Vintage figurák, amelyek hírességekről készültek

Akciófigurák általában háromféle forrásból szoktak keletkezni. Népszerű filmek szereplőit szokták figuraként megcsinálni… rajzfilmekkel kombinálva szokták kiadni őket (néha persze előbb volt a figura, mint a rajzfilm) vagy pedig a népszerű képregények, könyvek szereplőit adták ki ilyen játék formában. Ez a három kategória szinte teljesen le is fedi a többszáz játékvonal, több ezer figuráját, de léteznek egyedi esetek is, amikor az ihletforrás teljesen más volt. Ma egy ilyen figura kategóriáról lesz szó…a népszerű színészekről, énekesekről, sportolókról és egyéb celebritásokról készült játékfigurákról.

 773a966b9aca46f107bf0d3cb8f213ce.jpg

Érdekes, hogy a celebritásokról készült figurák szinte egy idősek az akciófigura történelemmel. Már a hetvenes évek elején is jelentek meg ilyen darabok és az utána következő évtizedekben is meglepően sok játékgyártó döntött úgy, hogy megpróbálkozik egy-egy ismert ember nevével játékokat eladni. Persze néha maguk a hírességek próbáltak meg plusz pénzt keresni ezzel a módszerrel, de a dolog azért nem mindig működött. Nem csoda, hogy sokan megpróbálták ilyen formában is pénzre váltani az ismertségüket, hiszen például a filmek esetében, a hagyományos merch cuccok mellett (póló, bögre, ágynemű stb.) a hetvenes években már egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a játékok is. Nyilván a celebek is megpróbálkoztak az ilyesmivel. Ezekben az esetekben egyébként nem arról van szó, hogy mondjuk Harrison Ford, egy híres színész és az általa alakított Han Solo-ból figura készült… hanem ilyenkor a figurák a celebek saját vagy a művésznevén jelentek meg. Manapság ez már elég általános dolog, szinte minden énekes vagy egyéb celebritás esetében találkozhatunk ilyen gyűjtői figurákkal, de én most a „vintage” darabokkal, tehát a 70-es, 80-as, 90-es években megjelent cuccokkal fogok foglalkozni.

 sonny-cher.jpg

Mr. T – Galoob, 1984

Mr.T azaz Lawrance Tureaud kétségtelenül a 80-as évek egyik legfurcsább celebritása volt, hiszen csak pár filmben és TV műsorban lehetett találkozni vele, de mégis mindenki tudta, hogy ki az a Mr. T. Az egykori katonából lett testőr, olyan hírességek testi épségére vigyázott annak idején, mint Michael Jackson vagy Diana Ross, de dolgozott kaszkadőrként is. Később a Rocky III hozta meg neki az áttörést, amiben Clubber Lang-et, Rocky egyik ellenfelét alakította. Ezután kipróbálta magát pankrátorként és több TV műsorban, illetve a Szupercsapat című sorozatban is emlékezeteset alakított. 1983-ban készítettek róla egy animációs sorozatot is, amiben voltaképpen magát alakította mintegy három évadon keresztül. Ez egy tipikus szombat reggeli rajzfilm volt, ami egészen sikeres lett, úgyhogy ennek kapcsán a Galoob 1984-ben kiadott belőle két figurát. A 12”-es figurák közül az egyik még beszélni is tudott. Ezekhez kiadtak accessory pack-okat is, amivel például tűzoltót faraghattunk szegény Mr.T-ből. Mivel a Galoob csinálta a Szupercsapat játékokat is, ezért természetesen az A-Team sorozat keretein belül is jelent meg Mr.T figura, de az ugye B.A.Barracus néven futott. Ha lenne egy ilyen figurám, nem csodálkoznék, ha néha betörné az ajtót…

t_2.jpg

mrt.jpg

mr_t_talking_action_12inch_act_1627309760_9908d21a_progressive.jpg

mrt1.jpg

mrt2.JPG

Vanilla ice – THQ, 1991

Vanilla Ice egy nagyon tipikus egy slágeres előadó volt a 90-es évek legelején.  Az Ice Ice Baby című korszakos slágere egy rövid időre feltette őt a hírességek térképére, mint kb. az első fehér bőrű rappert a történelemben. A gyorsan jött sikert igyekezett is megfelelően kiaknázni, ami a filmszerepek mellett azt is jelentette, hogy a merchandising területén is igyekezett valamit gurítani. Ennek a keretein belül, a THQ nevű játékgyártó által, 1991-ben megjelenhetett egy Vanilla Ice játékvonal, amelyben három 12”-es méretű figurát lehetett megszerezni. Ezeknek lényegében csak a ruházatuk volt különböző és összességében se tűntek valami minőségi játéknak, de ettől függetlenül simán forgalmazták őket az amerikai játékboltok. Elég sokat gyártottak belőlük, de a kereslet nem vágta ki a biztosítékot, úgyhogy manapság is rengeteg bontatlan példánnyal lehet találkozni az aukciós portálokon.

 

vani.jpeg

vani.jpg

van2_1.jpg

van1_1.jpg

Michael Jackson – LJN, 1984

Noha sose voltam annyira oda érte, de kétségtelen tény, hogy Michael Jackson volt a 80-as 90-es évek egyik legnagyobb hatású előadóművésze. Ráadásul sose volt a pénz ellensége, úgyhogy egyáltalán nem meglepő módon belőle is készültek játékfigurák. Ő először az LJN céggel állapodott meg, akik 1984 során összesen négy figurát és 5 féle ruhacsomagot forgalmaztak a nevével. Ezek tipikus Michael Jackson-os kinézettel bírtak (nyilván volt Thriller-es is ) és úgy ahogy színvonalasak is voltak, úgyhogy manapság is egész keresettek. Természetesen később még sok alkalommal csináltak belőle figurát más cégek is, például az AB Toys, a Hot Toys és a Playmates is.

 

jack_2.jpg

jack1_2.jpg

jack2_3.jpg

jack3_2.jpg

Kiss- Mego, 1978

A rockzenekarok közül elsőként szerintem a Kiss együttes ismerte fel, hogy micsoda pénzek rejlenek a merchandising- ban. A festett arcú srácok, a pólókon és egyéb alap cuccokon kívül, már a 70-es években is, mindenféle rajongói cuccal igyekeztek kiaknázni az egyedi kinézetükben rejlő óriási potenciált. Már akkor készült róluk kártya, flippergép, pohárkészlet és övcsat is, úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy bizony játékfigurákra se mondtak nemet. Ezt a korszak egyik emblematikus játékgyártója a Mego adta ki, ami a 70-es évek végén, a szuperhős figurák mellett igen erősen ráállt a celebekről / tv-s személyiségekről készült figurák kiadására is. Az épp akkor aktuális négy tagról ( Ace, Gene, Paul, Peter) adtak ki, 12”-es méretű figurákat, amelyek szerintem egészen jól sikerültek, a rajongók számára is tetszetős ablakos dobozukban. Ezek nagyon keresettek voltak, úgyhogy manapság is egy vagyont érnek nem csak bontatlan, de akár bontott, komplett állapotban is. A későbbiek során persze még nagyon sok alkalommal készültek az együttesről még figurák, de az egészet ezek az első darabok alapozták meg.

 

kiss_rockbook_2.jpg

kiss.jpg

kiss2.jpeg

kiss3.JPG

kiss4.jpg

Jerry Springer – Street Players, 1998

Jerry Springer neve szerintem mindenkinek ismerős lehet, még akkor is, ha egy amerikai televíziós műsorvezetőről van szó. A „balhés” talk show pápa 1991 és 2018 között vezette a műsorát, amelyben a kellemetlen szituációkba hozott vendégek, rendszerint összeverekedtek, de minimum hevesen veszekedtek. A méltán legendás Mónika Show is ezen a formátumon alapult. Nos, Jerry a 90-es évek közepére már egy mindenki által ismert celebritássá nőtte ki magát, úgyhogy ő is megkapta a maga figura változatát. A nem annyira ismert Street Players cég adott ki róla 12”-es figurát, ami mellé egy kihajtogatható háttér is járt,  a legendás vörös téglás stúdióról.

 

jerry_4.jpg

jerry.jpg

jerry2.jpg

jerry3.jpg

Boy George – LJN, 1984

Boy George szintén a 80-as évek egyik nagy sztárja volt, így az ő karakteréből is logikusnak tűnhetett „baba” formátumú figurát gyártani. Ő szintén az LJN-el állapodott meg és szintén az 1984-es esztendőben adtak ki két figurát a nevével fémjelezve. Ezek véleményem szerint elég ízléstelenül néztek ki, de nem Boy Geroge, hanem a ronda megvalósításuk miatt. Sokkal kevésbé voltak keresettek, mint a Michael Jackson cuccok, úgyhogy több nem is készült belőlük.

 

boy.jpg

boy2.jpg

boy3.jpg

boy4.jpg

Sonny and Cher – Mego, 1975

Amint említettem feljebb, a Mego a 70-es évek végén, a szuperhős figurák mellett igen erősen ráállt a celebekről / tv-s személyiségekről készült figurák kiadására is. Ennek keretein belül mindenféle énekesről, színészről és TV bemondóról csináltak figurákat, főleg a már meglévő, szuperhősös vonalhoz készült figuraalapjaik segítségével. Cher és Sonny Bono a 70-es években fontos hírességnek számítottak, akik gyakorlatilag a házasságukra építették fel az egész karrierjüket. A közös fellépéseik mellett volt közös TV műsoruk is, úgyhogy egy nagyon eladható párost alkottak. A Mego 1975-ben készített róluk figurákat, mégpedig egy a mai szemnek indokolatlanul bő vonalban. Összesen 7 különböző Cher és 1 Sonny figura jelent meg, amelyek mellé összesen 29 féle ruhacsomagot is a piacra dobtak. Gyakorlatilag Cher komplett ruhatárát felhalmozhatták otthon a rajongók, miniatűr formában. A vonal egészen sikeres volt, de mivel Cher és Sonny nem sokkal korábban elváltak, ezért a játékok kiadását se folytatták. Persze Cher-ből azért a későbbi évtizedekben még készült pár figura.

 

cher-sonny-bono-csaladi-foto.jpg

cher3.jpg

cher33.jpg

cher.jpg

cher_1.jpg

Evel Knievel – Ideal Toys, 1972

Evel Knievel neve nem tudom, hogy mennyire ismert a hazai közönség számára, de a 70-es évek Amerikájában ő egy kb. mindenki által ismert motoros kaszkadőr volt, aki mindenféle ugratós mutatvánnyal szerzett hírnevet magának. A gyerekek is imádták, úgyhogy abszolút jó ötletnek tűnt játékokat is készíteni az ő karakteréből. Az Ideal Toys csapott le a lehetőségre, így 1972 és 77 között szinte folyamatosan adtak ki figurákat, illetve egyéb játékokat az Evel Knievel márkanév alatt. Voltak akciófigurák különféle ruházattal, járgányok, die cast cuccok és különféle ugratós playsetek is. Összesen mintegy 47 féle cuccot adtak ki, amelyek rendkívül népszerűek voltak, mind a gyűjtők, mind pedig a gyerekek körében. Manapság is sokan gyűjtik őket, hiszen Even Knievel-nek manapság is megvan a maga kultusza.

 

evel-169748614.jpg

evel3.png

evel3.jpg

evel2.jpg

evel.jpg

Shaquille O’Neal – Shaq Attaq, Kenner, 1993

Shaquille O’Neal a híres kosárlabdázó, 1992-ben robbant be a köztudatba, a kor egyik újnak számító NBA csapata, az Orlando Magic színeiben. Már az első évében ő kapta az év újonca díjat, majd gyakorlatilag a következő években a Magic arcaként funkcionált. Milliók kedvence lett és a hazai kosárkártya őrületnek köszönhetően nálunk is rengetegen megismerték. Shaq nem volt egy túl fifikás játékos, ugyanakkor elég hatékony volt, úgyhogy mindenképpen beírta magát a kosárlabda legendái közé. A játékon kívül, Shaq eléggé szeretett pénzt is keresni, úgyhogy a népszerűségét igyekezett minél jobban dollárokra váltani, gyakorlatilag bármilyen formában. Kipróbálta magát rapperként (jájj), színészként (a Steel című filmjét még ma se feledtem el sajnos) és videójátékokhoz (Shaq Fu) illetve cipőkhöz (Reebok) is a nevét adta. A cipőjét Shaq Attaq-nek hívták és gyakorlatilag ez lett Shaq márkaneve ebben az időszakban. Ilyen néven adott ki pólókat, VHS válogatás videót és bizony játékfigurákat is. Mivel a sportolók figura jogai a Starting Lineup sorozat miatt ebben az időszakban általában a Kenner-nél voltak, ezért a Shaq Attaq figurákat is ők készítették. Ezek gyakorlatilag mozgatási pontok nélküli, statikus, szoborszerű darabok voltak, amik nem is igazán voltak szépen kidolgozva. Összesen kilenc féle jelent meg belőlük 1993-során, de nem arattak túl nagy sikert.

shk.jpg

shaq3.jpg

shaq2_1.jpg

shaq.jpg

Muhammad Ali – Mego, 1975

Lehet azon vitatkozni, hogy Muhammad Ali volt-e a valaha volt legnagyobb bokszoló, de az vitán felül áll, hogy a maga idejében olyan szupersztár státuszt ért el, hogy nem csak a sportrajongók, hanem gyakorlatilag mindenki más is ismerte a nevét. Nem csak sportoló volt, hanem egy popkultúrális jelenség, illetve, ha azt vesszük politikai aktivista is. Sokaknak példaképként is szolgálhatott, úgyhogy a Mego játékgyár, nem meglepő módon róla is készített játékfigurákat. Sőt…egy egész vonalat szenteltek neki, amelyben többféle 8”-es méretű Ali figurát (pl. Everlast kiegészítőkkel, köntössel, kesztyűkkel), ellenfél figurákat és egy boksz ringet is kiadtak, amiben mozgató pálcák segítségével lehetett harcolni a figurákkal. Az ellenfél karaktereket egyszerűen csak „Opponent-ként” azonosították, de a ring mellé adott ellenfél figura azért eléggé hasonlított George Foreman-re. Egy kifejezetten sikeres és nagy mennyiségben eladott vonal volt, manapság is gyakran felbukkannak az aukciós portálokon.

ali4.jpg

ali2_1.jpg

ali_3.jpg

ali3_1.jpg

aligym.jpg

Természetesen a fenti lista csak a jéghegy csúcsa….rengeteg más celebről is készítettek figurákat, de ma ezeket találtam a legérdekesebbnek. Lehet, hogy egyszer még csinálok majd egy újabb listát a többiről is.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7016707498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minnifield űrhajós 2021.10.07. 19:51:43

Mondjuk Cherről nem nehéz műanyag babát mintázni...

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (3) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) diorama (1) disney park (1) double dragon (2) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1062) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (5) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (5) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (263) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (264) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (205) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (265) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (206) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (558) hasbro játékok (561) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (172) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (3) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1158) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1157) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (34) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (229) kenner (297) kennertoys (287) kenner figurák (282) kenner története (5) képregény (2) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (425) lego2020 (6) legostarwars (133) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (4) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (237) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalógus (174) lego katalogus (178) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (82) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (147) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (167) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (209) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (5) ljn toys (5) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (3) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (35) moder star wars figurák (31) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (52) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (53) power of the force története (15) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (40) prototype (39) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (886) régi játékok (872) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (23) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (555) starwarsfigures (468) starwarsjármű (94) starwarstoys (542) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (554) star wars 30th anniversary (10) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (400) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (456) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (78) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (66) star wars prototipus (75) star wars prototype (73) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (2) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (96) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (16) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (3) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (872) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (180) vintage (658) vintagejátékok (781) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (773) vintage collection (45) vintage gi joe (245) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása