Kevésbé ismert játékvonalak - 5.rész - A Kenner Super Powers figurái

Ebben az új cikksorozatomban olyan játékvonalakat mutatok be nektek, amelyek némiképp kevesebb figyelmet kaptak annak idején és manapság is sokkal kevesebben gyűjtik őket, mint a fősodorba tartozó játékokat. 

1.rész. Rendőrakadémia (KATT IDE ÉS MEGNYILIK) 

2.rész. Double Dragon  (KATT IDE ÉS MEGNYILIK) 

3. rész MacGyver (KATT IDE ÉS MEGNYÍLIK) 

4. rész Az Indiana Jones figurák (KATT IDE ÉS MEGNYÍLIK) 

5. rész A Super Powers figurák

Hazánkban tudtommal ezek a játékok nem voltak elérhetőek, de mivel napjainkban igen népszerűek a DC cuccok ezért mindenképpen érdemes ezekről beszélni. Remek játékvonal lehetett volna, ha nem rontják el. Ennek ellenére számos gyűjtő gyűjti ezeket napjainkban.

superpowers1.jpg

A szuperhősös figurák fénykora a 70-es évekre vezethető vissza. A sikeres Mego cég ekkoriban gyártotta, a jellemzően nagyméretű, babaszerű szuperhősös figuráit, amelyek igen nagy sikerre tettek szert. A Mego viszont 1982-ben igen nagy bajba került és 1983-ban csődöt jelentett be, ezért az általuk birtokolt szuperhősös licenszek, úgymond felszabadultak. Ez jellemzően a sikeres DC comics és Marvel karaktereket jelentette.

 btmn.jpg

1983-84-ben a Kenner a csúcson volt, jól teljestettek a Star Wars figurák, ám már az ellenfelek is nagyon komoly szeleteket hasítottak a játékiparból. A Hasbro G.I.Joe és a Mattel MOTU figurák mellett megjelentek már a Transformersek is (nem is beszélve a millió másik játékvonalról), így a Kennernek muszáj volt újabb sikeres licenszek után nézni. Teljesen logikus lépés volt hát, hogy beszálltak a Mego felszabadult licenszeiért folyó versenybe. A TV-ben is sikeresek voltak a DC karakterek. 1980-82 között a a Super Friends nevű animációs sorozat ment a TV-ben, 1984-től pedig a Super Friends: The Legendary Super Powers Show nevű folytatás. A Kenner leginkább ehhez a rajzfilmhez igazodott a kiadott karakterekkel. Mind a rajzfilm, mind a Kenner sokat merített Jose Luis Garcia Lopez munkáiból, aki egy spanyol képregényrajzoló és ő készítette a DC Comics Style Guide nevű kiadványt 1982-ben. Jellemzően az ő stílusa köszön vissza a hátlap grafikákon is.  

dsc04736.jpg

A Marvel licenszeket a Mattel szerezte meg, a DC-t pedig a Kenner. Természetesen a Kenneren kívűl mások is próbálkoztak, de végül nekik sikerült. Érdekes, hogy a Mattel, egy időben a Kennerrel egy nagyon hasonló játékvonalat adott ki, mint a Super Powers. Az a Marvel Titkos Háború képregényén alapuló Secret Wars volt, ami később nem igazán lett sikeres, a rossznyelvek szerint azért, mert a Mattel csak a MOTU-ra koncentrált igazán.

secret-wars-toys.jpg

A Kenner olyan figurákat készített a DC szuperhősökből, amihez értett….3,75 "-es, 7 ponton mozgatható, kissé sematikus figurákat, amelyek leginkább a klasszikus képregényes megjelenést mutatták. Strapabíró tömör anyagból voltak és a szerkezetük kivételesen nem  hasonlított a Star Wars figurákra. A figurák mindegyike rendelkezett egy „extra mozdulat” képességével is, jellemzően valamelyik végtagot lehetett automatikusan mozgatni pl a lábak összenyomása segítségével. Kiegészítőt nagyon keveset adtak a figurákhoz, jellemzően maximum 1db-ot, de néha egyet sem. A hátlapok, dobozok kinézete mai szemmel kissé régies. A karakterekről egy képregényes jellegű grafika van a jobb oldalon, a bliszter pedig a bal oldalon. Fent egy szintén nagyon oldschoolnak ható Super Powers logó foglal helyet. A card hátoldalán egy kisebb, képes checklist (kisebb mint a Star Wars figuráknál, de ahhoz hasonló) és egy filecard látható, amelyen a karakter főbb jellemzőit taglalják. A figurák mellé egy mini képregényt is csomagoltak, az adott karakter főszereplésével. Ezeket direkt, ehhez a játékhoz készítették.

all_shazam.jpg

20161223_162858-e1482600087539.jpg

Az első hullám 1984-ben került kiadásra, ez 12 figurát és 2 járművet tartalmazott. Kezdettől fogva figyeltek arra, hogy ne csak a fősodorba tartozó, legfontosabb karaktereket adják ki, hanem a kevésbé ismerteket is, viszont ez az első széria túlnyomó részt azért főszereplőket tartalmazott. Talán ezért is lehetett igazán sikeres. A játékvonal vesztét később pont ezek a mellékkarakterek jelentették. A piacra dobást erős marketingkampány kísérte, amelyben a figurák speciális mozdulatait is igyekeztek kidomborítani.

Az első hullám játékai:

Batman

batman-2s-sc-a.jpg

Aquaman

aquaman-1s-fp-a.jpg

Brainiac

brainiac-1s-fc-a.jpg

The Flash (Barry Allen)

flash-1s-fc-a.jpg

Green Lantern (Hal Jordan)

1c7054e89db0b4a70e0ccf204a76b9eb.jpg

Hawkman

hawkman-1s-so-a.jpg

The Joker

joker-1s-so-a.jpg

Lex Luthor

lex-luthor-1s-fc-a.jpg

The Penguin

penguin-2s-fc-a.jpg

Robin (Dick Grayson)

robin-1s-fp-a.jpg

Superman

20161223_162851-e1482600112988.jpg

Wonder Woman

wonder-woman-2s-fc-a.jpg

Batmobile

10109045_1.jpg

Super mobile

 5ede3497-bcba-4094-9a18-ed6270a9c3b4.jpg

A második szériát 1985-ben adták ki és itt már túlnyomórészt a kevésbé ismert karaktereket. 10 figura + 1 mail in került kiadásra, illetve 2 jármű. Ez a második eresztés sokkal kevésbé lett sikeres, mint az első. Főként azért, mert a gyerekek nem igazán ismerték ezeket a karaktereket és nem is igazán tartották őket érdekesnek. Még a rendszeres DC olvasó gyerekek sem mozdultak rá egy Kalibak, vagy Red Tornado figurára, pedig a DC is megtámogatta a játékot egy 5 részes, rendes képregénnyel. Akadályt jelentett az is, hogy nagyon kevés kiegészítőt adtak a figurákhoz, ami rontotta a játékélményt. Nem voltak playsetek és kisebb kiegészítő pakkok sem (csak két ilyen volt mail in formban, de minimális kiegészítést jelentettek), pedig ezek ekkoriban már szinte minden játékvonalnál megtalálhatóak voltak. A kevésbé sikeres második hullám viszont még mindig olyan mennyiségben fogyott, hogy nem is volt kérdés a harmadik széria elkészítése.

A második széria játékai:

Darkseid

darkseid-2s-fc-a.jpg

Desaad

9645515d-9d58-4700-abcb-f885e5920789.jpg

Doctor Fate

dr-fate-2s-sc-ck-a.jpg

Firestorm

firestorm-2s-fc-a.jpg

Green Arrow

green-arrow-2s-fc-a.jpg

Kalibak

kalibak-2s-sc-a.jpg

Mantis

mantis-2s-fc-a.jpg

Martian Manhunter

martian-manhunter-2s-fc-a.jpg

Parademon

parademon-2s-fc-a.jpg

Red Tornado

red-tornado-2s-fc-a.jpg

Steppenwolf Cardosan és Mail-in formában is kijött

steppenwolf-2s-fc-a.jpg

Kalibak Boulder Bomber

ebaydecember024.jpg

Lex Soar 7

 602d19c43bf48f27349c2040eb7eac5c--super-powers-action-figures.jpg

 

A harmadik szériát 1986-ban bocsájtották piacra. 10+1 figurát adtak ki, amiből a plusz egy természetesen egy mail-in volt. Túlnyomórészt megint ismeretlenebb karaktereket adtak ki, ami azt eredményezte, hogy az eladások méginkább megtorpantak. Viszont a járművek terén legalább belehúztak, már 4 darabot adtak ki, illetve egy nagy klasszikus playsetet a Hall of Justice-t. Sajnos a járművek egy része szintén nem igazán volt klasszikus, vagy ismertebb darab, így ezek sem fogytak valami rózsásan. Ezekhez a figurákhoz már nem járt mini képregény sem, ezt kispórolták belőlük.

Cyborg

cyborg-3s-no-a.jpg

Cyclotron

cy.jpg

Golden Pharaoh

suppow-ph.jpg

Mr.Freeze

23933092a77b157acb00bee5e86974f0.jpg

Mr. Miracle

spmrmiracle.jpg

Orion

orion-3s-no-a.jpg

Plastic Man

plastic-man-3s-no-a.jpg

Samurai

spsamuraicarded.jpg

spsamurailoose.jpg

Shazam! (Captain Marvel)

spshazamcarded.jpg

spshazamloose.jpg

Tyr

sptyrcarded.jpg

sptyrloose.jpg

Clark Kent Mail in

spclarkkentloose.jpg

Batcopter

spbatcopter.jpg

Darkseid Destroyer

lrg-packaged-front.jpg

Delta Probe One

28478957-6a70-4ebb-8484-d6066b5479a7.jpg

Justice Jogger

 imageproxy.jpg

Hall of Justice playset

7ff81e0b63b1f4ea73ae806fbc48f7ac.jpg

A játékok eladása nagyon nem ment jól, ezért a már egészen előrehaladott készültségi állapotban lévő negyedik szériát törölték. Ezen kívül az ötödik és hatodik szériára is voltak már terveik, úgyhogy ezeket is ki kellett dobni. Sokukról maradtak fenn anyagok és némelyik figura sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint amelyeket a második és harmadik hullámban adtak ki, úgyhogy végülis kár érte.

Terveztek egy kapcsolódó, másik „Deluxe” figuravonalat is megjelentetni. Ez lett volna a Power Plus, amelyben több, extra kiegészítőt hordozó figurákat adtak volna ki. Ezen kívül egy kifejezetten pre-school játékvonalon is gondolkodtak, tervek is készültek, de végül ez is eltűnt a süllyesztőben. 

f3ebe92e59dea4ac02eac62177c4dc77.jpg

A kiadásra nem kerülő, de megtervezett alapkarakterek : Man Bat, El Dorado, Quadrex, Shockwave, Blue Devil, Silicone, Bizarro, Creeper, Metallo, Executioner, Super Girl, John Stewart, Kid Flash, Manhunter, Vigilante, Mister Mxyzptlk, Black Vulcan, Reverse Flash, Deathstroke, Obsidian, Black Racer, Atomikus Knight, Howitzer és 2 féle új Superman (Robot Superman és Kryptonite Superman).

kenmanbatuphca.jpg

A kiadásra nem kerülő Power Plus karakterek: Superman , a Batman , Firestorm , Cyborg , Rocketman , Wonder Twins, a Robin és egy Hawkman.

677df2fbb24f1af748cde0ecf92d1c87.jpg

A kiadásra nem kerülő járművek, playsetek: All-Terrain Trapper , a Brainiac Brain Ship, a Cyborg Crawler (ez egy újratervezett Evil Cat Crawler), a Fist Fighter, a Jump Jet, a Snooper Scout, a Superman Glider, Plasticman Car, Jokermobile és a Tower of Darkness playset.

tofdheada.jpg

jokermobilec.jpg

2018-02-06_125005.jpg

Feltételezések szerint ezeken kívül is terveztek meg még karaktereket, de ezt semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. Ezek a következők:  Catwoman, Blue Beetle, a Booster Gold, a Batgirl, a Solomon Grundy, a Swamp Thing, a Metron, a Lightray, a Power Girl, a Dream Girl és a Dawnstar. A Swamp Thingről nemrégiben megjelent egy prototypus, ám arról elvileg bebizonyosodott, hogy nem valódi. A Catwoman is érdekes. Van egy kép a prototípusáról, ám ez sem biztos, hogy valódi.

 superpowerscollection_1.jpg

A Super Powers figurákból léteznek nemzetközi változatok is. A Kenner, hasonlóan, mint a Star Wars figuráknál megállapodott más, egzotikus országbéli játékgyárakkal , hogy a helyi piacra azok gyártsanak, vagy újracsomagoljanak Super Powers figurákat. Az együttműködő játékgyárak között sok ismerős céget találhatunk, akik a Star Wars vagy éppen a G.I.Joe figurák helyi kiadásait készítették.

Így a Super Powers játékokat Mexikóban a Lily Ledy, Európában a Palitoy, Argentínában a Cuick csoportba tartozó Pacipa/Play Ful cégek, Brazíliában az Estrela, Uruguayban pedig a Nibo készítették. Érdekes, hogy a kolumbiai piacra egy másik brazil cég a Guliver Juguetes adta ezeket a figurákat.

superamigos.jpg

Ezen egzotikus változatokból léteznek természetesen egyedi karakterek, amelyeket amerikában nem adtak ki. Ezek jellemzően egy eredeti figurából lettek átfestve. Három ilyet találtam:

Argentín Riddler – Green Lanternből átfestve

spriddlercarded.jpg

spriddlerloose.jpg

Kolumbiai Captain Ray – Supermanből átfestve

856.jpg

Kolumbiai Abominable Snowman – Ez a legérdekesebb….egy Marvel Hulk figura átfestve, Captain Ray cardon, de a grafika a rossz oldalon van. Briliáns kiadás.

 super-powers-collection-abominable-snowman.jpg

Összességében ez egy jól induló, reményteli játékvonal volt, ám a kissé elhibázott karakterválasztás miatt ,elhasalt, mielőtt még igazán kiteljesedhetett volna. A játékvonal egyes elemei ma komoly értéket képviselnek és nemsokára a legértékesebb című sorozatomban fogok is velük foglalkozni. A Super Powers játékok tapasztalatait és ötleteit kéőbb felhasználták a többi Batman játék elkészítésekor.  

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3813639306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1414) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1496) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1492) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (295) lego katalógus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1154) régi játékok (1128) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1182) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (873) vintagejátékok (993) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (982) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása