Tíz akciófigura...ami furcsa, bizarr vagy éppen groteszk -1.rész

Az akciófigurák történelme immáron majdnem 60 éves múltra tekint vissza. Ennyi idő alatt természetesen rengeteg játékvonalban, megszámlálhatatlanul sok érdekes darab látott napvilágot, amelyek egyedi megvalósításukkal, érdekes megközelítésükkel, jó funkcióikkal vagy éppen a karakterhűségükkel keltették fel a gyerekek, majd később a felnőtt gyűjtők figyelmét. Természetesen ennyi idő alatt születtek furcsa, bizarr vagy éppen groteszk darabok is, amelyek néha elég nehezen értelmezhetőek. Némelyek egyszerűen taszítóra, gyomorforgatóra sikerültek, volt olyan, aminél a témaválasztás volt megkérdőjelezhető, néhány darabnál pedig az elhibázott funkciók okozták a kellemetlen hatást. Az alábbiakban ilyen figurákkal fogok foglalkozni….a furcsa, bizarr, groteszk vagy egyszerűen csak taszító darabokkal, amelyek azért számos jól ismert, népszerű játékvonalban is előfordultak.

 tnt1.jpg

Ezekből a figurákból nehéz lenne egyetlen top 10-et összeállítani, hiszen nem feltétlenül rosszak vagy jók, hanem egyszerűen csak furcsák. A furcsaság pedig érzeti kérdés és ami az egyik embernek furcsa, vagy taszító az a másiknak éppen, hogy vonzó lehet… Így most igazából egy teljesen szubjektív lista fog következni, amelyben a -számomra- furcsa és sok esetben kellemetlen figurákat fogom taglalni. Ráadásul több részes lesz a dolog, hiszen ezt a témakört nem is lehet igazán lerendezni egyetlen tízes felsorolással. Igyekszem nem értékítéletet mondani….bár ez nem mindig megy…de itt alapvetően nem az a lényeg, hogy az adott cucc rossz-e, hanem a megközelítése vagy az érzete, amit kelt…. Ha ez az érzet viszolygás, undor, taszítás vagy értetlenség – számomra- akkor itt a helye az adott cuccnak a listán.  Most is gyári, licenszelt figurákból válogattam….így a custom égett Owen bácsi figurák meg a custom G.I.Joe Hitler-ek stb. nyilvánvalóan nem játszottak. Igyekeztem az ismert és népszerű játékvonalakra vagy franchise-ok termékeire koncentrálni, hiszen ti is ezeket ismeritek a leginkább. Hasonló volt egy kicsit a Balhés játékokról szóló gyűjtésem is, de meglepő módon viszonylag kevés lesz az átfedés ezekkel a listákkal.

 puls4.jpg

Crazy Clownin Mike – Teenage Mutant Ninja Turtles, Playmates, 1992

A Tini Nindzsa Teknőcök figurák története során, az alkotók és a gyártó gyakorlatilag minden gyalázatot megcsináltak a karakterekkel, amit csak lehetett. A legendás szereplőkre ugyanis a kezdeti normálisabb változatok után mindenféle idióta tematikát erőltettek annak érdekében, hogy a gyerekek a sokadik Michelangelo-t és Donetello-t is megvetessék maguknak. Voltak űrhajós tematikájú figurák, sportos és farmer figurák, de mindegyik közül számomra a Crazy Clownin Mike a legvisszataszítóbb. Sokan nem szeretik a bohócokat…bevallom én sem rajongok értük (köszönöm Tim Curry), de azt kifejezetten utálom, amikor egy általam kedvelt karaktert bohócruhába öltöztetnek. Nem is tudom megmondani, hogy miért. Ennél a figuránál pedig pontosan erről van szó, szegény Michelangelo pont úgy néz ki, mint egy bohócruhás gyilkos valamelyik Zs kategóriás horrorfilmből. A Tini Nindzsáktól szerintem idegen ez a jelleg, taszító a külseje és a kiegészítők se valami fényesek. Ez a figura nem csak furcsa, hanem kb. az egész TMNT vonal egyik leggázabb darabja. Nem szívesen tenném ki a polcra.

tmnt.JPG

 

tmnt3.jpg

tmnt2_2.jpg

tmnt4_1.jpg

Samba - Mission Medecins Sans Frontieres, Berchet, 1989

Nem hiszem, hogy sokaknak ismerős lenne a Mission Medecins Sans Frontieres nevű francia figura sorozat. Ez egy G.I.Joe szerű, francia gyártású széria volt, amit 1989-ben adott ki, a Berchet nevű cég. A szokásos katonai jellegű figurák helyett itt az egészségügyre koncentráltak, konkrétan az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet reklámozására alkották meg ezeket a játékokat. Ez idáig rendben is van…van egy csomó francia orvos figura…Marc…Pierre…Antoine stb… de mivel ez azért elég egyoldalú lett volna, ezért kellett valami, amivel az egészet megszínesítik. Az egyik ilyen szerencsétlen figura lett Samba…a csontsovány, beteg, gyakorlatilag haldokló afrikai karakter, akinek kilátszanak a bordái és tényleg úgy tűnik, hogy a halálán van. Ez pedig önmagában is viszolygást tud kelteni az emberben. Persze érthető, ha az orvos figurák mellé egy ilyet is csinálnak, de azért ez tényleg egy kicsit kellemetlen darab, főleg úgy, hogy a másik beteg figura megúszta egy mankóval. Az egyetlen pozitív dolog a sorozatot illetően az volt, hogy a figurák megvásárlásával az orvosszervezetet támogatták a vásárlók.  

 

samba.jpg

samba3.jpg

samba2.jpg

Soccer Spider Man - Adventure Hero Spider Man, Toybiz, 2001

A Toybiz, az Adventure Hero Spider Man sorozatában, gyakorlatilag annyiféleképpen alázta meg szegény Pókembert, ahány tagja volt ennek a szériának. A népszerű hálószövő szuperhőst itt direktbe idióta ruhákba öltöztetve adták ki, ami persze felfogható poénnak, de nekem Pókember kedvelő embernek ez abszolút felháborító és taszító. A sorozat minden tagja botrány…a vízimentő Pókember, a farmer Pókember és a szörfös Pókember is….de talán a focista Pókember volt mind közül az egyik legfurább. A hálómintás kisgatyába és XXXXL-es focimezbe öltöztetett figura teljesen aránytalan felsőtestet, eltúlzott izmokat és totálisan gagyi csomagolást kapott, amitől az egész abszolút bootleg hatású. Bootlegnek még tán vicces is lenne, de sajnos, ez egy licenszelt eredeti termék volt, úgyhogy szerintem ez a szuperhősös figurák történetének az egyik megkerülhetetlen szégyenfoltja.

 

spid_1.jpg

spid2.jpg

spid3.jpg

Sagitar – New Adventures of He Man, Mattel, 1990

Ha volt játékvonal, amibe szinte bármi belefért és szinte semmi sem számított furcsának, akkor az a Masters of the Universe és annak folytatása a New Adventures of He Man voltak. Itt aztán semmi sem kötötte béklyóba az alkotói fantáziát, így a hagyományos „izmos” hős karakterek mellett rengeteg szörny, robot, idegen és még egy „karatés” karakter is kiadásra került. Azonban hiába fért bele bármi, azért így is születtek olyan figurák, amelyeknél már egy picit talán átestek a ló túloldalára és még az átlagosnál is sokkal furcsábbak lettek. Ilyen volt a New Adventures vonal Sagitar nevű karaktere, ami egy nagyobb méretű Deluxe figuraként került kiadásra. Jó kérdés, hogy mit is látunk… ez egy kentaur? De akkor miért nem 4 lába van? Vagy egy humán karakter? De akkor miért van két törzse és négy keze. A négy kéz még hagyján…igazából az egymás fölé helyezett két emberi törzs teszi az egészet furcsává. Picit olyan, mint az emberi százlábú He Man változata. A karakter egyébként a rajzfilmben is feltűnt, de játékként egy kicsivel előbb már létezett.

 

sagitar2.JPG

sagitar.jpg

sagitar3.JPG

sagitar4.jpg

Maximum Sweat figurák – WWF Maximum Sweat, Jakks Pacific, 1999

Mindannyian ismerünk vízipisztolyos és egyéb vizes kiegészítővel ellátott figurákat, illetve járműveket. Ezek teljesen jók és gyerekként kedveltük is őket. Na de ki hallott már olyan elképesztően undorító kunsztról, aminél a figura képes izzadni, mint az állat? A Jakks Pacific WWF Maximum Sweat sorozata pontosan ilyen volt. A figurák nem csak, hogy teljességgel taszító küllemet kaptak… groteszk módon izmosak, szálkásak, nyomott a fejük és abszolút nem hasonlítanak az adott karaktereke…. hanem gombnyomásra képesek a nyílásaikon, cseppekben kiengedni a beléjük töltött folyadékot…mintha ömlene róluk az izzadtság. A reklámokban még ki is hangsúlyozták, hogy mennyire élethű a feature és valóban, ha rendesen nyomkodod a hátán lévő gombot, olyan, mintha szegény figura egy vödör folyadékot izzadna ki magából. A csomagban mellékeltek hozzájuk „élethű” izzadtság folyadékot (A szervezet - hivatalos- izzadtságát), de természetesen a rendszer sima vízzel vagy bármilyen más folyadékkal is működik, amit a hátán lévő nyílásba kell betölteni. A kiengedő nyílások a nyakon, az ágyékon és néha a mellizmon helyezkednek el, így szerencsétlen rondaságokról ténylegesen dőlni tud a víz mindenhol. 3 hullámban összesen 29 ilyen borzalmat adtak ki, úgyhogy valakinek biztosan volt igénye az ilyesmire…

 

wwf2.jpg

wwf3.jpg

wwf.jpg

wwf4.jpg

Fearsome Flush – The Real Ghostbusters, Kenner, 1989

A Real Ghostbusters is egy elég bolond játékvonal volt, hiszen a rajzfilmben látható vicces és kicsit groteszk kísérteteket egészen jól öntötték figura formába. Ezek közül azonban kimagaslik a Fearsome Flush ami annyira taszító és már-már gusztustalan, hogy mindenképpen fel kellett tennem a listára. Ez voltaképpen egy kísértet által megszállt rötyi, ami gombnyomásra felnyílik és a tartályból egy szempár, a csészéből pedig egy ronda nyelv tör elő. A wc deszka alsó része ráadásul kissé féknyomos, úgyhogy tényleg elég gusztustalan az egész, de ennek ellenére mondhatjuk, hogy egy legendás Ghostbusters figuráról van szó. Taszító és kellemetlen, de azért van benne egy minimális vicc faktor is.

 

flu.jpg

flu2.jpg

flu3.jpg

flu4.jpeg

Jabba Glob – Episode I, Hasbro, 1999

A Star Wars figurák alapvetően nem szoktak különösebben furák vagy taszítóak lenni, hiszen a játékok itt a jól ismert karakterekből építkeznek, amelyek között persze nyilván vannak furcsábbak is. A „Glob” Jabba figurát viszont elsődlegesen azért tettem fel a listára, mert elképesztően gusztustalan….sokkal jobban, mint az alap Jabba karakter vagy bármelyik Star Wars figura. Jabba belsejébe itt egy Ooze szerű zöld trutyit kell betölteni, amit az nyomásra kiereszt a száján, szinte mintha hányna…de tényleg nagyon visszataszító módon. Ebben az időszakban sajnos ezt a trutyit több más játékhoz is felhasználták, de szerintem itt rontott a legtöbbet az összképen. Én csodálkozom, hogy egyáltalán forgalomba hozhatták, hiszen a trutymó nyilván nem lehetett túl egészséges anyagokból.  

 

jabba_2.jpg

jabba2_1.jpg

jabba3.jpg

jabba4.jpg

The Meat – Rocky, Jakks Pacific, 2006

Bár nem figura, de mindenképpen a fura, önálló figura kiegészítők táborát erősíti ez a fél marha, amit a Jakks Pacific 2006-os Rocky vonalában adtak ki. Kb. mindenki látta a Rocky-t, legendás film és biztos vagyok benne, hogy az a rész is megvan mindenkinek, amikor a hűtőházban fél marhákat használt bokszzsák helyett. Ugyanakkor az már meglehetősen furcsa, hogy valaki ezt úgy gondolta, hogy önálló kiegészítőként ki kéne adni a Rocky figurák mellé. Persze itt azért van egy poén faktora is a dolognak, de azért szerintem mindenkiben felmerül a kérdés….miért kellett ezt megcsinálni? Ezt így magában ki vette meg? Ráadásul, a kidolgozása se túl szép.  

 

rocky.jpg

rocky2_1.jpg

rocky3.jpg

rocky4.jpg

Hungry Hog – Beetlejuice, Kenner, 1989

Az egész Beetlejuice játékvonal furcsa, groteszk és taszító úgy ahogy van. Ez nem nagy meglepetés, hiszen a Tim Burton által jegyzett film és a hozzá kapcsolódó rajzfilm is alapvetően ilyen volt. Ennek megfelelően a játékok mindegyike fent lehetne a listán, de az összes közül kiemelkedik a Hungry Hog nevű karakter a maga gusztustalanságával. A figura egy kövér, aránytalan alakú emberke, visszataszító fejjel, kilógó hassal és kajamaradékokkal a szája szélén illetve a ruháján. A feje levehető és ekkor gyakorlatilag egy nagy ronda malaccá lehet átalakítani. Stílszerűen adtak hozzá egy csöves kukoricát is kiegészítőnek.  Nem tudom miért csípődött be nekem ennyire ez a figura, de egyszerűen viszolygok tőle.

 

bee_1.jpg

bee2.jpg

bee3.jpg

bee4.jpg

Pulsar – Mattel, 1976

A Pulsar voltaképpen a Mattel válasza volt a Kenner Six Million Dollar Man figuráira 1976-ban. Ez egy 14”-es méretű mondjuk úgy Mego típusú figura volt, ami egy igen érdekes képességgel rendelkezett. A ruha alatt a figura felsőteste áttetsző gumiból volt, ami alatt látszódtak a karakter belső szervei. Ráadásul ezekben művér keringett, amit a figura hátán található gombbal lehetett áramoltatni. A szívdobogást és a szervek „pulzálását” is ez a gomb mozgatta. A feje is szétnyitható volt, amibe egy cd szerű program disc-et lehetett helyezni, de ez nem volt befolyással a működésére. Kiadtak hozzá egy playsetet is, amivel szintén pumpálni lehetett a szerveit és volt egy röntgenszerű része is. Kiadtak hozzá egy ellenfelet is, amit Hypnosnak hívtak és szintén hasonló elven működött, de ott a működő szervek helyett, egy szikrákat hányó forgó lemez volt a felsőtestben. Az egész figura kicsit furcsa, kicsit taszító és önmagában a működtethető belső szerveknek sincs túl sok értelme. Talán nem is meglepő, hogy a vonal nem terjedt el túlságosan.

puls5.jpg

puls.jpg

puls2.jpg

puls3.jpg

És a felsorolás itt most csak pillanatnyilag ért véget… a következő részben újabb tíz, hasonlóan kellemetlen, furcsa vagy bizarr figurával fogok jelentkezni.

 

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr116571700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buncog 2021.05.27. 07:50:18

Jabba Glob, ha a Földön született volna, gázszerelő lenne.

Void Bunkoid 2021.05.27. 08:22:10

Mi a baj Sagitarral?

Ha Goro a Mortal Kombatból menő volt ugyanilyen kinézettel, akkor ő miért nem lehet? :)

Tota12 · http://jatekokapolcrol.blog.hu/ 2021.05.27. 08:49:50

@Void Bunkoid: Nem mondtam hogy baj van vele. Csak azt hogy furcsa és kissé groteszk főleg a két törzse miatt. Igen Goro is négykezű...de egy törzsön....nincs a feje helyett még egy felsőtest :D

Gerberus 2021.06.07. 07:18:14

A Sagitart nagyon szerettem volna gyerekkoromba, de drágállodták a szüleim az egyik váci utcai játékboltban. Amúgy is éredekeltek akkor a He-Man bizarr karakterei és egy Optikot meg egy Skeletort kaptam is a Skála Metróból. :)

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (7) a-team (2) actionforce (82) actionman (10) action force (3) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (11) action man katalógus (3) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (33) archivum (33) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) balhésjátékok (2) barbie (13) basic (2) bat (24) batman (47) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (1) batman és robin (4) batman figurák (33) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (2) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (5) beetlejuice (2) belville (5) beszámoló (2) bionicle (6) blacktron (1) black series (39) board games (4) bootleg (14) börze (1) bravestar (2) bravestarr (2) brickheadz (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) captain planet (1) carrera (1) castle (28) centurions (3) chuck norris (1) city (2) classic space (1) clone wars (19) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) congo (1) cops (2) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (8) creature figurák (8) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (2) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) dínó (1) dinosaucers (1) dinoszaurusz figura (2) dino raiders (2) dino riders (2) disney park (1) double dragon (1) dreadnok (3) droids (7) duplo (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (2) epic continues (3) episode I (8) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (5) érdekesség (1049) érdekességek (6) értékes játékok (1) estrela (1) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (4) fake star wars (1) fekete péter (1) figurafeszt (1) figura talpak (1) figure case (1) force awakens (4) force link (5) francia gijoe (1) fridge (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (262) g1 transformers (1) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) gameboy (1) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (11) gijoe (263) gijoe állatok (2) gijoe brazil (1) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (34) gijoe figurák (204) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (3) gijoe katalógus (16) gijoe ko (3) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (2) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (264) gi joe estrela (1) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (56) gi joe járművek (52) gi joe josman (1) gi joe kártya (5) gi joe kite (1) gi joe matrica (1) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (39) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (11) gi joe prototype (11) gi joe rajzfilm (18) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (205) gi joe tv (17) gi joe vehicles (43) glasslite (3) gobot (4) godzilla (2) gulliver (2) gyűjtemény (5) gyűjtés (3) halloween jelmez (1) hamisitvány (4) hamis figura (3) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (552) hasbro játékok (555) hasbro katalógus (5) heman (9) heti video (168) he man (12) he man katalógus (1) hidden side (1) hírek (80) hírességek (2) híres játékgyűjtők (2) hook (2) horror (2) hotwheels (26) hotwheels autok (19) hot wheels attack pack (1) húsvét (1) ice planet (3) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (2) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (2) jabba (1) jack stone (1) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1145) játékbolt (18) játékgyárak története (2) játékgyűjtés (8) játékgyűjtők (5) játékipar nagyjai (3) játékok (1144) játékok a polcról (5) játékok a polcról live (3) játékreklám (33) játék lelőhely (9) játék reklám (25) játék riport (14) játék tv riport (9) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (16) jurassic park figurák (10) jurassic world (1) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (1) karácsony (18) karácsonyi játék (20) kártya (3) katalógus (225) kenner (294) kennertoys (284) kenner figurák (279) kenner története (5) képregény (1) képregénybörze (3) képregényfigura (2) kevésbé ismert játékvonalak (16) kiadatlan (2) kisautó (20) kisautók (22) knex (1) ko (16) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (15) ko toys (15) ko transformers (3) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (8) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) lego (420) lego2020 (6) legostarwars (131) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (5) lego alien (2) lego alpha team (2) lego aqua zone (13) lego at-st (4) lego basic (3) lego bionicle (5) lego blacktron (15) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (79) lego city (14) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (4) lego érdekesség (232) lego exploriens (7) lego extreme (2) lego fabuland (10) lego figurák (39) lego figures (52) lego futuron (11) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (6) lego jack stone (1) lego jurassic park (1) lego katalogus (174) lego katalógus (170) lego knightskingdom (1) lego life on mars (1) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego ninja (1) lego paradisa (7) lego paradisa története (2) lego pirates (26) lego police (1) lego prince of persia (1) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (4) lego reklám (44) lego resq (2) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (2) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (14) lego slizer (1) lego solo (4) lego space (81) lego space police (11) lego space története (13) lego speed racer (1) lego sports (1) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (145) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (2) lego studios (3) lego super heroes (4) lego szett (166) lego tehcnic (52) lego tmnt (1) lego történelem (205) lego town (46) lego train (14) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (7) lego western tortnete (3) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (4) ljn toys (4) lone ranger (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (2) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (6) marvel figurák (5) mask (6) masters of the universe (7) matchbox (31) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (3) matchbox vonalak (1) mattel (12) maxx fx (1) mb (13) meccano (2) meccano star wars (2) mego (2) men in black (2) merchandise (10) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (2) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (24) modern star wars figurák (33) moder star wars figurák (30) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (10) movie heroes (1) mpc (1) mtron (1) nagyok (1) nemzetközi (12) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (1) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (2) nintendo (7) nintendo reklám (1) novoplast (1) nyereményjáték (2) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) palitoy (3) paradisa (4) paradisa története (4) parker (7) pebe (1) pirates (5) plasticola star wars (1) playmates (2) playmobil (6) playsets (2) playstation (2) pókember (3) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (50) potf eu (10) potf expanded (3) potj (7) power of the force (51) power of the force története (13) power of the jedi (9) power rangers (2) predator (2) pretender (2) prototipus (39) prototype (38) pulsar (1) race (1) racers (3) rádióműsor (1) rajzfilm (7) rajzfilm intro (2) rambo (1) rancor (1) ravensburger (6) rebels (9) régi játék (876) régi játékok (861) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (22) remco (1) rendezvény (2) rendőrakadémia (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (1) returnofthejedi (16) revell (4) revengeofthesith (10) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (3) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (2) rogue one (12) rots (3) saber rider (1) saga (4) saga collection (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (2) sega játszóház (2) shadows of the empire (3) silverhawks (2) sindy (2) skála (1) skorpio kommando (1) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (2) sohasem volt játékvonalak (1) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) space (16) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) spider man (9) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (548) starwarsfigures (463) starwarsjármű (94) starwarstoys (535) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (547) star wars 30th anniversary (9) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (2) star wars chess (1) star wars clone wars (22) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars droids (13) star wars érdekesség (393) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (13) star wars fekete péter (1) star wars figurák (451) star wars force awakens (6) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (77) star wars kártya (3) star wars katalógus (13) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (9) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (1) star wars poszter (5) star wars potf (65) star wars prototipus (74) star wars prototype (72) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (7) star wars saga (6) star wars saga collection (1) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (95) star wars walker (15) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (3) street fighter figurák (3) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (1) szilveszteri vicces (1) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (15) technic (25) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (2) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (9) tmnt (15) tonka (5) top10 (57) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (5) top10 matchbox (2) top10 sorozat (6) top10 star wars (7) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (1) történelem (860) town (27) toxic avenger (1) toybiz (5) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (2) toyfair (6) toysrus (1) train (4) transformers (58) transformers beast wars (2) transformers g1 (45) transformers g2 (6) transformers katalógus (7) transformers prototípus (2) transfrmers (38) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (9) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) usagi (1) válogatás (1) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (2) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (176) vintage (652) vintagejátékok (775) vintagestarwars (160) vintagestarwarstoys (160) vintagetoys (767) vintage collection (45) vintage gi joe (244) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (144) vintage tmnt (1) vintage transformers (12) visionaries (2) voltron (3) waterworld (1) western (3) winspector (1) wwf figurák (4) xena (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása