Vintage Star Wars érdekességek - 78

Az elkaszált Ewoks Teebo

Bizony a gyártók által manapság is gyakran alkalmazott (és sokszor elátkozott) figura „újrahasznosítások” intézménye, nem éppen egy új keletű találmány. Lehet, hogy kevesen tudják, de a meglévő figurák / nyomóminták többszöri felhasználása bizony, jelen volt, már a Star Wars figurák hajnalán is, tehát a vintage vonalban. Ma a Kenner-nek egy olyan próbálkozásáról lesz szó, amikor megpróbáltak egy újabb rókabőrt lehúzni, egy rendkívül nagy számban előállított, jól ismert vintage figuráról, ám ez valószínúleg felsőbb utasításra, nem sikerült.  

 kim-ewoksteebo.jpg

A vintage vonal minden szempontból korszakalkotó volt a maga idejében.  A játékok rendkívüli sikere, keresettsége és a hatalmas mennyiségű kitermelt pénz egy olyan gyártási metódus létrejöttét eredményezte, ami a mai eszünknek szinte már elképzelhetetlen. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy amikor kiadtak egy-egy új vintage karaktert, azt a nagy kereslet és a sok országbéli forgalmazás miatt, nem egy fix ideig és fix darabszámban gyártották, hanem sok évig a gyártásban tartották, szinte változatlan formában. Manapság, ha a gyártó megrendel egy szériát egy adott figurából, azt legyártják (jellemzően egy helyen, egy adott alvállalkozónál), leszállítják, becsomagolják, majd a boltokba kerül. Ha esetleg később újra kiadják, akkor egy új szériát rendelnek meg belőle és azt később utólag legyártják. A vintage korszakban viszont a Kenner, az óriási kereslet miatt, sokszor több országban, párhuzamosan (Hong Kong, Kína, később Taiwan, Makaó) folyamatosan gyártotta a figurákat, gyakorlatilag éveken keresztül, megállás nélkül. Vegyük példának a sima 1978 elején megjelent Luke figurát, amire ugye a világ minden táján szükség volt. Ez ugye először a híres Early Bird pakkban debütált még 1978 januárjában, majd megjelent single card-os, Star Wars hátlapos kiadásban is nem sokkal később. Ez után hamar módosítottak a gyártáson, így az új fénykarddal, megint csak készült belőle egy Star Wars hátlapos széria. Közben beköszöntött az 1980-as év, megjelent a Birodalom Visszavág és még mindig rengeteg legyártott „sima” Luke figura várta a sorsát. A sima Luke figurára a később becsatlakozó rajongóknak is szüksége volt, ezért még mindig nem álltak le a gyártósorok, úgyhogy a karakter megjelent Empire Strikes Back, majd később Return of the Jedi hátlappal is. Természetesen rendelhető volt mail in formában és betették mindenféle többes pakkba is, de a Return of the Jedi idején még mindig elképesztő mennyiségű legyártott Luke figura állt a raktárakban. Ezért kiadták újra egy másik hátlapképpel ROTJ hátlapon és minden elképzelhető nemzetközi többes pakkba is bepaszírozták. Ez nagyjából azt jelenti, hogy szinte pontosan ugyanaz az 1978-as Luke figura, legalább 7 féle módon volt beszerezhető nagyjából hat év leforgása alatt (Amerikában) és akkor még a tengernyi nemzetközi kiadásról, többes pakkokról, matricák miatti csomagolási variánsokról stb. még nem is beszéltünk. Ez a mai agyunkkal már felfoghatatlan. Akkora kereslet volt ezekre a játékokra, hogy a nyilvánvalóan végletekig túltolt gyártás is csak az éra végén kezdett égető problémává válni.

207302245_10165651418110556_6858918299580458647_n.jpg

A jövőre vonatkozó eladási terveket mindig és mindenkor csak az előző eladásokra lehet alapozni. Mivel a Star Wars hátlapos figurák 1978-79-ben nagyon keresettek voltak, ezért a várható kereslet növekedés alapján az új Empire Strikes Back figurákból a Kenner így még többet gyártatott le, amellett, hogy a korábbi karaktereket is a gyártásban tartották. Mivel az ESB cuccok még jobban kelendőek voltak, ezért a Return of the Jedi karakterekre még az eddigieknél is nagyobb megrendelést adott le a Kenner, amellett, hogy továbbra is görgették maguk mellett a korábban megjelent karakterek gyártását és eladását. Ennek köszönhetően a Return of the Jedi vonalban megjelent alapkaraktereket még az előzőeknél is jobban túlgyártották, ráadásul rekord rövid idő alatt. Ezért van az, hogy manapság is a ROTJ alapfigurák a leggyakrabban előforduló és sokszor a legolcsóbb vintage Star Wars figurák. A lufi viszont nem sokkal később kipukkant… a trilógia lezárásával az óriási amerikai és Nyugat-Európai kereslet csökkenni kezdett, ezért a figurák árai is elkezdtek csökkenni. 1984-ben aztán eldőlt, hogy a Lucasfilm nem engedi, hogy a Kenner a saját szája íze szerint folytassa a Star Wars franchise-t, ehelyett a két új animációs sorozatra a Droids-ra és az Ewoks-ra kellett koncentrálniuk. A raktárak ugyanakkor csurig voltak a legyártott de el nem adott Star Wars figurákkal, úgyhogy a Kenner kényszerhelyzetbe került. Egyrészt továbbra is megpróbáltak minden gyakori karaktert elsózni, minden létező többes vagy promóciós csomagban. Ez eredményezte az UHU ragasztós promóciót, a német többes pakkokat és a többi olcsósított csomagot is. Másrészt, ez a kényszer szülte az érmékkel feldobott Power of the Force vonalat is, hiszen ebben egy új hátlappal – amellett, hogy így ki tudták adni az utolsó 17 eddig kiadatlan figurát – megint csak el lehetett sütni egy csomó, már a végletekig elhasznált figurát is. Ez viszont nem mehetett már végig, hiszen a Lucasfilms utasítására végül át kellett állni a két animációs sorozat figuráinak gyártására és ezek „sajnos” korántsem adtak annyi lehetőséget az újrahasznosításra, mint amennyit a Kenner szeretett volna.  A Power of the Force vonalban egyébként még egy csomó mindent terveztek újra megjelentetni, de ezek szerencsére már csak a csomagolási prototípus fázisig jutottak.

 unnamed_29.jpg

A Kenner ugyanakkor megpróbálta kihozni a helyzetből a maximumot. Az animációs szériák is kaptak pár újrahasznosított cuccot, de a sok új karakter és a rajzolt alap miatt, itt azért bármit nem lehetett újracsomagolni. Főleg a kiegészítőknél tudtak spórolni és főleg a Droids szériánál tehették ezt meg, hiszen az Ewoks-nál hiába adtak ki több, korábban már megismert karaktert újra, a markánsan eltérő külső miatt új figurát kellett hozzájuk tervezni. A Droids-nál viszont négy figurát is újrahasznosítottak, de ezek közül kettő azért új festéssel jelent meg. Úgy tűnik azonban, hogy a Kenner eredetileg még ennél is többet akart.

 

droids_boba_fett_60_1.jpg

img_6880_1600x1067.jpg

Az Ewoks és a Droids szériák második, kiadatlan hullámairól már beszéltem nektek korábban. Ezekben további ismert karakterek kaptak volna újabb kiadásokat és az Ewoks esetében ez megint csak az animációs sorozatban látható külsőhöz való alkalmazkodást jelentette. Hiába adtak ki egy elég jó Chief Chirpa figurát 83-ban, mivel a sorozatban a karakter teljesen máshogy nézett ki, ezért teljesen új figurát kellett hozzá tervezni. A Kenner ugyanakkor ezzel nem mindig érett egyet és ez eredményezte ezt a meglehetősen furcsa és szinte azonnal elkaszált figura tervet. Nos, igen…a jól ismert és milliós számban eladott vintage Teebo figurát, amiből vélhetően 1985-ben még mindig rengeteg állt a raktárakban, a Kenner megpróbálta betuszkolni a teljesen idegen Ewoks vonalba. A logika az volt mögötte, hogy Teebo, noha teljesen más külsővel, de azért mégiscsak szerepelt az Ewoks rajzfilmben, úgyhogy miért ne lehetett volna a már készen lévő figurát újra elsütni hozzá? Az ügy érdekében készítettek is egy kézzel rajzolt „mock up” hátlapot, amin a szerencsétlen „eredeti” Teebo egy lombháznál áll, majd blisztert raktak rá és belecsomagoltak egy "szabványos" 83-as Teebo-t. A coin helyére egy C-3PO coint tettek, de ne feledjük itt csak a szemléltetés volt a cél.

 

kim-ewoksteebo.jpg

teebo_rotj.jpg

teebo2_1.jpg

A figurát a többi Ewoks és Droids prototípussal együtt bemutatták a Lucasfilm döntéshozóinak. Ne feledjük, a Lucasfilm-nek akkor is és ma is, minden figurát engedélyeznie kellett a kiadás előtt. A Teebo-t viszont gyakorlatilag azonnal megtorpedózták. Az indok nagyon egyszerű volt és erre igazából a Kenner is számíthatott volna – ez a Teebo egyáltalán nem hasonlított a karakter animációs kinézetéhez. Ráadásul a card-on is távcsővel kellett volna megtalálni a karaktert, úgyhogy megkérték a Kenner-t, hogy tervezzen egy gyökeresen új figurát a készülő második Ewoks figura hullámba. A Mock up Ewoks Teebo-ból így csak ez az egyetlen darab létezik. A Kenner persze neki is állt az új figurának és el is jutottak a festetlen prototípus fázisig, ám ekkor végülis, a sikertelenség miatt, törölték az egész Ewoks vonalat, úgyhogy Teebo se így, se úgy nem kerülhetett újra a boltokba.

 

ewoks-teebo-1_1.jpg

ewoks-teebo-2.jpg

ewoks-teebo-3_1.jpg

Véleményem szerint ez nem is baj. Teebo eredetileg egy „tökös” harcos Ewok képét mutatta, alapvetően nem értem, hogy a rajzfilmben, hogy csinálhattak belőle egy kis tejfölös szájú gyereket. Mindenesetre ez az eset jól mutatja, hogy a Kenner mennyire elment a végsőkig, ha a már kész cuccok újrahasznosításáról volt szó. Nem véletlenül szoktam mondani, hogy a Hasbro manapság csak hajósinas a fénykorában lévő Kenner-hez képest… gondoljunk csak a 90-es évek Batman figuráira…

 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr10016681466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1047) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (551) hasbro játékok (554) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (167) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1143) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1142) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (224) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (278) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (7) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (419) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (231) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (169) lego katalogus (173) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (875) régi játékok (860) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (462) starwarsjármű (94) starwarstoys (534) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (546) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (392) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (450) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (8) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (858) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (175) vintage (651) vintagejátékok (774) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (766) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása