A Star Wars játékjárművek története - 2.rész

B-Wing Fighter

A mai járgányos cikk főszereplője a B-Wing fighter lesz, ami az egyik olyan eredeti trilógiában szereplő gép, ami méltatlanul keveset szerepelt az évek során mindenhol.

open-uri20150608-27674-i0ilm0_5ae67e8c.jpeg

A sorozat előző részét, amely az AT-ST Walker-ről szólt ITT OLVASHATOD

A B-Wing fighter a Jedi Visszatérben tűnt fel először, ahol az endori csatában harcoló lázadó erők egyik fontos géptípusa volt. Nekem már gyerekként is nagyon tetszett, ahogyan a támadóállásba váltáskor „máshogy” nyílt ki a szárnya, mint a „populáris” és sokat látott X-Wing-nek. Az AS/F-01 B-Wing Starfighter-t, - ahogyan azt a Rebelsből megtudhattuk – Quarrie, egy Mon Calamari mérnök tervezte és a későbbiekben a Slayn & Korpil vállalat gyártotta a Lázadók részére. A prototípus feltűnt a Rebels sorozatban, ami nekem nagyon bejött, ahogyan az is hogy a Calamari mérnököt Ralph McQuarrie iránti tiszteletből Quarrie-nak nevezték el. Ez a prototípus egy kicsit túl erősnek látszott a Rebelsben, de végülis teljesen érthető logika az, hogy a sorozatgyártásba kerülő változatból a túl költséges kísérleti fegyverzetet kihagyták. Sajnos ezt a narancsos színű B-Wing-et azóta egyetlen játékgyártó sem csinálta meg, pedig szerintem adná magát a dolog. A gép egyébként így is erős fegyverzettel rendelkezik, hiszen ez egy csapásmérésre tervezett, „nehézvadász”, amely a lézerek és a proton torpedók mellett rendelkezik ion ágyúval is. A Jedi Visszatér és a Rebels mellett természetesen számos más Star Wars produktumban is szerepelt, képregényekben, számítógépes játékokban és könyvekben, de véleményem szerint valahogy mindig alulreprezentált volt a többi lázadó vadászhoz képest. Ez ugyanígy volt a játék változatok esetében is, hiszen a 4 „eredeti” wing közül a B-Wing-ből készült messze a legkevesebb játék változat. Lehetséges, hogy ez azért van, mert a 4 közül a B-Wing-en elég kevés a hangsúlyos részlet… mondhatjuk, hogy a tipikus formájától eltekintve sima szürke szárnyakból áll és ez is látszódott a legkevesebbet a filmekben.

wings_of_the_master_thumb_1.jpg

wings_of_the_master_17.jpg

Természetesen az első B-Wing a vintage érában jelent meg 1984-ben és nyilván Return of the Jedi csomagolásban. Ahogy a dátumból is látszik ez már a RoTJ játékok második hulláma volt, tehát itt sem siettek a gép kiadásával. A jármű, annak ellenére, hogy nem egy mai darab, szinte tökéletes. Azt, amit látni lehetett a B-Wingek-ből az endori csatában, tökéletesen hozta. A kidolgozása teljesen megfelelő, bár a színe talán egy picit világosabb, mint amit a filmben láthattunk. A gép szárnyai nyithatóak az egyik hajtóműgondola eltekerésével, a pilótafülke pedig úgy fordul a megfelelő helyzetbe, ahogy forgatjuk a gépet, tehát a forgása úgymond „giroszkópos”. A gép hangot is képes kiadni, két elem segítségével amit a törzsön látható lepattintható fakkba kell helyezni. Az elemen lévő gomb megnyomása után a gép harci hangokat ad ki. A B-Wing pilótát nem adták a járgány mellé, azt csak single card-os figuraként lehetett beszerezni, ahogyan az összes többi korabeli pilótát. Ez a gép egy igazi klasszikus és talán az egyik legjobban sikerült vintage Star Wars jármű.

vintage1_2.jpg

vintage2_2.jpg

vintage3_2.jpg

A POTF érában érdekes módon mellőzték a B-szárnyúakat úgyhogy csak 2001-ben a Power of the Jedi sorozatban jelent meg a következő darab. Az is csak Target exkluzívként és a vintage B-Wing átfestett változata volt. Lényeges eltérés, hogy a korábban szürke színű részek ennél kékes festést kaptak, illetve az egész kapott némi harctéri kopást és lövésnyomokat. Ettől az egész gép jóval harcedzettebb látványt nyújt, ami szerintem sokat javít a látványon. Az új kiadás az összes korábbi funkciót örökölte, kivéve a harci hangokat. Emiatt az elemtartó rész másmilyen és persze gomb sincs rajta. Szerintem nem is baj hogy ezt a funkciót kivették. Pilótát is tettek a csomagba, mégpedig egy egészen szuperül sikerült, fehér ruhás sullusti B-Wing pilótát, aki Ten Numb, csak ekkor még nem volt a nevén nevezve. Ez a figura is nagyon jól sikerült és teljesen illett is a járműhöz. Nagyon jól sikerült ez a POTJ B-Wing is és talán nem véletlen, hogy manapság is igen keresett illetve csak elég magas áron lehet hozzájutni.

potj1.jpg

potj2_1.jpg

potj3_1.jpg

Ez után jó pár év mellőzöttség következett, mire végre 2008-ban a Legacy Collection-ben is megjelent egy B-Wing, mégpedig nem is akármilyen. A TRU exkluzív Dagger Squadron B-Wing egy nagyon érdekes darab, mert lényegében ez egy olyan Expanded Universe jármű, ami kb. csak 1-2 képregényben (Rebellion) és Star Wars szerepjétékokban szerepelt. Nagyon ritka az, amikor egy ennyire marginális, kevés helyen megjelenő járgányt adnak ki játékként. Persze oké, maga a B-Wing ismertebb és csak a festése a Dagger Squadron-os, de attól még elég kevesen kapják fel a fejüket erre a névre. Maga a gép nagyon szépen kidolgozott, minden részlet látszik rajta, amit egy B-Wingtől elvárhat az ember. A festése bordóval tarkított fehérszínű, ami nagyon jól működik. Teljesen új kialakítású darab, tehát ez nem átfestés. A pilótafülke jól kidolgozott, felnyitható és ugye ez a rész itt 360 fokban elforog, a szárnyak pedig itt is nyithatóak-csukhatóak. Az ion ágyúk a levehetőek és rugós kilövőként egy-egy lövedéket képesek kivetni. Járt mellé egy pilóta figura is, mégpedig Lieutenant Pollard, ami egy Keyan Farlander átfestés. A színe és az ihletforrása miatt ez mindenképpen egy különleges és jól sikerült darab.

legacy4.gif

legacy3_1.jpg

legacy2_1.jpg

legacy1.jpg

A 2011-es K-Mart exkluzív Vintage Collection B-Wing a Legacy B-Wing átfestett változata volt. Külső megjelenésében viszont leginkább a POTJ változatra hasonlított a színei miatt. A jármű minden szempontból rendben van, továbbra is remek a kidolgozottsága és a festése is jól sikerült. Fakó, kopottas és harci nyomokat mutató festést kapott, amitől az egész gépnek van egy nagyon jó kis használt, puskaport szagolt hangulata. A csomagolás abszolút vintage ihletésűre sikerült, de azért jól megkülönböztethető az eredeti vintage-től. A gép pilótát itt nem kapott, de a doboz képen a single card-osként ekkoriban kiadott Keyan Farlander vezeti. Nehéz dönteni, hogy a csupa remek B-Wing kiadásból melyik a legszebben sikerült, de én talán erre szavaznék.

tvc3.jpg

tvc4.jpg

tvc1.jpg

tvc2_1.jpg

Mindössze ennyi...négy 3,75” –es figurákhoz való B-Wing látott napvilágot a mai napig. Szerintem ez nagyon kevés, még akkor is, ha természetesen más területeken pl. micro méretben sokszor megcsinálták. Az egyik legutóbbi és szerintem egészen szépre sikerült die cast darab a Black Series Titanium sorozatban jelent meg 2015-ben. Ez 3”-es mérettel és egészen szép kidolgozottsággal rendelkezik.

titan1.jpg

titan2.jpg

Szerencsére a Lego az évek során több alkalommal is adott ki B-Wing Fightereket, noha természetesen sokkal kisebb mértékben, mint mondjuk X-Wing-et. Többféle méretben és részletességgel, de azért összességében nagyon jó kis darabok születtek.

maxresdefault_34.jpg

Az első B-Wing szett a 7180 B-Wing at Rebel Control Center volt, ami 2000-ben jelent meg és nem pusztán a B-Wing vadászt ábrázolta. A készlet 327 eleméből a gépen kívül egy lázadó épület részeit lehetett megépíteni. A vadász kicsit túl szögletesre és kezdetlegesre sikerült, de a többi korai Lego SW készlethet képest még mindig egész jónak számít. Talán az egyetlen komoly bajom vele, hogy túl vékonykának tűnik az egész, főleg a pilótafülke csatlakozó része. Az épületrész eléggé sematikus, mindössze néhány kisebb fal, szerszám és egy irányítópult látszik, de végülis nem is ez volt a készlet fő attrakciója. 3 figurát találhattunk a dobozban, természetesen egy piros B-Wing pilótát, ami szintén kicsit kezdetleges volt, egy R5-D4 droidot, ami teljesen jól néz ki és egy Rebel Techniciant, ami egy sima szakállas, munkásruhás figura volt. Kezdésnek teljesen rendben volt ez a szett.

7180.jpg

7180-1_used_000.JPG

7180_1.jpg

A következő állomás, a 6208 B-Wing Fighter 2006-ban jelent meg és a maga 426 elemével már egy jóval részletesebb járgány volt, mint az előző. Rendben van a forma, a pilótafülke és szerencsére kapott egy szervíz állványzatot, amivel szépen, impozánsan ki lehetett tenni a polcra. A szárnyai persze állíthatóak és 2 minifigurát is adtak hozzá, amiből az egyik természetesen egy B-Wing pilóta volt. A másik Ten Numb, aki szintén egy B-Wing pilóta volt, csak ugye sullust-i, mint Nien Numb. Ennek a karakternek ez volt az első Lego-s megjelenése és később is csak egyszer használták újra, pedig ez egy egészen tűrhető kis minifigura, amiből elférne több kiadás is. Egyedül azzal van a bajom, hogy a feje, nem tűnik eléggé sullust-inak a maszkos festés miatt.

6208_1.jpg

6208.jpg

6208_w.jpg

6208_2.png

6208_3.png

A 10227 UCS B-Wing Starfighter 2012-ben került kiadásra és a mai napig ez a legnagyobb méretű megjelenése ennek a gépnek. Mit is tudnék róla mondani? Ahogyan egy jó UCS-hez illik…nagy… mintegy 58*38*13 centis és 1487 alkatrészből áll, aminek köszönhetően nagyon részletes. Kapott egy szép állványt, amelyen szerencsére nagyon szépen ferdén, úgymond támadóállásban áll. Igényes darab, aminek minden része teljesen megfelelő. Minifigurát viszont nem adtak hozzá. Az biztos, hogy bár nem vagyok egy UCS fan….egy ilyet azért elfogadnék a polcomra.  

10227.jpg

10227-1.png

10227-12.jpg

A 75010 B-Wing Starfighter & Planet Endor készlet a kis égitestes sorozat negyedik szériájában jelent meg 2013-ban. Az előző részben ugye nagyjából elmondtam, hogy miről is szólt ez a dolog….egy kisebb járgányt, egy égitestet és egy figurát tartalmaztak ezek a kisebb készletek, amit leginkább polcdísznek találtak ki. A B-Wing esetében az Endor volt az égitest, mert ugye az endori csatában láthattuk csak a filmben. Viszont ez a Planet Endor…tehát a bolygó és nem a hold, ahol a csata zajlott (a holdat a múlt héten szereplő AT-ST mellé adták). Maga a készlet a méreteihez képest egész tűrhető, bár maga a B-Wing eléggé sematikus, de 78 elemből nem is nagyon lehetne többet kihozni. A B-Wing Pilot figura is teljesen megfelelő, úgyhogy mondhatjuk, hogy ez a kis asztaldísz megérte az árát.

75010_1.jpg

75010.jpg

75010_l.jpg

A 75050 B-Wing fighter volt a legutóbbi Lego kiadása a járműnek. 2014-ben került a boltokba és a 443 alkatrészéből egy meglehetősen szép, kellőképpen részletes gépet lehet összerakni, bár ahogy írtam feljebb a B-Wing-en nincs túl sok hangsúlyos részlet, úgyhogy igazából nagyon elrontani sem lehet. Három minifigura járt a készlethez és ezek mindegyike egészen érdekes. Ten Numb ugye egy sullust-i pilóta, akiről fentebb már beszéltem, az ő figurája itt is egészen jól sikerült. Ez volt neki a második kiadása és szerintem szebbre is sikerült, noha a fehér pilótaruha szerintem jobban nézett ki az első változaton. A Grey Squadron Pilot állati jól néz ki, nekem a három figura közül ő tetszik a legjobban, nagyon jól sikerült a festése és ugyan csak egy sima pilóta úgymond, de mégis olyan extra kinézete van, noha ő ugye nem is B-Wing, hanem Y-Wing pilóta. A harmadik figura Cracken tábornok, aki ugye ott volt az endori csatában a Millenium Falcon-on Lando- ékkal.   Nagyon sajnálom, hogy annak idején nem vettem meg ezt a készletet, két éve egyszer belefutottam és nagyon gondolkodtam rajta, de végül sajnos otthagytam, mert épp nem volt rá keret. Egyszer majd mindenképpen pótolom.

75050.JPG

75050.jpeg

75050_e.jpg

sw556.png

sw558.png

sw557.png

Nekem a B-Wing a négy klasszikus lázadó vadász közül a személyes kedvencem. Noha nem egy részletgazdag, „menő” gép, de a különleges alakja mindenki számára émlékezetes lehetett. A csatában mindenesetre az ilyen vaddisznó-szerű, erősen felfegyverzett „csatarepülőgépek” sokszor hasznosabbak tudnak lenni, mint a kicsi fürge vadászok. Játék formájából nem meglepő módon, egy vintage-t fogadnék el elsősorban, de az utolsó Lego verzió is fent van a bakancslistámon. Aztán lehetne vele így játszani....

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok, a következő epizódban még nem tudom, hogy konkrétan melyik járgánnyal fogom folytatni, de az biztos, hogy birodalmi lesz.

Kellemes vasárnap estét mindenkinek

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8714273343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.09.30. 22:23:44

Ez megint egy átkozottul jól sikerült poszt.

A 2014-es Lego B Winget Lego Star Wars-hoz képest nevetséges árakon szórták ki, sajnálom hogy nem vállaltam be. Mentségemre legyen mondva hogy már van egy Vintage B Wing a régi emlékek között...

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.10.01. 08:01:40

@Ződ2000: Á köszi :D Én annó 16 ért futottam bele és nagyon tetszett uh jó lett volna bezsákolni de pont nem volt rá pénzem. Azóta is sajnálom, de ami késik nem múlik

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.10.01. 16:21:05

@HUN_Sector: Még mindig a polcon voltak 16ért? 4 év után? Az kemény

Anak 2018.10.01. 19:51:07

Nekem az Endor bolygós meg a 2014-es LEGO változat van csak meg, pedighát nekem is a 4 klasszikus támadó alfabetius vadászból ez a kedvencem. Igen, a különleges formája és pilótafülkéje miatt.
A 2014-es változatból viszont eléggé hiányzik egy indítóállás/állványszerű dolog, mert így csak csukott szárnyakkal lehet önmagában a polcra ültetni. Nem annyira impozáns, mint amennyire lehetne.

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2018.10.02. 11:46:09

@Anak: Igen egy állvány ahhoz mindenképpen kellett volna vagy valami szervízállvány vagy akármi hogy szépen megálljon

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.10.02. 20:29:13

@Tota12: álvány? Kellett volna? Mivaaaa?
Könyörgöm egy legó készletről beszélünk, annál egszerűbb dolog nincs mint pár technic tarabból összerakni egyet....
A Lego Movie készítői forognak a kriptájukban :)

yerico1 2018.10.03. 15:12:07

A B-Wing alapvető problémája, hogy egy akármilyen Tie-fighter kimanőverezi, és leszedi. Persze még mindig kaliberekkel jobb hajó, mint egy Y-Wing. Már ha éppen szimulátorban játszik vele valaki.

Zwumba 2018.10.08. 23:48:44

Egy Keyan Farlander boldog tulaja vagyok,de így fehérben roppant különleges.Ez egy nagyon szép és kidolgozott figura.Szerintem a feje viszont más mint a Keyan-é.Vagy csak megöregedett:)?

Zwumba 2018.10.09. 00:09:23

Mindegy...Így is nagyon szép figura!Asszem beszerzős!

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1416) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (712) hasbro játékok (715) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (286) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1498) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1494) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pókember (4) pokember (1) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (674) starwarsfigures (572) starwarsjármű (94) starwarstoys (659) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (673) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (517) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (562) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1184) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (299) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása