A Star Wars játékjárművek története -9.rész

Jabba's Sail Barge

sail_barge.png

Kis szünet után folytatom a Star Wars játékjárművek története sorozatot egy klasszikus, ámbár játék szempontból kicsit elhanyagoltabb járgánnyal…. Jabba bárkája a Jedi Visszatér egyik gigantikus ugyanakkor klasszikus járműve volt, ami kb. minden Star Wars kedvelő emlékezetébe örökre bevéste magát.

 the-khetanna_d1d5b294.jpeg

A sorozat előző részeit itt olvashatod:

  1. rész AT-ST Walker
  2. rész B-Wing
  3. rész Tie Interceptor
  4. rész Sandcrawler
  5. rész Tie Bomber
  6. rész Desert Skiff
  7. rész Imperial Shuttle
  8. rész Naboo Starfighter

A bárka, noha egy „alapjárgány” mégsem szerepelt túl sokat a vásznon. A Jedi Visszatérben hangsúlyos szerepe volt a Carcoon-i veremnél zajló jelenetekben és olyannyira fontos eleme volt a filmnek, hogy az ILM gyakorlatilag 1:1-ben megépítette díszletként. A Jedi Visszatéren kívül viszont nem nagyon tűnt fel sehol. Tervezték, hogy a Special Edition-be beteszik valahová abba a jelenetbe, ahol Jabba Hannal találkozik, de végül ezt nem lépték meg. A Clone Wars egész estés rajzfilmben viszont látható volt egy pillanatra, bár ott nem tudjuk, hogy konkrétan a Khetanna látszik-e vagy csak egy azonos típus. Ezeken kívül csak képregényekben, regényekben és számítógépes játékokban lehetett vele találkozni.

 rco025_1495346821.jpg

A gép sok Star Wars siklóhoz hasonlóan szintén az Ubrikkian Industries terméke. A típusneve LO-KD57 és voltaképpen ez egy repulzor hajtóművekkel ellátott luxusjacht, ami sík terepen kb. 100 km/h sebességre képes.. Jabba példányát Khetannának hívták és a gyári állapothoz képest számos olyan módosítást végrehajtottak rajta, amire szüksége lehetett egy gengszterfőnöknek, például ellátták némi önvédelmi fegyverzettel illetve páncélzattal. A járgány külsőre egyáltalán nem kelti egy luxusjárgány benyomását, nyilvánvalóan Jabba brigádja lelakta egy kicsit illetve a sivatagi használat se biztos, hogy jót tett neki. A Hutt főnökök egyébként előszeretettel használták ezt a típust utazgatásra az olyan festői bolygókon, mint a Tatooine.

 barcaza.jpg

Annak ellenére, hogy kultikus járműről van szó, a játékgyártók nem túl sok alkalommal készítettek belőle játékot. Nyilvánvalóan ebben közrejátszott a nagy mérete is. Mivel nem kis darabról van szó ezért elsődlegesen a die cast gyártók és a Lego nyúlt hozzá többször, ám az arányokat ezeknél is igyekeztek lecsökkenteni. Lássuk akkor milyen példányok születtek….

 sbc.jpg

Sajnos a vintage érában nem adták ki a 3,75”-es figurákhoz tartozó Sail Barge-ot noha a megvalósítása egy ideig komolyan a kalapban volt. A szükséges levédetést elvégezték és a jármű neve is szerepelt a korabeli tervekben, ám valószínűsíthetően a magas előállítási költségek miatt még leegyszerűsített formában sem készült belőle prototípus. Pedig a Star Destroyer Playsetet-hez hasonló fapados módon meg lehetett volna csinálni, de inkább Jabba kínzókamráját adták ki playsetként.

 

29512891_1008965809254389_7987182956418538365_n_1.png

s-l1600_64.jpg

Ugyanakkor egy a Sail Barge-hoz nagyon hasonló játékot mégiscsak kiadott a Kenner a vintage éra vége felé. A Mini Rigs-ek családjába tartozó „One Man Sail Skiff” minijármű ugyanis egyértelműen a Sail Barge külső megjelenéséből merített részleteket. Ez egy egyszemélyes kis járgány, némi vitorlatetővel és terelőszárnyakkal. Ugyan a neve skiff ám sokkal inkább hasonlít a Sail Barge-ra, mint a nyitott tetejű Desert Skiff-re. A mini rigs-ekről hamarosan majd egy önálló cikkel is jelentkezni fogok

oneman.jpg

one_man_sail_skiff_side.jpg

Az évtizedek során nem adtak ki egyetlen 3,75”-es figurákhoz való Sail Barge-ot sem pedig, erre azért több játékvonalban is lett volna lehetőség. Ez egészen 2018-ig volt így, amikoris a Haslab, a Hasbro egy új kezdeményezése megtervezte a Khetannát a Vintage Collection keretein belül. A terveket és a prototípus képeket közzétették, majd egy crowdfunding akció keretein belül támogatókat toboroztak a projekthez. A szükséges 5000 támogató összejött, így várhatóan 2019.02.28.-án végre hivatalosan is kiadásra kerül a Vintage Collection Jabba’s Sail Barge (Khetanna). A gép egyszerűen lenyűgöző. Ugyan nem ez lesz minden idők legnagyobb játékjárműve (az a G.I.Joe USS Flagg), de mindenképpen szép nagydarab lesz, noha természetesen ez sem fog 100%-ban jól aránylani a 3,75”-es figurákhoz. 126 centi hosszú, 43 centi magas és 37 centi széles lesz vitorlákkal együtt, amihez szinte egy kisebb szoba fog kelleni. Elképesztő részletességgel rendelkezik, a lenyitható oldallapok mögött szépen kidolgozott helységek láthatóak, trófeákkal, falra akasztott fegyverekkel és lépcsővel. Természetesen Jabba trónusa is meg lett formázva, mégpedig nem is akárhogyan. A tetőn, csakúgy, mint a filmben, egy forgatható ágyú foglal helyet, a korláton pedig ott van az az ágyú, amivel Vizam lőtte a Desert Skiffet. A pilótafülke is hasonlóan jól meg van csinálva, felnyitható és két figurát is bele lehet ültetni. A gép mellé két exkluzív figura is jár, természetesen egy Jabba, hogy legyen mit a trónra ültetni, illetve egy TVC Yak Face, ami rendhagyó módon egy egyedi Power of the Force hátlapon fog helyet foglalni. Annak idején ilyen hátlappal adták ki (a Tri-logós mellett) ezt a legendás karaktert úgyhogy, ezt idézi meg ez a TVC karton. Hozzátenném, hogy a TVC Yak Face sima, ROTJ hátlappal a boltokban is megvásárolható már, de POTF hátlappal csak a Khetanna mellé adják. Ezeken felül még megemlíteném a járgány rendkívül ízléses, gigantikus dobozát, ami azt hiszem ténylegesen méltó a Vintage Collection elnevezésre. A Vintage Collection Jabba’s Sail Barge-ot a legendás Mark Bordreaux tervezte, aki olyan járgányokat tervezett korábban, mint az összes Millenium Falcon a vintage érától kezdve vagy a Mini Rigs-ek. Sajnos nagyon nehéz lesz ehhez a géphez mezei gyűjtőként hozzájutni. A 8800 crowfunding támogató természetesen megkapja (500 dollárt kellett előzetesen kifizetni érte), de a többi legyártott példány (ha lesz egyáltalán) nem fog a boltokba kerülni. Az előrendelt példányok még nem érkeztek meg az új tulajdonosaikhoz, ám némelyikük már most 2000 dollárért árulja a neten.

vint7_1.jpg

vint6.jpg

vint3_1.jpg

vint2_1.jpg

vint4_1.jpg

vint5_2.jpg

vint1.jpg

vint8.jpg

vint9_1.jpg

Noha a Kenner és a Hasbro alig használta fel a típust, de a Die Cast gyártók azért nem tétlenkedtek. Azt hozzá kell tenni, hogy a méretek miatt ez a játéktípus egy kicsit azért optimálisabb megjelenési forma ehhez a géphez.

Sima Micro Machines formában 1993-ban adták ki, mégpedig az úgynevezett Space sorozatban, egy 3-as pakkban. A Khetannán kívül egy AT-ST Walker-t és egy B-Wing-et lehetett így egybecsomagolva megszerezni. Meglehetősen kicsi és elnagyolt játék volt, de hát a Micro Machines már csak ilyen.

mm5.jpg

mm1_1.jpg

mm2.jpg

Később többször újra kiadták, 97-ben például egy újabb 3-as pakkban majd egy szétnyitható R2 playsetben is szerepelt sőt egy ezüst színű gyűjtői változatban is megcsinálták.

mm6.jpg

mm3.jpg

mm4.jpg

Az Action Fleet változat 1995-ben jelent meg. Ez egy viszonylag sokrétű darab, ami eltávolítható vitorlákkal, forgatható ágyúval és kihúzható hátsó résszel rendelkezik. Adtak hozzá három, méretben nagyon eltúlzott figurát…Jabbát, Yak Face-t (Saelt Marae) és a felszolgáló asztalkával ellátott R2-t. Nem néz ki rosszul, főleg, hogy ennél is adtak hozzá egy kis standet, amire fel lehetett a gépet állítani. A die cast cuccok között talán ez a legnagyobb példány.

 

af2_2.jpg

af3_2.jpg

af4.jpg

af5.jpg

af_4.jpg

A Hot Wheels se maradt Sail Barge nélkül. A Starships sorozatban 2016-ban jelent meg egy egészen pofás darab, amelyet 2018-ban újracsomagolt formában is kiadtak. Itt is egy kis talpra lehetett helyezni a modellt.

 

hw_1.jpg

hw2.jpg

hw3.jpg

2007-ben látott napvilágot a Titanium Series sorozatban egy 3”-es méretű Die Cast Khetanna, amit szintén az ebben a szériában is megszokott kis talpazatra lehetett kiállítani. Egészen jól nézett ki, bár ebben a méretben láttunk azért már szebben sikerült darabokat is, ez egy kicsit sematikusnak tűnik így kép alapján. Engem csak az zavar egy kicsit ezekben, hogy a kiadott járgányok nem arányosak egymással, tehát 3”-es a Csillagromboló, a Tie Fighter és a Khetanna is. Bár végülis ezeket csak „dísznek” szánték a polcra vagy az íróasztalra, úgyhogy ez talán elnézhető.

 

titan1_2.jpg

titan2_2.jpg

titan3.jpg

A Lego először 2006-ban adott ki Sail Barge-ot. A 6210 Jabba’s Sail Barge 781 alkatrészből épült fel és a bárkán kívül egy kisebb Desert Skiff és egy Sarlacc is járt hozzá. A mérete sem kicsi, mintegy 46 centi hosszú és a kor készleteihez képest egészen kidolgozott. Rengeteg apró részlet teszi teljessé. Voltaképpen a Sarlacc Pit jelenetet ez a játék teljesen megidézi nekünk. A bárka formája is teljesen rendben van, különösen a hátsó rész filmhű formája tetszik. Az oldalajtók természetesen lenyithatóak, így a belső tér is használható. A tetején egy forgatható ágyú kapott helyet, Sarlacc szája pedig nyitható-zárható. Ez volt az első szett egyébként, amiben Sarlacc feltűnt illetve ez volt az első szett, amiben áttetsző sárga pók elemet használtak. Nyolc minifigura is járt a készlethez. A Jabba a klasszikus zöld változat volt, amit korábban már használtak a 2003-as Jabba’s Palace készletnél is. A Luke, a Slave Leia, a felszolgáló R2, a Skiff Guard Lando, a Han Solo és a Gamorrean Guard is egyedi figura volt, ezt a változatukat csak ebben a készletben használták fel. Rajtuk kívül még egy Boba Fett is része volt a szettnek, amelyet a 6209 Slave I – nél is felhasználtak.

 

6210_2.JPG

6210_3.jpg

 

2954096521_9e02cff6ce_o_jpg.jpg

6210_1_1.jpg

6210-jabba-sail-barge-06.jpg

A második próbálkozásra hét évet kellett várni. A 75020 Jabba Sail Barge 2013-ban került a forgalomba és 850 alkatrészével ez az eddigi legnagyobb Lego készlet, ami ebből a járműből született. 43 centi hosszú, 22 centi magas és 22 centi széles, tehát tetemes méretű vitrin kell hozzá. A gép megfelelően hozza a jól ismert megjelenést ugyanakkor a formája mégis kevésbé sikerült jól, mint az előző kiadásnak. Az orra egy kicsit túl hegyes és a vitorlák is mintha túl magasan lennének. A funkcionalistása ugyanakkor elég jó. Az oldalsó ajtók lenyithatóak és a hátsó része is kinyitható. Az orr rész felnyitása után egy tüzelésre képes ágyú bukkan elő. A fedélzetet le lehet venni a hajóról és akkor felülről is látszik a belső rész, a börtön, a konyha és Jabba kabinja. Ezen kívül a fedélzeten is található egy forgatható ágyú. Hat minifigura járt hozzá és ezek elég jól sikerültek. A Jabba figura nem azonos az előző Barge Jabbájával, sokkal kidolgozottabb darab és ezen kívül csak a Jabba’s  Palace készletben lehetett megszerezni. A többi figura…a Weequay őr, Max Rebo, a Slave Leia, Ree Yees és a pincér R2 viszont egyedi figura, ezen változatuk csak ebben a készletben került felhasználásra.

 

75020_4.jpg

75020_alt4.jpg

75020_alt3.jpg

75020_alt2.jpg

75020_1.jpg

75020_l.jpg

A 2015-ös 75097 Advent Calendar első napjának az ajándéka rögtön egy sematikus Sail Barge volt, ami annak ellenére, hogy mindössze 12 alkatrészből épült fel, valamelyest mégiscsak emlékeztetett a filmben látható járműre. Bár nem túl lenyűgöző látvány, de hát ettől a termékkategóriától nem is lehet túl sokat várni.

adv3.jpg

adv2_1.jpg

adv1.jpg

Sajnos azóta a Lego nem nyúlt többször a Sail Barge-hoz, pedig egy UCS darabnak talán pont itt lenne az ideje....talán majd jövőre.

TB

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekokapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7514641612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Játékok a Polcról

Friss topikok

Címkék

2018 (3) 2019 (2) 2020 (1) 30th anniversary (16) a-team (2) actionforce (82) actionman (12) action fleet (1) action force (4) action force matrica (2) action force sticker (2) action man (13) action man katalógus (4) action pack (1) addams faily figurák (1) addams family (1) adventurers (2) airwolf (1) alien (1) aliens (6) alien conquest (1) alpha team (1) american ninja (1) aquazone (7) aqua zone (6) archiv (40) archivum (40) argentina (1) at-dp walker (1) at-st walker (1) atari (1) attackoftheclones (2) attack pack (1) avengers (1) baba (1) balhésjátékok (2) bandai (1) barbie (17) basic (4) bat (24) batman (50) batman and robin (5) batman animated (19) batman beyond (2) batman és robin (4) batman figurák (34) batman figurák története (25) batman forever (5) batman katalógus (3) batman of the future (1) batman reklám (11) batman returns (2) batman toys (29) batman visszatér (2) battlefieldearth (1) baywatch (1) bburrago (1) beast wars (6) beetlejuice (2) belville (7) beszámoló (5) bionicle (12) blacktron (1) black series (44) black series helmet (1) black series sisak (1) board games (5) bolhamustra (1) bolhapiac (1) bookofbobafett (1) bootleg (20) börze (6) bravestar (2) bravestarr (2) brazil (1) brickheadz (1) bs (1) btr gi joe (1) btr tonka (1) btr transformers (1) buildable figures (1) built to rule (1) bukottjátékok (4) callofduty (1) cantina (1) captain planet (1) carrera (1) castle (35) centurions (4) chuck norris (1) city (2) clash of titans (1) classic space (1) clone wars (25) clone wars lego (9) cobra (3) cobra commander (1) comic con (2) commtech (2) coneheads (1) congo (1) cops (2) cowboy (1) crashdummies (4) crash dummies (4) crash dummies figurák (4) creature (9) creature figurák (9) csillagkapu (1) csillagkapu figurák (1) custom (3) dark crystal (1) dc comics (3) dc figures (4) dél korea (1) dél korea gijoe (1) die cast (4) dínó (1) dinobot (1) dinosaucers (2) dinoszaurusz figura (4) dino raiders (3) dino riders (3) diorama (1) disney park (3) doom (1) double dragon (2) dreadnok (3) dredd (1) droids (8) droid factory (1) duplo (3) echo toys (1) eclipse fighter (1) eclipse fighter lego (1) egérfogó (1) egykori lelohelyek (1) elemzés (1) élő video (8) emlékmentés másként (14) epic continues (3) episode I (14) episode III (1) episode IX (5) episode I figurák (8) érdekesség (1415) érdekességek (7) értékes játékok (1) estrela (3) évértékelés (1) ewok (5) ewoks (5) exclusive (1) exloriens (2) expanded universe (1) fabuland (11) fake star wars (2) fekete péter (1) fifth element (1) figurafeszt (14) figura és játékfeszt (10) figura talpak (1) figure case (1) filmes figurák (1) force awakens (6) force link (5) fps (1) francia gijoe (1) freestyle (1) fridge (1) frightknights (1) funko (1) funskool (2) futuron (2) g.i.joe (277) g1 transformers (3) galaktikus családi nap (1) galaxy edge (1) galaxy squad (1) galidor (1) galoob (1) gameboy (2) gargoyles (1) gazdálkodj okosan (1) ghostbusters (5) ghost castle (3) gi (1) giijoe reklám (12) gijoe (301) gijoe állatok (2) gijoe argentin (2) gijoe argentina (1) gijoe brazil (3) gijoe dreadnok (6) gijoe egyiptom (1) gijoe eu (36) gijoe figurák (214) gijoe india (5) gijoe iron grenadiers (3) gijoe kártya (6) gijoe katalógus (19) gijoe ko (4) gijoe korea (1) gijoe megamarines (1) gijoe mexico (1) gijoe playset (3) gijoe revell (1) gijoe savie (1) gijoe sky patrol (3) gijoe sonic fighters (5) gijoe south africa (1) gijoe telefon (1) gijoe tiger force (6) gijoe tolltartó (3) gijoe train (1) gijoe venezuela (1) gi joe (301) gi joe estrela (3) gi joe france (3) gi joe japán (6) gi joe jármű (61) gi joe járművek (57) gi joe josman (1) gi joe kártya (7) gi joe kite (1) gi joe lengyel (1) gi joe matrica (2) gi joe micro (1) gi joe nemzetkozi (45) gi joe night force (1) gi joe poszter (9) gi joe prototipus (16) gi joe prototype (17) gi joe rajzfilm (20) gi joe riport (6) gi joe sárkány (1) gi joe spain (1) gi joe spanyol (1) gi joe spectra star (1) gi joe top10 (9) gi joe történelem (219) gi joe tv (17) gi joe vehicles (45) glasslite (3) gobot (5) godzilla (4) gulliver (2) gyűjtemény (6) gyűjtés (4) halloween jelmez (1) hamisitvány (8) hamis figura (6) hansolo (4) harry potter (3) hasbro (711) hasbro játékok (714) hasbro katalógus (5) heman (10) heti video (285) he man (13) he man katalógus (2) hidden side (1) hírek (80) hírességek (3) hirességek figurái (1) híres játékgyűjtők (3) hook (2) horror (2) hotwheels (30) hotwheels autok (21) hot wheels attack pack (2) hot wheels speed demons (1) húsvét (1) ice planet (4) ideal toys (1) ideas (1) imperial shuttle (1) indiai gi joe (1) indiana jones (2) infinity war (1) inhumanoids (1) insectoids (4) instagram (1) interju (11) interju rovat (11) iron grenadiers (2) ismerős játékvonalak (1) (3) jabba (1) jack stone (2) japán (5) japanese gi joe (2) japan star wars (2) jap live (1) játék (1497) játékbolt (22) játékbörze (1) játékgyárak története (4) játékgyűjtés (14) játékgyűjtők (9) játékipar nagyjai (4) játékok (1493) játékok a polcról (7) játékok a polcról live (3) játékreklám (39) játék lelőhely (12) játék reklám (31) játék riport (17) játék tv riport (12) játszóház (1) jawa (1) jcpenney (1) jelmez (1) jurassicpark (20) jurassic park figurák (12) jurassic world (2) jurassic world figurák (1) justiceleague (1) kajli cuccok (4) karácsony (23) karácsonyi játék (23) kártya (5) katalógus (364) kenner (340) kennertoys (326) kenner figurák (325) kenner története (5) képregény (5) képregénybörze (5) képregényfigura (4) kevésbé ismert játékvonalak (17) kiadatlan (2) kisautó (24) kisautók (25) knex (2) ko (18) kosaraskártya (1) kosárlabda kártyák (1) köszönöm (3) közlemény (2) ko játék (19) ko toys (18) ko transformers (4) kraft der macht (1) kre-o (1) kreo (2) krull (1) különleges gi joe (1) kvarcjáték (1) kviz (1) kylo ren (2) last jedi (14) last jedi figures (10) last starfighter (2) last starfighter figures (2) le (1) legacy (11) legends of batman (6) legértékesebb (12) legértékesebb he man (1) legértékesebb lego (3) leggázabb (1) legnagyobb lego készletek (2) legnagyobb lego szettek (2) legnagyobb transformers (1) lego (574) lego2020 (6) legoland (1) legostarwars (146) lego 2018 (39) lego 2019 (26) lego adventurers (9) lego alien (2) lego alpha team (4) lego aqua zone (14) lego at-st (4) lego basic (17) lego bionicle (13) lego blacktron (18) lego buildable (11) lego cantina (2) lego castle (93) lego city (16) lego city space (3) lego custom (1) lego dinosaurs (1) lego duplo (5) lego érdekesség (373) lego exploriens (7) lego extreme (3) lego fabuland (16) lego figurák (40) lego figures (52) lego futuron (12) lego galaxy squad (1) lego hajók (14) lego harry potter (1) lego hírek (34) lego ice planet (1) lego ideas (9) lego ideas book (1) lego infinity war (1) lego insectoids (7) lego jack stone (3) lego jurassic park (1) lego katalogus (296) lego katalógus (294) lego kereskedők (7) lego knightskingdom (7) lego life on mars (2) lego lone ranger (2) lego mars (1) lego mindstorms (2) lego minifigurák (28) lego mini figures (22) lego model team (2) lego monster (7) lego monster fighters (5) lego mtron (1) lego ninja (2) lego paradisa (11) lego paradisa története (3) lego pirates (31) lego police (1) lego prince of persia (1) lego promocio (2) lego prototipus (2) lego prototype (2) lego race (1) lego racers (7) lego reklám (45) lego resq (2) lego retailer (1) lego robo raiders (1) lego robo riders (1) lego rock raiders (3) lego scala (1) lego scooby doo (1) lego sea tron (2) lego ships (16) lego slizer (4) lego solo (4) lego space (95) lego space police (13) lego space története (14) lego speed racer (1) lego sports (2) lego spyrius (7) lego starter sets (1) lego star wars (151) lego star wars 2018 (41) lego star wars 2019 (34) lego star wars 2020 (9) lego star wars 2021 (3) lego studios (4) lego super heroes (4) lego szett (169) lego tehcnic (72) lego tmnt (1) lego történelem (253) lego town (58) lego train (22) lego tron (2) lego ufo (9) lego unitron (4) lego western (8) lego western tortnete (4) lego znap (1) legrosszabb lego (2) leia (1) lelőhely (3) lemezárugyár (1) lily ledy (1) live (10) ljn (7) ljn toys (7) lone ranger (1) lost in space (1) lost world (2) m.a.s.k. (1) macgyver (2) madballs (1) magyar gijoe (1) magyar játék (4) mail in (4) mail in gi joe (3) majorette (1) malakili (1) mandalorian (4) marklin (1) marvel (7) marvel figurák (6) mask (6) masters of the universe (8) matchbox (36) matchbox 2018 (2) matchbox katalógus (4) matchbox vonalak (3) mattel (15) maxx fx (1) mb (14) meccano (2) meccano star wars (2) megamarines (1) mego (3) men in black (2) merchandise (11) mexiko (2) mexikoi gijoe (1) miami vice (1) micromasters (1) micro machines (6) mightymax (1) mikrolin (1) milton bradley (2) mindstorms (1) mission impossible (1) model team (2) modern játékok (25) modern star wars figurák (56) moder star wars figurák (45) monsters (6) monster fighters (5) mortal (4) mortal kombat (5) mortal kombat figurák (4) mortal kombat film (1) motorized vehicle pack (1) motu (11) movie heroes (3) mpc (1) mtron (3) mylittlepony (1) n2toys (1) nagyok (1) nba jam (1) nemzetközi (13) nemzetközi star wars (4) nerf (3) nes (2) new adventures of he man (4) nightmare before christmas (2) ninja (5) nintendo (8) nintendo reklám (2) novoplast (2) nyereményjáték (3) obi van (1) obi van interceptor (1) oldalak (1) oldal ajánló (1) original trilogy (2) ötödik elem figurák (1) over the top (1) palitoy (3) pankrácio (4) paradisa (5) paradisa története (5) parker (7) pebe (1) pirates (9) plasticola star wars (1) plastirama (1) playmates (3) playmo (1) playmobil (12) playmobil katalógus (2) playsets (2) playstation (2) pokember (1) pókember (4) policeacademy (2) police academy (2) popy (1) poszter (4) potf (64) potf eu (11) potf expanded (3) potj (13) power of the force (65) power of the force története (24) power of the jedi (15) power rangers (4) predator (2) pretender (2) prototipus (52) prototype (51) pulsar (1) race (1) racers (5) rádióműsor (1) rajzfilm (8) rajzfilm intro (3) rambo (1) rancor (2) ravensburger (7) rebels (11) recard (1) régi játék (1155) régi játékok (1129) régi játék reklám (4) régi star wars (21) reklám (27) remco (1) rendezvény (19) rendőrakadémia (1) reseal (1) resistance (3) resistance figurák (3) retrocollection (2) returnofthejedi (16) revell (5) revengeofthesith (15) riport (1) rizikó (1) robin hood (2) robotos játék (4) robo raiders (2) robo riders (2) rocky (1) rocky balboa (1) rocky gi joe (1) rock raiders (3) rogue one (12) rots (5) saber rider (2) saga (7) saga collection (4) saga legends (1) sajtóközlemény (1) sandspeeder (1) savie (1) scala (1) schenk (1) schuco (1) scooby doo (1) sdcc (2) sears (1) sea tron (1) secretwars (1) sectaurs (1) sega (3) sega játszóház (2) shadows of the empire (4) silverhawks (3) sindy (5) skála (1) skorpio kommando (3) skypatrol (2) sky commanders (1) slizer (1) snes (4) sohasem volt játékvonalak (3) solo (40) solo figurák (36) solo star wars figurák (38) sonic fighters (1) sote (1) space (24) space police (2) spanyol inkvizíció tilos (1) spectra star (1) speed demons (1) spider man (11) spider man homecoming (2) spider man hot wheels (1) spyrius (2) starduster (1) stargate (1) stargate figures (1) stargate hasbro (1) starter sets (2) startinglineup (1) startrek (2) startron (1) starwars (673) starwarsfigures (571) starwarsjármű (94) starwarstoys (658) starwars episodeIX (17) star tours (3) star trek (2) star wars (672) star wars 30th anniversary (15) star wars aotc (3) star wars bendems (3) star wars black series (5) star wars chess (1) star wars clone wars (26) star wars coin (3) star wars comic (1) star wars családi nap (2) star wars droids (13) star wars érdekesség (516) star wars érme (2) star wars ewoks (7) star wars expanded (14) star wars fekete péter (1) star wars figurák (561) star wars force awakens (7) star wars glasslite (1) star wars japan (2) star wars jármű (80) star wars kártya (3) star wars katalógus (15) star wars katelogus (8) star wars kdm (1) star wars ko (9) star wars last jedi (13) star wars legacy (11) star wars mandalorian (3) star wars mexikó (1) star wars movie heroes (2) star wars original trilogy (1) star wars otc (1) star wars poszter (5) star wars potf (71) star wars prototipus (84) star wars prototype (82) star wars rebels (15) star wars reklám (7) star wars resistance (5) star wars retro (1) star wars riport (3) star wars rogue one (18) star wars rots (9) star wars saga (8) star wars saga collection (4) star wars sakk (1) star wars solo (20) star wars star tours (2) star wars takara (1) star wars tfa (5) star wars top toys (1) star wars tv (6) star wars vehicles (101) star wars walker (16) star wars yps (1) steel (1) strech armstrong (2) street fighter (4) street fighter figurák (4) sunbow (1) superman (5) supermario (2) super gobot (1) super nintendo (1) super powers (4) swamp thng (1) swat kats (2) switch bots (1) szellemirtók (1) szellemkastély (4) szélvész autó (1) szilveszter (3) szilveszteri vicces (3) szőnyegváros (2) szörnyek (1) takara (8) talkboy (1) talpak (1) társasjáték (20) technic (40) teenage mutant ninja turtles (3) terminator (1) tfa (4) thundarr (1) thundercats (1) thundercats figurák (1) thundercats játékok (1) tie bomber (1) tiger force (1) tilos rádió (1) tini nindzsa teknöcök (10) titanium (1) tmnt (17) tonka (5) top10 (63) top10 képregényfigura (1) top10 kisautó (2) top10 lego (6) top10 matchbox (2) top10 pankráció (1) top10 sorozat (6) top10 star wars (9) top10 tini nindzsa (1) top 10 hot wheels (1) top 10 tranfsormers (2) top 10 wwf (1) törölt játékvonalak (1) történelem (1183) town (34) toxic avenger (1) toybiz (7) toybiz avengers (1) toybiz batman (2) toybiz marvel (4) toyfair (6) toysrus (1) trafikos játék (1) train (9) transformers (70) transformers beast wars (3) transformers g1 (56) transformers g2 (8) transformers katalógus (11) transformers prototípus (2) transfrmers (45) triál (4) tribes (1) tron (3) tvc (13) tv reklám (2) tv riport (10) tyco (4) tyco figura (3) ucs (4) ucs lego (4) ufo (4) ujsagcikk (1) ultimate mortal kombat (1) universal monsters (2) universal monsters figurák (2) ünnep (1) unproduced (1) unrealtournament (1) usagi (1) válogatás (3) változatok (2) variánsok (3) vehicles (2) véleménycikk (3) venezuela (1) veszélyes játékok (2) vicces (15) video (298) vintage (874) vintagejátékok (994) vintagestarwars (166) vintagestarwarstoys (166) vintagetoys (983) vintage collection (53) vintage gi joe (252) vintage halloween jelmez (1) vintage lego (3) vintage star wars (149) vintage tmnt (1) vintage transformers (13) visionaries (2) volkswagen (1) voltron (3) waterworld (1) western (4) winspector (1) wolfenstein (1) wwe (2) wwf (5) wwf figurák (9) x-men (1) xena (1) xmen (1) x men (3) yps magain (1) znap (1) zoids (1) zybots (1) Címkefelhő

Videók

süti beállítások módosítása