Kevésbé ismert játékvonalak 17. - American Ninja

Egy-két évvel ezelőtt viszonylag sűrűn foglalkoztam olyan játékvonalakkal is, amelyeknek a létezéséről -relatíve- kevesen tudtak… sok esetben még azok között is, akik hódolnak a játékgyűjtés szenvedélyének. Beszéltem az Addams Family figurákról, a Beetlejuice cuccokról, A Double Dragon vonalról és szóba került még szegény MacGyver is. Ma ezt a régi jó sorozatomat szeretném egy kicsit feltámasztani, mégpedig egy igazi címeres gagyisággal… ami ugyanakkor valahol mégis szeretnivaló, de leginkább a kellemes nosztalgia miatt. Egy olyan sorozattal, amire még a játékvonal szót is nehezen lehet használni… Így ma a Fleetwood cég Amerikai Ninja játékairól lesz szó.

 image-w1280.jpg

Először is beszéljünk egy picit a ninja jelenségről (lehet, hogy egyszer majd az Emlékmentés sorozatban is fogok…). Amikor én gyerek voltam (80-as évek legvége 90-es évek eleje) bizony, a Ninja téma volt az egyik legmenőbb „újdonság” a többi filmes zsáner (Robotok, űrhajók stb.) mellett. Én nem tudom pontosan, hogy ez a dolog mikor kezdődött, valószínűleg a 70-es évek végén, 80-as évek elején, de az biztos, hogy az Amerikai Ninja című film volt a Ninja korszak egyik legfontosabb mérföldköve. Ninja filmek persze előtte is voltak (Sho Koshugi…stb.), de szerintem ez volt az az alkotás, ami tényleg minden háztartásba elhozta a Ninjákat és ez a divathullám így bőven kitartott a 90-es évekig. Gyerekkoromban kb. minden lakótelepi gyerek játszott ninjásat… így püföltük egymást botokkal, előkerültek a seprűnyélből és spárgából fabrikált nunchaku-k illetve ugráltunk, szaladgáltunk mindenfelé. Ez pedig nem kis mértékben az Amerikai Ninja-nak volt köszönhető, ami akkor már nagyon sokaknak megvolt hangalámondásos VHS-en vagy ki lehetett kölcsönözni a videótékából… sőt már a második részt is. Én kismilliószor láttam ezt a filmet és a második részt is a nagymamámnál...és mondhatjuk, hogy gyerekként abszolút imádtam. Persze ez a jelenség nem csak nálunk volt így… és nyilván a játékgyártók is megérezték a divathullámban a lehetőséget, úgyhogy hamarosan mindenhol (így nálunk is) megjelentek a műanyag dobócsillagok, a sai-k illetve a különféle ninja-s figurák. A Ninja téma begyűrűzött a hagyományos játékvonalakba is…senki se akart kimaradni belőle, úgyhogy volt ninja karakter a G.I.Joe-ban (később egy egész Ninja Sub team is…), a Masters of the Universe-ben sőt ugye ott volt a Tini Nindzsa Teknőcök is, ami azért nem csak a nevében merített a ninja zsánerből. Így a ninja-k mindenhol ott voltak és nyilván óriási hatást gyakoroltak a gyerekkorunkra. Persze ma már visszatekintve látjuk, hogy mennyi gagyiságot is eladtak nekünk ninja-s köntösbe csomagolva, de hát ez ilyen...jó volt ez így, nem haragszunk érte… ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy – bármennyire is szeretjük- azért az Amerikai Ninja is kicsit ilyen dolog volt.

 

14157-hoardar-.jpg

dxsp9fjwkaihptt.jpg

f53aa401c97c58f29cb256dbb03f608e.jpg

Az Amerikai Ninja-t és az élvezhető B filmek többségét, akkoriban a Cannon Studio szállította nekünk, akik a Golan-Globus producerpárossal szövetkezve kitaláltak egy rendkívül hatásos módszert arra, hogy hogyan lehet viszonylag kis befektetéssel relatíve sok pénzt keresni a filmiparban…A módszerük viszonylag egyszerű volt. Legyen egy valamilyen forgatókönyv…lehetőleg egy tökös akciófilmé (akár egy népszerű film folytatása is lehet)… igazolj hozzá 1 maximum 2 valamennyire ismert nevet…és próbáld meg kihozni az egész filmet a lehető legkisebb költségvetésből. Az se baj, ha sok benne az erőszak, a vér és/vagy a fedetlen mellek…A módszer pedig elképesztően jól működött, hiszen a Cannon féle akciófilmek többnyire csak pár millió dollárból forogtak, de nem ritkán a befektetett pénz többszörösét hozták vissza, sokszor a videótékás forgalmazás segítségével. Akkoriban élték a fénykorukat az erőszakos akciófilmek és ez szerintem nagy mértékben ennek a stúdiónak volt köszönhető, hiszen konkrétan „kineveltek” vagy felfuttattak legalább egy tucat „akciósztárt”. Egy csomó Chuck Norris filmjük volt (Missing in Action, Delta Force stb.), ők csinálták a Bosszúvágy folytatásokat Charles Bronson-al, de nekik köszönhetjük Jean-Claude Van Damme első filmjeit és a Stallone féle Túl a Csúcsont is. A filmjeik többsége persze nem volt ilyen színvonalas…és szerintem főleg a sci-fikbe tört bele a bicskájuk (Masters of the Universe…). Általánosságban azt is mondhatjuk, hogy ez a stúdió kevés pénzből, olcsó szórakozást gyártott a tömegek számára, amiből ugyanakkor nagyon sok pénzt kerestek. Viszont ne felejtsük el, hogy ezt jól csinálták és óriási igény volt akkoriban az ilyen filmekre. Mai szemmel nézve persze ezek többsége borzasztóan gagyi, de van azért egy pár, amin (biztosan a kedves emlékek miatt) én manapság is remekül szórakozom (Bloodsport pl. ). Mit csináljunk…mi ezeken nőttünk fel…úgyhogy azért valamennyire szeretjük…kár ezt tagadni. Olyan volt ez a korszak, amilyen, de azért mi élveztük.

 

A Cannon stúdióra sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy a kapcsolt termékekre túlságosan odafigyeltek volna. Ekkoriban már nagyon sok filmhez, sorozathoz készültek játékfigurák, pólók, takarók, uzsonnásdobozok és mindenféle más merch termék, de a Cannon filmekre ez nem igazán volt jellemző. Az Amerikai Ninja mellett összesen két ellenpéldát tudok mondani, az egyik ugye a Masters of the Universe volt, de ott ugye eleve a játék létezett előbb, nem pedig a film. A másik pedig a Túl a csúcson, amihez a Lewco nevű tök ismeretlen cég készíthetett játékokat. Az Amerikai Ninja így kb. a harmadik, de ennél a vonalnál se lehet azt mondani, hogy a termékek színvonala igazán megfelelő lett volna. Az Amerikai Ninja licenszét a Fleetwood nevű hong kong-i cég szerezte meg, ami lényegében csak egyetlen ponton magasodott ki a kor számtalan más hong kong-i játékgyártója közül. A Fleetwood ugyanis már nagyon korán felismerte, hogy úgy tudnak betörni az amerikai piacra, ha olyan licenszeket szereznek, amelyek a gyerekeket érdeklő dolgokhoz kapcsolódnak, így ők már a 70-es években elkezdtek ilyen megállapodásokat kötni, amelyek aztán sikeresnek bizonyultak. Az egyik első ilyen sikerük a Marvel képregényekhez kapcsolódó cuccokkal volt. Figurákat ugyan nem gyárthattak, mert az a terület a Mego-é volt, de mindenféle olcsó kiegészítő terméket ugyanakkor igen. Így nekik köszönhetőek a borzasztó ejtőernyős Amerika Kapitányok, a Hulk-os tárolódobozok és a Fantasztikus Négyes játékautók is ekkoriban. A módszer működött, a cég elég jól keresett belőle, noha maguk a termékek tényleg a filléres gagyi kategóriába estek. Ugyanakkor teljesen legális licenszelt cuccok voltak, amit a Fleetwood a világ számottevő részén sikerrel értékesített. A Marvel után gyakorlatilag bármilyen licenszre lecsaptak, amire csak le lehetett, úgyhogy csináltak cuccokat a Charlie Angyalaihoz, a Szupercsapathoz, a Chips-hez, a Buck Rogers-hez és a Street Hawk-hoz is. De természetesen a licenszelt cuccok mellett voltak hagyományos katonás, autós és egyéb játékaik is…..nyilvánvalóan alacsonyabb áron és alacsonyabb színvonalon, mint a nagy gyártóknak. A licenszelt cuccaik egyébként nem alkottak egységes játékvonalakat, inkább a meglévő általános játékaikra húzták rá a licenszelt témákat. Ezen körülmények ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy az Amerikai Ninja licenszéért se a Hasbro vagy a Mattel jelentkezett be….hanem a Fleetwood. A Cannon és a Golan-Globus páros pedig soha nem mondott nemet egyetlen dollárra sem, úgyhogy a megállapodás megköttetett és a Fleetwood gyárthatta az eredeti licenszelt Amerikai Ninja termékeket…. Amelyek hát olyanok, lettek, amire számítunk egy ilyen cég esetében. Lássuk melyek voltak ezek.

 

01_182.jpg

02_165.jpg

03_146.jpg

1361933.jpg

Nos, hát az Amerikai Ninja játékok esetében sem beszélhetünk egy teljes kiforrott játékvonalról, inkább csak pár, random licenszelt termékről. A legfőbb produktum természetesen egy akciófigura volt, ami a főhőst, Joe-t akarta ábrázolni. Ez egy kb 5,5”-es Ninja ruhás, kissé MOTU beütésű figura, ami ninja ruhában még csak-csak elmegy, de maszk nélkül semmilyen dimenzióban sem hasonlít szegény Michael Dudikoff-ra. Sokkal inkább hasonlít az Amerikai Ninja 3 főhősére, David Bradley-re, de mivel az a film sokkal később keletkezett, ezért kizárhatjuk, hogy ez zavarta volna meg a készítőket. Inkább itt arról van szó, hogy egy random, semleges fejet csináltak a figurának (vagy ugye lehet, hogy eredetileg nem is a filmhez készült a cucc). A ruhája vászonból készült és levehető, csak úgy, mint a ninja maszk. Ezen kívül egy kardot és egy nunchaku-t adtak hozzá felszerelésnek. A csomagoláson erősen hangsúlyozták az Amerikai Ninja-t, így gyakorlatilag a film plakátjának lényegét egy az egyben rányomták a kartonra, de hát ez nem is csoda, ha már egyszer fizettek a licenszért. A karton nem túl jó minőségű, a bliszter viszont rendben van, ugyanakkor az egész csomagolásnak van egy alapvetően „trafikos” vagy „céllövöldés” kisugárzása. Ez így egyben nem kelti minőségi termék benyomását… és nem is igazán az. Leginkább egyébként a Ninja Warrior elnevezésű KO figurára hasonlít.

 

1jufhh07gew41.jpg

1980s-american-ninja-action-figure_1_d60cba6e231afb4ff4196059b33ccca5_1.jpg

1980s-american-ninja-action-figure_1_d60cba6e231afb4ff4196059b33ccca5.jpg

 

A másik termék, ami készült az természetesen egy műanyag vágószerszám volt, ami kellé két – teljesen biztonságos- tapadókorongos dobócsillagot mellékeltek. Na most, lehet, hogy spórolásból döntöttek így, de az ember egy ilyen cuccnál egy rendes kardot várna el, ez pedig gyakorlatilag csak egy kiskés. Abból is a gagyibbak közül való. Én esküszöm, hogy a nem licenszelt trafikos ninja cuccokban volt olyan vágószerszám, ami ennél nagyobb és szebben kidolgozott volt. A dobócsillagnál ugyanez a helyzet. Mondjuk az érthető, hogy az amerikai piac miatt itt ügyelniük kellett a biztonsági szempontokra is (ezt ki is hangsúlyozták egy nagy matricával), de ettől a tapadókorongos megoldástól ez a cucc igazából elveszítette dobócsillag mivoltát. Hiába raktak rá ninjás matricát, szerintem a gyerekek már akkoriban is inkább egy „valódi” dobócsillagra szavaztak volna.

 

americanninja-racktoy_1_1.jpg

americanninja-racktoy_5.jpg

american-ninja-movie-toy-darts-dagger_1_0a8e1b8d0febf69cbbf5c03c6521bf30.jpg

A dobócsillagokat kiadták egy külön csomagban is, ami mellé itt nem egy kést, hanem egy piros ninja bandanát és egy dobócsillag tartó zsákocskát tettek. Ez a csomag így talán még kevésbé hívogató.... A cuccot egyébként kiadták szinte változatlan formában Karate Kid-es köntösben is. 

 stardarts-front.jpg

Mire van szüksége egy magát ninjának képzelő telepi kissácnak? Műanyag kardra? Neeem… …Inkább egy ninjás nyomda készletre! Hát nem tudom… A csomag hat ninjás nyomdát és egy kis tic tac toe készletet tartalmazott, ami (ha jól értelmezem) az ötöd-ölő 3-as változata. Jó kérdés, hogy erre mi szükség volt? Nem tudom mennyit adhattak el belőle, de elég borzasztónak tűnik.

americanninja-racktoy_2.jpg

americanninja-racktoy_3.jpg

americanninja-racktoy_4.jpg

Az összes Amerikai Ninja játék közül a Nunchaku a legritkább, ami a többi cuccal ellentétben egészen pofásan nézett ki. Kérdés, hogy mennyire volt strapabíró a kis műanyag láncával.

 

nun.jpg

nin2_1.jpg

A hatodik termék pedig egy ninja maszk volt, ami mondjuk legalább értelmezhető, ugyanakkor bármelyik gyerek előtudott állítani otthon egy ilyet mondjuk egy sapkából. A csomag egyébként elég viccesen fest, mert a sapka kivágásához egy meglehetősen alulméretezett, dühös szemet ábrázoló kartont tettek. Úgyhogy távolabbról a csomag inkább egy postaládába bekukucskáló embert juttat eszünkbe, sem pedig egy ninja maszkot.

 

michael-dudikoff-joe-american-ninja_1_3064535da1cdde2d4ebfc400bcf59624.jpg

michael-dudikoff-joe-american-ninja_1_3064535da1cdde2d4ebfc400bcf59624_1.jpg

A Fleetwood féle Amerikai Ninja cuccok, bármennyire is hihetetlen, de keresettek…főleg a szép gyerekkori emlékek és a film miatt. Nem maradt fenn belőlük túl sok, úgyhogy -a minőségükhöz képest- viszonylag drágák. A roleplay cuccok és a nyomda olyan 100 dollár körül mozognak bontatlanul, a figura viszont dupla annyiba is kerülhet. Gyűjtőként valahol meg is értem, hogy miért.

 cpscpckwgaae6gu.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2516823198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2022.01.25. 00:01:23

TAPADÓKORONGOS DOBÓCSILLAG!!!
De jó is volt, teljesen megfeledkeztem róla így 30 év után!
Most azonnal levadászok egyet az eBay-en!!!
:D

Majer Tamás 2022.01.25. 11:44:05

Na, akkor most megtudtam, hogy amit gyerekkoromban rendőrségi gumibotnak használtam, az egy ilyen nuncsaku egyik fele volt.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2022.01.25. 13:40:27

Amúgy én a nunchakut úgy mondtam gyerekként, hogy NINDZSAKU, hiszen annak van értelme, míg a NUNCSAKU-nak nincs... :P

Majer Tamás 2022.01.25. 21:28:28

@Majer Tamás: Nofene, megint eltűnt a hozzászólásom második fele.
Szóval: egyre több bátyámtól öröklött, használtan hozzám került játékról derül ki, hogy mi is volt az eredete.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (49) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (24) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (12) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1398) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (7) hamis figura (5) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (704) hasbro játékok (707) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (281) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1479) játékbolt (21) játékgyárak története (3) játékgyűjtés (12) játékgyűjtők (7) játékipar nagyjai (4) játékok (1475) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (11) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (3) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (357) kenner (336) kennertoys (322) kenner figurák (321) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (566) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (366) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (290) lego katalógus (288) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (10) lego paradisa története (2) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (69) lego tmnt (1) lego történelem (250) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (63) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (64) power of the force története (23) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) régi játék (1139) régi játékok (1113) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (667) starwarsfigures (566) starwarsjármű (94) starwarstoys (653) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (666) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (25) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (510) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (556) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (37) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1167) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (69) transformers beast wars (2) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (10) transformers prototípus (2) transfrmers (44) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (294) vintage (863) vintagejátékok (982) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (971) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (4) wwf figurák (8) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása