A Kenner játékgyár története 3. rész- Az utolsó évtized

Ebben a cikksorozatban azoknak a játékgyáraknak a rövid történetét fogom ismertetni, akiknek köszönhetjük gyerekkorunk kedvenc játékait.... Kenner, Tyco, Mattel, Playmates....ismerős márkák a játékcsomagolásokról. Lássuk mi a sztorijuk. 

Az első részt IDE KATTINTVA OLVASHATOD

A második részt IDE KATTINTVA OLVASHATOD

A Kenner Products története 3. rész Az utolsó évtized

Második részünket 1991-ben hagytuk abba, amelyben láthattuk, hogy a csúcsról, a Kenner hogyan veszítette el a jelentőségét fokozatosan a játékiparban. A mai, harmadik epizódban a cég utolsó pár évéről lesz szó, ami igen sűrűre sikeredett. Készüljetek fel, mert nem lesz rövid….

A 91-es évben ünnepelte a Play Doh a 35. születésnapját, ezt követően igyekeztek fejleszteni a márkát. Többféle új készletet adtak ki és ráfeküdtek a marketingre is. Én is emlékszem, hogy volt ezeknek a gyurmakészleteknek egy felfutása a 90-es évek elején.

Véget ért a Real Ghostbusters játékvonal. Az utolsó évben már csak öt új figurát dobtak a piacra. A Kennernek, így folytatnia kellett az új licenszek betárazását. Bár ebben az időben a Hasbronak is voltak gondjai, de azért egy ekkora tőkeerős hátszéllel azért a Kennernek mégiscsak könnyebb volt már tevékenykedni.

americanectoglowegonsc02.png

A Terminator 2 Judgement Day című film is az év során jött ki és a Kenner készíthette hozzá a figurákat. 11 figura, 2 jármű és 1 playset volt az óvatos nyitány. A figurák 5.5 inchesek voltak és egészen jól sikerültek, noha csak egészen lazán kapcsolódtak a filmhez. Nem mondhatni, hogy óriásit robbantak volna, viszont a film népszerűsége nyilván javította az eladásokat, úgyhogy a játékvonal megélhette a következő szériát.

Az év során más sikerfilmhez is készültek Kenner játékok. A Robin Hood a tolvajok fejedelme esetén, viszont ezek nagyon nem sikerültek jól. Ebben a vonalban 8 figura, 1 jármű és 3 kisebb playset került kiadásra, de nem sikerült megragadniuk a célközönség figyelmét. Az egyetlen igazán fontos dolog a Robin Hood figurákkal kapcsolatosan az, hogy a Kenner egy csomó dolgot újrahasznosított a vintage Star Wars játékokból. Pl az Ewok Battle Wagon Robin Hood Battle Wagonként született újjá, de a figurák alkotóelemeiben is sok volt az apróbb újrahasznosítás. A játékvonal nem élt meg újabb kiadási hullámot.

Ebben az időben mentek sikeresen a Bill és Ted filmek is Keannu Reeves főszereplésével. A két film mellé egy rajzfilmsorozat is készült, amelyhez a Kenner csinált pár játékot. A 7 figura és a 3 kiegészítő amit kiadtak, nem igazán hagyott maradandó nyomot a játékfigurák történetében.

Próbálkoztak persze régi sikerek újramelegítésével is. Újra készültek például Care Bears játékok.

Természetesen megint próbálkoztak teljesen új, saját ötletekkel is. Az egyik ilyenből lett a Savage Mondo Blitzers nevű játék, amely rendszeresen szerepelni szokott a Kenner legnagyobb bukásai című top 10-es listákon. A koncepció számomra elég furcsa. Ezek voltaképpen kis méretű, gördeszka szerűségeken guruló karakterek, amelyek mozogni nem tudnak csak gurulni. A karakterek pedig 1-1 bűnbandába tartoznak. Hát…érdekes.  Ezeket 4-es  és 8-as pakkokban dobták a piacra, összesen négy országban.  8 db 4-es és 1 db 8-as pakkot adtak ki, de nem lett sikeres játék, úgyhogy azonnal törölték is.

kenner-savage-mondo-blitzers-group.jpg

A Batman returns című, második Tim Burton féle Batman film csak 1992-ben került a mozikba, ám érdekes módon a Kenner előre kiadott hozzá 4 figurát és 10 járművet már 91 végén. Ezek elég sikeresek lettek, bár a bevétel javát nyilván a következő évben hozták. A sorozat utat nyitott a Kennernek, hogy az egész 90-es éveken átívelve gyártsanak majd folyamatosan Batman és más DC Comics játékokat.

brmoviepenguin.jpg

1992-ben egy új, kislányoknak szóló kisállatos játékvonalat találtak ki, ami egészen ötletesre sikerült. Ez lett a Littlest Pet Shop, amiben kicsi állatfigurákat és hozzájuk készülő playseteket adtak ki. Ez egy nagyon sikeres játékvonal lett végül. A mai napig él és virul a márka. (Ma már a Hasbro gyártja).

980f5375ba8b333ee295c91f03848d06.jpg

b501f84fabbb25dd147fb2ea54003996--littlest-pet-shop-prize.jpg

Folytatódott a Terminator figurák kiadása is. A második széria, a Future War nevet kapta. 3 figurát adtak ki még a T2-höz és további 10-et Future War hátlappal. Ezek már kevésbé fogytak, így ezt a játékvonalat is parkolópályára tették egy időre.

terminator-2-future-war-8-action-figure-set-lot-kenner-arnold-schwarzenegger-9bf145d30703eb046fb8268e96469a89.jpg

Megpróbálkoztak viszont egy régebbi licensz újraélesztésével. Az Alien játékvonal 79-ben bebukott mielőtt igazán elindulhatott volna, de most a Kenner újra megpróbálta a gyerekek számára emészthetővé tenni a franchiset. A játékvonal egy készülő Aliens-hez kapcsolódó rajzfilmhez készült volna, ám ezt a rajzfilmet végül soha nem mutatták be. A játékokat viszont kiadták. Az év elején az első hullámban 9 figurát és 3 járművet adtak ki. Az év végén a második hullámban pedig még 7 figura került a boltokba. Ezen kívül Európára is gondoltak, hiszen 5 európai exkluzív figura is napvilágot látott. A játékvonal megítélése véleményem szerint felemás. Az ötlet jó volt, hogy 2., nagyon sikeres Alien film „klasszikus” karaktereihez nyúltak, ám a megvalósításuk kicsit kevéssé hasonlított a filmekben látottakra. A Kenner szakemberei leginkább a különféle Alienekben élték ki a kreativitásukat, így keletkezett Rhino Alien, Snake Alien és Flying Alien Queen. Hogy ezek jól sikerültek-e vagy sem azt rátok bízom. Ízlés dolga…viszont az kétségtelen, hogy ötletesek voltak. A játékvonal tűrhetően teljesített, úgyhogy további játékok is készülhettek a témában.

51e3ysjogvl.jpg

A Batman Returns égisze alatt is további játékok jelentek meg. Az év során 15 figura, 1 jármű és 2 playset került kiadásra, a filmbemutatóval párhuzamosan. A film jól teljesített, de a fogadtatása kevésbé volt pozitív, mint az első résznek. Ennek ellenére ez a játékvonal is folytatódhatott, bár a következő években erre a címre már kevésbé koncentráltak.

Viszont útjára indult egy – véleményem szerint – legendás sikertörténet. Az év szeptemberében indult egy Batman Animated című, új rajzfilmsorozat és ez óriási siker lett. Önmagában csak erről a rajzfilmsorozatról oldalakat tudnék írni, de ez most kevésbé tartozik ide. :) A rajzfilmsorozat zseniális, örök klasszikus és nem véletlenül nyert egyedülálló módon Emmy díjat is. A Kenner készíthette ehhez is a játékokat és ez is egy egészen sikeres, később több címmel is futó játékvonal lett. Az év végén 11+1 figurát valamint 6 járművet adtak ki. A figurák szinte 100%-ban hozták a rajzfilm egyedi stílusú karaktereit, öt ponton mozgathatóak voltak és egy csomó kiegészítő járt hozzájuk. Én nagyon kedvelem ezeket a figurákat, bár véleményem szerint leginkább a gonosz karakterek sikerültek jól. A különféle ruhás Batman változatokból kicsit túl sokfélét adtak ki.

kenner-collector-toy-fair-catalog-animated-batman-1993.jpg

Az év során a Kennernek el kellett költöznie egy valamivel szerényebb irodaházba, viszont legalább maradhattak Cincinnatiben. (csak viszonyításképp….egy 25 emeletes épületből költöztek egy kb 8 emeletesbe.). Az átszervezések és elvándorlások utáni megcsappant létszámhoz végülis ez is elég volt.

1993-ban a Batman Returns vonalhoz már csak két új figurát adtak ki, igaz ezek „deluxe”  figurák voltak.  A Batman Animated-ből viszont megint 11 figurát adtak ki, de most 7 járművet és 1 playsetet is. (olyan karakterek jelentek meg mint Clayface, Mr.Freeze, Scarecrow stb. stb. :) ) Ezek is egészen jól teljesítettek, így további Batman játékvonalakat is megterveztek. Az év során kijött az Animatedből egy egészestés rajzfilm is, a Mask of Phantasm, ezekhez is adtak ki külön játékokat, bár ezek jellege teljesen megegyezett a sima Animated vonallal.  Ez 6 új figurát jelentett.

_57.jpg

Az Alien vonalon viszont pillanatnyi szusszanás következett. Ebben az évben csak egy új figurával bővítették a palettát. A Littlest Pet Shop viszont továbbra is elképesztően sikeres volt. A kislányok amerikai szerte imádták a mini állatkákat. A márka karácsonykor is nagyon jól teljesített.

Berobbant a NERF is. Ekkor mutatták be az Arrowstorm, Sharpshooter és az NB1 puskákat. Ezek is nagyon jó eladásokat produkáltak.

Az új ötletek terén is megint próbálkoztak. Az egyik ilyen egy érdekes koncepciójú játék volt, aminek a Carzillas nevet adták. Minden pakk egy nagyon pici egybeöntött figurát és egy kicsit mad max-es jellegű kocsit tartalmazott. Ezek különféle apróbb kunsztokat is tudtak. 9 ilyet adtak ki, de sajnos nem találta meg a helyét a piacon. Szerintem egészen jópofa cuccoknak tűnnek, de nem adtak ki belőlük többet.

kenner-motorized-carzillas-moving-violations-vehicle-with-transforming-wheels-1049364185.jpg

A másik új ötlet egy hírességhez kapcsolódott. Shaquille O’Neal ebben az időben, már egészen menő kosárlabdázónak számított, de több filmes és egyéb próbálkozása is volt. Valaki, valamiért úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne egy kifejezetten az ő személyére épülő figura sorozat, amely nagyobb méretű, mint a Starting lineup. Ez lett a Shaq Attack, amely során 9 különféle Shaq figurát adtak ki. Mindenféle pózokban és mezekben is meg lehetett venni a karaktert, de nem volt sikeres. Elég hamar lelőtték a projektet.  

s-l1600_1.jpg

Elindult viszont egy másik, új projekt, ami egészen jól sikerült. Ekkor jelent meg a mozikban Stephen Spielberg Jurassic Park című, nagyon sikeres filmje. A dínó téma nagyon népszerű volt ebben az időben a gyerekek körében és erre egy jó nagy lapáttal rá tudott tenni a Jurassic Park. Emlékszem, hogy hazánkban is nagyon népszerű volt mind a téma, mind a film (Elég csak Heller Tamás Jurassic Park című nótájára gondolni :D ) A Kenner lett a szerencsés, aki játékokat készíthetett filmhez és véleményem szerint ez a vonal nagyon jól sikerült. A figurák 4 inchesek és 5 ponton mozgathatóak voltak. Felépítésükben és jellegükben hozták a szokásos Kenner stílust. Kifejezetten a dínókra fektették a hangsúlyt és ezek tényleg nagyon jól sikerültek. Minőségi és mutatós játékok voltak. Egész nagy játékpalettát dobtak a piacra. Az első hullámban 5 figurát (kis dínókkal), 3 nagy méretű dínót, 7 kisebb dínót, 1 nagy elektronikus T-Rexet, 1 nagy playsetet és 3 járművet. Aztán karácsony előtt még 9 figurát. Ezen kívül kisebb méretű die-cast dínókat és nagyobb tojásból kikelő dínókat is piacra dobtak. Ezek a játékok hazánkba is eljutottak és nekem is volt egy figurám. Egyáltalán nem voltak rosszak, de állítólag a játékvonal egyik évben sem hozta azokat a számokat, amiket a Hasbro várt volna tőle.

letoltes.jpg

51bsaltrerl.jpg

A 93-as esztendő még egy fontos dolgot tartogatott a Kennernek. Ebben az évben merült fel az ötlet, hogy sok év szünet után újra Star Wars figurákat készítsenek. Látták, hogy lenne rá igény, ugyanis a vintage vonalat még mindig rengetegen gyűjtötték és valamivel korábban egy JusToys nevű cég egy Bend-ems nevű SW figura vonalat adott ki. Ezek, bár elég színvonaltalanok voltak, mégis volt rájuk kereslet, úgyhogy a Kenner elgondolkodott a folytatáson. A ToyFair-re prototípusokat állítottak elő és megszondázták a keresletet. Hatalmas érdeklődés mutatkozott a játékokra, ráadásul Lucasék is újra moziba akarták küldeni a trilógia felújított változatát és egy előzménytrilógiát is, úgyhogy eldőlt…. újra kell lenniük Kenner Star Wars figuráknak.

Az év végén 82 éves korában elhunyt Philip Steiner, a Kenner másik alapítója.

1994-ben a Hasbro átstrukturálta a teljes cég szerkezetét, hogy reagáljon a megváltozott fogyasztói igényekre.  Két fő rész jött létre, a Hasbro Toy Group ( Playskool, Kenner, Tonka )  és a Hasbro Games Group ( Parker, MB).  A játékpiac eléggé átalakulóban volt. Folyamatosan egyre nagyobb szeletet haraptak ki belőle a videójátékok és leginkább a hagyományos játékok kárára. A Hasbro (ugye önálló Kennerről már nem beszélhetünk) egy nagyon dinamikus növekedést produkált 1991-ig de aztán beállt egy hosszú stagnálás, amikor nem tudta számottevően növelni a bevételeit. Az eladások struktúrája is megváltozott. 1985-ben az eladások 22%-a történt a nemzetközi piacon, 1995-ben pedig már a 46%-a. De alig értek valamit a dinamikus nemzetközi növekedéssel, mert amerikában majdnem ugyanilyen arányban csökkent a kereslet a hagyományos játékok iránt. A Hasbro szeretett volna pozitív irányba elmozdulni a holtpontról. Ezért a Kenner is egy csomó vonalon jeletkezett újdonságokkal és persze a meglévő főbb vonalakat is folytatták.

Folytatódott a Jurassic Park vonal. 4 deluxe dínót, 7 kisebb dínót , 3 figurát és 5 járművet dobtak ki. Ez pillanatnyilag a vonal befejezését is jelentette, ám csak ideiglenesen, hiszen nyilvánvaló volt, hogy a sikeres mozifilmnek lesz folytatása.

s-l1600_1_1.jpg

Az Aliens fronton is újdonságok jelentek meg. 4 új figura, 2 jármű , 1 playset és egy collector case jelent meg. Ezek egyre kevésbé voltak köthetőek az Alien filmekhez és az érdeklődés is lanyhult az irányukba.

yhhmfqn.jpg

Viszont a Fox másik nagy franchise-a is a Kennerhez került. Az Alien mellett immáron Predator figurákat is kiadtak egy saját játékvonalban. Ezek 6 inchesek voltak és a karakterek nem igazán kapcsolódtak közvetlenül a filmekhez. A játékvonal érdekessége az volt, hogy csak Predator figurákat adtak ki, nem készült hozzájuk ellenséges karakter, így szerintem ezeknek nem igazán a gyerekek voltak a célközönsége. (hiszen kivel harcoltak volna? Akkor még nem volt ennyire összeházasítva az Alien és a Predator univerzum csak videójáték formában talán) 8 különféle Predatort és 1 járművet adtak ki.

spikedtailpredator-front.jpg

Ebben az évben is nagy sikerrel folytatták a Batman Animated sorozatot.  Természetesen most is készültek hozzájuk játékok, de újdonság most kevesebb jött ki. 1 two pack, 3 single figura, 2 kisméretű figura és egy 15 inches nagy , elektronikus „Ultimate Batman”.

084b8254-9a28-4c22-9df1-213b6ddf3f20.jpg

Persze ebben az évben sem ez volt az egyetlen Batmanes játékvonal. Ki tudja miért,de a Batman Returns-hoz is kiadtak még 3 figurát   és elindítottak egy teljesen újszerű Batmanes figuravonalat a Legends of Batmant. Ezek, bár felépítésükben a figurák hasonlóak voltak, mint az Animated vonal, külső jellegükben mégis nagyon eltértek attól. 9 figurát és 2 járművet találtak ki ehhez. Voltak ezek között is jó figurák, de szerintem ez a vonal jóval gyengébben sikerült, mint az animated. Az eladásokon viszont ez valószínűleg nem látszott meg, mert természetesen ezt is folytatták később.

main_5-lot-of-36-kenner-legends-of-batman-action-figures.jpg

Persze ebben az évben is jelentek meg új játékvonalak. A The Shadow című Alec Baldwin filmhez is ők gyártották a játékokat. 9 figura, 4 jármű és 1 case került a piacra. A film nem lett túl sikeres. Nem lett jó a fogadtatása és a pénztáraknál sem tarolt. A játékok is hasonlóképpen teljesítettek úgyhogy ez megint egy vakvágány volt.

the-shadow---kenner---lightning-draw-shadow-p-image-350406-grande.jpg

Ekkoriban ment a mozikban Jim Carrey főszereplésével a Dark Horse képregényen alapuló Mask című mozifilm is. Ez elég nagy siker lett és rajzfilmsorozat is készült hozzá. A filmhez készültek játékok is, 11 figura és 1 jármű került az üzletekbe. A játékboltokban ezek kevésbé teljesítettek jól, úgyhogy nem folytatták a gyártásukat.

51gif1habll_sy450.jpg

Egy új „hagyományos” akciófigura vonalat is ekkor indítottak útjára. A játékgyártók mindig igyekeztek levenni az aktuális technológiai trendeket és ekkoriban kezdett a virtuális valóság, mint fogalom beférkőzni a közbeszédbe. A VR Troopers egy azonos nevű Saban féle TV sorozaton alapult, ami egy kicsit engem a Power Rangersre emlékeztet. A sorozat központi eleme a virtuális valóság. A sorozat nem lett túl sikeres, de két évadot és 92 részt azért megélt. A Kenner 5 figurát és 5 járművet adott ki ehhez. A figurák a megszokott módon 5 ponton voltak mozgathatók és hát számomra egy kicsit "piacos" jellegűek.

8878367457_4ffc2ea116_o.gif

Az év során a Kenner betört az RC járművek piacára is az ötletes Ricochet távirányítós autókkal. Ebben az évben ez volt az egyik legkelendőbb ilyen jellegű játék.

vintage-r-c-1995-kenner-tonka-co-ricochet-xrc-r-c-6-0-volt-radio-control-car-da15a8f80ef74763dd60f755453c7605.jpg

Nem utolsósorban pedig a Toyfairen bemutatták az új Star Wars figurákat, amelyek – hasonlóan az utolsó idők vintage figuráihoz – a Power of the Force alcímmel jöttek ki.

 starwarspoweroftheforceii.jpg

Az 1995-ös év szintén elég sűrűre sikerült.

Folytatódott a Batman Animated, de már csak 4 figurát és egy mail in figurát adtak ki a ezen a címen, de persze a vonal nem tűnt el csak átnevezték Adventures of Batman and Robinra.  7 figura került ilyen néven kiadásra. Az animated  vonalnak csináltak egy Crime Squad nevű al-vonalat, amelynek keretein belül még 13 figura és 2 jármű került előállításra.

26b60db8349c2dd496113fbdcdac8737.jpg

A Legends of Batman is folytatódott 16 figurával és 1 járművel. Ezek közül 6 figura úgynevezett Warner Brothers exkluzív volt, ezeken nem a Legends of Batman logó szerepelt.  Az év során került a mozikba a harmadik, immáron Joel Schumacher nevével fémjelzett Batman film, a Batman Forever. Ehhez nagyon sok játékot terveztek kiadni és nyilván a Kenner csinálta ezt is. Mindegy 35 figurát ! , 6 járművet, 1 playsetet és 2 egyéb kiegészítőt adtak ki és szabályosan elárasztották a boltokat. A játékvonalat illetően nekem felemás véleményem van és értékesítési szempontból sem lehetett túl sikeres a taktika, mert a következő évben már nem adtak ki a filmhez kapcsolódó játékokat.

_57_1.jpg

Persze más filmes licenszekbe is sikerült megint belenyúlni. A Congo című filmhez 10 figurát és 2 járművet késszített a Kenner, de mind a film, mind a játékok nagyon csúnyát buktak. Rendszerint szerepelni szokott ez a játékvonal a Kenner legnagyobb bukásai listákon.

8299816499_a1d2065036_b.jpg

Egy másik filmes bukás is befigyelt még ebben az évben. Azt hiszem a Waterworld című Kevin Costner filmet nem kell senkinek sem bemutatni. Legendás filmes bukta. A filmhez a Kenner 6 meglehetősen sematikus figurát és 3 járművet készített, de igazából senkinek nem kellettek.

8878365427_94376f5e07_b.jpg

A következő évben mozikba kerülő Dragonheart című filmhez is készítettek figurákat. A Dennis Quaid nevével fémjelzett film nem volt átütő siker sem a mozikban sem a játékboltokban. 10 figurát készítettek.

 4fffaaea9ca38_74388b.jpg

Jobban sikerült viszont a Gargoyles nevű játékvonal. A Gargoyles egy razfilmsorozat volt, amely jellegében egy kicsit engem a Batman Animatedre emlékeztetett. Elég sikeres volt, 3 évadot és 78 részt élt meg. 16 figura és 2 jármű készült hozzá ebben az évben és tűrhetően teljesített, úgyhogy a következő hullámot is megcsinálták belőle. Maguk a figurák elég érdekesek, de nem néznek ki rosszul.

8878362979_cfd9a49942_b.jpg

Az Aliens vonalat most kicsit jegelték. Csak két új figura jött ki ezekből és a Predator vonal is csak három új figurával gazdagodott.  A VR Troopershez viszont további 5 karaktert dobtak a piacra.

a.jpg

Batman mellé egy újabb fontos DC karakter kapott rajzfilmsorozatot (a következő évben), így ehhez is játék kellett. Superman ráadásul rögtön két játékvonalat is kapott. A Superman Animated vonal eléggé hasonlított a Batmeneshez, de első körben csak két nagy multipackot és egy járművet adtak ki. A másik vonal a Man of Steel nevet kapta és ez leginkább talán a Legends of Batman vonalra hasonlított. Ez 12 figurát és 3 járművet jelentett.

623abc5a416c222b7facec1acb59c2b9--justice-league-superman.jpg

A NERF ebben az évben ünnepelte 25. születésnapját. Az ekkor debütáló Ballzooka, igen népszerű lett és nem csak a gyerekek körében.

Az év során végre valahára kiadták az új Star Wars figurákat is. Kilenc évig nem készültek épkézláb Star Wars figurák….ez a mai agyunkal elképzelhetetlen. A játékvonal rendkívül sikeres volt, noha sokan csalódtak az új játékok megjelenésében.(a minőség és az izomzat tekintetében leginkább) A figurák kaptak egy plusz mozgatási pontot és több kiegészítőt. Szinte minden elképzelhető karaktert kiadtak a játékvonal története során. A világ minden táján sikeresen árusították őket. Természetesen ezek hazánkba is eljutottak és sok mai gyűjtő ekkor élhette át először a „bemegyek a boltba és veszek egy Star Wars figurát” érzést. Első körben 12 figurát és 6 járművet adtak ki sárga hátlappal. Ezek leginkább az alap karakterek voltak.

2023_l.jpg

z0053882.jpg

Annak ellenére, hogy a Star Wars figurák sikeresen debütáltak, a Hasbro forgalma évek óta először csökkent, majdnem 100 millió dollárral. A Mattel meg is próbálta felvásárolni, de ez (szerencsére) nem sikerült. Akkor aztán egy valódi vállalatszörny jött volna létre.

Az 1996-os évben kevés új játékvonalat mutattak be. Leginkább a meglévő vonalakra koncentráltak.

Aliens vonalon 5 dupla pakk, 2 nagy méretű figura és 6 sima figura jelent meg. A hátlap dizájnjuk is erősen megváltozott. A Predator játékoknál még 4 új figura megjelent, de a sikertelenség miatt a játékvonalat beszüntették. 

51-y2phioul.jpg

a2d5701ce8dcb8318bc7c4915d343e4b.jpg

Hasonlóan járt a VR Troopers is, bár ebben az évben 8 új figurát jelentettek meg, a sikertelenség és a sorozat megszűnése miatt ezt a vonalat is törölték.

A Legends of Batman sem virult túlságosan. Kiadtak 2 nagyméretű 2 two pack és 12 sima figurát, de ezek egyre népszerűtlenebbek lettek.

piratebatmanandtwoface.jpg

Az Adventures of Batman and Robin vonalban is csak 4 új karaktert adtak ki. Megint elindítottak viszont egy teljesen új Batman vonalat, ami a Legends of the Dark Knight nevet kapta. Ezek a figurák egész pofásan néztek ki. Kicsit olyan exkluzív jellegű vonal volt ez. 7 jármű és 1 figura készült ilyenből.

Bemutatták a 100. féle Batmant amit a cég kiadott. Az első ugye még a Super Powers vonalban jött ki 84-ben.

A Gargoyles vonalon 15 figura , 1 playset és 1 jármű került kiadásra. Ez egyúttal a játékvonal végét is jelentette, mert egyrészt nem váltották be ezek a játékok a Hasbro hozzáfűzött reményeit, másrészt véget ért a rajzfilmsorozat is.

Elindult a Superman Animated rajzfilmsorozat és ezt azt is jelentette, hogy a játékokkal is belendült a Kenner. 13 figurát adtak ki ebben a témában az évben.

A másik Supermanes vonal a Man of Steel is folytatódott, de ehhez már csak 6 two pack csomagot ( 3 kanadai exkluziv), és 1 nagy méretű 12 inches Superman figurát adtak ki. Ezek voltak ebből az utolsó kiadások, a vonalat be is szüntették, mert inkább az Animated vonalra és egy másik új játékvonalra koncentráltak.

Ez a másik vonal a Total Justice nevet kapta és gyakorlatilag Justice League figurákat adtak ki benne. Mindenféle DC karaktert megjelentettek. Egy év alatt, három hullámban összesen 17 figurát adtaki ki, de nem ért el komolyabb sikereket a vonal, úgyhogy törölték, de a koncepcióhoz később visszatértek.

17905493066_643d5d3921_b.jpg

Feléledt viszont a Jurassic Park játékvonal. Az új második filmhez, a Lost Worldhöz 6 dínót, 10 figurát, 3 micro packot és 1 járművet adtak ki. Ezek sokkal kevésbé sikerültek szerintem jól, mint az első résznél.

540x360.jpg

 Ebben az esztendőben a Kenner Baby Go Bye Bye nevű babája volt a legnagyobb eladásokkal rendelkező baba típusú játék.

s-l300.jpg

Természetesen hatalmas sikerrel árusították a Star Wars Power of the Force játékokat. A 96-os év mind a 12 hónapjában ez volt a legtöbbet értékesített játék. A kiadások is folytatódtak. 14 alapfigurát, 4 deluxe figurát , 6 collector packot és 2 playsetet küldtek a boltokba.  Ezen kívül egy al vonalat is létrehoztak Shadows of the Empire néven .Ez egy érdekes, új megközelítésű Star Wars történet volt, amely a számítógépes játékból, a regényből és a képregényekből állt össze. Ehhez 5 alapfigurát (1 újracsomagolt), 2 comic packot és 3 járművet adtak ki (1 újracsomagolt. ) Ezek is eljutottak hazánkba és lesz még róluk szó a blogon.

 

new-lot-of-8-star-wars-shadows-of-the-empire-collectible-action-figures-476f8b79f041f9b1f78f9a68ffe0a629.jpg

power-of-the-force-2-death-star-escape-playset_470x246.jpg

Az 1997-es év szinte teljesen a Star Warsról szólt. Nyilván azt a vonalat hajtották, amelyik jól teljesít, így erre koncentráltak a leginkább. Elképesztő mennyiségű játékot öntöttek a piacra, amelyek az újraéledt Star Wars hype miatt jól is teljesítettek. 30 alap, 3 deluxe, 4 exkluzív, 5 power FX figurát, 4 Leia collection two packet, 3 Cinema Scene packot, 4 Creature packot, 1 gunner stationt, 3 playsetet és 8 járművet adtak ki, ami egészen elképesztő mennyiség. Változott a figurák csomagolása is. A korábbi sárgás hátlapokat felváltották a zöld hátlapok. Persze az új karakterek mellett voltak olyan korábban kiadott karakterek is, akiket zöld hátlappal is újra kiadtak. Egyre újabb pakkokat és technikai megoldásokat találtak ki. Volt olyan figura, például ami mellé egy Freeze Frame nevű kis diakockát csomagoltak.  Ezek a játékok tényleg elárasztották a boltokat és még nálunk is rengeteg helyen lehetett kapni őket.

022301a.jpg

3021_l.jpg

354-2013104141750_original.jpg

aed86b1a-b908-4590-a679-45d3d828387b.jpg

Természetesen a többi játékvonalon is megjelentek újdonságok. Folytatódott a második Jurassic Park filmhez készített játékok kiadása. 3 új figura, 3 hatchlings tojás, 3 exkluzív, 5 elektronikus, 7 sima és 1 deluxe dínó, valamint 4 kiegészítőcsomag, 6 jármű és 2 távirányítós dínó. Tényleg a modern technika minden vívmányával próbálták felturbózni a játékokat. A Lost World játékvonalnak viszont ezzel vége is volt.

51dilinvmgl.jpg

Csináltak viszont egy másik Jurassic Parkos al-játékvonalat is. Ez a Chaos Effect nevet kapta és ezzel további 10 dínót, 2 figurát, 1 playsetet és 3 járművet öntöttek hozzá a témához. Meglehetősen csiricsáréra sikerült.  A vonal nagyon nem hozta a számokat, így a Hasbro törölte a játékvonalat, illetve a tervezett Night Hunters nevű folytatást is. A Hasbro nagyon bosszús volt a JP játékok rossz teljesítménye miatt, ezért a Kenner féle JP játékok ezzel jobb létre szenderültek.

maxresdefault.jpg

Batman témában is több újdonságot csináltak. Az animated – Adventures of Batman &Robin vonal egyenesági folytatása a Batman New Adventures rajzfilmsorozat lett, amihez természetesen a szokásos minőségű játékokat adtak ki. Ezek jellegükben megmaradtak a jól megszokott animatedes vonalon. 4 figura és 2 playset készült ehhez, ebben az évben.

A Legends of the Dark Knight vonalon is csak 4 új figura jelent meg.

Volt még egy érdekes próbálkozás, ami leginkább a gyűjtőket célozta meg. A Batman Movie Collection keretein belül, 3 two packet adtak ki, a 3 idáigi Batman film 2-2 karakterével. Ezek a packok nem néztek ki rosszul, de csak egyszeri kiadás volt, nem volt folytatása.

Nem szégyenlősködtek viszont az új Batman film, a Batman és Robin játékainak kiadásakor. Minden idők leggagyibb Batman filmjéhez a Kenner nagyon sok játékot készített és ezek az egész világon megvehetőek voltak. Hozzánk is eljutottak természetesen. 9 alapfigura, 9 deluxe, 2 ultimate figura, 5 two-pack, 3 playset és 5 jármű került kiadásra, sőt még 6 darab 12 inches babát is a piacra dobtak.

602115324.jpg

Természetesen ekkor is készültek más filmekhez is játékok. Ebben az évben jelent meg a 4. Alien film a feltámadás, amelyhez nyilván a játéklicensz birtokosa, a Kenner készített játékokat. Ez mindössze 9 figurát jelentett, amiből csak 2 volt emberi karakter.

damaged-kenner-alien-resurrection-ripley-action-figure-b42ab7bca05736484b248d5452f04de6.jpg

Sikerült megint egy jó kis filmes bukáshoz is játékokat kiadni. A Kennernél nagyon szerethették Shaquille O.Nealt, mert a mozikba kerülő, egészen szörnyűséges Steel című filmjéhez is megcsinálták a maguk akciófiguráit. 8 figura és 1 jármű készült, de szerintem élő ember nem vásárolt ezekből. :D

snoop_dog_007.JPG

A Dic animations egy újabb rajzfilmsorozatot adott ki ebben az évben. Ez lett a Mummies Alive és természetesen a Kennert érte a megtiszteltetés, hogy játékokat csináljon belőle. A rajzfilm egy évadot és 42 epizódot élt meg. A figurák sem voltak sokkal szerencsésebbek. 8 figura és 3 jármű készült, de a játékvonal nem aratott túl nagy sikereket, ezért nem folytatták.

mummies-alive-action-figures-lot-3-fright-sight-j-kal-hunter-kenner-1997-moc-f104182a563e607aa2be56c620563546.jpg

A távirányítós autók területén viszont újabb sikereket ért el a Kenner az XRC Crashback nevű autójával. Nagyon népszerű játék lett.

Kiadtak egy kifejezetten a Nascarra koncentráló kisautóvonalat is. A Winners circle népszerű Nascar versenyzők autóit és azok fényképét, ileltve néha aláírását tartalmazták. Ezek a kiadások elég népszerűek lettek, főleg amerikában.

winners-circle-winners-circle-1_64-scale-superman-cars-jeff-gordon-and-dale-earnhardt-jr_-unopen-1044742697.jpg

1998-ban folytatták a Star Wars játékok nyomását. Mivel a vonal nagyon jól telesített ezért újabb 35 alapfigurát, 2 exkluzív packot, 3 Cinema Scene Packot, 4 Complete Galaxy packot, 4 Creature Packot, 2 Gunner Stationt, 3 Max Rebo Band Packot, 7 coinos figurát, 9 expanded universe figurát és 1 járművet adtak ki. Ezen kívül Sneak preview néven kiadtak két új karaktert a készülő előzmény trilógiából is. Mace Windut ekkor láthatta először a közönség. Kiadtak mindent, amit csak ki lehetett. Egy csomó olyan karaktert is, amelyet az eredeti vintage vonalban nem. Egy csomó figurát végre a saját karakternevén adtak ki (pl Ponda baba). Viszont érezhetően elérkezett a játékvonal a végéhez. Hamarosan már az új, Episode I film játékaira kellett koncentrálni, viszont ezeket már nem Kenner, hanem Hasbro logóval akarták kiadni illetve innentől kezdve a POTF2 játékokon is Hasbro logót használtak a Kenner helyett.

Természetesen Batman vonalon is folytatták a kiadásokat. A Batman & Robin filmhez még 23 figurát a 2. szériában.

Folytatódott a Legends of the Dark Knight sorozat is. 9 új figura látott napvilágot, de ezek sem voltak átütő erejűek, így ezt a vonalat is törölték.

Próbálkoztak viszont egy újabb, modernebb  jellegű Batman szériával is. A knightforce ninjas nevű vonalban 12 figurát és 1 járművet adtak ki (jézusom UV Batmobile! ), de ez sem volt sikeres.

Az animated jellegű figuráknál is egy új címet vezettek be. A New Adventures sorozat alcímeként jött létre a Mission Masters sorozat és ez nagyjából hozta a megszokott nívót. 6 figura és 2 jármű került kiadásra. Ez a játékvonal egészen 2002-ig működött.

Újra megpróbálkoztak a Jutice League figurák kiadásával. A modern hatású csomagolásba bújtatott, egészen újnak ható DC karakterekből 16 figurát készítettek.

Az Aliens játékvonal is elérkezett a végnapjához. Utoljára még 6 figurát adtak hozzá a meglévő játékokhoz.

 

Azzal, hogy a Hasbro a készülő Star Wars Episode I játékokat nem a Kennerre, hanem a saját tervezőcsapatára bízta, a Kenner jelentősége a Hasbro csoporton belül megcsappant. Az alkalmazottak létszáma is megfogyatkozott. Az egykori 6000 kolléga helyett immáron csak 500-an dolgoztak a Kennernél.

1999-ben a leépülési folyamat tovább folytatódott. Véget ért a Power of the Force játékvonal. Ilyen címen ebben az évben már csak 10 alapfigura, 4 Cinema Scene Pack és 1 jármű jelent meg. Ezeken már Hasbró logó díszelgett.

5zxesq8.jpg

Ezen kívül csak a Batman Mission Masters játékok jöttek ki az évben, de már ezeken is Hasbro logó díszelgett. 13 új figurát adtak ki.

A 99-es évben kijöttek az Episode I figurák, immáron Hasbro logóval. A figurákból hatalmas túltermelést hajtottak végre és a kereslet mértéke nem találkozott ezzel a termelési mennyiséggel. Az eladási számok nem voltak túl jók, így a Hasbro átszervezéseket tervezett.

A 2000. évben a Hasbro elhatározta, hogy bezárja az egész Kennert. A meglévő 520 alkalmazottból 420-at azonnal kirúgtak, 100-at pedig átvettek a Hasbro csapatába. Az átvett emberek többsége a Star Wars játékokon dolgozó munkatárs volt (Pl. Mark Bordreaux). A kirúgási hullámot a Jurassic Park játékok tervezőivel kezdték, akik éppen a 3. JP film játékain dolgoztak. A megtisztelő feladatot végül a Hasbro Star Wars figurás csapata fejezte be. Cincinnatiben minden irodát bezártak és a Kenner 53 év után végleg beszüntette tevékenységét. Szinte minden Kenner átal birtokolt licensz és játékszabadalom közvetlenül a Hasbro alá került. A mai napig számos olyan játékot gyártanak, ami eredetileg Kenner termék volt.

Pár játék azért ebben az évben is kijött még. A Power of the Force vonalhoz még két alapfigura és egy exkluzív jármű került kiadásra.

A Batman Mission Masters vonalon pedig 17 új figura. Ezt a vonalat a Hasbro átvette és kissé megújult külsővel 2002-ig gyártotta.

2002-ben 95 éves korában elhunyt Joseph Steiner, az utolsó, aki még életben volt a 3 Kenner alapító testvérből.  (Albert fia Robert, aki szintén Kenner alapító volt 2013-ban hunyt el)

Az évek során a Hasbro csak akkor rakta a játékok csomagolására a Kenner logót, ha valami régiesebb stílusú Star Wars játékot adott ki. Ilyen volt például a Star Wars Vintage Collection. 

És bár már nem létezik....azért a Kenner név még mindig fogalom a játékok történelmében

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8513582475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (39) archivum (39) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (13) epic continues (3) episode I (13) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (7) érdekesség (1408) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (709) hasbro játékok (712) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (284) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1490) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1486) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (38) játék lelőhely (12) játék reklám (30) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (361) kenner (339) kennertoys (325) kenner figurák (324) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (570) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (369) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (291) lego katalogus (293) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (70) lego tmnt (1) lego történelem (251) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (2) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1148) régi játékok (1122) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (671) starwarsfigures (569) starwarsjármű (94) starwarstoys (656) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (670) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (514) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (559) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (38) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) titanium (1) tmnt (16) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1176) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (297) vintage (868) vintagejátékok (989) vintagestarwars (165) vintagestarwarstoys (165) vintagetoys (978) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (148) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása