Top 10 Leggázabb Luke Skywalker figura

A Star Wars figura gyűjtők köreiben örök visszatérő téma, hogy miért kell annyi, úgymond főszereplőről mintázott figurát kiadni, pláne akkor, ha az adott karakterből készített figurákkal már tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Jellemzően Luke, Han, Vader és Obi Wan esik ebbe a kategóriába, de akadnak még persze bőven karakterek, amelyekért a többség már nehezen tud lelkesedni. Ezen karakterekről mintázott figurák esetében ráadásul a mennyiség nem is mindig párosul a megfelelő minőséggel, úgyhogy néha tényleg nagyítóval kell keresni az igazán jól sikerült Han vagy Luke figurákat. Elsősorban az arc szokott a fő problémaforrás lenni és főként az „emberi” karaktereket érintik ezek a p roblémák, de több esetben más paramétereket is jócskán elrontottak a gyártók az idők során. Így ez alapján az jutott az eszembe….mi lenne, ha megpróbálnám egy tízes listán összegyűjteni, az adott karakterekről készült legrosszabb figurákat….a rosszak közül is a legrosszabbul sikerülteket. Tudjátok, hogy amúgy is imádok borzalmas figurákkal foglalkozni, legalábbis, ami a cikkeket illeti, mert az ilyen szörnyűségek, mindig jó kedvre derítenek. A mai első ilyen válogatásomban igyekeztem a -szerintem- legrosszabbul sikerült Luke Skywalker figurákat összegyűjteni, ami azért bevallom nem volt egy egyszerű feladat és leginkább a bőség zavara miatt. Luke ugyanis az a Star Wars karakter, akiből ugyan számtalan figura készült (kb 185), ám a többségük sajnos egyáltalán nem sikerült jól. Lássuk melyik az a tíz, ami viszont szerintem….a rossznál is rosszabbul sikerült… A lista nyilván szubjektív és csakis az én ízlésemet mutatja, de talán több esetben is egyet fogtok érteni a szereplőkkel.

 1_59.jpg

De előtte még egy mondatban tisztázzuk, hogy mik voltak a mai kiválasztási szempontok. Csak a licenszelt, gyári cuccok kerülhettek fel a listára, tehát bootleg-ek, custom-ok és hasonlók kizárva….ha még azokat is belevettem volna, tényleg nehéz lett volna tízet kiválasztani. Igyekeztem minden figurát, a maga dimenziójában, tehát az adott kor színvonalának megfelelően értékelni….ez azt jelenti, hogy egy vintage Luke-nál nem azt néztem, hogy csúnyább-e, mint mondjuk egy Legacy, hanem azt, hogy a többi vintage-hez képest milyen. Igyekeztem odafigyelni, hogy többféle hibatípusból is felkerüljenek darabok, hiszen, ha önmagában csak azt figyelem, hogy mondjuk az arc csúnya és abszolút nem hasonlít a figura Mark Hamill-re, akkor az egész lista csak ilyen darabokból állt volna, hiszen a Star Wars figurák 40 éves történelme során alig készült normális arcú Luke figura. Nem kerülhetett fel Lego sem, mert teljesen más számít jónak egy Lego figuránál, mint egy 3,75-ös akciófiguránál, illetve nem válogattam be 6”-es akciófigurákat sem. Ez utóbbiakat egyébként azért, mert nem találtam kiemelkedőan csúnya hatos Luke-ot.

 2_53.jpg

  1. Luke Skywalker (Comic 2-pack #12) – Legacy Collection, 2008

Nos ez kivételesen egy olyan figura, aminél a fej és az arc még nem is olyan vészes ellenben a ruha az valami borzalmasan eltúlzottra sikerült. A Legacy sorozat egyik Comic Pack-jában jelent meg, ami ugye azt is jelenti, hogy itt a figura nem a filmes, hanem a képregényes megjelenéshez igazodik. Ez önmagában rendben is van, de az ennyire terjedelmes, szoborszerű palástok maximum a 2002-es Saga figurákra voltak jellemzőek, 2008-ban ez már inkább röhejesnek hathatott (ma is annak hat). Még akkor is, ha a Dark Empire képregényben Luke-nak tényleg nagy fekete palástja és hegyes gallérja volt, de attól, hogy ott ilyen volt, ezt még nem kellett volna figuraként is kiadni. Érdekes, hogy kvázi ezt a Luke-ot a Power of the Force érában is kiadták és hát nem sok olyan karaktert tudnék mondani, amiből egy POTF2kiadás szolídabb volt, mint mondjuk egy Legacy….de ennél ez abszolút így van.

 

leg_1.jpg

leg3.jpg

leg2.jpg

leg4.jpg

  1. Luke Skywalker (Battle at Sarlacc Pit 5-pack) – Legacy Collection, 2008

Kétségtelen, hogy a Legacy sorozatban olyan pakkok jelentek meg, amelyek mérföldkövek voltak a Star Wars figurák történetében. Ilyen jól sikerült csomag volt a Sarlacc veremnél játszódó eseményeket megformáló, Target exkluzív csomag is, amelyben egy Tatooine Skiff és a Sarlacc mellett négy figurát lehetett megszerezni. Az egyik természetesen egy Luke volt, de úgy tűnik, ő itt nagyon rácsodálkozhatott az eseményekre. Hát, hogy néz ki ennek a figurának a feje? Még a haja és az arca nem is lenne vészes, de hogy lehetett ilyen szemet festeni szerencsétlennek? Jó a test, jó a haj, jó a kard és voltaképpen minden jó…de miért kellett így elcseszni ezt egy csíkszemöldökkel meg a csodálkozó szemmel. Elsősorban azért tettem fel a listára, mert ez a figura jól megmutatja, hogy egy nagyon jó alapot is nagyon el lehet rontani, ha a gyártó nem figyel eléggé az apróságokra.  

 

ssar.jpg

sarlac.gif

sarla.jpg

  1. Epidode VI. Luke – Skywalker Saga Collection, 2019

Itt nem is feltétlenül a figura hibája az, hogy felkerült, hiszen ennek a kiadásnak az alapja, egy tök átlagos hét ponton mozgatható Jedi Luke volt… de, hogy miért kellett ezeket, az amúgy egyszerű figurákat kvázi aranyba öntve újra kiadni, az egy nagyon jó kérdés. Véleményem szerint ez sok…ízléstelen és abszolút nem adja azt az ünnepi hatást, amit eredetileg szántak neki. Nem aranyszobor szerű, inkább olyan, mintha szegény Luke-ot Carbonite-ba fagyasztották volna. Külön vicces, hogy a fénykardja, így aranyszínben úgy néz ki, mintha valami bot lenne.  

 

gold3.jpg

gold2.jpg

gold.jpg

  1. Luke Skywalker (Princess Leia Collection Ceremonial) – Power of the Force, 1997

Gyakorlatilag majdnem az összes Power of the Force Luke-ot felvehettem volna a listára, de igyekeztem a sarkalatos darabokra koncentrálni. A Princess Leia Collection-ben megjelent Ceremonial Luke azért ilyen, mert megmutatja, hogy egy alapvetően közepesen rossz figura külső megjelenését, hogyan lehet még jobban lerontani, a nem megfelelően kivitelezett kiegészítőkkel. A „medálos” Yavin Luke-ból kevéssel korábban már jelent meg egy figura sima single card-osként is a Power of the Force szériában és hát az a figura se volt egy matyó hímzés, de a többi POTF Luke dimenziójában vizsgálva talán az még tűrhető. Én fel nem tudom fogni, hogy miért kellett belőle ilyen hamar egy újabb verziót kiadni, ami ráadásul egyetlen alkatrészében sem egyezik meg a másikkal. Ezt a Ceremonial Luke-ot „extra” kiadásnak szánták, aminél az extrát leginkább a kabátja jelenti. Egy leginkább aranyba hajló, fényes szövetkabátot csináltak ugyanis neki, ami nem csak, hogy erősebb színű, mint az eredeti, de legalább két számmal nagyobb is, mint kéne. Borzalmasan áll szegény figurán. Ezen kívül minden egyes varrás látszik, ami csúnya, igénytelen és babaszerű hatást kölcsönöz az egésznek. Ráadásul kiemeli az amúgy se túl jól sikerült fejet.

 

yavin2.jpg

yavin3.jpg

yavin.jpg

  1. Luke Skywalker (Dagobah) – Original Trilogy, 2004

A Dagobah témájú Luke figurák valamiért nem szoktak jól sikerülni, pedig azt kell, hogy mondjam, az alapanyag, amihez itt igazodni kellene egyáltalán nem is lenne bonyolult. Kéne egy szürke munkásgatya, egy bakancs, egy szutykos atléta, némi váll és kar izom illetve egy közepesen normális, kócos Luke fej. De valamiért ezt ezidáig nem sokszor sikerült megugrania a gyártóknak. Az Original Tilogy sorozat Dagobah Luke-ja is leginkább a testalkat és a fej dolgában vérzik el, de főleg az arc az, ami valahogy mindenkire hasonlít csak szegény Mark Hamill-re nem. A haj az még egészen tűrhető, de szegénynek az arca valami borzalmas. A testalkata is kicsit olyan, mintha túl vékony lenne, de ettől még el tud az ember vonatkoztatni. Érdekesség, hogy ez a figura kétféleképpen jelent meg egy időben. Az egyik változatnál van ez a pocok arc, a hátizsákot markoló karokkal, a másiknál a karakter éppen kézen áll, aminek következtében ott egyenes karokat és lefelé lógó hajjal rendelkező fejet kapott. A két változatban tehát ez a 3 alkatrész az eltérés, de annál meg az a probléma, hogy ott a figura tényleg csak fejjel lefelé néz ki valahogy….felfordítva ott se az igazi.

 

otc0401lukedagobahfront.jpg

otc2_1.jpg

otc_1.jpg

otc0401lukedagobahhndstd.jpg

  1. Luke Skywalker (Death Star Trash Compactor) – Saga, 2004

Ez a cucc olyan szempontból érdekes, hogy egy olyan Wallmart exkluzív extra pakkban volt megszerezhető, aminél egy ablakos dobozban a Halálcsillag szemétzúzójában játszódó jelenetet idézte meg nekünk a gyártó. A berendezett jelenet ráadásul egyáltalán nem csúnya. Luke szenved…köré van tekeredve a Dianoga csápja, Han pedig megpróbálja őt kiszabadítani. Ez rendben is lenne, de a Luke figurát itt ténylegesen csak arra tervezték, hogy ebben az egy kompozícióban legyen mutatós. Így önmagában a jelenet és a dianoga nélkül, szegény rendkívül hülyén fest, hiszen a kartartása érdemben nem módosítható. Önmagában a figurát szemlélve látszik, hogy az arca nem csak, hogy nem hasonlít Luke-ra, hanem szenvedés helyett inkább úgy tűnik, mintha éppen szívből énekelne valamit. A kartartás erre még rátesz egy lapáttal, úgyhogy tényleg olyan szegénykém, mintha éppen kiénekelné a bukott diákot. A test és a festés egyébként rendben van és ha nem bontja ki a pakkot az ember, akkor ez a probléma nem is olyan vészes.

 

tra_2.jpg

tra3_4.jpg

tra2_4.jpg

tra4_3.jpg

  1. Luke Skywalker (Throne Room Duel) – Saga, 2004

Sokszor volt baj, az olyan figurákkal, amelyeket egyfajta mozdulat kivitelezéséhez terveztek. Az ilyeneknél gyakran jellemző a természetellenes testtartás, meg az elnagyolt végtagok és a Saga sorozatban megjelent Throne Room Duel Luke-ra bizony, mindkettő hatványozottan igaz. A karjai baromi hosszúak, igaz, hogy a figura amúgy rogyaszt, de így is túlzottan leér a keze, aminél ráadásul rendkívül csúnyák az ízületek. Az első kiadott verziónál a kesztyű is rossz kézen volt, de ezt viszonylag hamar javították. A testtartás az szintén borzalmas, de feltartott kézzel még esetleg elnézhető a lábrogyasztással kombinált hát púpozás. Azt én értem és látom a képen is, hogy Luke harc közben látható volt egy ehhez hasonló testtartásban az adott jelenetben, csak azt nem értem, hogy miért kellett megpróbálni ezt a kitekert testhelyzetet pontosan lemásolni figuraként is. A fej ugyanakkor abszolút védhetetlen…szegény Luke itt kifelé kancsalító szemeket és hörcsög arcot kapott, amitől az egész gyakorlatilag komolyan vehetetlen. Talán nem is véletlen, hogy a gyári csomagolásban oldalnézetben volt látható.  

 

throne4.jpg

throne2.jpg

throne3.jpg

throne.jpg

  1. Luke Skywalker (Dagobah) – Black Series, 2014

Ez az a Luke ami ha lehet ilyet mondani, a bögyömben van ….és leginkább azért, mert lehetett volna nagyon jó is, ám inkább elképesztően elszabták. Adott egy jegyzett, kedvelt sorozat, mint a Black Series, amiben remek figurák láttak már ekkoriban is napvilágot. Adott egy jó téma, a Dagobah öltözékes Luke, ami egy jó Yoda figurával kombinálva telitalálat lehet és adott egy szépen kidolgozott figuratest is, amire már csak egy normális fejet kellett volna tenni. Nos ez utóbbi nem sikerült, szegényke olyan fejet vág, mint amikor a diák leblokkol a szóbeli érettségin, de ennél is sokkal nagyobb bűn az, ahogyan a figura karja kinéz. Én fel nem tudom fogni, hogy hogy lehet valamit így kiadni….ennyire ronda ízületekkel, csatlakozásokkal…egy olyan figura esetében, aminél a karját semmi sem takarja. Egyszerűen gyötrelem emiatt ránézni és ez az az eset, amikor azt mondom, inkább vágtak volna vissza jelentősen a figura mozgatási pontjaiból és úgy legalább kinézett volna valahogy. Valószínű egyébként, hogy csak én gondolom ezt így, hiszen bármilyen meglepő, a Hasbro azóta többször is újra kiadta….de minek.

 

bs_3.jpg

bs2_6.jpg

bs3_4.jpg

bs4.jpg

  1. Luke Skywalker – Power of the Force, 1995

Az igazi klasszikus…amit szerintem sokan az első helyre vártatok volna….de végülis lecsúsztattam egy kicsit onnan. A Power of the Force széria emberi karakterek szempontjából nem volt egy túl jól sikerült sorozat. Sokat beszéltünk már erről…a vonal első felében a figurák külső megjelenését túlzottan „heroikusra” azaz baromi izmosra vették, ami miatt manapság, már sokszor nevetséges hatást keltenek. A későbbiekben ezen a dolgon sokat fejlesztettek, de maradjunk annyiban, hogy a POTF szériában nem egy rosszul sikerült Luke Skywalker figurát lehet találni. A „Farmboy” azaz az első, fehér ruhás Luke ennek a legtipikusabb példája, hiszen az eltúlzott izomzatával, a rossz testtartásával, a kikandikáló melleivel és a bamba tekintetével mindenképpen itt van a helye a lista első felében. Az arcvonásai ugyan, a korábban megjelent vintage figurákhoz képest jobban hasonlítanak Mark Hamill-re, de azért nekem mindig inkább He-Man-t juttatta eszembe a Masters of the Universe-ből. A kiegészítő gyanánt adott horog kilövő se segített sokat a megítélésén, úgyhogy úgy gondolom, ez a darab nem csak nálam kerülne be a legcsúnyább Luke figurák pantheon-jába.

 

potf2lukefront.jpg

potf_4.jpg

potf2lukehead.jpg

potfr.jpg

  1. Luke Skywalker – Bendems, 1993

No, hát az első helyezettünk egyúttal egyfajta kakukktojás is, hiszen ez nem egy a Kenner-Hasbro tengelyen létrehozott akciófigura, hanem egy a Justoys cég által jegyzett tömör gumiból készült Bendems figura. Egy laikus első látásra azt hinné, hogy ez valami posvány mexikói bootleg…de sajnos nem… ez egy licenszelt, engedéllyel készült játék volt, ami 1993-ban jelent meg és az egész világon hozzá lehetett jutni. Mivel ekkoriban egyáltalán nem lehetett Star Wars figurákat kapni a boltokban, ezért így is voltak, akik ezt megvették, de ezek még a maguk korában is borzasztónak hatottak. Félreértés ne essék…nem minden Bendems borzalmas…és nem is az az elsődleges baj vele, hogy ez egy mozgatási pontokkal nem rendelkező gumifigura…ez egy tulajdonság…hanem az, hogy egy annyira nyomott…gagyi kinézetű valami, hogy gyárilag, jó háttérrel tudta azt a hatást produkálni, amit az argentín, mexikói vagy török kisiparosok csak kényszerűségből produkáltak. Ez a cucc lehetett volna jó…vagy legalábbis jobb, de a tervezők annyira elnagyoltan, nemtörődöm módon tervezték meg a figura küllemét, hogy előbb hinnénk azt, hogy Dieter Bohlen-t ábrázolja a Modern Talking-ból, minthogy Luke-ot. Mondom…nem minden Bendems arcpirítóan rossz, ez viszont sajnos az. Egy húszfilléres vásári gagyi…amit még a céllövöldében se akarnál kilőni. Lehet, hogy azt mondjátok most, hogy nem is volt sportszerű összevetni a többi listában szereplő darabbal – és lehet, hogy igazatok is van – de akkoris ez a legrandább Luke figura, amit valaha láttam.

 

bens.jpg

ben_2.jpg

bend.jpg

benn.jpg

Szokásos módon azért tekintsük át, mik voltak amik éppen csak, de lecsúsztak a listáról.

Luke Skywalker (Bacta Tank) – Power of the Jedi, 2001

Ezt a darabot azért nem tettem fel végül, mert önmagában nehezen lenne értelmezhető figuraként. Ugyanis ez egy Bacta tank szettben jelent meg, így a figurát elsősorban arra tervezték, hogy a „tartályban úszva” mutassa meg nekünk Luke-ot és úgy legyen mutatós. Az arc ugyan nagyon nem hasonlít és a hajszín se stimmel, de talán ebben az esetben ez elnézhető.

bacta2.jpg

bacta.jpg

bacta3.jpg

Luke Skywalker (X-Wing pilot) – Power of the Force, 1995

Bár ezen a figurán minden el van rontva, ami csak el lehet, de nem tettem fel, mert nem akartam az egészet telerakni Power of the Force kiadásokkal. Elsősorban a testalkata és a fej-test aránya a borzalmas, de a legfurcsább pont talán az, hogy hiába árulták X-Wing Luke-ként, az öltözéke alapján igazából ez egy Snowspeeder Pilot Luke.

 

potfx2.jpg

potfx_1.jpg

potfx3.jpg

Szerintetek melyek voltak a történelem legrosszabb Luke figurái? Írjátok meg kommentben.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr10016403126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2021.01.26. 00:11:58

SZAKADOK!!!
Mekkora gagyik! :D
Mondjuk szerintem a 10. helyezett Dark Empire-figura nagyon badass lett!

szekertabor · provo.blog.hu 2021.01.26. 16:50:43

Érdekes, nekem a 3. helyezett tűnik a leginkább életszerűnek. A karjai valóban rettenetesek, de a fej mértéktartóan hozza a Mark Hamilra jellemző kicsit duzzadt ajak és orr közötti részt, és a többihez képest a szemek is elfogadhatóak. Szóval nem csodálom, hogy több kiadást is megért.

Abe Norm 2021.01.27. 01:10:31

a fénykardok méretarányai is lenyűgözőek, alig van olyan, amit nagyjából eltaláltak. a kékek mindent visznek ilyen hosszúsággal, még egy lépegetőt is derékban.
de a legütősebb a "nyertesé", szó szerint. mint egy kábeldarab, amivel lukács, a helyi huligán visszamegy számon kérni a kocsmába, ahonnan kihajították :DDD

Zirowe 2021.01.27. 09:33:25

Az elsőnél (vagy tizediknél) a képregényben az volt a cél, hogy Luke kinézete tükrözze Vaderét, illetve beharangozza későbbi átállását, nem egy beállítás van, amikor kapucni is van a fején és az árnyéka kb 1az1ben Vader, de a beszúrt képregény borítón is látszik a ruha anyaghasználaton.
A Dark Empire I-II és az Empire's End nagyon jó képregények.

Annyira nem rossz maga a figura, bár tény, hogy szövet palásttal jobb lett volna.

A nép fia 2021.01.28. 11:54:03

Nekem a 2-es számú versenyző van meg. Kb. 10 évesen kaptam és nézem... mondom, ez meg KI A SZÖSZ?! Ilyen testépítő emberállat nem nagyon tűnt fel a SW-ban. :D

Gerberus 2021.01.30. 20:33:07

Nyilván a főszereplő karakterek voltak/lesznek mindig a gyártás központjában, de tény, hogy már nem tudnak mit kitalálni. Amúgy már régen is feltűnt többeknek, hogy mindegyik karakter egyre bodybuilderesebbé vált, miközben olyan muníciókat csomagoltak melléjük, amiket soha nem használtak a filmekben. De én még a régi holmik közül is találtam vicceset: a már korában a blogon szerepelt kiegészítő holmik közül a CAP-2 elfogó alkalmatosság kimondottan béna, főleg az a multipack, ahol Dart Vader Csubakkát cipeli a kétlábú bojler hátulján, az valami rém idétlen. :D

Inner Circle 2021.01.31. 19:21:17

Az első helyezett egyszerű tévedés, összekeverték Luke-ot Jézus Krisztussal, és nem jól sikerült utólag a töltényöv és a fénykard. De a kegyszerboltban is néztek ám a zarándokok, amikor Krisztus hátán a gombot megnyomva ilyeneket mondott, hogy "Tízezer? Annyiért saját hajót vehetnénk!" meg "Ez az utolsó esélyed, Jabba!"

Bobby Newmark 2021.02.12. 16:48:32

Azért kellett mereszteni a szemem, hogy mi a különbség a snowspeeder és az x-wing pilóta ruhája közt.
A figura meg leginkább egy hibridnek tűnik, mert az alakjáról rohadtul nem látszik, hogy a snowspeederes kabát lenne, viszont a csizma és a kesztyű meg fehér, nem pedig fekete, mint akár a dobozán lévő fotón, ahogy a pilótaruhának lennie kéne...

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1407) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (708) hasbro játékok (711) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (283) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1489) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1485) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (293) lego katalógus (291) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1147) régi játékok (1121) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1175) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (296) vintage (867) vintagejátékok (988) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (977) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása