Star Wars játékjárművek története - 20.rész

Alpha-3 Nimbus-class V-Wing Starfighter

A Star Wars játékjárművek története sorozatom következő epizódjában egy kisebb és talán kevésbé ismert köztársasági géptípussal a V-Wing-el fogok foglalkozni. A legutóbbi pár epizódban már sokat foglalkoztam az előzmény trilógia illetve a Clone Wars járműveivel és gyakorlatilag már majdnem mindegyik alap köztársasági űrhajóról született cikk. Sorra került már az ARC-170, a V-19 Torrent és a Z-95 Headhunter, de a szárazföldi járgányok közül is jónéhányról esett már szó…például az AT-AP-ről, a Turbo Tank-ról vagy a TX-130 Fighter Tank-ról. A sormintából szinte már csak a V-Wing hiányzik, úgyhogy a mai epizódban megnézem, mit is érdemes tudni a típustól, illetve áttekintem milyen játékok készültek belőle az évek során.  

 04_115.jpg

Az Alpha-3 Nimbus class Starfighter avagy köznapi nevén a V-Wing, egy kisméretű együléses vadászgép volt, amit a köztársasági haderő használt a klón háború vége felé. Elsődleges szerepköre a kísérés, biztosítás volt és az Episode III-ban is ilyen feladatkörben láthattuk. A könnyű, gyenge fegyverzetű, mindössze két lézerágyúval ellátott gépet a Kuat Systems gyártotta a köztársaság részére csakúgy, mint a jól ismert Jedi Starfighter-eket. A gyors, jól manőverezhető gép nem rendelkezett hiperhajtóművel, ezért csak lokális, korlátozott hatósugarú küldetéseket lehetett rájuk bízni, amiket általában egy hordozóról indulva hajtottak végre. A gép létfenntartó rendszerrel sem rendelkezett, ezért a pilótáknak ilyen rendszerrel ellátott pilótaruhát kellett viselniük. A szárnyak, hasonlóan az ETA-2 Jedi elfogókhoz itt is behajthatóak voltak, ám ebben az esetben előrefelé, az orr irányába záródtak a leszálláskor. A típus gyakorlatilag a Tie Fighter egyenes elődjének tekinthető, a feladatkörét és a fejlettségét tekintve is. Egy olcsó, spórolós, ámbár nagyon gyors gép, ami bizonyos feladatkörök ellátásához bőségesen elegendő volt. Ezáltal jól kiegészítette a köztársasági haderő többi típusát. A háború után egy ideig még a Birodalom kötelékében is alkalmazták, ám fokozatosan leváltották a Tie Fighter-ekre.

 03_123.jpg

A V-Wing-el -hasonlóan az ARC-170-hez vagy a Z-95-höz – az lehetett az alkotók szándéka, hogy egy előzmény típust teremtsenek a legendás Tie Fighter-eknek. A gép karakterisztikája hátulról erősen megidézi ugyanis a Tie Fighter-eket, noha azokat már a Sienar és nem a Kuat gyártotta. Ezért mutatták a Revenge of the Sith-ben több jelenetben is szándékosan hátulról ezeket gépeket, hogy a Tie-okra asszociáljunk róla. Egyszerre volt a formája így újszerű, de ugyanakkor mégis ismerős és nem lógott ki a korábban már megismert járművek közül. Nekem egy kicsit mindig olyan volt, mintha a Tie Fighter-ek és az A-Wing-ek szerelemgyereke lenne, de valahogy, pont ez tetszett benne mindig. 

 02_141.jpg

A V-Wing első alkalommal az Episode III-ban azaz a Revenge of the Sith-ben volt látható. Több jelenetben is feltűntek és bár nem igazán voltak az előtérben, azért mindenképpen emlékezetesek voltak. Jól megfigyelhetőek abban a jelenetben, amikor a sebesült Anakin-t szállító sikló leszáll a Coruscant-on vagy az utolsó jelenetben, amikor Vader-ék nézik az épülő Halálcsillagot. Később természetesen látható volt a Clone Wars animációs sorozatban, az Age of Rebellion: Darth Vader képregényben és a Battlefront II, a Fallen Order (bár ebben én nem emlékszem rá) valamint az Empire at War számítógépes játékokban is. A Tarkin és a Thrawn könyvekben is említésre kerültek, de azért azt nem lehet mondani, hogy az évek agyonhasználták volna a típust. A laikusok számára talán kevésbé ismert és a rajongóknak se ez szokott a kedvenc gépe lenni, ám az előzmény-trilógia időszakába nagyon jól beleillik. 

 

01_154.jpg

A V-Wing játék szempontból is egy érdekes géptípus, mert ugyan nem kevés alkalommal hozzányúltak a játékgyártók, ám a kiadások jó része a 2007-2014 közötti időszakra sűrűsödött. Persze ez nem is csoda, hiszen ez volt a prequel trilógia vége és a Clone Wars időszaka, úgyhogy alapvetően ekkoriban voltak reflektorfényben az ezekben látható járművek is. A Hasbro és a Lego ezért számos alkalommal használta a V-Wing-et, de sajnos 2014 óta csak elenyésző számban készült belőle játék.

 maxresdefault_48.jpg

A Hasbro első alkalommal 2007-ben a 30th Anniversary sorozat keretein belül adott ki a V-Wing-ből 3,75”-es figurákhoz való járművet. Az igazán jól sikerült gép, külsőleg teljesen jól hozza a típus jellemzőit, a mérete is nagyjából arányos és a festése is remekül mutat. A hagyományos bordó-fehér festést ugyanis számos harci sérüléssel, kopással és egyéb használati jelekkel kombinálták, így a gép nem vadiúj, hanem harcedzett hatást kelt. A szárnyak természetesen nyithatóak-zárhatóak, a nyitás pedig gombnyomásra történik. A droid résznél található két védőlemez is mozgatható. Kapott futóművet is, illetve rugós kilövőket, amelyek négy rakétát tudnak kivetni magukból. A pilótafülke is szépen nyitható és ugyan figurát nem adtak hozzá, de a korábban kiadott Clone Pilot figurák gond nélkül beleférnek. Az egyetlen gyenge pontja talán a droid, ami sajnos nem kivehető, úgyhogy gyakorlatilag csak egy merev fej a gép hátsó részén.

tacvwingboxfr.jpg

tacvwingattack2.jpg

tacvwingpilots.jpg

2008-ban végre Clone Wars-os csomagolásban is megjelent a V-Wing, ám ez sajnos ekkor nem egy új modellt jelentett, hanem a 30.évfordulós darab, egy az egyben való újrakiadását. Ez most ténylegesen csak egy repack volt, tehát a Clone Wars-os kiadás festésében se tér el az előző kiadástól.

tcw1_1.jpg

tcw2_2.jpg

tcw3_1.jpg

2008 nyarán egy másik, Toys R Us exkluzív V-Wing csomag is megjelent. Ez szintén a 30. évfordulós V-Wing -et tartalmazta, de immáron átfestett formában. Ez most egy steril, harci sérülések nélküli darab volt, de itt is megmaradtak a jól bevált bordó-világosszürke színvilágnál. A géphez itt most adtak egy pilótát is, Odd Ball-t, ami a sima single card-os Odd Ball átfestett változata volt. A csomagért anno 40 dollárt kértek el, ami az akkori viszonyokhoz képest elég magas árnak számított. Pláne egy újrafelhasznált járgány + újrafelhasznált figura kombinációért, így ez nem volt egy kifejezetten népszerű csomag.

tru4.jpg

tru1.jpg

tru2.jpg

tru3.jpg

2009 szeptemberében aztán újból hozzányúltak a 30.évfordulós V-Wing-hez, de a gép újfent csak más festést kapott. Ez egy birodalmi festésű, Toys R Us exkluzív kiadás volt, ami egyébként a Dark Times: Path to Nowhere című (Legendák) képregényhez kötődött. Ebben a képregényben voltak ugyanis láthatóak ilyen festéssel a klónháború utáni V-Wing-ek. A funkcionalitás természetesen most is megegyezett a 2007-es kiadással, ami azt jelenti, hogy itt immáron a negyedik alkalommal használta fel a Hasbro két éven belül ugyanazt a megtervezett járműalapot. Ennél a kiadásnál viszont már megint nem adtak hozzá pilótát.

tcw_imperial4.jpg

tcw_imperial3.jpg

tcw_imperial2.jpg

tcw_imperial.jpg

A többi Clone Wars-os járgányhoz hasonlóan a Hasbro a V-Wing-et is kiadta a Transformers Crossovers sorozatban, ráadásul rögtön kétféle formában is. Mind a kettő ugyanabban az évben, 2009-ben jelent meg. Az egyik egy hagyományos, bordó festésű V-Wing volt, amit logikusan egy Shock Trooper-ré lehetett alakítani. Bár a robot módja nem lett túl meggyőző, az tény, hogy a járgány mód egészen normálisan nézett ki.

 

cro.jpg

crossovers-toy_shocktrooper.jpg

Még ugyanebben az évben megjelent egy másik, Clone Pilot-tá alakítható, sima szürke festésű V-Wing is, ami ugyanakkor egyetlen elemében se egyezett meg a másik kiadással. A robot mód is teljesen másként néz ki és szerintem ez a változat összességében egy kicsit impozánsabb lett. Ez már piros Clone Wars csomagolásban került a forgalomba.

 

cr_1.jpg

crossovers-toy_clonepilotvwing.jpg

Természetesen a V-Wing die cast modellként is megjelent a Hasbro Titanium sorozatában. Első alkalommal 2007-ben. A 3”-es modell kifejezetten szép, kopottas, használt hatású festést kapott, amitől egy veterán, harcedzett gép látszatát kelti. A szárnyak ennél is forgathatóak voltak és természetesen járt hozzá egy kis talp is.

t1.jpg

t2_2.jpg

Még ebben az évben kiadták ugyanezt a gépet szürke színű, birodalmi festésben is, viszont harci sérülések nélkül. Funkcionalitását tekintve teljesen megegyezett az előző változattal.

i2.jpg

i1.jpg

2009-ben aztán újra visszanyúltak a bordó-fehér festéshez és harmadszor is elsütötték ugyanazt a modellt. Itt a festés megintcsak nem tartalmazott kopásokat vagy egyéb harci sérüléseket.

titanium-160.jpg

ti_1.jpg

A Titanium után természetesen a „hagyományos”, olcsóbbik Hasbro féle die cast vonalban a Micro Machines-ban is jelent meg V-Wing, bár nem önállóan. A sorozat keretein belül 2017-ben került kiadásra egy pár, a Revenge of the Sith gépeire koncentráló „deluxe” multipack, amiből az egyikben egy V-Wing-et is lehetett találni. Az ARC-170-el, a Malevolence-el, Obi Wan Jedi Interceptor-jával és egy Droid Fighter-el volt egybecsomagolva. A picike, mozgatható részekkel nem rendelkező kis modell a méretéhez képest egészen jól sikerült. Felismerhető az alakja és a festése is úgy, hogy rendben van.

 

micro_5.jpg

micro2_3.jpg

micro3_2.jpg

A Lego is nagyjából hasonló mértékben használta a V-Wing-et, mint a Hasbro, így az évek során összesen három készlet készült belőle. Érdekesség, hogy V-Wing Fighter néven 1997-ben is kiadtak egy kisebb szettet, de ennél természetesen csak névazonosság van a mi típusunkkal, hiszen egyrészt ez a cucc az Ufo témába tartozik, nem a Star Wars-ba, másrészt 1997-ben még nem létezett ez a típus. Mindenesetre érdekes, hogy a Lego már előre kitalálta ezt a nevet egy saját cuccához.

 6836_1.jpg

Az első V-Wing-ről mintázott készlet 2006-ban jelent meg és a 6205-ös számot viselte. A 115 alkatrészből felépíthető járgány alapvetően jól hozta a típus küldő jellemzőit és kisebb mérete miatt tökéletesen megfelelt egy kisebb, olcsóbb Star Wars készlet kritériumainak. A 6-12 év közöttieknek ajánlott, egyszerűbb szett behajtható szárnyakat és egy egészen jól sikerült minifigurát kapott. Ez a kékes színű, igen jól festő Clone Pilot ezen kívül csak a 7259-es ARC-170 Starfighter készletben volt megszerezhető. A készlet egyetlen furcsa pontja az asztrodroid volt, illetve lényegében annak hiánya, bár a fentebbi Hasbro modellek fényében, lehet, hogy ennél a gépnél megoldhatatlan nehézségeket okozott volna egy droid hely kialakítása.. Gyakorlatilag itt nem egy egész droid figurát raktak a csomagba csak egy fejet, amit a pilótafülke mögötti részre kellett tenni. Az elem nincs végig megfestve a droid fej mintával, így úgy tűnik mintha ülne a gépben egy valódi droid, de sajnos mégsem ez a helyzet.

6205-1_new_000.JPG

6205_1.jpg

6205.jpg

Még ugyanebben az évben a 6205-ös V-Wing bekerült egy több szettet is tartalmazó gyűjtőkészletbe a Droid Tri-Fighter és a Jedi Starfighter and Vulture Droid készlet mellé. Ez a csomag a K7283 Space Battle Collection nevet kapta és Target exkluzívként került a forgalomba.

7283-1.png

A következő felvonás 2011 januárjában érkezett. A 7915 Imperial V-Wing Starfighter egy igazán érdekes darab volt, hiszen ez is birodalmi festéssel mutatja, az alapvetően klónháborús járművet. A filmben tudomásom szerint így nem látszódott, csak a képregényekben, de a Revenge of the Sith végén van egy jelenet, amikor elsuhan egy pár V-Wing a halálcsillag építését figyelő Venatorok mellett. Ott nem látszik teljesen jól, de elképzelhető, hogy ott már nem bordó festésű járgányok látszódnak. Maga a Lego készlet csak 139 alkatrészből áll, úgyhogy számottevően nem nagyobb, mint az előző kiadás. A működése és felépítése teljesen olyan, mint a 6205-ösnek. Itt se csináltak a droidnak külön részt, de itt legalább a dome mellé adták a droid többi részét is, noha a gépre csak a dome-ot lehetett felhelyezni. A másik figura, ami járt hozzá, az egy Imperial Pilot volt, ami csak ebben a készletben volt megszerezhető. Ez egyszerre viselte magán a fekete Clone Pilot-ok és a későbbi Tie Fighter pilotok külső jellemzőit. A droidos probléma ellenére ez egy szemrevaló készlet, mert ezekben a színekben elég vagányul fest.  

7915.jpg

7915_1.jpg

7915_2.jpeg

2014-ben jelent meg az eddigi utolsó és egyben legnagyobb elemszámú V-Wing készlet, a 75039 V-Wing Star Fighter. A 201 elemből felépülő űrhajó méretre ugyanakkor nem nagyobb, mint az előző birodalmi festéses változat, de a funkcionalitását tekintve, mindenképpen ez volt a legmodernebb. A szárnyak itt is nyithatóak illetve forgathatóak voltak, de most ezt egy fogaskerék segítségével lehetett működtetni. Ezen kívül állítható futóműveket, rugós kilövőt és szépen nyitható kabintetőt is kapott. Ugyanakkor az asztrodroidnak még itt sem alakítottak ki egy megfelelő helyet, ugyanúgy csak a fejét lehet rátenni egy forgó alkatrészre. Ehhez is két figura járt, egy egyedi, fehér színű V-Wing Pilot – ami hasonlít az előző Imperial Pilot-ra csak inverz színekkel – illetve egy asztro droidot, amit ezen a készleten kívül, az Anakin’s Jedi Starfighter-nél is felhasználtak.

75039.jpg

75039_1.jpg

75039-v-wing-starfighter-large.jpg

Ez lett volna a V-Wing játékok összefoglalója. Ez egy keveset szereplő, ám viszonylag emlékezetes géptípus volt, ami teljesen jól illett a többi köztársasági Clone Wars-os járgány közé. Abban a pár évben, amikor erősen a porondon volt, jó pár játék készült belőle, ám az utóbbi időben egy kicsit elfelejtették, annak ellenére, hogy egy kisebb, viszonylag olcsón játék formába önthető járgányról van szó. Talán újra itt lenne az ideje, hogy a Lego vagy a Hasbro egy kicsit leporolja a dolgot és kiadjanak valami újat belőle.

A következő részben még nem tudom, hogy melyik gép fog szerepelni, de ha gondoljátok, szavazzatok kommentben a megadott lehetőségekből: Advanced Tie, Droid Tri Fighter, Droid Gunship, AAT vagy a Geonosian Starfighter legyen a  következő? 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4016435866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (6) a-team (2) actionforce (82) actionman (8) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (9) action man katalógus (1) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (1) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (32) archivum (32) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (1) belville (4) beszámoló (2) bionicle (5) blacktron (1) black series (38) board games (4) bootleg (13) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (25) centurions (3) chuck norris (1) city (1) classic space (1) clone wars (18) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (2) crash dummies (2) crash dummies figurák (2) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) double dragon (1) dreadnok (3) droids (6) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (6) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (7) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (4) érdekesség (982) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (4) ewoks (4) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (256) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (3) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (257) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (32) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (2) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (258) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (55) gi joe járművek (51) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (37) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (204) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (3) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (524) hasbro játékok (528) hasbro katalógus (5) heman (6) heti video (147) he man (7) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) insectoids (2) instagram (1) interju (8) interju rovat (8) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1079) játékbolt (14) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (7) játékgyűjtők (3) játékipar nagyjai (2) játékok (1078) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (30) játék lelőhely (7) játék reklám (23) játék riport (9) játék tv riport (8) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (203) kenner (286) kennertoys (276) kenner figurák (270) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (6) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (391) lego2020 (6) legostarwars (127) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (2) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (2) lego blacktron (14) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (74) lego city (10) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (3) lego érdekesség (210) lego exploriens (7) lego extreme (1) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jurassic park (1) lego katalogus (154) lego katalógus (150) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (6) lego paradisa története (2) lego pirates (25) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (43) lego resq (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego solo (4) lego space (80) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (142) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego studios (2) lego super heroes (4) lego szett (164) lego tehcnic (47) lego tmnt (1) lego történelem (187) lego town (43) lego train (13) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (6) lego western tortnete (2) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (8) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (3) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (5) masters of the universe (3) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (11) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (30) moder star wars figurák (27) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (7) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (11) nemzetközi star wars (3) nerf (3) nes (1) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (5) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (49) potf eu (10) potf expanded (3) potj (5) power of the force (50) power of the force története (12) power of the jedi (7) power rangers (1) predator (2) pretender (2) prototipus (38) prototype (37) race (1) racers (2) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (4) rebels (9) régi játék (819) régi játékok (807) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (20) remco (1) rendezvény (1) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (9) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (1) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (2) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (15) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (522) starwarsfigures (441) starwarsjármű (94) starwarstoys (509) starwars episodeIX (17) star tours (2) star trek (2) star wars (520) star wars 30th anniversary (8) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (1) star wars chess (1) star wars clone wars (20) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (12) star wars érdekesség (368) star wars érme (2) star wars ewoks (5) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (428) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (75) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (7) star wars mandalorian (2) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (64) star wars prototipus (72) star wars prototype (70) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (6) star wars saga (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (1) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (94) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (21) teenage mutant ninja turtles (1) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (8) tmnt (13) tonka (5) top10 (54) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (4) top10 matchbox (2) top10 sorozat (4) top10 star wars (6) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (798) town (26) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (3) transformers (56) transformers beast wars (2) transformers g1 (43) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (36) triál (3) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (154) vintage (607) vintagejátékok (729) vintagestarwars (154) vintagestarwarstoys (154) vintagetoys (720) vintage collection (44) vintage gi joe (238) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (2) vintage star wars (138) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (2) winspector (1) wwf figurák (3) xena (1) x men (3) yps magain (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása