworld világához. Manapság is olcsón be lehet szerezni ezeket a figurákat, ha valaki erre érez ingerenciát.

wat4.jpg

wat2.jpg

wat.jpg

wat3.jpg

5. Wild Wild West – X-Toys, 1999

A Wild Wild West című filmet szerintem senkinek sem kell bemutatni. A Will Smith főszereplésével készült steampunk hatású vadnyugati vígjátékot minden szempontból blockbusternek szánták, ám végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Anyagilag ugyan éppen nem volt bukta, de egy olyan filmet, amely öt kategóriában is Arany Málnát nyer, nehéz lenne sikeresnek nevezni. Ez a film a bemutató előtt, mindenkinek egy nagy és sikerre ítélt blockbusternek tűnhetett, ám a játékgyártók mégis megsejthettek valamit, hiszen nem valamelyik tradicionális, nagy cég, hanem a New Jersey.i illetőségű, totál ismeretlen X-Toys cég készíthette el a film akció figuráit. A céget én sem ismertem és nem is találtam róluk semmit azon kívül, hogy 1999-2000-ben voltak aktívak és a Wild Wild West mellett, a szintén sikertelen Saturday Night Live illetve Wing Commander figurákat is ők gyártották. Maguk a WWW figurák nem annyira borzalmasak….a kidolgozottságuk egészen jó és a felszereléseik is egészen jól sikerültek. Ennek ellenére a boltokban nem értek el sikereket és manapság sem számítanak keresett játéknak. Összesen egyébként 8 figurát és 2 járművet adtak ki.

wild3.jpg

wild.jpg

wild2.jpg

wild4.jpg

4.Coneheads (Csúcsfejek)– Playmates, 1993

A családi vígjátékok filmkategóriája már a 80-as években is kiirthatatlan volt a mozikból. Én személy szerint rühellem ezt a műfajt, úgyhogy különösen nehéz olyan alkotást mondani, ami bármikoris meggyőzött volna. Ezen belül is léteznek a különösen irritáló vígjátékok, amelyek táborát a Csúcsfejek is erősíti. Ez egy 1993-as, kifejezetten gagyi, irritáló továbbá a legkevésbé sem szerethető film, ami a mozikban és kritikailag is eléggé megbukott. Sajnos nem tudni kinek és miért jutott az eszébe az a remek ötlet, hogy ebből akciófigurát kell csinálni, de a végén biztos nem dicsérték meg érte. A Playmates készített belőle játékokat és azért túlságosan ők sem bízhattak a sikerben, hiszen mindössze hat, a legfőbb szereplőket mintázó figurát bocsájtottak piacra. Maguk a figurák minőségileg rendben vannak (mint nagyjából minden korabeli Playmates  termék), de ebből az alapanyagból nem lehetett többet kihozni. A figurák jól kidolgozottak, de meglehetősen tömpék, a kiegészítők játékban használhatatlanok, a csomagolás pedig egyenesen ízléstelen. Nem csoda, hogy nem adtak el belőlük túl sokat, sőt az üzletekbe se kerültek ki nagy számban, mert a kereskedők eleve nem bíztak a játék sikerében. Manapság sem keresett vonal, a nemzetközi aukciós portálon pár dollárért bontatlan, jó állapotú darabokat is találni.

cone2.jpg

cne4.jpg

cone.jpg

cone3.jpg

3.Steel – Kenner, 1997

A pusztulat, az egy nagyon enyhe kifejezés arra, hogy milyen is ez a film. 12 éves koromban egyszer kikölcsönöztük a videótékából, de őszintén szólva, ez már 1997-ben is elképesztően gyengének hatott. A film maga egy DC Comics képregényen és karakteren alapult, de igazából vajmi kevés köze van az eredménynek a képregényhez. Azóta is érdekelne, hogy ki találta ki, hogy az akkor népszerű és sikeres kosárlabdázónak Shaquille O’Neal-nek színészkednie kellene….ő maga vagy egy kapzsi menedzser az ötletgazda, aki valahogy bevásárolta őt ebbe a filmbe. Borzasztó….ez a film minden elemében dögvész. Nem is csoda, hogy a 16 milliós elkészítési költségére, mindössze 1,7 milliót termelt vissza, ami arányaiban a legnagyobb anyagi bukás a listán szereplő filmek közül. Az akciófigurák készítésének nehéz feladatát ismét a szerencsétlen Kenner nyerte meg, ami körülbelül ekkoriban fordult rá történetének utolsó etapjára. Maguk a figurák bambák, érdektelenek és teljesen gagyi hatásúak. A csomagolás a bamba tekintetű Shaquille O’Neal fejjel szintén kritikán aluli, de a kiegészítők is olcsó, kínai „Chap Mei” hatásúak. Szerencsére, csak nyolc figurát illetve egy járművet adtak ki, de kis túlzással élve a kutyának sem kellettek.  Manapság sem tartozik a kifejezetten népszerű és gyűjtött játékvonalak közé.

st2.jpg

st_1.JPG

st3.jpg

st4.jpg

2.Super Mario Brothers – ERTL, 1993

Nehéz szavakat találni erre a filmre. Ez az élő példa arra, hogy a pocsék videójáték adaptációk nem Uwe Boll munkásságával kezdődtek illetve arra is, hogy nem feltétlenül kell mindenből filmet gyártani, ami más platformon sikeres volt. Ez az alkotás minden szempontból borzalmas….szörnyű a történet, pocsék a forgatókönyv és elképesztően ripacs színészi alakítások tarkítják. Továbbá szinte alig kapcsolódik, pár külső jegyen kívül a Super Mario játékokhoz. A film keményen meg is bukott, a 48 millió dolláros büdzsével szemben, mindössze 20 millió dolláros bevételt tudott produkálni. Akciófigurák is készültek hozzá, amelyeket érdekes módon nem valamelyik erre szakosodott cég, hanem a Die Cast cuccaival egészen sikeres ERTL adott ki. Az eredmény olyan is lett….egészen száraz, unalmas figurák készültek, amelyek megidézték a filmben látható karaktereket, de mivel azok is borzalmasak voltak, ezért a figurák sem sikerülhettek jobban. Kiegészítőt alig adtak hozzájuk és a hátlap design is egészen rondára sikerült. Ahol a boltokba kerültek, ott egyáltalán nem fogytak, úgyhogy az ERTL nem is nagyon próbálkozott ezek után betörni az akciófigura piacra. Érdekes, hogy manapság nincs belőlük túl sok eladó példány, úgyhogy vagy keveset gyártottak belőlük vagy a hardcore Mario rajongók felvásárolták őket azóta.

mar.jpg

mar1.jpg

mar3.jpg

mar4.jpg

1. Battlefield Earth – Trendmasters, 1999

Mit is lehetne mondani erről a filmről….a történet gyenge, a kivitelezés rossz a színészi alakítások pedig egy általános iskolai színjátszókör szintjén állnak. A szci gyalázásba, most kivételesen nem megyek bele, mert abszolút nem szükséges, hiszen ez a film magától is, mindenhol és minden szempontból megbukott. Kritikailag is megsemmisült (imdb 2.5…) és a pénztáraknál is csúnyán leszerepelt, mivel a 73 millió dolláros büdzsére, mindössze 21-et volt képes visszatermelni. Természetesen muszáj volt ebből is akciófigurákat kiadni, amelyeket a nem túl hosszú múlttal bíró Trendmasters cég készíthetett. Ők korábban olyan relatíve normálisan sikerült filmes játékvonalakat tettek le az asztalra, mint a Godzilla, az Independence Day vagy a Mars Attacks, de a Battlefield Earth cuccok inkább a kevésbé jól sikerült Lost in Space játékokra hasonlítanak. Ugyanakkor önmagukban szemlélve borzalmasak. A figurák olyanok, mintha egy kevésbé tehetséges customos legózta volna össze őket más figurákból és rájuk ment volna némi porszórt festéssel. A kiegészítők gyengék, kínai piacos hatásúak, a figurák mellé járó dioráma darabok pedig egyáltalán nincsenek összhangban a figurákkal. Összesen 7 figurát és 3 járművet adtak ki, de a filmhez hasonlóan borzalmasan alulszerepeltek. A Trendmasters cég nem sokkal később meg is szűnt, felvásárolta őket a Jakks Pacific.  

bf2.jpg

bf.jpg

bf3.jpg

bf4.jpg

Ez lett volna a listám…ugyanakkor, most is voltak olyanok, amelyek valamilyen oknál fogva éppen nem kerültek a listára….Ezekből is megemlítek párat.

Star Trek – Mego, 1979

Nagyon szerettem volna feltenni a listára a Mego pocket méretű Star Trek figuráit, hiszen külsőleg sem sikerültek jól és a boltokban is szörnyűségesen teljesítettek. Ezen kívül ennek a játékvonalnak a sikertelensége is tevőlegesen hozzájárult ahhoz, hogy a Mego nem sokkal később lehúzta a rolót. A Star Trek film, amihez a figurák kapcsolódtak viszont anyagilag bőven sikeres lett. Kritikaliag azért hagyott némi kívánnivalót maga után, de nem tehettem fel a listára egy olyan filmnek a játékait, ami négyszer annyi pénzt hozott be a pénztáraknál, mint amennyibe került.

startrek.jpg

Flintstones – Mattel, 1993

Nem került fel a listára végül a Flintstones film játékvonala sem, mert ugyan a Mattel figurái egészen borzalmasan sikerültek, de maga a film anyagilag szintén sikeres volt. Persze az általános megítélése az már más kérdés. Kár érte, mert maguk a figurák tuti valamelyik első helyre kerültek volna.

flint.jpg

Dick Tracy – Playmates, 1990

Órákig gondolkodtam rajta, hogy hogyan tegyem fel a listára ezt a címeres szemetet, ami mind játékként, mind filmként borzalmas volt. De sajnos a film bőven nyereséges volt és a kritikai megítélése is vegyes képet mutatott, úgyhogy végül nem állíthattam be bukásnak. A játékok azért csúnyán leszerepeltek.

dick_2.jpg

Congo – Kenner, 1995

A Congonál nagyon rezgett a léc….de mivel anyagilag bőven nem volt bukta és voltaképpen egészen tűrhető film volt, ezért végül úgy döntöttem, hogy ezt majd egy másik listára fogom feltenni.

congo.jpg

Köszönöm szépen a figyelmet! Hogyha tetszett lájkoljátok a Játékok a Polcról Facebook oldalát!

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8914760254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.04.13. 13:58:02

@HUN_Sector: Persze hogy ismerem :) A játékok egészen jók voltak. A Power Rangerből csak a sorozatot néztem a játékokból csak a Burger kinges cuccok voltak meg. A bandai féle figurák akkoriban nem jutottak el hozzám. Meg azért inkább az öcsém rajongott

lenörd hofstadter 2019.04.13. 21:15:59

Megnyugodtam. Ismételten kiderült, hogy ami az önjelölt fotelkritikusnak a panel kilencediken a szakadt Suzukijával az élet császáraként nem tetszik, annak a nagy részével semmi problémám, jó mozik voltak.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.04.13. 21:48:06

@lenörd hofstadter: Hello :) A cikk elsődlegesen a játékokról szól és nem a filmekről.... de attól hogy egy film megbukott még lehet jó :) Ezen kívül az ötödiken lakom és nincs suzukim :)

Dan da Man 2019.04.14. 11:38:56

@lenörd hofstadter: Még jó, hogy a te ízlésed kurvára mérvadó, ezért a kommented abszolút annullálja a megírt posztot. Mert ha szerinted jó mozik voltak...

Gerberus 2019.04.15. 20:39:04

Szerepelhetne még a Lépéskényszer, avagy Vírus - Pusztító idegen, de főleg a Tron - Örökség c. filmek játékai is. Emlékszem, a Lépéskényszer figurái itthon ilyen számítógépes boltokban voltak kaphatóak (ott voltak a fentebbi WWW figurák is), még azelőtt, hogy itthon bemutatták volna a filmet, ami végül kolosszális bukás után csak videón jelent meg idehaza. A Tron folytatásának játékaira egy hatalmas kupacként emlékszem az egyik Játékszigetben, ahol valami 65%-os leárazással próbáltak megszabadulni az irgalmatlan ballaszttól. Én egy autószerű valamit vettem 300 forintért, ami eredetileg ezervalamennyi volt, de meglepett milyen hihetetlen sokféle játékot adtak ki ezzel a Tron-folytatással, amik látható a kutyának sem kellettek.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2019.04.15. 22:23:36

@Gerberus: Szia. A virus fent volt a listámon csakhogy nagyonis sikeres film volt. A Tron ugyanez. Olyan filmeket nem tehettem fel aminél a bevétel a többszöröse volt a kiadásoknak

Gerberus 2019.04.18. 02:50:23

@Tota12: Szerintem rosszak az infóid: a Tron-folytatás valóban össze tudott kalapozni nyereséget, de ezt csak később, nemzetközi forgalmazás és bemutatás után tudta elérni, Amerikában csak nullszaldós volt. Ezzel szemben a Lépéskényszer minden volt csak "nagyon sikeres" nem: a költségvetésének kábé a felét tudta csak összehozni (nem véletlen, hogy Jamie Lee Curtist azóta sem lehetett túl gyakran látni). A kritika egyébként mindkét filmet elporolta, ha ez számít bármit is (röviden: Tron - látványos, de gügye, Lépéskényszer - buta zagyvaság). Anno amúgy az eredeti Tron is bukdácsolt a mozikban, mire nyeresége lett, és mik vannak, annak is voltak játékfigurái...

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (291) lego katalogus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása