Kajli cuccok 2.rész - A sohasem volt mexikói fekete Wampa legendája

Az előző epizódban mutattam nektek egy esetet, amikor egy különlegesnek, ritkának ható figurát az alkotói azért hoztak létre, hogy módosabb gyűjtőket verjenek át vele és így némi haszonra tegyenek szert. Ma ugyanakkor egy egészen másfajta kajli áru lesz a középpontban, amelyet inkább viccből találtak ki, de a kerettörténet annyira hihetőre sikerült, hogy a sztori önálló életre kelt és sokan ténylegesen elhitték a cucc létezését. Konkrét, anyagi kárt ez a darab nem okozott, ugyanakkor az önálló életre kelt hoax-ot annyian elhitték, hogy az a mai napig fel szokott bukkanni a nyugati gyűjtők szóbeszédében. Jöjjön akkor hát a sohasem létezett fekete Wampa legendája….. ami kicsit olyan a figurák dimenziójában, mint a jeti vagy a chupacabra az állatok világában.

 5926494_orig.jpg

A gyűjtő, főleg a különlegesebb darabokhoz vonzódó gyűjtő hisz és hinni akar…. csodálatos ritka variánsokban, mesés prototípusokban és eltérő színű, sosem látott kiegészítőkben, amiket persze pont ő tud megszerezni, megvenni. Ez különösen igaz a vintage Star Wars éra iránt érdeklődőkre, hiszen nincs még egy figura terület, ahol annyi variáns, kereskedelmi forgalomba nem került prototípus és izgalmas nemzetközi kiadás lenne, mint ebben a játékvonalban. Éppen ezért ez a szegmens teljesen alkalmas az átverésekre is, hiszen elméletileg előfordulhat, hogy előkerül valami olyan különleges cucc, amiről senki se hallott korábban. Ezzel ugye sokan megpróbálnak/megpróbáltak visszaélni, de azért olyan eset is előfordult, amikor a gyűjtők hiszékenységével kvázi csak poénból…majdhogynem véletlenül éltek vissza.

 red-bib_2.jpg

2010 szilveszterén az egyik nagy amerikai gyűjtő, úgy gondolta valamilyen okból, hogy megvicceli a társait. Kitalált egy sosem létezett mexikói vintage Star Wars figura variánst a fekete Wampát vagyis Wampa Obscuro-t, ami valószínűleg valamilyen okból megvolt neki custom formában (valószínűleg a cikk legvégén szereplő könyvborító adta az ihletet). A figura képét és az általa kitalált kerettörténetet -komoly hangvételben- közzétette az egyik legnagyobb nemzetközi Star Wars figurákkal szóló fórumon, a mexikói variánsokkal foglalkozó topikban. A custom maga egyébként elég színvonalas munka volt, teljesen gyárinak tűnt, így abszolút alkalmas is volt a feladatára. Bár a játék mellé körített sztori csak elsőre tűnt hihetőnek és volt benne egy rész, amiből mindenkinek azonnal tudnia kellett volna, hogy csak poénról van szó, de a dolgot azért elég sokan komolyan vették, így a hoax önálló életre kelt. A hülyeség pedig a cáfolatok ellenére éveken keresztül terjedt… újabb és újabb gyűjtőket megfertőzve. Jó urban legend módjára a sztori néha mutálódott is… néha elvettek, máskor hozzátettek az emberek, így még 2015-ben is volt olyan gyűjtő, aki komolyan érdeklődött arról, hogy ez a termék igazi volt-e. Kicsit olyan volt ez az egész, mint nálunk a fürdőszobában disznót nevelő vidékiek, vagy a tévedésből a nagymama hamvait elfogyasztó család urban legend-je, ami manapság is sokszor előkerül "igaz" történetként.

 

wampa_13.jpg

wampa_14.jpg

A sztorit kitaláló gyűjtő a következőket állította: A fekete Wampa egy mexikói Lily Ledy gyártmányú, eredeti Star Wars figura, ami az egyik legritkább variáns, ami csak létezik a világon. Gyakorlatilag a tökéletes negatívja az eredeti Wampának és a véletlen következménye, ugyanis a Birodalom Visszavág bemutatása előtt, amikor a Kenner már megtervezte a filmhez kapcsolódó figurákat, a mexikói partner Lily Ledy is elkezdte a helyi piacra készülő termékek előkészítését, de ennél a darabnál némi hibát vétettek. A Lily Ledy ténylegesen, licensz alapján, hivatalosan gyártotta és forgalmazta a Kenner Star Wars cuccait a mexikói piacon. Számos más országban is léteztek ilyen partnerségi megállapodások a Kenner és helyi játékgyártók között, így ez a része a sztorinak még rendben is lenne. A figurák elkészítéséhez a Kenner segédanyagokat küldött a többi cégnek, köztük képeket a karakterekről, ami segítette, hogy a helyi szakemberek, egyáltalán tudják, hogy mit fognak gyártani. A –kitalált-történet szerint a Kenner a Wampáról egy fotónegatívot küldött a Lily Ledy-nek, amit szerencsétlen módon egy helyi gyakornok nyitott ki. Az ő dolga volt utána, hogy a festéshez szükséges dokumentációt elkészítse, de a srác a negatív képet nézte, ami miatt mindent feketére írt, ami az eredeti figurán fehér lett volna. Ezért a Lily Ledy fordított színekkel kezdte meg a gyártást, de amikor bemutatták a Birodalom Visszavágot rájöttek a hibára, úgyhogy javították és onnantól kezdve már a hagyományos, fehér színű változatot gyártották. A posztoló azt is állította, hogy a fekete darabok egy része kereskedelmi forgalomba is került, ami a későbbi sztori variációk tükrében egészen érdekes.

 

blackwampa.jpg

bw5_1.jpg

Azért van egy pár dolog, ami egy picit hihetővé tette a sztorit... Maga a figura tényleg eléggé jól nézett ki. Olyan volt, mintha nem festve lenne, hanem gyárilag fekete műanyagból csinálták volna- a festék, a fényesség és a datestamp is teljesen rendben volt. Aki ismeri a Lily Ledy által gyártott Star Wars cuccokat az tudja, hogy a színek tekintetében ők sokszor eltértek az eredeti Kenner színektől, úgyhogy önmagában az eltérő szín még akár igaz is lehetne. A hiba, ismerve a Lily Ledy szervezettségét, akár még reális is lehetett volna, ráadásul nem április elsején tették közzé a sztorit, úgyhogy első látásra, akár el is hihette az ember. Ugyanakkor a történetben illetve a figura külsejében azért több pont is van, amiből azonnal rá kellett volna jönnie mindenkinek, hogy egy átverésről van szó.

 wampa_16.jpg

Először is nem stimmeltek a dátumok a sztoriban. Nem vehették észre a Birodalom Visszavág bemutatója után a hibát, hiszen a vintage Wampa-t nem a Birodalom Visszavág bemutatója előtt vagy közvetlenül utána, hanem csak 1982-ben adta ki a Kenner. A filmet mexikóban is bemutatták még 1980 december 25.-én., így ennek következtében a mexikói változat is csak jóval a Birodalom Visszavág bemutatója után jelent meg, körülbelül 82-83-ban. Ezen kívül a festés is több ponton érdekességeket mutat. A szabványos Wampa tenyere ugyanis eredetileg fekete…a körme pedig barna...és ha tényleg a negatívot csináltak volna meg, akkor a mexikói darabnál ezeknek fehérnek vagy világosnak kellene lennie, de nem azok. A szarv maradt az eredeti színben, ami szintén érdekes, hiszen akkor ezt is valamilyen másabb árnyalatban színezték volna meg, hiszen a negatívon ez se barnának látszódott volna. A legárulkodóbb mégis talán a szem, ami az eredeti Wampa-n egy sima fekete háromszög volt, ennél viszont fehér….egy fekete pöttyel a közepén. Ha hozott anyagból dolgoztak, miért festettek volna pöttyöt a háromszög közepére? A negatívos dolog se hihető, hiszen a Kenner a partnerek részére ún. color study-t és színmintákat is küldött a festéshez, tehát nem egy szem fénykép alapján tervezték meg sehol a cuccok gyártását. Az már más kérdés, hogy a partnereknél rendszerint nem sikerült minden pont olyan színűre, ahogyan azt a Kenner megálmodta, de ezért is van annyiféle variáns a vintage Star Wars világában.

 

wampa_12.jpg

tempvwampa.jpg

wampa_15.jpg

A dolog tehát több sebből vérzett, de a kitaláló is alá akarta húzni a sztori poén mivoltát azzal, hogy posztolt egy képet az 1984-es Lily Ledy katalógusból, ahol állítása szerint látszik a fekete Wampa, amint felemeli Ackbar Admirálist. Nos, itt a háttér teljesen fekete volt és Ackbar kvázi a levegőben repült, így ez az állítás már önmagában is minden gondolkodó embernek egyértelművé tette – viccről van szó.

 wampa_17.jpg

A poénba ugyanakkor sok gyűjtő is bekapcsolódott. Többen állították, hogy nekik van ilyen, láttak már ilyet, hallottak róla vagy kellene nekik is egy, így a sztori terjedése megindult és ennek évekkel későbbi hozadékai is lettek. Fejtegető cikkek születtek a témáról, hogy ez vajon igazi, avagy hamisítvány illetve voltak, akik tényszerűen is állították, hogy a dolog igaz. A legmesszebb egy másik híresebb gyűjtő ment, aki 2012-ben csavart is egyet a történeten, a gyűjteménye bemutatásakor. A fickó ugyanis közzétett pár képet egy bontatlannak tűnő, mexikói cimkével ellátott zacskós fekete Wampáról, ami mellé dokumentációt, egy hitelesnek tűnő mailer dobozt és egy eredeti mexikói Star Wars katalógust is helyezett. Állítása szerint, a fekete Wampa létezett, de az eddig bemutatott darabok mind hamisítványok voltak és csak nála van egy igazi, mail in offer-es darab. A története szerint a fekete Wampa-k – a korábbi állításokkal ellentétben- nem kerültek kereskedelmi forgalomba, hanem a véletlenül legyártott, összesen tíz darabot egy mexikói újság nyereményjátékán lehetett megnyerni. A dokumentáció is elvileg erről tanúskodik és ez valóban eredeti Lily Ledy dokumentációnak tűnik, csak úgy, mint a zacskó és a doboz, amiben a figura kapott helyet. Mindazonáltal magáról a figuráról, csak egy bontott képet posztolt később, (ami sokkal inkább festettnek tűnik, mint az első darab) tehát annak ellenére, hogy csupa gyönyörű, eredeti cucc között mutatta meg a figurát, így némiképp ellentmondásba került önmagával. A poénhoz persze ekkor is sokan csatlakoztak, többek között a csinos darabhoz a sztori eredeti kiagyalója is gratulált, de mivel ekkor megint sokan elhitték a dolgot ezért többen is fontosnak tartották egyértelműen leírni – a fekete Wampa nem létezik és sosem létezett. Persze érdekes custom-ként rengeteg embert megmozgatott a dolog, így sokan szerettek volna vásárolni is belőle, már csak a sztori miatt is, de ha minden igaz, a cucc amúgy nem készült nagyobb darabszámban.

 

6844456_orig.jpg

6277535_orig.jpg

5926494_orig_1.jpg

Ez a történet szerencsére, az előző epizódban szereplő R2-val ellentétben nem okozott anyagi kárt senkinek. Mégis mi a baj akkor vele, ami miatt fontosnak tartottam, hogy beszéljünk róla? Egyrészt a történet rávilágított arra, hogy a fénynél, csak a hülyeség képes gyorsabban haladni. A hiszékeny, hinni akaró, illetve a kevésbé tájékozott gyűjtők kapásból el tudják hinni valaminek a létezését, aminek a részletei számos ponton sántítanak. Ezt tekinthetjük akár egy görbe tükörnek is, amit a poén kiagyalója a gyűjtői társadalom elé tartott, de veszélyes is, hiszen megmutatja, hogy a hiszékenységgel visszaélő, rosszindulatú csalóknak nincs nehéz dolguk. Ettől a történettől akár kedvet is kaphattak az ilyenek. A komolyan, komoly emberek által előadott, hihető poén is, mindig veszélyes tud lenni, hiszen sokszor az emberek bármit el tudnak hinni, ha azt egy hitelesnek tűnő ember mondja (köhm…volt Thrawn a Pepcoban sztori). Ezen kívül a hoax terjedését segítette, hogy a hiszékeny gyűjtők egy része cikkeket is írt a témáról, ami miatt az interneten a poén leleplezése mellett legalább annyi helyen megtalálhatóak a semleges vagy a figura létezését alátámasztó írások. Emiatt sajnos a figura be is került egy mexikói kiadásokkal foglalkozó rajongói könyvbe, így van olyan nyomtatott kiadvány is, ami létezőnek tünteti fel ezt a figuraváltozatot. Aki esetleg ebből tájékozódik, az így teljesen félre lesz informálva. Anyagi haszonszerzésre szerencsére nem használták fel a figurát, de azért volt olyan custom készítő, aki készített belőle 1-2 darabot, de szigorúan custom-ként feltüntetve, ami a korrekt hozzáállás.

 bw-han-artoo-rs.jpg

A történet azért jó urban legend-hez méltóan még mindig előkerül néha. Emiatt több mexikói figuraváltozatokkal foglalkozó gyűjtő is fontosnak tartotta leszögezni youtube műsorokban vagy rádióinterjúkban, hogy egyik történetvariáció sem igaz. A második verzió, miszerint újságban lehetett nyerni a fekete Wampa-kat szintén koholmány, hiszen annak az újságnak semmilyen mail in offer ajánlata vagy nyereményjátéka nem volt a Lily Ledy gyárral közösen. A papírok és a zacskó se ehhez a figurához tartozik, úgyhogy az egész teljesen kitaláció. A fekete Wampa ennek ellenére a vintage Star Wars figurák vicces Loch Ness-i szörnye….hiszen továbbra is bukkannak fel emberek, akik állítják, láttak már ilyet ,volt-van nekik hasonló vagy éppen kérdezik, hogy ez tényleg létezett-e…. továbbá természetesen az alkotó kedvű mémgyárosokat is megihlette a dolog, ami az egésznek ad egy poénos utóízt. Én azért tartottam fontosnak leírni ezt a sztorit, hogy ha esetleg egy ilyen szembe jön veletek, ne higgyétek el, hogy eredeti…. ne adjatok érte sok pénzt és ne üljetek fel ennek a túl jól sikerült poénnak.

 

bwmythical-beasts.jpg

llvarianthuntershow-zps88a0c0c7_orig.jpg

dia3.jpg

A slusszpoén egyébként az, hogy a Star Wars világában valóban létezik egy feketeszínű Wampa szerűség, ami a Westend Games által kiadott Star Wars: The Game Chambers of Questal című könyv borítóján volt látható. A dolog kis szépséghibája, hogy ez elvileg nem egy Wampa, hanem egy Trompa nevű lény… de azért a hasonlóság nyilvánvaló és szerintem az egész történet ebből a borítóból fakadhatott.  

game_chambers_of_questal.jpg

Te hiszel benne?... Láttál már?... Volt ilyen a szomszéd Karcsikának?....állítólag találtak egyet Csepelen....:) Véleményem szerint a Loch Ness-i szörnyhöz vagy a Chupacabrához hasonlóan, a fekete Wampa is elő fog kerülni még újra is újra.... mindegy, hogy hányan cáfolják a létezését....Mulder te hinni akarsz. :) 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9616217550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerberus 2020.09.27. 23:14:25

Én az Olajfalót mondtam volna hasonló sztorinak a korom miatt, 30 éve arról keszült egy "hiteles" dokumentumfilm! :)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1414) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1496) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1492) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (363) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (573) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (372) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (293) lego katalogus (295) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (71) lego tmnt (1) lego történelem (252) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1154) régi játékok (1128) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (39) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1182) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (873) vintagejátékok (993) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (982) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása