Tíz játékvonal, amelyet túl hamar fejeztek be

Az előző két hétben a top 10 cikkeknél a kiadatlan játékok témaköre volt a vezérfonal….és mivel még két ilyen listát terveztem meg ezért, most jöjjön a következő, amelyben a legjobb olyan játékvonalakat gyűjtöttem össze, amelyeket, talán egy picit túl hamar töröltek és maradt utánuk egy csomó kiadatlan játékterv illetve prototípus.

Az előző két hasonló listámat ITT és ITT olvashatod. 

a1_26.jpg

Olyan játékvonalak ezek, amelyekben mindenképpen lett volna még több…. A megoszlásuk vegyes, hiszen a listán vannak patinás, jól ismert vonalak, amiből még ki lehetett volna facsarni egy kicsit többet illetve olyanok is vannak rajta, amelyek a kezdeti sikertelenség után megérdemeltek volna egy második esélyt. Egy nagy közös jellemzőjük viszont van…mégpedig az, hogy minden listán szereplő játékvonal után maradt egy adag kiadatlan játék, amelyek általában már gyártásra kész állapotban voltak. Prototípusok és concept artok maradtak fenn utánuk, de forgalmazásba már nem kerülhettek. Mindegyiknél jeleztem, hogy hányadik hullám volt az, amit végül nem adtak ki, az évszámnál pedig az szerepel, amikorra a megjelentetésüket tervezték. Természetesen a lista most is szubjektív…az én véleményemet tükrözi, de szerintem ugyanakkor sok ponton találkozik a közvélekedéssel.

a2_21.jpg

Lássuk melyik az a tíz játékvonal, amelyik megérdemelt volna egy kis hosszabbítást

10.Star Trek Next Generation harmadik hullám – Galoob, 1989

A 80-as évek végén a Galoob birtokolta a Star Trek jogokat és 1988-ban relatíve sikeresen adtak ki játékokat a népszerű, Next Generation sorozathoz. A figurák ugyan egy kicsit egyszerűek voltak, de az első eresztés tisztességesen szerepelt a piacon, ezért következhetett a második hullám. Ez viszont már korántsem hasított olyan jól, ezért az amúgysem túl bőségesre tervezett harmadik eresztést végül lelőtték. Ez véleményem szerint elég nagy hülyeség volt, hiszen a vonal ékköve, az Enterprise Bridge playset is ebben látott volna napvilágot, ennek az elkészítésébe pedig elég sok energiát fektettek. Az ikonikus parancsnoki híd playset önmagában is jól nézett volna ki, bár a hajóstestet egy kicsit azért kurtára tervezték. Ez látható volt a Galoob katalógusában csak úgy, mint a kartonból készült úgynevezett „Action diorámák”. Ezeken a cuccokon kívül még két figurát találtam, ami szintén ekkor jelent volna, meg ezek közül az egyik Wesley, aki emlékeim szerint egészen sokat szerepelt a sorozatban. A playset miatt szerintem mindenképpen megérdemelte volna a harmadik hullámot.

star1.jpg

star2.jpg

star3.jpg

star4.jpg

star5.jpg

star6.jpg

9. Swamp Thing 2.hullám – Kenner, 1992

A Kenner 1990-ben szerezte vissza a DC karakterek jogait és a Batman széria mellett rögtön megpróbálkoztak más hangvételű képregényes figurák kiadásával is. A választásuk a Swamp Thing vonalra esett, amihez a DIC animations készített egy 5 részes, meglehetősen érdekes hangvételű rajzfilmsorozatot. A Kenner 1990 végén összesen 12 figurát és 1 playsetet adott ki a témában és ezek többnyire a főhőst ábrázolták. Egyáltalán nem sikerültek rosszul, megfelelően kidolgozottak voltak, bár a festés és a mozgathatóság dolgában azért lehettek volna kicsit jobbak is.  Sem a rajzfilmsorozat, sem a játékok nem értek el komolyabb sikereket, de ennek ellenére megterveztek további négy karaktert, ami meg is jelent az 1992-es tavaszi ToyFair Kenner katalógusában. Mivel az egész vonalra nagyon lanyha érdeklődés mutatkozott, ezért ezeket már nem küldték a boltokba, pedig elég keményen néztek ki, annak ellenére, hogy pl. a Robocop Ultra Police játékvonalból hasznosítottak pár elemet. Nem hiszem, hogy ezek a figurák megváltották volna a világot, de rosszabbul biztos nem teljesítettek volna, mint az első széria, így én adtam volna még egy kis időt a vonalnak.

swamp6.jpeg

swamp5.jpeg

swamp4.jpeg

swamp3.jpeg

swamp1.jpeg

swamp2.jpeg

8. Silverhawks második hullám – Kenner, 1987

A 80-as évek közepe a rajzfilmekkel árukapcsolt játékvonalak aranykora volt. Szinte minden akkori rajzfilmből készült játékvonal és persze ez fordítva is igaz. A Silverhawks egy tipikusan ilyen brand volt, de azt hozzá kell tenni, hogy a rajzfilm ebben az esetben messze sikeresebb volt, mint a hozzá készült játékok. A Kenner 1986-ban adta ki a rajzfilm karakterek alapján készült 6”-es méretű akciófiguráit, de sok más akkori Kenner vonalhoz hasonlóan ez sem ért el átütő sikereket. Ekkoriban elképesztő túlkínálat volt az akciófigurákból és ahogyan azt a lista többi tagjánál még látni fogjátok, a Kenner-nél házon belül is tucatnyi riválisa volt 1-1 játékvonalnak, amelyek elszívták egymás elől a levegőt. A Silverhawks figurák egyáltalán nem voltak rosszak, minőségi volt a kidolgozásuk és abszolút hasonlítottak a rajzfilm karaktereire, de a tervezett második eresztést sajnos már nem küldték ki az üzletekbe. Ez a hullám némiképp kisebb lett volna, mint az első, de mind figurákat, mind járműveket is tartalmazott volna illetve egy szép nagy playset-et, a Silverhawks főhadiszállást. Szerintem már csak emiatt is, illett volna megpróbálni ezt a második hullámot is.

silver2_2.jpg

silver.jpg

silver3_1.jpg

silver4.jpg

7.Super Powers negyedik hullám– Kenner, 1988

Korábban már többször is beszéltem a Super Powers figurákról, illetve annak idején egy önálló cikkben is írtam róluk. Nos, a Super Powers figurák jelentették a 80-as években a szuperhős figurákat, legalábbis ami a DC vonalat illeti. Ekkor már csődbe ment a Mego és a DC jogokat a Kenner szerezte meg magának, ami sikerrel forgalmazta Super Powers néven az azonos nevű rajzfilmhez kapcsolódó akciófiguráit. Ezek a figurák nem voltak valami formabontóak, de egészen jól teljesítettek a maguk idejében. 1984-ben jelent meg az első hullám, ami messze a legsikeresebb volt a vonal életében, ezután 85-ben és 86-ban érkezett 1-1 újabb eresztés, amire már fokozatosan csökkent az érdeklődés. Erre reagált is a gyártó, például a harmadik szériából már kispórolták a figurák mellé járó miniképregényt. A negyedik, 1988-ra tervezett hullám már teljesen készen állt a gyártásra és az ötödik hullámot is tervezgették, amikor a Kenner a harmadik hullám rendkívül rossz eladási adatai miatt törölte a játékvonalat. Nagy kár, mert a napvilágra került tervek alapján a következő figurák sokkal izgalmasabbnak tűntek, mint a második és harmadik hullám figurái. Elég sok karakterről maradtak fenn anyagok és ez alapján látszik, hogy a következő években Man Bat, El Dorado, Quadrex, Shockwave, Blue Devil, Silicone, Bizarro, Creeper, Metallo, Executioner, Super Girl, John Stewart, Kid Flash, Manhunter, Vigilante, Mister Mxyzptlk, Black Vulcan, Reverse Flash, Deathstroke, Obsidian, Black Racer, Atomikus Knight, Howitzer és 2 féle új Superman (Robot Superman, Kryptonite Superman) figura került volna kiadásra.

sup2_1.jpg

sup3_1.jpg

sup4_1.jpg

sup_1.jpg

6.Bravestarr második hullám -Mattel, 1987

A Bravestarr is a 80-as évek közepének egyik szokásos rajzfilm + játék+ képregény kombóban kiadott brandje volt, amiből a rajzfilm sokkal sikeresebb lett, mint a hozzá kapcsolódó játékok. Ez egy egészen ötletes űrwestern sorozat volt, amelynél a rajzfilmet a Filmation a játékokat pedig a Mattel készítette. A két cég már évek óta együttműködött a Masters of the Universe vonalnál is, úgyhogy bejáratott páros voltak. Maga a rajzfilm nekünk, magyaroknak is ismerős lehet, legalábbis a Sky Channel – Super Channel tengelyen felnőtt generációnak. A játékokat 1986-ban, egy hullámban adta ki a Mattel és összesen 11 alapfigurát, 2 kettes pakkot, 3 playsetet és 2 járgányt dobtak a piacra, ami azért nem volt kevés cucc. Sajnálatos módon, ahogyan már említettem ez volt az egyik legtelítettebb év az akciófigura piacon, így a játékok iránt nem volt akkora a kereslet, mint amire a Mattel számított. Ennek ellenére egyáltalán nem voltak rosszak ezek a cuccok, nekem különösen a gonosz karakterek tetszenek pedig a rajzfilmhez semmiféle kötődésem nincsen. A játékok második szériáját is megtervezték, de mivel a Mattel relatíve gyorsan lelőtte a vonalat, ezért azok már nem jelenhettek meg. Nem mondom, hogy ezekre nagyobb lett volna a kereslet, mindenesetre mivel a rajzfilm még egy jó ideig sikerrel ment a TV-ben talán a játékok is kaphattak volna még egy évet a bizonyításra.

brave.jpg

5.G.I.Joe 1995-ös széria – Hasbro, 1995

A G.I.Joe ARAH érának 1994-ben lett vége, amikor némi visszaesés után a Hasbro úgy döntött, törli az előkészítés alatt álló 1995-ös hullámot. Előtte 1982-től kezdve a G.I.Joe egy meghatározó, sikeres brand volt, de a 90-es évek első felében egy kicsit kezdett kiüresedni, ezért folyamatosan új irányokkal, témákkal igyekeztek feldobni a játékokat. Ez néha sikerült, néha pedig kevésbé, de tény és való, hogy a brand 94-re egy kicsit már tényleg elfáradt. Ennek ellenére értékesítési fronton még mindig nem volt nagy ok a panaszra, úgyhogy egy kicsit tényleg hirtelen módon vetettek véget neki. Ebben több dolog is közrejátszott az Action Man széria megjelenésétől kezdve az új Star Wars figurákon át a viszonteladói érdeklődés visszaeséséig, de a dologban egy év még bőven benne lett volna. Az 1995-re tervezett hullám meglehetősen szerteágazó volt. Egyszerre folytatták volna a megkezdett „scifis” vonalat a Manimals és Replicators sorozattal (mivel ezt sosem tartottam jó iránynak ezért nem ez az a dolog, ami miatt felkerült a Joe a listára) és visszatértek volna valamelyest az alap katonai gyökerekhez is. Ezen kívül a Ninja Commandos sub team-el újra normális mederbe terelték volna a Shadow Ninjas-al kissé elkanyarodott ninjás vonalat is. A járgányok tekintetében is több érdekes példány jelent volna meg 95-ben, úgyhogy mindenképpen kár a befejezésért. Noha a G.I.Joe-t pár évvel később újrakezdték és a 2000-es években is nagyon sok új dolgot adtak ki, de a brand már soha nem nyerte vissza a régi fényét.

joe2_2.jpg

joe_1.jpg

joe1.jpg

joe3_2.jpg

joe5.jpg

joe6.jpg

4.Sectaurs második hullám – Coleco, 1985

A Sectaurs is egy rajzfilmmel árukapcsolt játékvonal volt, amelyet az a Coleco cég adott ki, ami leginkább a játékkonzolok kedvelőinek lehet ismerős. A 80-as években a Coleco az egyik top 10-es amerikai játékgyártó volt és természetesen ők is több akciófigura vonalat adtak ki, többek között az egészen sikeres Starcom játékokat. Ugyanakkor még jóval a Starcom előtt, 1985-ben bocsájtották piacra a Sectaurs játékokat. Az egészen érdekes figurák 6”-es mérettel bírtak és összesen 9-et adtak ki belőlük.  Egészen csinos ablakos dobozban forgalmazták őket és mindegyik mellé járt egy nagyméretű rovar figura is, ami több esetben közlekedési eszközül szolgált a figuráknak. A Sectaurs-tól sokat várt a gyártó és a siker érdekében a kortársakhoz hasonlóan megtámogatták egy öt epizódból álló rajzfilm sorozattal illetve képregénnyel is, de az átütő sikert végül nem érte el…a Sectaurs csak marginális szereplő lett az akciófigura piacon. A második hullámot ennek ellenére megtervezték és a kereskedőknek szánt katalógusokban be is mutatták, de sajnos ezek végül már nem kerülhettek az üzletekbe. A sikertelenségnek és a törlésnek több oka is volt. Egyrészt a pozitív karakterek mellé is viszonylag undorító rovarok jártak, amit se a szülők, se a gyerekek nem kedveltek igazán. Ezen kívül a Sectaurs drágább is volt, mint a riválisok termékei (nyilván a nagyobb méret és a plusz rovar miatt), úgyhogy kifejezetten nem fogtak jól az üzletekben. Szerintem megérdemelt volna egy második esélyt a dolog, mert a második hullámban sokkal izgalmasabb karakterek kerültek volna kiadásra illetve olyan óriásrovarok, amelyek leginkább a Csillagközi invázió című filmet juttathatják eszünkbe. Ha még egy kicsit tovább viszik, szerintem ez a vonal robbant volna.

sectaurs.jpg

sectaurs_5-1200x527.jpg

sectaurs_night_fighting_dargon_view_1.jpg

sec_1.jpg

3.Star Wars The Epic Continues – Kenner, 1986

Sokszor, sok helyen szóba hoztam már, hogy a Kenner-nek szándékában állt a Star Wars figurák kiadását 1985 után is folytatni. A Kenner 1977-85 között adta ki azokat a Star Wars figurákat amelyeket ma „vintage-nek” tartunk és egészen 1984-ig ezek utolérhetetlenül sikeresek voltak. A RoTJ széria után viszont az érdeklődés megcsappant a Star Wars játékok iránt, így a Power of the Force hátlapos kiadások már közel sem teljesítettek olyan jól, mint a korábbiak. A Kenner még 1984-ben, a visszaesés elején, kidolgozott egy folytatási tervet a fősodorbeli Star Wars vonalhoz, amelyről egyszer már értekeztem nektek egy elég részletes cikkben. Ezt a folytatást, amit The Epic Continues-nek neveztek el, de sajnos a Lucasfilm nem engedélyezte, így a normál Star Wars figurák 1985 utáni hullámai végül kiadatlanok maradtak. Lucas-ék ugyanis a Droids illetve Ewoks sorozatokban látták a Star Wars jövőjét. A kiadatlan szériában előfordult mindenféle terv…itt látott volna napvilágot a múltkor már említett Corelian Corvette, itt kapta volna végül a jól megérdemelt figuráját Tarkin kormányzó, számos harci droidot is készítettek volna és jó néhány sikeres jármű is kapott volna egy-egy átdolgozott változatot… például az AT-AT lépegetőt Ion ágyúval látták volna el illetve ekkor adták volna ki a Lego készlet miatt ma már mindenki számára ismerős Sandspeeder-t is.

sq_1.jpg

sq1.jpg

sq3.jpg

sq4.jpg

sq5.jpg

2.Voltron második hullám – Panosh Place, 1985

A múlt heti listán már szerepelt egy Voltron playset a kiadatlan második hullámból és mivel szerintem ezekért a játékokért igen nagy kár, ezért most a Voltron-t igen előkelő helyre tettem. Maga a brand elég viszontagságos utat járt be, de 1984-ben a Panosh Place nevű gyártó csinálhatott belőlük 3,75”-es figurákat. Ezek véleményem szerint egy kicsit egyszerűek, ám meglehetősen rajzfilmhűek lettek és pont ezért, egészen csinosak voltak. Megvolt a maguk bája és a playset-el valamint a robotokkal együtt egy meglehetősen kerek vonalat alkottak. A figurák egy picit sematikusan voltak kidolgozva, de voltak közöttük egészen jól sikerült, főleg idegen karakterek. Összesen 12 figurát, 1 playsetet és az 5 oroszlánt küldték a boltokba, de azok ott sajnos nem értek el sikereket. Ezért a második hullámot sajnos elég hamar törölték. A második hullám játékai teljesen hasonlóak lettek volna és ebben tíz új figura és egy playset kapott volna helyet. Ezek láthatóak voltak a Panosh 1986-os katalógusában, ám végül a vásárlók nem vehették őket a kezükbe. Szerintem megérdemelte volna a második esélyt a brand, de a 80-es évek közepének telített figura piacán nem volt egyszerű sikereket elérni.

volt3.jpg

volt4.jpg

volt5.jpg

volt6.jpg

volt7.jpg

volt8.jpg

volt1.jpg

volt2.jpg

1.Centurions második hullám – Kenner, 1987

A Centurions rajzfilm személyesen is közel áll hozzám, hiszen amikor a 90-es években adták a Cartoon Network-ön nem mulasztottam el egyetlen alkalmat sem, hogy nézhessem. Ötletes, aprítós rajzfilmsorozat volt, amely viszont jóval korábban, 1986-ban keletkezett. A rajzfilm eredeti sugárzásával egy időben a Kenner is kiadott belőle egy játékvonalat, amely véleményem szerint teljesen jóra sikeredett. A figurák és a járgányok is olyanok voltak, mint a rajzfilmben, tehát különféle fegyvereket és egyéb kiegészítőket lehetett a figurák testén található lyukakba illeszteni. Ötletes volt az egész, jól működött és a figurák nagyobb mérete ellenére sem tűntek gólem szerűnek a karakterek. A Kenner 1986 során 5 alapfigurát, 10 járgányszerű kiegészítőt és 2 nagyobb pakkot dobott a piacra, de sajnos nem találták meg a maguk közönséget. Nem váltották be a gyártó reményeit a boltokban. Az 1986-os év, ahogyan említettem már, nagyon telített volt a játékpiacon, hasított a G.I.Joe, csúcson voltak a Transformers-ek, ment még a MOTU és még házon belül is olyan ellenfelei voltak a Centurions-nak, mint a szintén jól sikerült M.A.S.K.  Éppen ezért… sajnos bőven idő előtt törölték a már prototípusok formájában készen álló, 1987-re tervezett következő hullámot. Nagy kár érte, mert ebben a vonalban sokkal több volt, mint egy év. A kiadatlan hullám több új karaktert, kiegészítő járgányokat és ellenfél gyanánt robot állatokat is tartalmazott.  

cent.jpg

cent10.jpg

cent2.jpg

cent3.jpg

cent4.jpg

cent5.jpg

cent6.jpg

cent7.jpg

cent8.jpg

cent9.jpg

cent11.jpg

cent12.jpg

cent13.jpg

Nézzük még meg a szokásos, "futottak még" kategóriát is...

Droids második hullám – Kenner, 1987

A Star Wars Droids vonal is sokszor szóba került már az írásaimban és egyszer egy önálló cikket is szántam a kiadatlan Droids játékoknak. Először úgy gondoltam, hogy felteszem a listára, már csak a híressége okán is, ám aztán rájöttem, hogy mivel a kiadatlan második hullám pont ugyanannyira borzalmas volt, mint az első, ezért ennek itt nincs helye.

1tjpfxr_1.jpg

comp-droids-whitewitch_1.jpg

Darkwing 2. hullám, - Playmates, 1992

Éppenhogy nem került végül fel a listára a Playmates Darkwing szériája. A Darwing voltaképpen a Duck Tales (Kacsamesék) egy spinoff sorozata volt, amit a Disney 1991 és 95 között egészen sikeresen forgalmazott. A rajzfilmsorozathoz a többi Disney figurával már szép sikereket elérő Playmates készíthetett játékokat, de sajnos a Darkwing nem pörgött annyira, mint a vele párhuzamosan futó Tale Spin (Balu kapitány) figurák. Állítólag a sikertelenség okai a használhatatlan kiegészítők, a kevésbé jól sikerült festés és a figurák rossz pozitúrái voltak, de ennyi idő távlatából már nehéz megmondani, hogy miért nem fogytak jól. A Playmates mindenesetre lelőtte a projektet annak ellenére, hogy a második hullám teljes egészében készen állt, sőt már egy katalógusban be is mutatták őket.

darkwing_duck_series_2.jpg

Köszönöm szépen a figyelmet

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8914863038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (294) lego katalogus (296) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása