Tíz "Cowboy-os" akciófigura...avagy a Western-es jellegű figurák rövid története

Az akció figurák világán belül is léteznek különféle zsánerek, amelyek időről-időre visszaköszönnek az egyes vonalakban. Bár az egyes korszakoknak általában mindig megvoltak a maga divatos témái, amelyből mindig merítettek az alkotók (űrhajós figurák, dínók, robotok stb.) de vannak olyan ihletforrások, amelyek mondjuk úgy, hogy örök érvényűek. Ilyen volt a „Cowboy zsáner” is, amelynek a használatát nem lehet egy kifejezett időszakhoz kötni. A mai tízes válogatásomban, így olyan figurákat hoztam nektek, amelyek ugyan nem azonos korszakokban jelentek meg, de mégis a gyártójuktól vagy a kötődésüktől függetlenül, cowboy jellegűek.

 wild-bill-sunbow-g-i-joe-cartoon-series-gi-joe-41388139-628-480.jpg

A Cowboy zsáner bizony egy elég nagy múltra visszatekintő téma. A western könyvek, majd a sorozatok és a filmek már több, mint száz éve velünk vannak, úgyhogy kitörölhetetlen hatást tettek a kultúra minden részletére. Az ilyen művek egészen a 90-es évekig rendszeresen pörögtek a köztudatban és a gyerekek is általában eléggé kedvelték őket, ezért természetesen az ilyen jellegű játékok is elég korán megjelentek. A legnagyobb felpörgés talán a 60-as, 70-es évek időszakában volt, amikor rengeteg ilyen témájú TV műsor futott Amerikában, következésképp cowboy-os játékból is elég sok született. A 70-es években aztán az akkoriban divatba kerülő akciófigurák is beszálltak a cowboy-bizniszbe.  Később aztán a téma lecsengett és csak egyes karakterek kinézetében használtak fel cowboy-os elemeket. Manapság ugyanakkor, ha más nem is, de legalább a cowboykalap használata azért rendszeresen előfordul. Az alábbi listát tekinthetitek akár a western jellegű akciófigurák történeti áttekintésének is.

 0f57acaf27b3cdb8c02cf25ce6cbeffd--indian-horses-western-cowboy.jpg

Lone Ranger – Marx / Gabriel, 1975-1980

A Lone Ranger talán az egyik legrégebbi western franchise-nak számít. A karakter először a 30-as években szerepelt egy rádiójátékban, de a 60-as évekbeli TV sorozattal lett igazán népszerű. Természetesen azóta több sorozat és film is készült belőle, úgyhogy nem meglepő módon játékból is elég sokféle jelent meg a Lone Ranger égisze alatt. Az akciófigurák tekintetében a Marx Toys nagy méretű, babaszerű figurái voltak az elsők, amelyekhez számos kiegészítő szettet…járművet, lovat, sátrat stb. is kiadtak. Ezek a figurák leginkább a Mego szuperhősös figuráira hasonlítottak, mind minőségben, mind pedig felépítésben. A Lone Ranger jogai ugyanakkor később számos más játékgyártónál is előfordultak, úgyhogy 1980-ban már 3,75”-es akciófigurák is készültek a témában a Gabriel Toys jóvoltából. Bár ezek manapság nagyon keresettek, akkoriban azért nem váltották meg a világot.

 

lon.jpg

lo2.JPG

lo1.jpg

lo3.jpg

lo4.jpg

Butch and Sundance – Kenner, 1979

Ha a többi játékgyártónak volt a 70-es években western sorozata, akkor bizony a Kenner-nek is kellett egyet csinálni. Ők a Butch and Sundance című TV sorozat jogait szerezték meg, ami ugye a híres 1969-es film, kevésbé sikeres előzménysorozata volt. A játékok elkészítésébe azért nem fektettek túl nagy energiát, hiszen több karakterhez és a kocsmás playsethez is a korábban már elkészített Star Wars cuccokat vették alapul. Ez erőteljesen látszik is, úgyhogy manapság sok vintage Star Wars gyűjtő keresni szokta a Han Solo fejű Butch-ot vagy a Luke-fejű, bajuszos Sundance Kid-et. Árban azért a „Cowboy-os” Cantina Playset szokott a legerősebb lenni. Természetesen külön lovat és járművet is adtak ki, az 5 megjelent akciófigura mellé. Nem volt egy átütően sikeres vonal, de a Star Wars-os kötődés miatt ma erősen keresett.

 

bu.jpg

bu1.jpg

bu2.jpg

bu3.jpg

bu4.jpg

Wild Bill – G.I.Joe, Hasbro, 1983

Nos, igen a 80-as évek egyik legnépszerűbb vonalába, a G.I.Joe-ba is becsempésztek, némi „cowboy-ságot” az alkotók, hiszen Wild Bill, a texasi helikopterpilóta külsőleg és belsőleg is abszolút cowboy-os jellegű. Bajuszos….kalapos…texasi… a rajzfilmben pedig sokat csujjogat illetve texasi akcentussal beszél. A kalapja ugyanakkor mégsem egy „hagyományos” cowboykalap, hiszen abban az időben (és korábban a vietnámi háborúban is) a „légi lovasság” katonái kaptak ilyen kalapokat, amelyek ugye a régi lovasezredek alapjain jöttek létre. Úgyhogy ez inkább a szakmájára, alakulatára utal nem pedig arra, hogy cowboy. A későbbi változata ugyanakkor még inkább elmerült a cowboy zsánerben, hiszen ennek már nyakbavaló kendőt is formáztak, illetve levehető volt a kalapja.

 

wild-bill-sunbow-g-i-joe-cartoon-series-gi-joe-41388139-628-480.jpg

wb.jpg

wb3.jpg

wb2.jpeg

Adventures of Galaxy Rangers – Galoob, 1986

A 80-as évek középén aztán történt egy érdekes váltás, hiszen némiképp más formában, de újra divatba jött a cowboy-os tematika, mind a rajzfilmekben, mind pedig a játékokban. Ezeknél a cowboy-okat jellemzően egy tök idegen környezetbe, az űrbe exportálták, ötvözve két klasszikus műfajt, a sci-fi-t illetve a western-t. Ennek természetesen már voltak korábbi előfutárai (játékok terén pl. a Cosmic Cowboys, sorozatnál pl a Star Trek-ben is volt western-es epizód), de ekkoriban kezdett igazán elterjedni ez az új műfaj. Ennek eredményeképpen több, hasonló rajzfilmsorozat is futott egy időben, amelyeknek a főszereplői amolyan űrcowboy-ok voltak. Bár a Bravestarr fejlesztése előbb indult meg, mégis az Adventures of Galaxy Rangers jelent meg előbb, ami így az első ilyen jellegű rajzfilmsorozat volt. A szereplők, itt robot lovakon lovagoló cowboy-ok voltak, akik rendet raknak a galaxisban. Természetesen játékok is készültek a rajzfilmhez, a Galoob még abban az évben megjelentetett hat figurát és pár kiegészítő játékot. Ezek nem terjedtek el igazán és nem arattak átütő sikert. A Galaxy Rangers így hiába jelent meg előbb, mint a Bravestarr, az utóbbi, minden területen lemosta a pályáról.

 

galaxyrangers002.jpg

gala_1.jpg

gala2.jpg

galaxy-rangers---silver-robot-horse-p-image-229745-grande.jpg

Bravestarr- Mattel, 1986-87

A Bravestarr alapötlete 1984-ben született, amikor a Filmation rajzfilmgyártó kitalált egy cowboy jellegű gonosz karaktert, Tex-Hex-et a Ghostbusters című sorozatukhoz (nem összekeverendő a REAL Ghostbusters sorozattal). Az alkotók úgy gondolták, hogy ebben a karakterben több a lehetőség, ezért végül nem használták fel a Ghostbusters-hez és felépítettek köré egy teljesen új űrwestern sorozatot, amiben szintén robot lovakon lovagoló cowboyok raknak rendet a galaxisban… Nagy szerencsétlenségükre közben megjelent a nagyon hasonló Adventures of Galaxy Rangers is, úgyhogy a készülő produktumokat, minél előbb a piacra kellett dobni. Bár a rajzfilmsorozat csak 1987-ben jelent meg, a figurákat már sikerült 86-ban a piacra dobni és mivel ezek sokkal jobbak voltak, mint a Galoob Galaxy Rangers cuccai ezért a Bravestarr végül minden szinten győzedelmeskedett. Egyébként itt sokkal változatosabbak voltak a karakterek, nem csak cowboy-ok, hanem mindenféle robot is megjelent, így a Bravestarr egy ma is sokat emlegetett játék/sorozat.

 

brave_1.jpg

brave3.jpg

brave2.jpg

brave4.jpg

Bluegrass – Silverhawks, Kenner, 1986

Egy másik 80-as évekbeli rajzfilmben, a népszerű Silverhawks sorozatban is feltűnt egy űrcowboy karakter, noha itt maga a sorozat azért inkább egy hagyományos sci-fi felépítésű volt. A Silverhawks csapat egyik tagja, Bluegrass, a pilóta viselt az ezüstszínű ruhája mellé egy hagyományosnak tűnő cowboykalapot, illetve egy vörös nyakkendőt. A karakter jelleme is cowboy-os volt és mivel pilóta, ezért erről a listáról leginkább Wild Bill-hez hasonlítható. A „fegyvere” egy gitár volt, amivel kvázi lőni is tudott, de néha csak simán szólózott egyet az űrhajóban. A Silverhawks természetesen szintén megkapta a maga játékvonalát, mégpedig a Kenner jóvoltából, bár sajnos igazán nagy sikereket azért ez sem ért el, így hamar vége szakadt. Ebben a vonalban összesen három, eléggé hasonló Bluegrass figurát adtak ki, különféle gitárokkal. Egyébként, ha úgy vesszük, már a karakter neve is egy enyhe „cowboy-os” utalás, hiszen a Bluegrass a Country zene egyik hagyományos alműfaja és a countryzene azért eléggé „cowboy-os” dolog.

 

bl4_1.jpg

bl_1.jpg

bl2.jpeg

bl3_1.jpg

Cow Boys of Moo Mesa – Hasbro, 1991

Ha a cowboy-okra gondolunk, akkor általában nem színes szarvasmarhák jutnak eszünkbe, amelyek különféle kalapokban, fegyverekkel és lasszókkal parádéznak. Ryan Brown képregényrajzoló viszont – aki korábban a Tini Nindzsa Teknőcök sorozaton is dolgozott- valahogy ebből az irányból fogta meg a kérdést. A Tini Nindzsa Teknőcök-ös párhuzam egyébként minden szempontból teljesen egyértelmű…csak itt ninja teknősök helyett, cowboy szarvasmarhák a főszereplők. Az ötlet az ABC televíziós társaságnak és a Hasbro-nak is nagyon jól jött, hiszen az előbbi a TMNT rajzfilmmel szemben szeretett volna valami hasonló rajzfilmet sugározni, utóbbi pedig a TMNT figurákkal szemben akart valamit a boltokba küldeni. A megoldás a Cowboys of Moo Mesa lett, ami ugyanakkor egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Bár kiadtak 10 figurát, illetve egy járművet is, de ezek egyáltalán nem terjedtek el, úgyhogy manapság se sokan ismerik őket. A rajzfilm valamivel sikeresebb volt, ez két rövidebb évadot élt meg, de a TMNT népszerűségével bizony ez se vehette fel a versenyt. Szerény véleményem szerint ez az egész egy elhibázott ötlet volt és szerintem félreértették a TMNT sikerének az okát. Az ugyanis nem pusztán annak köszönhette a sikerét, hogy vicces, emberszerű állatok, emberi ruhákban harcoltak….

 

cow.jpg

cow1.jpg

cow2.jpg

cow3.jpg

cow4.jpg

Wacky Wild West Turtles – Teenage Mutant Ninja Turtles, Playmates, 1992

Említettem már a korábbi cikkekben, hogy a Tini Nindzsa Teknőcökkel bizony, minden létező borzalmat elkövettek a 90-es években, amit csak el lehetett képzelni. A kedvenc teknőseinkre szinte minden létező zsánert ráhúztak, egy-egy alsorozat formájában, úgyhogy, amikor fogyni kezdett az alkotók ötlete, megjelentek a sportos, a katonás, az űrhajós, horroros, illetve robotos TMNT kiadások is. Természetesen a western tematika se maradhatott ki a sorból, úgyhogy 1992-ben a Wacky Wild West sorozatban megjelent 4 ilyen témájú figura, amiben a 4 teknőst lehetett megszerezni vadnyugati jellegű ruházatban. Donatello egy hagyományos cowboy ruhát kapott, Michelangelo volt a mexikói cowboy, Leo az indián, Raphaello pedig egy Davy Crockett szerű, szőrmesapkás vadász. Az ilyen TMNT figurákat én borzalmasnak találom, úgyhogy nem is mennék bele mélyebben a dologba, de nagy szerencsénkre legalább a gonosz karaktereket nem cowboy-osították….képzeljetek el egy indián Shredder-t vagy Cowboy kalapos Krang-ot. Egyébként ez a sorozat egy picit olyan, mintha az alkotók oda akartak volna röhögni egyet a Cowboys of Moo Mesa-nak.

 

wac.jpg

wa_2.jpg

wacc.jpg

wacky-wild-west-turtles-1992_jpg.jpg

Wild Wild West – X-Toys, 1999

A 90-es években aztán már nem készült túlzottan sok western sorozat vagy film, úgyhogy az 1999-es Wild Wild West eléggé unikumnak is hatott a maga idejében. Ez ugyanakkor nem egy hagyományos western volt, inkább a műfaj karikírozása, ami bugyuta kalandfilmnek viszont, akkoriban egészen tűrhető volt. Mivel a 90-es években még szinte minden filmhez készültek akciófigurák, ezért természetesen a Wild Wild West-hez is, amit viszont nem valamelyik nagy gyártó, hanem a teljesen ismeretlen X-Toys dobhatott a piacra. Nyolc figura és két jármű született így meg, amelyek nem meglepő módon, csak korlátozott sikereket értek el a boltokban. Mivel a karakterek többsége a filmben abszolút western-es jellegű, ezért nyilván a figurák is ilyenek voltak, de főleg a két féle James West figura az, amit klasszikus cowboy-nak lehetne nevezni.

 

www.jpg

www1.jpg

www2.jpg

www3.jpg

www33.jpg

Cad Bane – Clone Wars, Hasbro, 2009

Bármennyire is hihetetlen, de a Star Wars világa a kezdetektől fogva sokat merített a western zsánerből. Gondoljunk csak a cantina jelenetre, a fejvadászokra vagy a buckalakókra, akik egy kicsit hasonlóak voltak, mint a westernfilmekben az indiánok. Ezek az elemek a mai napig rendszeresen fel szoktak bukkanni a Star Wars produktumokban és főleg a Clone Wars sorozatban, illetve a Mandalorian-ban volt ez tetten érhető. A Clone Wars sorozatban pedig feltűnt a leginkább western-es karakter is, Cad Bane, akinek mind a külső jegyei, mind pedig a belső tulajdonságai olyanok, mintha egy komoly westernből lépett volna elő. Van kalapja..sokszor fogpiszkálót rágcsál (eredetileg cigit terveztek a szájába)…a pisztolyai, az öve és a  kabátja is western-es jellegűek. Általában csak a pénz motiválja, de ugyanakkor mégis egy sajátos belső kódex szerint végzi a dolgát. Keveset beszél, meglehetősen félelmetes és még „hagyományos” pisztolypárbajt is láttunk tőle. Én személy szerint nagyon kedvelem a karaktert, nem azért, mert „cowboy” hanem azért, mert nagyon szépen ki volt dolgozva. Egyébként, ha minden igaz, az alkotók Cad Bane-t ténylegesen, Lee Van Cleef-ről, a Jó, a Rossz és a Csúf című film, Angyalszeméről mintázták. Az évek során a Hasbro jóvoltából egészen jó figurák is megjelentek a karakterből, első alkalommal 2009-ben a Clone Wars sorozatban. A listáról így nekem ez a személyes kedvencem és egyben az egyetlen, ami nekem is megvan.

 

cad-bane-in-star-wars-the-bad-batch.jpg

cad_1.jpg

cad2_1.jpg

cad3_1.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9016787316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1416) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (712) hasbro játékok (715) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (286) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1498) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1494) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (294) lego katalogus (296) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (674) starwarsfigures (572) starwarsjármű (94) starwarstoys (659) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (673) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (517) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (562) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1184) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (299) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása