A Star Wars "Creature" figurák rövid történelme - 5.rész

A mai, negyedik Star Wars Creature játékokkal foglalkozó cikkemben egy kicsit mélyebbre megyek és olyan lényekkel fogok foglalkozni, amelyek sokkal kevésbé ismertek, vagy épp divatosak, mint az előző cikkekben tárgyaltak. Az előző három részben azért el is lőttem már az összes ismertebb lényt, úgyhogy már lényegében csak olyanok maradtak, amelyekből sokkal kevesebb játék készült az évek során, mint mondjuk egy Rancorból. Mivel kevesebb a játék, ezért ma nem három, hanem hat lényt fogok végigvenni játékok szempontjából. Egyébként túl sok kakaó már nincs is a témában, úgyhogy, az 6. rész lesz ennek a sorozatnak a záródarabja az utolsó 5 említésre méltó creature karakterrel. Na de nézzük akkor szépen sorban….

Az előző részeket itt olvashatod: 1.RÉSZ, 2.RÉSZ, 3.RÉSZ, 4.RÉSZ

rotj007.jpg

Dianoga

A Dianoga senki számára nem lehet ismeretlen lény, hiszen a New Hope szemétzúzós jelenetsorának klasszikus, egyszemű élőlénye volt. A filmben csak a szemét meg a csápjait láthatjuk, ám a lényhez tartozik egy test is, amit csak rajzokon vagy a figurákon lehetett látni az évek során. A lény egy mocsaras bolygóról származó, hétkarú, polipszerű lény, ami szerves anyagokkal táplálkozik. Pont ezért, egyfajta lebontó célzattal vittek egy ilyen szerencsétlent a Halálcsillag szemétzúzójába is.

dianoga-main-image_0cfe282b.jpeg

Érdekes, hogy nagyon korán, már 1978-ban készítettek róla figurát, amit a Death Star Playset részeként lehetett megszerezni. Ez egy nagy, háromemeletes playset volt, aminek a legalsó szintén egy kis fülke szimbolizálta a szemétzúzót, ide lehetett betenni a kis Dianogát. A figura, mondjuk nem sikerült annyira jól, de nyilván nem is akartak egy tökéletesen kidolgozott darabot a playsetbe tenni. Ami igazából tényleg nem jó az a színe, ami erős uv zöld a filmben látott koszos barnás szín helyett. A figura gumiszerű, rugalmas anyagból van és leginkább egy pleciosaurusra hasonlít, nem pedig egy polipra, de az alkotók mentségére szóljon, hogy ekkor még senki sem tudta, hogy a dianoga hogyan is néz ki nyaktól lefelé.

dia1.jpg

dia2.JPG

dia3.JPG

A POTF2 érában 3,75”-es méretben nem adták ki újra a figurát, de volt egy 12”-es Stormtrooper Luke 1998-ban, amit úgy csináltak meg, hogy a Dianoga csápjai rá vannak fonódva a testére. A csápokat nem követte test, úgyhogy ez nem is értelmezhető önálló figuraként, max dekorációs elemként.

dd1.jpg

dd2.jpg

2002-ben a Saga sorozatban láthattuk legközelebb az egyszemű polipot, amikor is két igen érdekes playsetben került kiadásra. A Death Star Trash Compactor playsetből gyakorlatilag kettő van és a két csomag diorámája összekapcsolható. Az 1-es pakk a szemétzúzó bal oldalát tartalmazza, ahol a szmötyis diorámán áll Han, aki ki akarja szabadítani az ülő Luke-ot a Dianoga csápjának a fogságából. A 2-es, jobb oldalt ábrázoló csomagban a terem másik oldalán Leia és Chewie épp ki akarnak szabadulni, amikor a Dianoga kiduga a fejét a vízből. Mindkét csomag tartalmazza a Dianoga figura egy részét és a kettő összerakható. Az 1esben egy csápos test alapból egy hosszú csáp nyúlik ki, a 2-esben meg a szemes rész van a lény száját tartalmazó test darabnál. A két rész a testnél rakható össze. Igazából nagyon ötletes megoldás ez és végülis ez a Dianoga az eddigi legjobban sikerült darab. Jó a színe, végülis jó a kidolgozása is és ötletes ez a koncepció. No meg mindkét pakk egészen pofás.

sw02dstc1boxfr.jpg

sw02dstc1loose.jpg

sw02dstc2boxfr.jpg

sw02dstc2loose.jpg

sw02dstc2bottom.jpg

dianoga-death-star-trash-compactor_big_3.jpg

dianoga-death-star-trash-compactor_big_1.jpg

Ez után, 2006-ban az előző cikkekben már emlegetett Unleashed sorozatban kiadtak egy szoborszerű, kevéssé mozgatható Han Solo in Stormtrooper Disguise figurát, ami mellé szintén dekorációs elemként egy kis szemétzúzót ábrázoló dioráma darabot adtak. A dioráma darabból a Dianoga csápja lóg ki. Mivel itt sem önálló figuráról van szó ezért ezt is csak érdekességként megemlítettem.

uni.jpg

uni2.jpg

uni3.jpg

A Lego az évek során kétféle Dianoga figurát is forgalomba hozott. Az első darabot 2008-ban, a 10188-as Death Star készletben lehetett megszerezni. Ezt 12 alkatrészből kellett összerakni és egészen felismerhető. Jó egy ilyen lényt nem könnyű Lego elemekből, ekkora méretben szépen megcsinálni és ez sem lett annyira szép, de a célnak pont megfelel. Ezt is a halálcsillag alján lévő szemétzúzó részbe kellett tenni természetesen.

lego_dia1.jpg

lego_dia2.jpg

lego_dia3.jpg

A második és egyben eddig utolsó Lego dianoga, a 75159 UCS Death Star készlet részeként került forgalomba. Ezt a Dianogát 11 elemből kellett összerakni és teljesen más, mint az előző. A teste ennek kerekded és a csápjai is teljesen mások, inkább polipszerűek. A színe mindenesetre jobban rendben van, mint az első változatnak és talán egy fokkal jobban meg is idézi a filmben látott víziszörnyet.

lego_dia5.png

lego_dia4.jpeg

A Dianoga érdekes élőlény és azért láthattunk, hogy jópár esetben játékot csináltak belőle, úgyhogy én nem gondolom úgy, hogy nagyon hiányozna a jelenlegi palettáról.

B’Omarr Monk

A B’Omarr szerzetesek Jabba palotájának „eredeti” lakói voltak. Voltaképpen mechanikus, BT-16 típusjelű droid pókokról van szó, amelyeknek az alján egy dunsztos üvegben éldegél az agyától megszabadított lény agya. Elég érdekes és félelmetes teremtmények és az is jó kérdés, hogy Jabba miért tűrte meg őket, miután ő elfoglalta a palotát. Mivel mechanikus a pók ezért ez a klasszikus értelemben véve nem is Creature, de mivel azért agy vezérli mégiscsak feltettem a listámra. A karakter a Jedi Visszatérben volt látható pár másodperc erejéig, azon kívül főleg csak a könyvekben lehetett olvasni róluk.

comar.jpg

A karaktert sajnos nem valósították meg a vintage érában, pedig odavágós lett volna egy Jabba Playsetben vagy akár külön is. A POTF2 időszakban viszont megcsinálták, bár a nagyközönség számára csak félig-meddig elérhető módon. A figurát gyakorlatilag mail in offer-ként adták ki, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy le kellett tölteni egy igénylőlapot és azt kitöltve el kellett küldeni a Kennernek.  Az igénylőlap mellé Amerikában 7.98, Kanadában pedig 11.74 dollárt kellett mellékelni, ennyi volt ugyanis a figura ára. Az Offer csak ebben a két országban volt elérhető. Mivel a formot a netről lehetett letölteni ezért hívják Internet Exkluzívnak ezt a figurát. Az igénylés után pár héttel, postán kiküldték a szerzetest egy kis fehér kartondobozban, bezacskózva, egy összerakási útmutatóval mellékelve. A figura remekül sikerült, teljesen ugyanúgy néz ki, ahogyan a filmbeli karakter. Jó mondjuk a filmben azért elég keveset láttuk, úgyhogy nem is lehetnek nagy igényeink. A lábakat egyenként kellett a helyére pattintani és utána valamennyire állíthatóak is voltak. Az agy megformálása pedig szerintem nagyon jól sikerült.

potf2bomarrmonkfr.jpg

potf2bomarrmonkloose.jpg

potf2bomarrmonklt.jpg

A következő állomás 2004-volt, amikoris a Saga sorozat Ultra figurái között kiadott a Hasbro egy remek figura pakkot Jabba’s Palaca Court Denozens néven. Ez a csomag három figurát tartalmazott, egy Buboicullaar-t, egy Wol Cabasshit-et és egy szép B’Omarr szerzetest. A figura alapja megegyezik a POTF2-es figurával, ám több ponton is módosításokat hajtottak végre. Más lett a középső fogókar, más lett az agy, illetve a folyadék, amiben úszik és a lábak festése is más egy kicsit. Úgyhogy ez a változat is remekül sikerült, sőt még egy fokkal jobb is lett, mint a POTF2-es. Kell nekem egy pók ez már biztos.

sw04ultradenizenscardfr.jpg

sw04ultradenizenscardbk.jpg

sw04ultradenizensbomarrfr.jpg

sw04ultradenizensbomarrcomp.jpg

Érdekes módon, de ugyanakkor szerencsére.. a Lego is megcsinálta a maga B’omarr monk-jait, sőt két félét is. A karakter először 2003-ban, a 4480 Jabba’s Palace készletben jelent meg és egészen jól sikerült. 13 elemből lehet összerakni és minden jellemzővel bír, amit az ember elvárhat egy agyat szállító mechanikus póktól. Van négy mozgatható lába és a hasán egy üvegben szépen látszik az agyat szimbolizáló egypöttyös narancssárga elem is. Persze ide lehetett volna csinálni egy külön agyszerű elemet, de végülis ebben a méretben ez is megteszi.

lego-b_omarr-monk-minifig2.jpg

4480_1.jpg

Jó pár évvel később, 2012-ben, a 9516 Jabba’s Palace készletben jelent meg a második fajta B’Omarr. Ez nem azonos az elsővel, mert kőkemény egy elem eltérés van közöttük, így ezt csak 12 elemből kell összerakni. Külsőleg viszont tökugyanúgy néznek ki, de mondom, szerintem nem is kell ennél sokkal bonyolultabb. A Készlet is remek, úgyhogy ehhez teljesen passzol is ez a kis egyszerű, de távolról mégis mutatós pók.

lego-original-star-wars-droid-bomarr-monk-conjunto-4480-d_nq_np_920815-mlb25302880327_012017-f.jpg

9516c.jpg

7716055086_6c9512c6ce_b.jpg

Sajnos azóta nem jelent meg újabb változat ebből a remek figurából, pedig én ebből kivételesen egy építhető figura méretűt is el tudtam volna képzelni. Persze az a gyerekeknek (vagy az arachnofóbiás szülőknek) elég félelmetes lehetett volna. Mindenesetre MOC Lego B'Omarr-okból nincs hiány. A Lego-n kívül is bármikor el tudnék képzelni belőlük egy bármilyen méretű újabb figurát.

25213550221_8bfa5d63c7_c.jpg

Buboicullaar

Bubo Jabba palotájának háziállata volt, aki külsőleg egyszerre mutat varangy és kutya jellemzőket is. Rettenetesen ötletes lény, aki ha jól emlékszem ráadásul sokkal értelmesebb volt, mint a palotabeli rosszfiúk többsége. Sajnos csak a Jedi Visszatérben és 1-2 ma már nem kánonba tartozó könyvben találkozhattunk vele, pedig lett volna még benne bőven potenciál. Nagyon karakteres lény és ugyan csak 1-2 jelenetben látszik a háttérben, de az mindenképpen meglepő, hogy mennyire sokáig mellőzték a játékgyártók. Igazából még ma is mellőzik szegényt, pedig elképesztően jó figurákat lehetne csinálni róla, bármilyen méretben.

bubo_1.jpg

Sem a Vintage, sem a POTF2 vonalban nem adtak ki Bubo figurát, így az első és gyakorlatilag utolsó megjelenése is a 2004-es Saga sorozatban volt. Itt Ultra figuraként látott napvilágot a fentebb már említett B’omarr szerzetessel és Wol Cabasshitével egy csomagban. Ez a csomag, itt is hangsúlyozom, hogy nagyszerű. Talán nem véletlen, hogy manapság aranyárban mérik az aukciós portálokon. Bubo ebben a csomagban gyakorlatilag viszi a prímet. Elképesztően jól sikerült. Részletes a kidolgozása, jó a festése és egy az egyben hozza a filmben látható vakkantó házőrzőt. A sculptjában egy hám is meg van formázva, aminek a tetején egy kampó van. Kiegészítőnek egy láncot adtak hozzá, amit ehhez a kampóhoz lehet rögzíteni.  A szája nyitható-csukható volt.

sw04ultradenizenscardfr_1.jpg

sw04ultradenizensloose.jpg

sw04ultradenizensbubofr.jpg

sw04ultradenizensbubols.jpg

sw04ultradenizensbubolt.jpg

sw04ultradenizenswolright.jpg

Sajnos Bubo ezek után is mellőzve lett. Nem találtam belőle semmilyen más kiadást, ami számomra egészen hihetetlen. Egy ennyire jó lényből vétek nem kiadni néha-néha egy újabb verziót. A Hasbro mellett a Lego sem használta a karaktert pedig egy tunning Jabba palotája szettben elképesztően jól tudna mutatni.

Ugyan nem szoktam szobrokkal foglalkozni, de azért hogy most ez a szegény egy szem Bubo kiadás ne árválkodjon itt egyedül, felvettem a listára a Sideshow által kiadott Bubo szobrot is, ami egészen lenyűgöző.

2144_press03-001.jpg 

Kaadu

A Kaadu a Naboo bolygón őshonos ló vagy inkább struccszerű hátasállat, amit a gungan-ek harci állatként is alkalmaznak. A Baljós Árnyakban lehetett először találkozni a fajjal, de a Clone Wars rajzfilmsorozatban is feltűnt egy kicsit. Azt nem lehet mondani, hogy túl mély nyomott hagyott volna a Star Wars univerzumában, úgyhogy nem is csoda, hogy nem lett belőle egy ikonikus élőlény. Játék formában viszont ennek ellenére többször is megjelent.

kaadu.png

Először természetesen 1999-ban az Epidode I sorozatban, ahol egy Creature pack-ként adták ki Jar Jar-al egybecsomagolva. A kaadu teljesen jól sikerült, bár semmi extra, nem igazán karakteres szegény semmilyen formájában. A festése jó, a bőre mintája is szép lett, bár nekem kicsit olyan, mintha valamelyik kiadatlan Jurassic Park játékot hasznosították volna újra. Kapott egy egészen szépen kidolgozott nyerget meg egy kantárt, amit nem lehetett levenni róla. A mellé adott Jar Jar viszont nem egy világverő darab. Elég csúnyácskára sikerült.

kaaduu.jpg

ep1kaaduloose.jpg

ep1kaaduright.jpg

Nem sokkal később, 2001-ben a Power of Jedi játékvonalban is kiadták a Kaadu-t méghozzá 12”-es méretben. A csomag Target exclusive volt és Captain Tarpals-t adták hozzá. A figura szépen sikerült, nagyon jól kidolgozott, bár a Tarpals elég esetlenül ül abban a nyeregben.

potj12kaadu5.jpg

potj-12-inch-captain-tarpals--kaadu_26401_2_1.jpg

tarp.jpg

2004-ben az Original Trilogy Collection-ben adták ki az újabb darabot, ami az Episode I-es Kaadu átfestett, újrafelhasznált változata volt, illetve némiképpen kiegészítették például a tolldíszekkel. Ez egy egészen pofás csomagban a Naboo Final Combat fantázianevűben érkezett, amiben még megtalálható volt 1-1 Tarpals, Battle Droid, Palace Guard és Gungan Warrior figura is. A csomag persze TRU exkluzív volt.  

otcnaboofcboxfr.jpg

otcnaboofckaadult.jpg

otcnaboofcloose.jpg

A Lego mindössze egyetlen alkalommal, egyetlen féle Kaadu figurát bocsájtott ki eddig az évek során. Ezt még a legelső időkben, a 2000-ben kiadott 7115 Gungan Patrol nevű készletben lehetett megszerezni és rögtön kettőt is adtak belőle. Maga a figura klasszikus kinézetű, egy darabból álló minifigura, ami hát nem különösebben tetszetős. Az ára sem túl vészes, így kb. 800 Ft-ért bárki beszerezheti, ha akarja.

lego_kaadu2.jpg

7115-1.jpg

lego_kaadu.jpg

Opee

Az Opee vagy Opee Sea Killer a Baljós Árnyakban volt először és utoljára látható. Bár azt nem lehet mondani, hogy túl sok kreativitás szorult volna egy nagy, szörnyfogakkal ellátott halba, de azért talán többször is fel lehetett volna használni. Bár igaz a Clone Wars-ban és elvileg a Rogue One-ban is fetünt egy-egy mikroszkópikus méretű easter egg erejéig, de ez utóbbit pl én sosem szúrtam ki. Igazából túl sok mindent nem érdemes tudni az állatkáról, egyszerűen csak a Naboo óceánjában élő ragadozó halról van szó. Nem egy olyan nagyon karakteres lény és ezért talán nem is meglepő, hogy a játékok terén sincsen belőle túl sok féle.  

ope.jpeg

Természetesen a Hasbro az Episode I 3,75”-es játékvonalában adta ki először a halat Creature Pack-ként és az a helyzet, hogy ez a darab nem is lett rossz. 1999-ben adták ki és Qui-Gon Jinn-el lehetett egy csomagban megszerezni. Opee kidolgozottsága egészen jól sikerült, teljesen hozza a filmben rövid időre látható lényt. A szája gombnyomásra nyitható és úgy látszanak a tényleg egészen félelmetesre sikerült fogai. Qui-Gon egy szigonyt kapott kiegészítő gyanánt.

ep1opeeloose.jpg

ep1opeequigonboxfr.jpg

ep1opeefront.jpg

opee.jpg

Más figura vagy Lego játék a tudomásom szerint nem készült a karakterről. A Lego Ideas program keretein belül viszont jópárszor felbukkant már egy-egy ötletesebb Lego megvalósítása, mint rajongói mű.

image-thumbnail-full.jpg

Boga

Boga egy nőnemű varactyl nevű lény, amelyek az Utapau sziklás vidékein őshonosak. A Star Wars világában a Sithek Bosszújában láthattuk először és utoljára, amikoris Obi-Wan ezzel a gyíkszerű hátasállattal közlekedett az Utapaun. Szerintem nagyon aranyos jószág és végülis ötletes is, úgyhogy ennél némiképp meglepő, hogy miért nem tűnt fel máshol és miért adták ki olyan keveset játék formában.

boga.png

Nyilvánvalóan a Revenge of the sith játékvonalban adta ki először a Hasbro 2005-ben, érdekes módon a járművek között. Bár végülis ezt a lényt is közlekedésre használják a filmben, úgyhogy tökmindegy minek soroljuk be.  A lény kidolgozása nagyon aprólékosra sikerült, noha a színei azok nincsenek teljesen rendben. Jó pár árnyalattal sötétebb az egész, mint amit a filmben láthattunk. Ettől függetlenül önmagában szemlélve remek cucc, amit csak erősít a szép részletes nyereg és a kantár. Az állat farkát elhúzva mozognak a karjai és a szája is kinyitható. Mellé egy Obi-Wan figurát csomagoltak, aminél egy kicsit a hajazat és a szakáll nem lett az igazi, de végülis megteszi. A figura eleve rogyasztott terpeszben áll, úgyhogy leginkább csak az állat hátára ültetve mutatós.

rotscndbogaboxfr.jpg

rots05bogaloose.jpg

rots05bogali.jpg

e3bogaright.jpg

Nem szoktam ennyire pici gyerekeknek szóló játékot beválogatni, de a Playskool 2005-ben kiadta Bogát egy kifejezetten kicsiknek szánt sorozatban. Az állat kidolgozása nem sikerült éppen jól, de láthatóan nem is a totál élethűség volt a cél. A színei viszont meglepő módon sokkal inkább rendben vannak, mint az előzőnek. A hozzá adott Obi Wan figura hát….most mondhatnám, hogy borzalmas, de ezt nyilván nem a többi figurával azonos dimenzióban kell megítélni. Kicsiknek szól na….Egyébként ennél is mozgathatóak a végtagok és nyitható a lény szája. Plüss is készült belőle, de azt azért nem raktam bele a felsorolásba.

sw05jfobi-bogaboxfr.jpg

sw05jfobi-bogaloose.jpg

sw05jfobi-bogaright.jpg

Az Attacktix egy társasjátékszerű játék volt, amelyet a Hasbro 2005-ben adott ki. Ennek a keretein belül is számos gyűjthető Star Wars és egyéb figurát kiadtak és egy Boga is megjelent. A figura hátán fixen van Obi-Wan és az egész cucc szinte teljesen merev, makettszerű. Úgyhogy ez nem az a klasszikus értelemben vett akciófigura. Akció mozdulatot viszont tudott csinálni… a farkával le lehetett söpörni egy másik bábut. Érdekes koncepció, ezt is inkább csak érdekességként tettem ide.

att.jpg

swattacktix36bogals.jpg

Szerencsére a Boga figurát megcsinálta a Lego is és nem is rosszul. Összesen csak egy készletben lehetett vele találkozni és ez egy építhető creature volt, tehát nem 1-2 elemből kellett összepattintani, mint egy klasszikus minifigurát. A 2005-ben kiadott 7255 General Grievous Chase nevű készletben lehetett megszerezni és 33 alkatrészből épület fel. Ez a készlet azt a jelenetet idézi meg, amikor Obi-Wan Grievous-t üldözi az Utapaun, úgyhogy a Boga mellett még egy Wheel bike-ot lehetett összerakni, a szett összesen 67 alkatrészéből. A Boga teljesen felismerhető, jól sikerült a feje a lába és a farka is. A teste az egy kicsit túl kockás és a lény színét sem sikerült igazán jól eltalálni, de legalább van… Manapság olyan 3-4000 Ft-ért lehet hozzájutni, de azt azért nem lehet mondani, hogy a gyűjtők kedvenc creature-e lenne.

lego_boga1.jpg

legoboga2.jpg

legoboga3.jpg

Ennyi lett volna mára….a következő részben jön az utolsó öt, szerintem bemutatásra érdemes creature….lesz Nexu….Reek…Fambaa és a többi.

Köszönöm, hogy elolvastad. Ha tetszett a cikk oszd meg, lájkold vagy kommenteld.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr5614133627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1416) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (712) hasbro játékok (715) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (286) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1498) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1494) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (294) lego katalogus (296) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (674) starwarsfigures (572) starwarsjármű (94) starwarstoys (659) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (673) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (517) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (562) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1184) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (299) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása