Vintage Star Wars érdekességek - 77

A vintage alapú Disney Park exkluzív Star Wars figurák

1985-ben nagyjából véget ért a mai értelemben vett vintage Star Wars korszak. A (változatokat nem számítva) 99 figurát, creature-öket, járgányokat és playset-eket tömörítő, klasszikus játékvonal örökre beírta magát a történelemkönyvekbe, hiszen ez a széria lett a 3,75”-es akciófigurák alapja, ami kijelölte az utat a többi akciófigurának is nagyjából a következő három évtizedre. Egyáltalán nem meglepő, hogy a gyártók azóta több alkalommal is visszanyúltak az eredeti Star Wars figurák jellegéhez és jól ismert formáihoz….néha egészen meglepő termékekben is.  Ma egy ilyen félig-meddig vintage alapú termékvonalról, a korai Disney Park exkluzív PVC Star Wars figurákról lesz szó.

 p1160801.JPG

A vintage Star Wars sorozat 1985-ös befejezése után, az Ewoks és a Droids sorozat nagyjából még egy évnyi haladékot adott a Kenner féle figurák kiadásának, de innentől kezdve egészen 1995-ig nem jelentek meg 3,75”-es mozgatható Star Wars figurák. A mai szemünknek ez egy példátlanul hosszú időszak, hiszen 1995-től napjainkig már nem volt olyan esztendő, amikor ne adtak volna ki valamilyen Star Wars figurát. Az említett majdnem 10 éves (kényszer)szünet eredményezte azt is, hogy egy olyan silány és nevetséges termékvonal, mint a Star Wars Bendems figurák, is sikereket tudtak elérni a piacon a 90-es évek elején. Ezek (szerencsére) nem igazán rendelkeztek vintage kötődéssel. Viszont nagyjából ugyanebben ebben az időszakban nyúltak először vissza a jól ismert vintage figurákhoz is.

 q_2.jpg

Sokan azt hihetik, hogy a Star Wars és a Disney „házassága” a 2013-as felvásárlással kezdődött, de ez a dolog egész egyszerűen nem igaz. A két cég már nagyon korán együttműködött, hiszen már 1984-ben is adtak ki olyan Star Wars-os ismeretterjesztő, ifjúsági hangoskönyveket, amiket a Disney egyik lemezkiadója készített és terjesztett. A következő közös fázis a Disney Park-ok fejlesztése volt, ahol 1987-től kezdve megjelentek a Star Wars tematikájú Star Tours attrakciók, amelyek aztán több évtizedig biztos pontot jelentettek a Disney Park-okba ellátogató rajongók számára. A Disney Park-okban mindig is nagyon fontos elem volt az ajándékbolt, ahová mindig kellettek olyan játékok és egyéb cuccok, amelyeket a látogatók megvásárolhattak emlékbe. A hagyományos Disney karaktereken túl így 1987-től kezdve megjelentek a Disney Park-okban megvásárolható Star Wars cuccok is. Fontos megjegyezni, hogy ezeknél kezdettől fogva fontos szempont volt, hogy csak a parkokban lehessen őket megszerezni, máshol ne kerüljenek a forgalomba, hiszen ez hordozta magában a termékek különlegességét, egyediségét. Az évek során így számos egyedi Star Wars cucc volt megszerezhető az ilyen boltokban az Ewoks plüssöktől kezdve, a Star Tours figurákig, a Droid Factory droidoktól kezdve a Disney, illetve Star Wars karakterek ötvözéséből létrejött (Mickey egér fejű Jedi stb. ) figurákig. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy 1987-től a napjainkig folyamatosan, minden évben jelennek meg ilyen termékek.

 

1_1.jpeg

dfe337864large.jpg

clipboard01_3.jpg

2020-07-26_170827_1.jpg

a1_106.jpg

img_8701_1.jpg

44210072932_17d77abd7c_b_1.jpg

A Star Tours figurákról szóló cikkemben annak idején azt állítottam, hogy 2002-ig Disney exkluzív Star Wars akció figurák nem jelentek meg, ami végülis, igaz is, ha elfogadjuk, hogy az akciófigura egy mozgatási pontokkal rendelkező játék. Tömör PVC anyagból készült, mozgatási pontokkal nem rendelkező Star Wars figurák viszont megjelentek, mégpedig már az induláskor 1987-ben és ezek bizony rendelkeztek némi vintage alappal. Az 1987-es széria -egyáltalán nem meglepő módon- az Ewoks és Droids animációs sorozat karaktereit vonultatta fel. Ne felejtsük el, az Ewoks szériát 1985-86-ban sugározták Amerikában, de Európában például csak 87-ben mutatták be, a világ más részein pedig csak 88-ban. Ezért egyáltalán nem tűnt hülyeségnek a kisgyerekek számára kitalált Ewoks karaktereket a kisgyerekek millióit vonzó Disney Park-okban figuraként árulni. Az Ewoks plüssöket szintén ekkoriban kezdték árulni, úgyhogy ebben az időben Ewok-okban bizony nem volt hiány. Összesen 10 mozgatási pontokkal nem rendelkező PVC figurát adtak ki, amelyek méretben és külsőben egy kicsit hasonlatosak voltak a Kenner féle Ewoks illetve Droids figurákhoz. Megkockáztatom, hogy a gyártó, némely esetben a Kenner figuráit használta kiindulóalapnak, mert több karakternél is egyértelmű hasonlóságok látszanak, sőt volt, amikor a kiadatlan Ewoks figurákból indulhattak ki. Az öntőformákból természetesen teljesen újat állítottak elő, ezért 1:1-ben egyik sem egyezik meg, de a Dulok Scout, Paploo, Kneesa és Kez Iban eléggé hasonlít a Kenner-re, noha például ez utóbbi azért komoly méretbeli eltérést mutat. A többi karakter teljesen új volt, de ezek is hajaznak egy picit a Kenner féle Preschool Ewok figurákra. Mind a tíz karakter hátulján az LFL Made In Spain felirat olvasható, ami olyan szempontból érdekes, hogy az ilyen cuccokat általában már akkor is Kínában gyártották. Jó kérdés, hogy ezeket miért Spanyolországban csinálták, noha a Poch és a PBP révén, azért volt már korábban is Star Wars figura gyártás az országban. A Disney Park-os Ewoks/ Droids figurák manapság se nem ritkák, se nem drágák. Viszonylag gyakran lehet velük találkozni és relatíve olcsón futnak, annak köszönhetően, hogy éveken keresztül árusították őket.  Szettben és egyedileg is meg lehetett őket venni a világ összes Disney Park-jában és nagyjából 1990-ig voltak a kínálatban.   

 

2021-08-28_182336.jpg

disneyland-star-tours-comics-spain_1_46721732d8600871bb91190782f14431.jpg

knee.jpg

papl.jpg

7180120_orig.jpg

keziban-compare2.jpg

disneyland-star-tours-comics-spain_1_46721732d8600871bb91190782f14431_1.jpg

Az Ewoks és Droids PVC figuráknál ugyanakkor még nem állt meg a történet. 1990-ben ugyanis a Disney Park-okban megjelent egy újabb, hat karaktert számláló figura hullám, ami már inkább az eredeti trilógia karaktereiből építkezett. A Darth Vader-t, Chewbacca-t, a Stormtrooper-t, R2-t, C-3PO-t és Yoda-t felvonultató széria több tagja le se tagadhatná a vintage kiindulási alapot, de azt ne felejtsük el, hogy ekkoriban még nem létezett másmilyen Star Wars figura, csak a mai értelemben vett vintage. Leginkább a Stormtrooper hasonlít, ez szinte teljesen úgy néz ki, mintha egy eredeti Stormtrooper öntőformáját kiöntötték volna tömör anyaggal, de természetesen ebben az esetben is új mintát készítettek (hiszen a vintage figurákat alkotóelemenként öntötték, nem pedig egyben). A PVC figura mind méretben, mind pedig kidolgozásban hasonlít a vintage Stormtrooper-re, de azért persze van némi eltérés is. A legszembetűnőbb a festés, hiszen ez a figura az eredetivel ellentétben kapott egy kis szürke színt a sisakra. Ezen kívül a végtagok állása se egyezik meg, de a kézfej és a hüvelykujj állása viszont annyira igen, hogy talán még egy vintage Stormtrooper Blaster-t is meg tudna fogni. Talán nem is meglepő, hogy a hasonlóságok miatt, a hat PVC figurából manapság ez a legkeresettebb, legnépszerűbb és kb. a legértékesebb.

 

sto3.jpg

sto2.jpg

sto.jpg

st_5.jpg

A másik vintage alapú darab a Yoda. Ez ugyan nem egy az egyben lett lemásolva, hiszen láthatóan fel lett nagyítva az egész egy kicsit, de a fej részletei, a bot és az öv kidolgozása egyértelművé teszik, hogy az alkotó előtt egy vintage Yoda állt mintaként. Még a mosolya is azonos…már csak egy narancssárga kígyó hiányzik a nyakából.

 

yod.jpg

yod2.jpg

yod3.jpg

A harmadik ilyen darab a Chewie. Ennél csak a testtartás, a kézfej, illetve a szemek és a száj árulkodik a vintage gyökerekről. Mivel ez a darab vaskosabb és a bunda is eltér, ezért én úgy tippelem, fogtak egy eredeti vintage Chewie figurát, elkezdtek rá plusz anyagot pakolni, majd a végeredményről levettek egy mintát és az lett ennek a figurának a modellje. Erről árulkodik a bandolier is, aminek a kockái arányaiban pontosan ott érnek véget, ahol a vintage figuránál kényszerűségből, a mozgatási pont miatt véget értek. A figura festése és kidolgozása egyébként borzalmas. Ezzel a figurával szinte ijesztgetni lehetne ráadásul a lábai is kacskák.

 

che_1.jpg

che4.jpg

che2.jpg

vintage_2_1.jpg

Valószínűleg a Vader is rendelkezik némi vintage hatással, noha az előzőekhez képest, mindenképpen kevesebbel. Az eredeti figurához képest ugyanis itt karba tett kézzel látható a nagyúr, amit ugye egy vintage darabbal lehetetlen lett volna előidézni. A köpeny is teljesen más, de a fej részletei, illetve a lábak mérete és mintája eléggé vintage jellegűek.  

 

vad_3.jpg

vad2.jpg

vad3.jpg

vad4.jpg

A másik két karakter viszont nem rendelkezik vintage alapokkal. R2 és C-3PO a korábbi, 1987-es Droids jellegű PVC figurák átfestései voltak, tehát újrahasznosított darabok. Ebből a C-3PO-ból egyébként számos színvariáció létezik, többek között még zöld is.

 

r_3.jpg

c3_10.jpg

r2_6.jpg

r2d2-compare-disney.jpg

Általában ezek a figurák se túlzottan drágák és jóval kevésbé keresettek, mint a sima vintage figurák (1-2 kivételtől eltekintve). Ugyanakkor mégis sok vintage gyűjtő összeszedi őket, hiszen a régies hangulatuk miatt egészen jól mutatnak a többi vintage cucc mellett. Néha még hazánkban is fel szoktak bukkanni, hiszen ezek a figurák az Eurodisney-ben is kaphatóak voltak. Fontos még megjegyezni, hogy bumfordiságuk ellenére ezek nem bootleg figurák...nem hamisítványok, hanem hivatalos, engedéllyel készült darabok, noha sajnos sokszor azonosítják őket tévesen bootlegnek. Bár a mai szemünknek nem túlzottan vonzóak, de el lehet képzelni, milyen örömet okozhattak akkoriban egy gyereknek, amikor kb. semmilyen más Star Wars figura nem volt a boltokban.

TB

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3616673476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) diorama (1) disney park (1) double dragon (2) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1062) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (5) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (263) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (264) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (205) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (265) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (206) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (558) hasbro játékok (561) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (172) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1158) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1157) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (34) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (229) kenner (297) kennertoys (287) kenner figurák (282) kenner története (5) képregény (2) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (425) lego2020 (6) legostarwars (133) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (4) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (237) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (174) lego katalogus (178) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (82) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (147) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (167) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (209) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (35) moder star wars figurák (31) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (52) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (53) power of the force története (15) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (40) prototype (39) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (886) régi játékok (872) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (23) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (555) starwarsfigures (468) starwarsjármű (94) starwarstoys (542) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (554) star wars 30th anniversary (10) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (400) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (456) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (78) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (66) star wars prototipus (75) star wars prototype (73) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (2) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (96) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (16) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (872) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (180) vintage (658) vintagejátékok (781) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (773) vintage collection (45) vintage gi joe (245) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása