Újrahasznosítások a vintage Star Wars játékoknál

A játékok világában egyáltalán nem ritka eset az, amikor a meglévő termékeket vagy azok egyes részeit újra felhasználják más játékvonalakban. A minőségi játékok előállítása költséges dolog és szaktudást igénylő feladat, így a gyártó szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy tud-e esetleg spórolni egy keveset a tervezési illetve gyártási költségeken. Minden gyártó évtizedek óta él is ezzel a lehetőséggel, így egyes alkotóelemeket, kiegészítőket vagy akár egész termékeket is (figurákat, járgányokat, playseteket) többször elsütöttek a különféle játékvonalakban. Ugyanakkor azért arra is törekedniük kell, hogy az újrahasznosítás mértéke ne menjen, se a termék minőségének se a megítélésének a rovására, így valamilyen szinten csínján kellett bánniuk ezzel az eszközzel. Ma a Kenner Vintage Star Wars játékokkal kapcsolatos újrahasznosításait vizsgáltam meg, és ahogyan azt már sok korábbi cikkemben is olvashattátok, véleményem szerint a Kenner bizony már-már művészi szintre emelte a rendelkezésére álló anyagok újrahasznosítását. Egyetlen más gyártó se tolta ennyire túl ezt az eszközt, amelyet már a vintage Star Wars éra környékén is előszeretettel alkalmaztak, de igazán a 90-es évek Batman játékainál vitték túlzásba. Ott annyiszor felhasználtak 1-1 figurát vagy kiegészítőt, hogy néha már az is követhetetlen, hogy mit használtak fel pontosan mihez. A 70-es 80-as években ennyire azért még nem volt durva a helyzet, de amint azt látni fogjátok, a Kenner már ekkoriban sem ment a szomszédba egy kis spórolásért. 

 unnamed_1_1.jpg

Annyit még elöljáróban mindenképpen el kell mondanom, hogy a játék újrahasznosításoknak nagyjából négy fajtája van. Az első az, amikor egy terméket (mondjuk egy figurát) kisebb módosítással felhasználnak egy másik termék elkészítéséhez. Ez a legáltalánosabb módszer, hiszen az egyszer már jól megcsinált alkatrészeket, mondjuk, más festéssel elég sokszor el lehet lőni és ezt a mai napig rendszeresen alkalmazzák is, szinte minden nagyobb játékvonalban. A második fajta az, amikor a terméket nem egészében, hanem csak egyes részeit használják fel újra. Mondjuk egy járgány kerekét…a figura fegyverét vagy mondjuk a lábait. Ez is gyakran előfordul, hiszen így szinte rejtve lehet spórolni, igaz, sokkal kisebb tételeken, mint az első esetben. A harmadik eset az, amikor mondjuk egy figurát vagy járgányt, nagyobb módosításokkal sütnek el újra, azaz nem csak az anyagát, színét, vagy kisebb részeit módosítják, hanem fő alkatrészeket is. Ezt adott esetben nem is feltétlenül tekintem újrahasznosításnak, hiszen itt csak arról van szó, hogy mondjuk egy figura előállításánál nem a nulláról indulnak, hanem egy meglévő darabot módosítgatnak addig, amíg el nem érik a kívánt eredményt. Rendszerint ezekhez teljesen új alkatrészeket, fejeket stb is fel szoktak használni, így ez eredményezi a legkisebb spórolást, főleg, hogy itt így is van design költség. A negyedik kategória pedig az egy az egyben fajtájú újrahasznosítás, ami azért leginkább a legnagyobb játékvonalakra illetve a kiegészítő termékekre jellemző. Itt kvázi csak egy átcsomagolásról vagy átmatricázásról beszélünk, a lényegi termék változatlan. Ahogyan alább majd látni fogjátok, a vintage Star Wars játékokkal kapcsolatosan, mind a négy esetre lesz példa.

 swads1.jpg

A vintage Star Wars játékoknál az újrahasznosítások tekintetében meg kell különböztetnünk két eltérő csoportot. Az egyik azoknak a játékoknak a csoportja, amelyekből újrahasznosítottak valamit a vintage Star Wars játékokban, a másik pedig az a csoport, amelyek előállításához a vintage Star Wars játékokból hasznosítottak újra valamit. Ezek nyilván időben is elkülönülnek, hiszen az első csoport nyilván a Star Wars éra bevezető szakaszára volt jellemző, míg a második leginkább a játékvonal megszüntetése utáni időszakban, de mindenképpen 1979 után.

 unnamed_1.jpg

A Star Wars licenszet legendásan későn kapta meg a Kenner, hiszen George Lucas eredetileg az akkori top játékgyártók (Mego, Hasbro) valamelyikével szeretett volna megállapodni. Elsősorban a Star Trek és szuperhősös figurákkal jól teljesítő Mego volt a kiszemelt, de ők nem láttak fantáziát a Star Wars cuccokban. A Kenner akkori dörzsölt vezetője Bernie Loomis viszont igen, így a film bemutatása előtt pár hónappal megköttetett a szerződés. Pár hónap viszont elég kevés idő a játékiparban, így első körben egy meglehetősen óvatos, főleg a régebbi dolgokra alapozott terméklistát terveztek meg, hiszen gyorsan kellett relatíve sokféle terméket küldeni a boltokba, így szükségszerű is volt, hogy a korábbi cuccaikra támaszkodjanak. Ezt a tervet a figurák szempontjából mindenképpen felülírta a film óriási sikere (a Star Wars figurákat eredetileg csak jóval későbbre tervezték, mint amikor megjelentek), de a többi cucc esetében azért tartották magukat az elképzeléseikhez, így számos, eredetileg más szériában megjelent cuccot újra elsütöttek Star Wars-os köntösben is. Ezen kívül a film óriási sikere is hozzájárult az újrahasznosítások létrejöttéhez, hiszen a bemutatás után óriási igény alakult ki a Star Wars termékekre, amit teljesen új cuccokkal hirtelen nem is lehetett volna másként kielégíteni. Star Wars logóval már akkor is bármit el lehetett adni, így gyakorlatilag, amit csak lehetett „Star Wars-osítottak” olyan gyorsan, ahogyan csak lehetett. A Kenner elsősorban a korábbi sikeres vonalukra a Six Million Dollar Man-re támaszkodott, de más termékkörökből is válogattak.

 04b_2.jpg

A Luke Skywalker AIM Headset Radio egy Star Wars-os headset volt, ami hasonlóan nézett ki, mint amit Luke a Millenium Falcon lövegállásában viselt. Egy beépített CB rádió volt benne, amivel elvileg gyerekek tudtak egymással kommunikálni. Ötletes és elég drága cucc volt, de eredetileg ezt sem a Star Wars világához találták ki, hanem a Six Million Dollar Man vonalban debütált. Az eltérés mindössze annyi volt, hogy a Star Wars-os változatnál fehér helyett fekete műanyagot használtak és Star Wars-os matricákat raktak rá.  

 

aim4.jpg

aim3.jpg

aim.jpg

aim2.jpg

A Dip dots is egy hasonló újrahasznosítás volt, bár itt egy picit azért többet kellett dolgozni az átalakításon. Eredetileg ez egy kifesthető képeket tartalmazó doboz volt, amelyet a Kenner már jóval a Star Wars éra előtt kitalált, majd minden létező licenszükre ráhúzva újabb és újabb változatokat adtak ki belőle. Volt Man From Atlantis-os, Six Million Dollar Man-es, Bionic Woman-es majd természetesen Star Wars-os is. A képek azért minden esetben egyediek voltak, bár hasonló jellegűek.  

 

dipdots2.jpg

dipdots.jpg

dipdots4.jpg

dipdots5.jpg

Az Aerial Aces egy nagyon korai, 1976-ban debütált, fénytechnikát használó shooter game volt, amiben egy rögzített puskával a kivetített repülőket kellett lelövöldözni. Ez egy amolyan házi mini-arcade gép volt, ami egyébként sem minőségében sem megvalósításában nem volt egy nívós valami. Nem is tudtak belőle túl sokat eladni, ám erre megoldást jelentett, hogy 1978-ban kiadták Star Wars-os köntösben is, X-Wing Aces néven, hiszen már akkor is úgy gondolták, hogy Star Wars-al bármit el lehet adni. Az eltérés mindössze annyi volt, hogy a kivetített gépek Tie Fighter-ek voltak, amelyeket egy Halálcsillagot ábrázoló képre vetítve kellett lelőni az amúgy tök ugyanolyan dobtáras puskával. Piros műanyag helyett itt fehéret használtak és nyilván a matricákat meg a csomagolást is megváltoztatták. Bár TV reklámmal is hirdették, de állítólag így sem lett egy sikertermék.

 

aces.jpg

aces2.jpg

aces3.jpg

aces4.jpg

Egy másik, hasonló termék is megkapta a  maga Star Wars újrázását, mégpedig az ún. Give a Show projektor. Itt is csak a csomagolás, a műanyaghasználat színe és a képek térnek el. 

give.jpg

maxresdefault_45.jpg

Általában, ha a vintage Star Wars éráról beszélünk, a figyelem java része a 3,75”-es figurákra szokott irányulni. Ugyanakkor nem csak ebben a méretben adtak ki figurákat, hanem a régebbi, „hagyományos” 12”-es méretben is. A Kenner a játékok kiadása előtt még nem tudta, hogyan fogják fogadni az új, kisebb méretet, ezért mindenképpen ragaszkodtak a 12”-es figurák megjelentetéséhez is. A korábbi Six Million Dollar Man játékok is ebben a méretben készültek, ezért a Kenner nagyon sok mindent felhasznált az ilyen méretű Star Wars cuccok elkészítéséhez. A figurák elkészítésénél is Six Million Dollar Man karakterekből indultak ki, amit leginkább a Chewbaccá-nál lehet észrevenni. A figurák teste szinte egy az egyben megegyezik, de a fejeik azért egyediek voltak. A ruhák és a csomagolás jellege is azonos, de természetesen azért ezt is Star Wars-osítani kellett. Volt egy 12”-es Star Wars figura hullám, amelyet végül nem adtak ki, de abban egy az egyben is újrahasznosítottak volna pár Six Million Dollar Man ruhát.

 

12_3.jpeg

12_2_2.jpg

12_61.jpg

12_1_2.jpg

Az újrahasznosítások nem csak a játékokra tértek ki. A Kenner úgy gondolta, hogy miért ne használhatná fel újra, a Six Million Dollar Man-hez kitalált (+ a Bionic Woman-nél is felhasznált) elektromos fogkefét? Itt végülis csak az áttetsző testben található képeket és a csomagolást kellett lecserélni. Később még Empire Strikes Back-es csomagolási variáns is készült belőle.

 

tooth1.jpg

tooth2.jpg

tooth3.jpg

tooth4.jpg

A második csoportja az újrahasznosításoknak azokból az esetekből áll, amikor a Star Wars termékvonalhoz megtervezett és elkészített cuccokat…figurákat, kiegészítőket vagy kapcsolódó termékeket később más játékvonalakban is felhasználták. Mivel meglehetősen sok új dolgot kellett ekkoriban tervezni, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Kenner igen sok alkalommal használta fel ezeket a Star Wars-nál debütáló cuccokat.

 8878245897_e8a41a7b31_b.jpg

Időrendben az első nagyobb újrahasznosítási hullám a Kenner Wild West / Butch and Sundance játékvonalában következett be, amiben több cuccot is elsütöttek újra, az eltérő téma miatt, meglehetősen kreatívan. A vonal egyik főszereplő figuráját a Sundance Kid-et egy vintage Luke Skywalker átalakításával állították elő, bár a végterméken ez nem látszik egyértelműen.

 

sundanceoriginal.jpg

sundance2.png

sundance1.jpg

A másik érdekes újrahasznosítás az ún. Western Cafe Playset volt, amelyet a Creature Cantina playset-ből alakítottak ki. A karton részek nyomtatásait és a műanyag színét változtatták meg, de a felépítést nem. Mondjuk ezen a játékvonalon, ami egyébként egy B kategóriás western sorozathoz kötődött, ez sem segített.

 

butch_1.jpg

butch5.jpg

butch2.jpg

butch3.jpg

butch4.jpg

Az első 12 Star Wars figura ízléses tárolásához alakították ki, az ún. Action Display stand-et, amelynél a figurákat egy karton háttér előtt álló műanyag, forgatható színpadra lehetett felhelyezni. A figurák nevei is fel voltak matricázva, úgyhogy tényleg egy egészen igényes cuccról van szó. Érdekes módon ezt a standet a Kenner egy lányos vonalban, a Glamour Gals nevű 4”-es figura sorozatban sütötte el újra, mail in offer formájában. Itt is más a műanyag színe, a kartonok és a matricák, de a lényeg ugyanaz. Mivel a Glamour Gals nem váltotta meg igazán a világot és ez a termék eleve csak mail in offer volt, ezért manapság ez a lányos stand extrém ritka cuccnak számít.    

 

display2.jpg

displaystand.jpg

glam2.jpg

glam1.jpg

Az Indiana Jones sorozatban is találhatunk Star Wars-os nyomokat, noha nem annyit, mint amennyire első látásra gondolnánk. A két játékvonal jellege, a figurák felépítése és a csomagolás szerkezete is azonos, de maguk a játékokviszont teljesen eltérnek. Egy újrahasznosítás azért volt, de ez teljesen logikus is volt, hiszen a 12”-es Indiana Jones figurának miért terveztek volna új fejet, ha ezt egyszer már a 12”-es Han Solo-nál megtették. Harrison Ford az Harrison Ford ugye.

 

indy_jones_solo_figures.jpg

indy3.jpg

indy_1.jpg

indy4.jpg

indy5.jpg

Természetesen a vintage Star Wars éra, kvázi folytatásában a Droids sorozatban is számos alkalommal újra felhasználtak dolgokat, például kiegészítőket (a testvér vonalában az Ewoks-ban nem nagyon). Voltak egy az egyben repack figurák is, de a Droids R2-t és C3PO-t a régi figuráikat felhasználva teljesen új színben adták ki. A Droids vonal fegyverei pedig kivétel nélkül, más színben előállított, korábban már felhasznált kiegészítők voltak.

 

03_92.jpg

11_3_1.jpg

15_1_2.jpg

droidsc-3po_1.jpg

Érdekes, hogy a még mindig vintage Star Wars-hoz sorolható Ewoks széria, egyik pre school playsetjét, az Ewok Family Hut-ot később a Tree Tots nevű játéknál sütötték el, Family Tree House néven. Itt mondjuk jó pár részletet átterveztek.

 

family1.jpg

family2.jpg

A Batman Dark Knight Collection-ben is feltűntek a régi Star Wars játékok nyomai 1990-ben. Egyrészt kis módosításokkal újra kiadták a műanyag Stormtrooper Blaster-t, amit itt Sonic Neutralizer-nek neveztek. A másik eset egy walkie talkie volt, amit eredetileg a Kenner kanadai leányválalata adott ki a Princess Leia Utility Belt készlet részeként. A Dark Knight Collection-ben egy hasonló készlet részeként adták ki és az alkotóknak nem is kellett sokat bíbelődni az átalakítással, hiszen a két cucc csak a matricájában különbözik.

 

sonic3_1.jpg

sonic_1.jpg

sonic2_1.jpg

radio.jpg

radio2.jpg

A következő és egyben időrendben utolsó olyan eset, amikor vintage Star Wars alapú cucc, nem Star Wars vonalban tűnt fel 1991-ben történt. Ez a Kenner újrahasznosítási mániájának csimborasszójában, az emiatt méltán híres Robin Hood The Prince of thieves játékvonalban volt, aminek kis túlzással élve egyetlen eredeti morzsája sincsen. Itt szinte minden figura alkatrészt és kiegészítőt eredetileg valami máshoz terveztek, amit aztán a költséghatékonyság jegyében összelegóztak Robin Hood figurákká. Zömmel Super Powers alkatrészeket használtak, de bizony a leghíresebb Star Wars újrázásokat is itt követték el. Kis módosításokkal újra a boltokba küldték az Ewok Village playset-et, amit itt Sherwood Forest Playset-nek hívtak.

 

village2.jpg

village1.jpeg

village3.jpg

village4.jpg

Az Ewok Battle Wagon-t viszont egy kicsit jelentősebben áttervezték, de azért még így is felismerhető, ráadásul még a nevét is nagyjából megtartották.

 

wagon.jpg

wagon2.jpg

A harmadik és egyben leghíresebb momentum pedig a Tuck barát figura volt, amit egy vintage Gamorrean Guard módosítgatásával állítottak elő.   

 gamorrean_tuck.jpg

A Kenner aztán 1995-ben újjáélesztette az egész Star Wars vonalat Power of the Force néven és ez megint csak egy jó kis alkalom volt, a régi dolgok leporolására. Bár a figurák alapjaiban újak voltak, azért a kiegészítő dolgok esetében itt is sokszor visszaköszöntek a már jól ismert formák. Először is, minden olyan Power of the Force járgány, aminek volt korábban vintage kiadása, kis túlzással gyakorlatilag megegyezik, a régebbi kiadással. Teljesen egészében újra felhasználták a régi formákat, így a vintage és a POTF2-es járgányok között csak színbeli, funkcióbeli és esetleg matricabeli eltérések vannak.

 

tie2.jpg

tie_3.jpg

speeder.jpg

speeder2.jpg

A különféle roleplay cuccokat is újra kiadták, de egy alkalommal a figurák sem úszták meg az újrafelhasználást, igaz ez egy speciális gyűjtői csomag volt, amiben újra kiadtak négy vintage figurát. A pakk a Classic Edition 4-pack nevet viseli.

 classic.jpg

Ugyan nem klasszikus újra felhasználásról van szó, de ha úgy vesszük a most futó Retro Collection-ben is visszaköszönnek a vintage dolgok, bár ezt inkább reissue-nak lehet tekinteni, még akkor is, ha ezek a figurák nem teljesen azonosak az eredeti vintage cuccokkal. Itt viszont nem az eredeti mintákat használták fel újra, hanem valószínűleg újra előállították azokat.

 cover-800x400.jpg

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4615466692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1417) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (712) hasbro játékok (715) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (286) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1499) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1495) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (365) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (575) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (374) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalógus (295) lego katalogus (297) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1156) régi játékok (1130) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (674) starwarsfigures (572) starwarsjármű (94) starwarstoys (659) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (673) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (517) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (562) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1185) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (299) vintage (875) vintagejátékok (995) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (984) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása