A Star Wars "Creature" figurák rövid történelme - 7.rész

Következzen a sorrendben hetedik creature figurákról szóló összefoglalóm, amibe azért még mindig befért pár emlékezetes élőlény.

salacious_crumb_header_1200_674_81_s.jpeg

Az előző részeket itt olvashatod : 1.RÉSZ2.RÉSZ3.RÉSZ4.RÉSZ5. RÉSZ, 6.RÉSZ

Eopie

Az eopie a Tatooine bolygón használatos kisebb, teveszerű hátasállat, amely más, sivatagos bolygókon és a Seleucami-n is megtalálható. Az Episode I –ben debütált, amikor Qui-Gon-ék egy ilyen lénnyel mentek a fogatversenyre. Igen…egy ilyen pukkantotta le Jar Jar-t is. Nem egy túl izgalmas lény és játékmegjelenése is kevés volt, de azért mindenképpen itt a helye.

databank_eopie_01_169_8ed014b6.jpeg

Természetesen először az Episode I játékvonalban adta ki a Hasbro a 2000-es év során. Ekkor egy creature pakkban adták ki egy egyedi Qui-Gon figurával egybecsomagolva. A figura nem rossz. Jó a kidolgozottsága valamint szépek a lószerszámok is, bár semmit nem lehet róla levenni és csak a lábak mozgathatóak. Ez az állat egy kicsit semlegesebb darab önmagában, de a jó kis ponchoval ellátott Qui-Gon figurával együtt egészen jól mutat. Sajnos a csomagot nem értékesítették túl széles körben, mert a sorozat végefelé jelent csak meg, de ennek ellenére azért beszerezhető.

e1eopieboxfront.jpg

eopie_epi.jpg

eopie_epi_1.jpg

eopie_epi_qui.jpg

Mivel nem egy sláger lényről van szó, ezért jó sokáig teljesen mellőzték is a játékgyártók. Egyetlen további alkalommal, 2009-ben készítettek belőle figurát, amikoris a Legacy sorozat részeként lehetett megszerezni. Viszont a boltokba nem került belőle, ugyanis csak mail in offerként terjesztették, szintén egy Qui-Gon figurával együtt. Ez a második eopie az Episode I-es állatka átfestett változata. Jóval élénkebb, zöldesebb színt kapott, ami sokkal inkább élővé teszi. Persze a szerszámokat erről sem lehetett leszedni. A Qui-Gon figura szintén egy újrafelhasználás, mégpedig a 2008-as 30th Annivesary Collection Qui-Gon újrafestése, amit egy teljesen új ponchoval láttak el. A pakkot úgy lehetett megszerezni, hogy egy certifikátot, 5 kivágott Legacy sorozatos vonalkódot és 7 dollárt be kellett küldeni a Hasbronak. Ez után szerencsés esetben kiküldték a cuccot egy egészen sima kis fehér kartondobozban.

lc-1920.jpg

lc-1921.jpg

lc-2527.jpg

lc-2539.jpg

Az Eopie ezeken kívül nem kapott más játékmegjelenést. Szerintem nem is annyira karakteres lény, hogy sokkal gyakrabban használják a játékgyártók. Az viszont érdekes, hogy a Lego sem adta ki semmilyen formában. Saját kreációk léteznek belőle, de véleményem szerint egyszer, mondjuk egy új podrace-es készletben azért elférhetne.

496723014_15f1e29498.jpg

Salacious B. Crumb

A kowaki gyíkmajom, akinek a nevetése minden olyan embernek megmaradt az emlékezetében, aki valaha is látta a Jedi Visszatért. Jabba háziállatkája tudtommal, jóval eszesebb volt annál, mint amit láthattunk belőle és több könyvben illetve képregényben is tiszteletét tette. Ezen kívül a fajtársai feltűntek még a Clone Wars-ban is. Mivel egy meglehetősen egyedi és közkedvelt karakterről van szó, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy számos alkalommal csináltak belőle játékot is.

crumb_btm.png

Először persze a vintage érában jelent meg 1983-ban, a szenzációs Jabba the Hutt playset részeként. Buja féreg itt tömör, nem mozgatható módon lett megvalósítva és ülő pozícióban, tehát leginkább a trón díszítésére, kiegészítésére szolgál. Ennek ellenére teljesen jól sikerült megcsinálni, abszolút felismerhető és a festése is rendben van. remélem hamarosan nekem is meglesz.

-8393863144930589691.jpg

sal.jpg

1998-ban is megcsinálták persze a POTF2 sorozat berkein belül. Ekkor egy exkluzív csomagban, Oolával a táncosnővel egybecsomagolva lehetett megszerezni. A figura ebben az esetben is tömör, de itt a farka legalább pozícionálható volt. Itt egy álló pozíciót választottak, csípőre rakott kézzel, ami jól néz ki, viszont emiatt nem áll meg túl jól a lábán csak akkor, ha a farkával kitámasztja az ember. A kidolgozása és a festése is megfelelő, valamivel részletesebb lett ezektől a figura, mint a vintage, bár az nekem egy kicsit jobban tetszik.

71-5z9oogml_sl1001.jpg

the-power-of-the-force-2-salacious-crumb_big_2.jpg

the-power-of-the-force-2-salacious-crumb_big_3.jpg

2001-ben a Power of the Jedi sorozatban megintcsak visszanyúltak a karakterhez és egy nagyon jól sikerült deluxe csomagban Amanaman-al együtt lehetett megvenni. A figura hasonlít a POTF változathoz, de valamennyire eltér attól. Hasonló pozícióban állnak, de más a figura mérete és lábtartása is. A festés és az arc kialakítása itt szerintem kevésbé sikerült jól. Ez a figura is tömör volt, semmilyen részét nem lehetett mozgatni. Mondjuk úgy, hogy az Amanaman az, ami miatt inkább keresik ezt a csomagot.

amanaman_with_salacious_crumb_84674_f.gif

25127429393_8ddf2bf2f2_b.jpg

the-power-of-the-jedi-salacious-crumb_big_2.jpg

the-power-of-the-jedi-salacious-crumb_big_5.jpg

A következő állomás 2007 volt, amikor a 30th Annivesary Collection-ben C3PO-val egybecsomagolva adták ki újra Buja férget. Ez a figura már mozgatható 5 ponton és mind az arcában, mind a testalkatában talán ez áll a legközelebb a filmben látott gyíkmajomhoz, ebben a méretben. A színe is rendben van, de a fej festése egy kicsit talán túl matt. A csomag azt a pillanatot örökíti meg, amikor Salacoius Crumb kieszi C3PO szemét a Sail Barge-on. Emiatt a figura felhelyezhető C3PO vállára és mivel a droid szeme is kint van, azt Bujaféreg kezébe lehet tenni, mintha éppen kihúzná. Ötletes koncepció annyi szent.

c3posalaciouscrumb30thmoc0420.JPG

the-30th-anniversary-collection-salacious-crumb_big_2.jpg

the-30th-anniversary-collection-salacious-crumb_big_1.jpg

the-30th-anniversary-collection-salacious-crumb_big_3.jpg

2010-ben a Vintage Collection részeként is kiadtak egy Salacious Crumb figurát. A gyönyörű és részletes TVC Jabba’s Throne playset részeként került forgalomba. A figura a 2007-es kiadás újrafelhasznált változata volt, de ebben a playsetben nem is rá helyezték a legnagyobb hangsúlyt. A nagyon jól sikerült trónhoz abszolút illik is a kis röhögőgörcs, amit fel lehet ültetni Jabba mellé, a neki szánt helyre. Ez így egyben azért nagyon rendben van.

maxresdefault_29.jpg

shadow-of-the-dark-side-salacious-crumb_big_2.jpg

shadow-of-the-dark-side-salacious-crumb_big_3.jpg

p1020602.JPG

2011-ben aztán gyakorlatilag ugyanezt a figurát mégegyszer elsütötték. A Vintage Collection sorozatban single card-osként is kiadták, de ez sem egy általános forgalmazású darab volt. Az SDCC exkluzív Revenge Of The Jedi Death Star szett része volt. Az ő hátlapja érdekes módon kisebb volt, mint a többi TVC figurának. 

salacious_crumb_vintage_collection_tvc_vc66-12.jpg

salacious_crumb_vintage_collection_tvc_vc66-02.jpg

salacious_crumb_vintage_collection_tvc_vc66-01.jpg

A figura legutóbbi megjelenése 2014-ben volt, a Black Series sorozatban, ahol 6”-es méretben is megcsinálták. A csomag SDCC exkluzív volt, a sima BS jabba mellé nem adták a Salacious Crumb figurát. Ez egy nagyon jól sikerült és tényleg exkluzív darab. A mutatós, szép megformázású Jabba és a vízipipája mellett, a Salacous Crumb is nagyon élethűre sikerült és az egész egy szép karton diorámába van behelyezve. A dioráma része például a kartonból megformázott karbonit tömb is, ami szintén egészen impozáns. Ez a legarányosabb, a legfilmhűbb festéssel és a legjobban megformázott arccal bíró buja féreg. 6 ponton mozgatható, de megállítani őt is csak úgy lehet, hogy a farkával kitámasztod.

maxresdefault_30.jpg

the-black-series-salacious-crumb_big_2.jpg

the-black-series-salacious-crumb_big_3.jpg

maxresdefault_1_6.jpg

Mivel a karakter népszerű és mindig is keresett volt ezért várható, hogy további figurák is fognak belőle készülni. Természetesen a Lego is megcsinálta őt, bár némiképpen furcsa módon, csak egyszer. Ez a 9516 Jabba’s Palace készletben volt elérhető. A palota készletről már a Jabbás epizódban beszéltem, úgyhogy most csak annyit, hogy a Salacious Crumb figura is egészen jól sikerült. Ugyan nem lehet mozgatni és egy darabból van megoldva az egész, de mind a festése, mint a kialakítása teljesen jól hozza a filmben látható karaktert. Egyedül talán a szeme egy kicsit sematikus, de ez elnézhető neki ebben a méretben.

sal_leg.jpg

9516-1_1.jpg

sal_leg3.jpg

Azt nem értem, hogy a Lego miért nem adott ki többször ilyen figurát, hiszen számos olyan Jabbás készlet lett volna, amibe még bele lehetett volna tenni. Mindenesetre én remélem, hogy lesz még megjelenése a kis vihogó gyíkmajomnak.

Sarlacc

Sarlacc-ot szerintem senkinek sem kell bemutatni. A Jedi Visszatér homokban élő szörnyetege szerintem mindenkinek megmaradt az emlékezetében és ő is egy abszolút klasszikus creature-nek számít. Eredetileg ugye nem sok látszott belőle a filmben, így nem nagyon lehetett belőle figurát csinálni, de a special edition-ben immáron egy plusz szájszervet is kapott, így ezután félig-meddig már alkalmassá vált arra, hogy valamilyen játék formában is kiadják. No azért ez nem sokszor fordult elő, de ez nem is meglepő a lény felépítése miatt.

databank_sarlacc_01_169_c5356bf9.jpeg

A vintage korszakban nem volt Sarlacc figura. Nehéz is lett volna kivitelezni, de egyfajta dekorációs elemként látható volt a lény, a POTF2 sorozat legvégén, 1999-ben kiadott Tatooine Skiff jármű csomagjában. Sarlacc itt csak a karton diorámán látszik, de messzebbről egy kicsit olyan mintha figura lenne, a remekül nyomtatott kartonnak köszönhetően.

sarl.jpg

A 2003-as Unleashed sorozatban megjelent, egy egészen érdekes Boba Fett figura, amely éppen a Sarlacc csápjaival hadakozó állapotában mutatja a fejvadászt. Teljes egészében itt sem látszik a lény, csak a csápjai, de végülis ez volt az első műanyag megjelenése a hosszan emésztő sivatagi élőlénynek. A figura teljesen szoborszerű, de ez az Unleashed sorozat ugye ilyen volt. Ezt említettem is már korábban.

sarlacc_unleash1.jpg

sarlacc_unleash.jpg

2008-ban aztán végre megjelent az első, igazi és máig a legszebb megvalósítása a jó öreg Sarlacc-nak. A Legacy sorozat Target exkluzív Battle at the Sarlacc Pit csomagjában ugyanis végre volt egy tényleges, teljes Sarlacc figura is. A csomag a Carcoon veremnél zajló harcot ábrázolja, ezért egy Tatooine Skiff járművet, egy diorámaszerű, de rendesen műanyagból megformázott Sarlaccot és öt figurát tartalmazott, név szerint: Boba Fett-et, Han Solo-t, a Skiff Guard Lando-t, Luke Skywalker-t és egy Weequay-t. A csomag minden egyes eleme gyönyörű. Sarlacc itt az egész téma körítését testesíti meg. Egy műanyag homokdűne alapon van egy kráterszerű nyílás, amiben benne van a special edition-ben látott, szájszerves Sarlacc a csápjaival. Ez a megoldás nagyon ötletes. A fogak nagyon szépek és a csápok is rendben vannak. Az egyetlen, ami szerintem egy kicsit túl lett tolva az magának a szájnak a sárga-zöld festése, ami így túl erőteljes. Egy világosabb barna szín lehet, hogy megfelelőbb lett volna, de ez így is nagyon baba. A csomag többi része is nagyon szép, a Skiff és a figurák is. Mindenképpen első ligás termék és talán nem véletlen, hogy csak arany áron lehet hozzájutni.

packaging-944.jpg

tlc-1597.jpg

tlc-2031.jpg

tlc-2028.jpg

tlc-2025.jpg

tlc-2017.jpg

Nem hiszem, hogy a közeljövőben túl sok új Sarlacc figura jelenne majd meg, de ez valamennyire érthető is, mert a paraméterei miatt nem éppen könnyű megcsinálni. Nem meglepő módon azért a Lego is kiadott belőle pár félét.

A 2006-ban megjelent, 6210 Jabba’s Sail Barge készlet egyik kiegészítő eleme volt, a klasszikus külsővel bíró, sok apró elemből felépülő, de nem túl bonyolult Sarlacc. Ettől függetlenül, a mai napig ez a legjobban sikerült Lego-s kivitelezése ennek a creature-nek, pont azért mert egyszerű, felismerhető és nincs benne semmi olyan, ami rosszul működhetne. A Special Edition-ben látható fejrész is szolidan, de nagyjából méretarányosan lett megvalósítva.

6210-1_used_000.JPG

img_4886.JPG

7712949978_22a50110ca_b.jpg

2012-ben a 9496 Desert Skiff készlet részeként is kiadásra került egy összeépíthető Sarlacc. Ez már jóval kevésbé sikerült arányosra, mint az előző megjelenés. A szájszerv nagyobb, hosszúkásabb, ugyanakkor a verem rész kisebb. Két csápja is van, amelyeket mozgatni lehet, illetve a szájat is manuálisan lehet ki-be csukni. Nem szép a cucc, de legalább a szája tart rendesen….

9496-1_1.jpg

A 2015-ös Advent Calendar-nak is része volt egy 15 elemből felépülő, abszolút sematikus kis Sarlacc, ami úgy istenigazából sem a régi sem az új Sarlaccra nem hasonlít. Ezt ugyanakkor egy adventi naptáras kis ajándékon nem kérjük számon, úgyhogy mondjuk úgy, hogy nyomokban felismerhető az élőlény.

22856904753_c3a14289d0.jpg

images_16.jpg

A 75174 Desert Skiff Escape készlet gyakorlatilag a 9496 –os szett átdolgozott változata, úgyhogy ennek is hangsúlyos részét képei a Sarlacc „figura”. Ez a sok apró elemből felépülő változat, meglehetősen hitvány minőséget képvisel és eléggé felbosszantott engem annak idején, főleg a szájszerv rosszul megoldott nyitó mechanizmusa. Nem is szép és nem is jó a koncepciója. Ha valakit érdekel, részletesebben a szett nézze meg az erről készült videómat:

75174-1.jpg

 

Reek

A reek az Ylesia bolygóról származó nagy, orrszarvú szerű állat, aminek három szarva is van. Az Episode II-ben volt látható a geonózisi aréna jelenetben, amikor Anakin-ékra eresztették rá Nexu-val és Acklay-el egyetemben. Azóta a Clone Wars-ban is látható volt egy minimálisan, de azt nem lehet mondani, hogy túl sokat használták volna, ezt az alapvetően egész ötletes lényt.  A játékbeli karrierje pedig szinte pontosan ugyanaz volt, mint a két arénabeli társának.

databank_reek_01_169_4cd1b702.jpeg

Acklay-hez és Nexu-hoz hasonlóan a 2002-es Saga sorozatban jelent meg először, mint úgynevezett attack beast. A figura szinte tökéletesen sikerült. Teljesen ugyanolyan mind a színe, mind a kialakítása, mint amit a filmben lehetett látni és még hangokat is képes volt kiadni. Ha a szarvát megnyomtad, üvöltést hallatott, ha pedig egy másik gombot, akkor támadó hangot adott ki. Feltéve persze, ha tettél bele elemet. Ezen kívül, ha az egyik első lábát felhúztad, a fejét lehajtotta támadó pozícióba. Ezen kívül minden végtagja mozgatható volt, kiegészítő viszont nem járt hozzá. Teljesen jó kis cucc volt ez így magában is.

saga-reek_boxfront.jpg

saga-reek_front.jpg

saga-reek_right.jpg

A második megjelenése neki is a 2007-es 30th Annivesary Collection-ben volt, ahol az Arena Encounters fantázianevű, nagyon szép csomagban volt megszerezhető. Ebben a csomagban az előző Reek-et használták fel újra, ugyanúgy, ahogyan az Acklay-nél és a Nexu-nál is. Viszont a figura újrafestett és ezúttal sokkal sötétebb színeket kapott. Ez nem feltétlenül volt jó választás, de végülis így sem néz ki rosszul. Maga a csomag még mindig jól néz ki és TRU exkluzív volt, ahogyan azt már a Nexu-nál és az Acklay-nél korábban kifejtettem.

r1_1.jpg

s-l1600_46.jpg

arena_reek2.jpg

_86_2.JPG

Lego nem készült belőle és szerintem nem várható a közeljövőben az újabb figurás megjelenése sem. Mindenesetre az azért meglepő, hogy a Lego semmilyen formában nem használta, pedig nem is lenne túl bonyolult a megvalósítása.

12118811403_3d27b6f9ba_b.jpg

Porg

A Porgok az Anch To bolygó őshonos, madárszerű élőlényei, amelyek a Last Jedi filmben debütáltak. Az alkotók a forgatási helyszínen nagy számban megtalálható Lundákat nem akarták utólag lemontírozni, ezért egy hasonló fajt találtak ki a Star Wars világába is. A rajongókat alaposan megosztja ez az állatka. Egyesek a Disney Star Wars-t elkorcsosító cukiságbombájának, mások szimplán egy aranyos kis állatkának tartják. Szerintem abban a világban, ahol aszteroidán élő óriásférgek, hipertérugró űrben élő bálnák és agyszívó lények élnek, gond nélkül elfér egy ilyen aranyosabb élőlény is, nincs ezzel probléma. Mindenesetre mindenképpen egy divatos, az új trilógiához kapcsolódó lényről van szó, úgyhogy a játékgyártók is rövid idő alatt viszonylag sok megjelenést szenteltek nekik.

star_wars_az_utolso_jedik_porg-990x556.jpg

Először a The Last Jedi sorozatban jelent meg Porg figura, mégpedig 2017-ben a legelső TLJ hullámban. Ugyanakkor ezt a figurát nem önállóan adta ki a Hasbro. A Chewbacca figura mellé adták, egyfajta bónusz figuraként. Ez a kis Porg meglehetősen fapados, nincs is túl részletesen kidolgozva és semmilyen része sem mozgatható, de végülis Chewie-hoz arányos illetve tűrhetően néz ki.

porg_big_2.jpg

the-last-jedi-star-wars-universe-chewbacca-porg-variation-001.jpg

porg_big_3.jpg

A Porgok nem maradtak ennyiben….rövid idő elteltével a Black Series 6”-es sorozatában is megjelent idén egy Porg pakk. Ebben két, eltérő küllemű Porg figurát lehet megszerezni, amelyek egészen szépek. Nagyon részletes a kidolgozásuk, a hastollak, a szárny, a láb és az arc is rendben van. Az egyik Porg csukott szájjal és oldalra döntött fejjel bír a másik nyitott szájjal és egyenes fejtartással. A festésükben is van egy kis eltérés. Ezt a csomagot ugye még mindig lehet kapni (külföldön), úgyhogy ha valaki nem rühelli ezeket a szegény kis állatokat, akkor érdemes beszerezni.

bs3_1.jpg

bs1_2.jpg

bs2_2.jpg

Lego Porg először a 75192 UCS Millenium Falcon készletben jelent meg. A minden szempontból lenyűgöző készlethez 2 db, 7 alkatrészből összeépíthető Porg figurát adtak, amelyek ugyan kicsit sematikusak, ám egyértelműen hasonlítanak a filmben látott állatra. Tűrhető a festett feje, vannak rendes szárnyai és a színek is rendben vannak. Lego szinten nem is kell bonyolultabb. Ezek a figurák a készlettől függetlenül is könnyen beszerezhetőek körülbelül 1500 Ft-os irányáron.

porg1.jpg

porg2.jpg

De a Porgokat nem hagyták parlagon a későbbiekben sem. A 75200 Anch-To Island készlethez is adtak egy Porgot dekorációs elemként. Ez a darab teljesen azonos az előző készletben taglalttal, ugyanabból a 7 elemből épül fel. Maga a készlet nem egy nagy durranás, de kétségtelen, hogy beleillik a koncepciójába ez a kismadár.

porg3.jpg

porg4.jpg

porg5.jpg

A Porg a későbbiekben sem fog lekerülni a Lego palettájáról. Ugyanis a két törölt építhető figura (Super Battle Droid, 501 Legion Clone Trooper) és a megszüntetett buildable figura vonal helyett, egyfajta kárpótlásként érkezik a 75203 Porg készlet, ami a nagyméretű, építhető BB-8 készlethez hasonlóan sok, mintegy 811 elemből fog felépülni. Ugyan a cucc UCS jelleget mutat és hasonló matricát kap, ám mégsem lesz hivatalosan UCS. Ez a készlet alaposan megosztja a Lego gyűjtők társadalmát is, de a véleményem szerint a karácsonyi szezon egyik sikerterméke lesz, a kevésbé konzervatív gyűjtők és a fiatalabb rajongók köreiben.

Köszönöm, hogy velem voltatok. Osszátok, lájkoljátok

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1514174097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1417) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (712) hasbro játékok (715) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (286) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1499) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1495) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (365) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (575) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (374) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (297) lego katalógus (295) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1156) régi játékok (1130) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (8) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (674) starwarsfigures (572) starwarsjármű (94) starwarstoys (659) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (673) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (517) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (562) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1185) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (299) vintage (875) vintagejátékok (995) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (984) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása